Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
- Cherry-Cherry
#101 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
šta se dešava ? na poslu sam, ništa ne znam 
- vatrogasac
#102 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Iz minute u minutu...Cherry-Cherry wrote:šta se dešava ? na poslu sam, ništa ne znam
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pocinje- ... /130529016
-
daddy-kool
#103 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pocinje- ... /130529016Cherry-Cherry wrote:šta se dešava ? na poslu sam, ništa ne znam
Ovo za sada je odlično. Istina izlazi na površinu.
- Danguba
#104 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
nista narocito sto nismo znali....osudit ce ih ako ti je lakseCherry-Cherry wrote:šta se dešava ? na poslu sam, ništa ne znam
-
miki.ba
#105 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Sudsko vijeće utvrdilo je da je u BiH postojao udruženi zločinački poduhvat, čiji je cilj bio osnivanje entiteta sa hrvatskom većinom u BiH, a on bi se naknadno pripojio Hrvatskoj. Antonetti je kazao da Vijeće smatra da počinjeni zločini nisu bili djelo "šačice ljudi", već djelo udruženog zločinačkog poduhvata.
-
miki.ba
#106 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Vijeće je većinom glasova uz suprotno mišljenje sudije Antonettija zaključilo da je sukob između HVO-a i vojske Hrvatske na jednoj strani i Armije BiH bio međunarodni sukob i da je Hrvatska vršila kontrolu nad oružjem.
-
zemo_online
#107 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
pa ne more bolje 
-
kremali
#108 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Cilj politike Haskog suda je da se Srbija i Hrvatska oslobode bilo kakve odgovornosti a da se osude srpsko i hrvatsko rukovodstvo u BiH.Time se skida teret asa ledja ove dvije zemlje, dok u Bosni nastaje jos veci kurslus.
Ova kazna ce naravno biti smanjena u drugostupanjskoj presudi ali nece biti solobodjeni kao Gotovina...
Ova kazna ce naravno biti smanjena u drugostupanjskoj presudi ali nece biti solobodjeni kao Gotovina...
-
ime_kojeg_nema
#109 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ja ne znam sta ti pratis ali jasno je receno:kremali wrote:Cilj politike Haskog suda je da se Srbija i Hrvatska oslobode bilo kakve odgovornosti a da se osude srpsko i hrvatsko rukovodstvo u BiH.Time se skida teret asa ledja ove dvije zemlje, dok u Bosni nastaje jos veci kurslus.
Vijeće je većinom glasova uz suprotno mišljenje sudije Antonettija zaključilo da je sukob između HVO-a i vojske Hrvatske na jednoj strani i Armije BiH bio međunarodni sukob
-
Risto Kuglarić
#110 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Pa, s obzirom da je "Antonetti kazao da Vijeće smatra da počinjeni zločini nisu bili djelo "šačice ljudi", već djelo udruženog zločinačkog poduhvata na čijem čelu je bio Franjo Tuđaman.", ne znam baš u kojoj bi se mjeri složio sa tom ocjenom.kremali wrote:Cilj politike Haskog suda je da se Srbija i Hrvatska oslobode bilo kakve odgovornosti a da se osude srpsko i hrvatsko rukovodstvo u BiH.Time se skida teret asa ledja ove dvije zemlje, dok u Bosni nastaje jos veci kurslus.
Last edited by Risto Kuglarić on 29/05/2013 11:14, edited 1 time in total.
- Comrad
#111 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ode prle u prdekanu zasigurno. Samo jos da se potvrdi.
@kremali, procitaj ponovo, franjo je koliko znam bio predsjednik hrvatske...
10:58 - Sudsko vijeće utvrdilo je da je u BiH postojao udruženi zločinački poduhvat, čiji je cilj bio osnivanje entiteta sa hrvatskom većinom u BiH, a on bi se naknadno pripojio Hrvatskoj. Antonetti je kazao da Vijeće smatra da počinjeni zločini nisu bili djelo "šačice ljudi", već djelo udruženog zločinačkog poduhvata na čijem čelu je bio Franjo Tuđaman.
@kremali, procitaj ponovo, franjo je koliko znam bio predsjednik hrvatske...
10:58 - Sudsko vijeće utvrdilo je da je u BiH postojao udruženi zločinački poduhvat, čiji je cilj bio osnivanje entiteta sa hrvatskom većinom u BiH, a on bi se naknadno pripojio Hrvatskoj. Antonetti je kazao da Vijeće smatra da počinjeni zločini nisu bili djelo "šačice ljudi", već djelo udruženog zločinačkog poduhvata na čijem čelu je bio Franjo Tuđaman.
