Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

hadzofield

#101 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by hadzofield »

palermo wrote:
osa wrote:

to bi se kao nešto organiziralo preko stranke, ono "paralelne strukture moći" ili nešto slično.
Nemam pojma kako, nego ti reče ne može, pa mi upade u oči.Mislim,šalu na stranu,al što ne može ? Nisam ja za to, al to što nisam ja za to, ne znači da neko nije, i da taj neko nije sposoban to i organizovati. Posebno ako ovo ne bude izolovan slučaj.

Znaci li to da trebamo napraviti i svoju drzavu kao Izraelci?
hadzofield

#102 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by hadzofield »

osa wrote:
palermo wrote:
osa wrote:

to bi se kao nešto organiziralo preko stranke, ono "paralelne strukture moći" ili nešto slično.
Nemam pojma kako, nego ti reče ne može, pa mi upade u oči.Mislim,šalu na stranu,al što ne može ? Nisam ja za to, al to što nisam ja za to, ne znači da neko nije, i da taj neko nije sposoban to i organizovati. Posebno ako ovo ne bude izolovan slučaj.
iskreno, ja mislim da to ne može, mislio sam uvijek kako će to izgledati kad se vrate prognanici u kozarac, prijedor, zvornik i x mjesta gdje su činjeni bestijalni zločini, bit će osvete i to velike, reci sam , da li je bilo, a vremenskim protekom, mogućnost za tako nešto je još manja, a možda je i bolje tako.
ma kakva osveta ... ljudi se vratili u kozarac i rade, privjerduju u koriste zajedncii ...
a ostalim mjestima ... ovi istonjaci .. srebrenica, zepa i ostale seljacine.. se nikad i nece vratiti
kakva osveta... bolje biti u stokholmu
osa

#103 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by osa »

hadzofield wrote:
palermo wrote:
osa wrote:

moram priznati, pažljiv si čitatelj i koristiš svaku pa i najmanju priliku za guranje svojih stavova.
palermo

#104 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by palermo »

osa wrote:
iskreno, ja mislim da to ne može, mislio sam uvijek kako će to izgledati kad se vrate prognanici u kozarac, prijedor, zvornik i x mjesta gdje su činjeni bestijalni zločini, bit će osvete i to velike, reci sam , da li je bilo, a vremenskim protekom, mogućnost za tako nešto je još manja, a možda je i bolje tako.
Sve može ako budeš morao.Naravno da ja nisam za to, al ja ti samo hoću reći da može, sve može........mislim, to si trebao naučiti
palermo

#105 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by palermo »

hadzofield wrote:

Naravno, već je i imamo, zove se Bosna i Hercegovina
osa

#106 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by osa »

palermo wrote:
osa wrote:
Sve može ako budeš morao.Naravno da ja nisam za to, al ja ti samo hoću reći da može, sve može........mislim, to si trebao naučiti
ako tako postaviš stvari, na teorijskoj osnovi sve može, onda može i puno toga što neće baš odgovarati, onda se može i rs otcjepiti i sl., nije to u praksi baš tako.
hadzofield

#107 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by hadzofield »

osa wrote:

moram priznati, pažljiv si čitatelj i koristiš svaku pa i najmanju priliku za guranje svojih stavova.
Samo pitam to nije moj stav ... nego neminovnost u koju nas gura medjunarodna zajednica
ja bih volio da moze biti kao prije rata... al ne moze ...

al kada ja govorim o bosnjackoj drzavi onda me se napada...
i to isti ovi koji se pozivaju na izraelski model
hadzofield

#108 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by hadzofield »

palermo wrote:
hadzofield wrote:

Naravno, već je i imamo, zove se Bosna i Hercegovina

Bosna i Hercegovina nije bosnjacka drzava nego je dijelimo sa drugim narodima
Izrael je samo drzava Izraelaca... moglu su i oni dijeliti Palestinu sa palestincima ali su se ipak odlucili da prave svoju drzavu
hadzofield

#109 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by hadzofield »

osa wrote:
palermo wrote:
osa wrote:
ako tako postaviš stvari, na teorijskoj osnovi sve može, onda može i puno toga što neće baš odgovarati, onda se može i rs otcjepiti i sl., nije to u praksi baš tako.

ne moze ... onda na scenu dolati prva minhenska sa svojim postivima i dodik ce se povuci
palermo

#110 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by palermo »

osa wrote:
Može, otkud ti znaš da ne može, ta vidiš da se evo već petnaest godina bori za to........potcjenjivanje bilo koga nikada nije dobar put....
osa

#111 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by osa »

hadzofield wrote:
osa wrote:

Samo pitam to nije moj stav ... nego neminovnost u koju nas gura medjunarodna zajednica
ja bih volio da moze biti kao prije rata... al ne moze ...

al kada ja govorim o bosnjackoj drzavi onda me se napada...
i to isti ovi koji se pozivaju na izraelski model
i oni guraju svoje stavove, pod plaštom multietničnosti bi vjerojatno htjeli državu kao izrael, znači državu u kojoj bi bošnjaci bili izraelci, a srbi i hrvati palestinici, tko želi znati a ne zna šta to znači, ima dosta štiva o tome, nije problem naći.
palermo

#112 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by palermo »

osa wrote:
i oni guraju svoje stavove, pod plaštom multietničnosti bi vjerojatno htjeli državu kao izrael, znači državu u kojoj bi bošnjaci bili izraelci, a srbi i hrvati palestinici, tko želi znati a ne zna šta to znači, ima dosta štiva o tome, nije problem naći.
ko su oni ??? što ti nađe o'ma zajednički jezik sa bratom muslimanom, još vam samo fale karte i šestar :D
osa

#113 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by osa »

palermo wrote:
osa wrote:
ko su oni ??? što ti nađe o'ma zajednički jezik sa bratom muslimanom, još vam samo fale karte i šestar :D
hrvat je mio bilo koje vjere bio :lol:
hadzofield

#114 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by hadzofield »

osa wrote:
palermo wrote:
osa wrote:

Nikad
osa

#115 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by osa »

[quote="hadzofield]

ko su oni ??? što ti nađe o'ma zajednički jezik sa bratom muslimanom, još vam samo fale karte i šestar :D[/quote]

hrvat je mio bilo koje vjere bio :lol:[/quote]

Nikad[/quote]

naravno, zato i stavih smajlić,.ebo čovjeka koji do u bocu ne zna šta je i tko je i koji kalkulira s identitetom.
Abacija

#116 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by Abacija »

osa wrote:
palermo wrote:
osa wrote:
U kakvu si ti dosadu zapao pa citav dan lupas po ovoj temi? :roll:
cyprus

#117 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by cyprus »

Meni je više krivo što ti zločinci imaju super uslove u zatvoru. Ipak, nije mi ni jasno šta zakon Švedske ima sa PRESUDOM MEĐUNARODNOG SUDA. :roll:
Maraschino

#118 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by Maraschino »

Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic
...taman da moze nastaviti tamo gdje je nekada stala... :evil:

p.s. zna li neko koliko je zlocinaca vec na slobodi :?

p.s.s. ispadne da se zlocin isplati (bljak)...odradis, dobijes mizernu kaznu, izadjes i ponovo mozes nastaviti tamo gdje si stao, samo sto stotine hiljada ljudi lezi pod zemljom, milioni protjerani i raseljeni, hiljade vjerskih objekata poruseno...totalno izmijenjena demografska struktura stanovnistva....

sve je isto, nista se nije vratilo (ponistilo) sto je zlocinacka ruka uradila... :oops:
michaelvukovar

#119 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by michaelvukovar »

Tužno, kada je Milošević želio da Bosanski Srbin prihvate Owenov plan, ona je bila najviše protiv...

Bila je najžešča četnikuša tamo,a u prostoriji su bili Karadžić,Mladić i Krajišnik...