- sinuhe
#112 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Pa da, Njofra. Mitteleuropljanin.
-
sokkia
#113 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
ima li gdje sa prevodom 
-
neretvanac
#114 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Praljak omogucio ubijanje civila...
-
RahatHurmašica
#115 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/haag ... 88231.htmlneretvanac wrote:Praljak omogucio ubijanje civila...
-
Casteneda
#116 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ovaj ima primjedbu na sve...
-
bljump
#117 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Pa to i jeste bilo tako. HV što je vršljala po BiH, vršljala je na Alijin poziv. Ako je neko u medjuvremenu upao u BiH to nije mnogo uticalo na ishod rata, ne više od dobrovoljaca iz islamskih zemalja ili iz Srbije.kremali wrote:Cilj politike Haskog suda je da se Srbija i Hrvatska oslobode bilo kakve odgovornosti a da se osude srpsko i hrvatsko rukovodstvo u BiH.Time se skida teret asa ledja ove dvije zemlje, dok u Bosni nastaje jos veci kurslus.
Nije ni pošteno ni pravedno da neko drugi ispašta zbog naših djela, rat u BiH je domaći proizvod koji se vodi i dan danas na politickom terenu, opet od nas samih. Lako je tražiti krivca sa strane i tako skidati vlastitu odgovornost.
-
RahatHurmašica
#118 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
.
Last edited by RahatHurmašica on 06/02/2015 18:39, edited 1 time in total.
-
sokkia
#119 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
HVALARahatHurmašica wrote:http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/haag ... 88231.htmlneretvanac wrote:Praljak omogucio ubijanje civila...
-
neretvanac
#120 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Sjecam se dobro ovog Petkovica... Nikad slobode ne vidio aBd.
- sinuhe
#121 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Sud ne veli tako, barem danas. Sta je tvoj problem. Idi im se onda izvinjavati na neugodnostima.bljump wrote:Pa to i jeste bilo tako. HV što je vršljala po BiH, vršljala je na Alijin poziv. Ako je neko u medjuvremenu upao u BiH to nije mnogo uticalo na ishod rata, ne više od dobrovoljaca iz islamskih zemalja ili iz Srbije.kremali wrote:Cilj politike Haskog suda je da se Srbija i Hrvatska oslobode bilo kakve odgovornosti a da se osude srpsko i hrvatsko rukovodstvo u BiH.Time se skida teret asa ledja ove dvije zemlje, dok u Bosni nastaje jos veci kurslus.
Nije ni pošteno ni pravedno da neko drugi ispašta zbog naših djela, rat u BiH je domaći proizvod koji se vodi i dan danas na politickom terenu, opet od nas samih. Lako je tražiti krivca sa strane i tako skidati vlastitu odgovornost.
- Comrad
#122 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
bljump wrote:Pa to i jeste bilo tako. HV što je vršljala po BiH, vršljala je na Alijin poziv. Ako je neko u medjuvremenu upao u BiH to nije mnogo uticalo na ishod rata, ne više od dobrovoljaca iz islamskih zemalja ili iz Srbije.kremali wrote:Cilj politike Haskog suda je da se Srbija i Hrvatska oslobode bilo kakve odgovornosti a da se osude srpsko i hrvatsko rukovodstvo u BiH.Time se skida teret asa ledja ove dvije zemlje, dok u Bosni nastaje jos veci kurslus.
O cemu pricas? Pa ko je potpisao dejtonski sporazum? Koji predsjednici su tamo stavili potpise...nisu ga potpisali ni Karadzic, ni Prlic, ni Mladic ni bilo ko drugi vec PREDSJEDNICI HRVATSKE, SRBIJE I BIH.
Zna se sta se htjelo uraditi sa ove zemlje, a sad kao eto mi domaci sve zakuhali...
-
Casteneda
#123 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Zabrinjavajuća činjenica je to što će u drugostupanjskoj presudi biti prisutan izvjesni Meron....
Ovo je daleko od završene utakmice.
-
bljump
#124 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Znam al zato i kažem da treba sačekati (novu) drugostepenu presudu.sinuhe wrote:Sud ne veli tako, barem danas. Sta je tvoj problem. Idi im se onda izvinjavati na neugodnostima.
Ne znam kako neko može i pomisliti da će nakon oslobađanja Srbije, Hrvatska biti proglašena agresorom na BiH.
-
RahatHurmašica
#125 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
slažem se, pogotovo za dotičnogCasteneda wrote:Zabrinjavajuća činjenica je to što će u drugostupanjskoj presudi biti prisutan izvjesni Meron....