#120 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by Abacija »

cyprus wrote:Meni je više krivo što ti zločinci imaju super uslove u zatvoru. Ipak, nije mi ni jasno šta zakon Švedske ima sa PRESUDOM MEĐUNARODNOG SUDA. :roll:
Ma to Evropljani Bildtu prebacuju vruci krompir. :mrgreen:
kiky

#121 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by kiky »

najgluplja konstatacija do sada je da bošnjaci nešto gube time što plavšić izlazi iz zatvora ...
ljudi koji to pišu u glavi imaju balvan predstavu da je ona oslobođena krivice ...
vaseljena je mala naspram nečije ljudske, moralne i civilizacijske bijede ...
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#122 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by Dado dijasporitus »

Haski sud je osudio Plavsicevu za zlocine protiv covjecnosti I nikakva njena sloboda to vise nemoze obrisati. Nikad. Oslobadjanjem Plavsiceve Hag zapravo nije uradio nista kontra svom statutu. E sad, to sto Hag nema kaznenu politiku pa npr. Erdemovicu dodjeljuje 5 godina zatvora za priznanje strijeljanja 1000 Bosnjaka u Srebrenici (44 sata zatvora po ubijenom Bosnjaku) je posebna tema za diskusiju. Dakle nije pitanje da li je Plavsiceva pocinila zlocin ili ne jer njeno pustanje na slobodu ne mjenja odluku vec je pitanje kako je moguce da je za zlocine protiv covjecnosti dobila samo 11 godina zatvora. Ovo sto se danas desava je samo struganje kraste sa nezarasle rane.
popajic

#123 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by popajic »

Komšić protiv oslobađanja Biljane Plavšić

Komšić istakao da je Plavšić, pored počinjenog genocida na području Srebrenice, odgovorna i za više od 100.000 ubijenih...
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je pismo predsjedniku Parlamenta i predsjedniku vlade Kraljevine Švedske Peru Westerbergu i Frederiku Reinfeldtu u povodu mogućnosti prijevremenog puštanja na slobodu haške osuđenice Biljane Plavšić, a u kojem navodi da bi to bila velika greška.

Komšić je podsjetio da je Plavšić osuđena kao član najužeg ratnog rukovodstva bosanskih Srba za najgore počinjene zločine protiv čovječnosti te da je učestvovala u planiranju, kreiranju i provođenju progona i uništenja Bošnjaka, Hrvata i drugog nesrpskog stanovništva u BiH.

-Kao član Predsjedništva BiH, ali i osobno, smatram da bi, s obzirom na težinu djela za koje je osuđena, te zbog iskazane nespremnosti za bilo kakvom daljnjom saradnjom s ICTY-em u drugim slučajevima, bilo kakav akt milosrđa prema dotičnoj bio velika greška i uvreda za žrtve i porodice žrtava zločinačkog poduhvata u kojem je učestvovala i za koji je osuđena", stoji u pismu člana Predsjedništva BiH.

Komšić je istakao da je Plavšić, pored počinjenog genocida na području Srebrenice, odgovorna i za više od 100.000 ubijenih u BiH, stotine hiljada ranjenih i hiljade silovanih žena i za činjenicu da se trenutno traga za više od 13.000 nestalih osoba.
nokia6170

#124 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by nokia6170 »

Jutro.

Naumpade mi samo jedno pitanje u vezi sa doticnom...postoji li iko u Svedskoj od bh izbjeglica ili njihovih udruzenja da je uputio svedskoj vladi protest povodom najave oslobadjanja doticne zlocinarke?

p.s. ili mozda Svedska na ovaj nacin zahvaljuje zlocinarki, jer im je malo popravila krvnu sliku stanovnistva u Svedskoj.
karanana

#125 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by karanana »

ma i ja sam mislio da je ustvari karina svedska kriva za ovo pustanje, ali kad bolje razmislim i skontam, svedska radi sta joj kazu iz haaga. vjeruj da je svedska sigurno ne bi pustila da nisu dobili odluku i zeleno svjetlo iz haaga.
Post Reply