Patriotizam i Gavrilo terorista

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
BHCluster

#226 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by BHCluster »

Bodkin wrote:
BHCluster wrote:Otkriven spomenik Gavrilu Principu u Lukavici: Nove opasne poruke Dodika i Radmanovića

Evo ekipa potvrdjuje da je Principop pucanj u okupatora nasljednika bio za Srpsku drzavu koju jos nisu uspjeli stvoriti.
aha, sad treba vjerovati dodiku jel :D
Havatar wrote:Kakva zajednicka drzava kad je nekim narodima zabranjivan jezik i nacionalno ime a samo jedan narod vladao tom drzavom . Gavrilo Princip je bio terorista i tu nema niceg pozitivnog niti se moze stavljati u istu recenicu sa teznjom za slobodu BIH od agresora. Bosna jeste nezavisna i ma koliko nekima to smetalo i postojace jos 1000 godina ma koliko je Nikolici i objektivni navijaci nazivali neodrzivom . Ovo sto si ti napisao je jos jedan dokaz da je velicanje Principa nespojivo sa bosanskim patriotizmom posto svi koji ga velicaju su protiv toga da Bosna bude nezavisna zato se i indentifikuju sa Gavrilom i njegovom borbom da se Bosnom vlada iz Beograda.
bas 1000 godina?
Mislis Radmanovicu? Pa zar oni nisu prvaci svoga naroda?
lua

#227 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by lua »

A bi l' bio heroj neko ko rokne nekog našeg političara?
TheWatcher

#228 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by TheWatcher »

lua wrote:A bi l' bio heroj neko ko rokne nekog našeg političara?
apsurd je sa ove distance (2014) komentarisati dogadjaje od prije 100 godina i dovoditi ih u vezu sa sadsnjim vremenom i nasim "politicarima" :oops:
BHCluster

#229 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by BHCluster »

TheWatcher wrote:
lua wrote:A bi l' bio heroj neko ko rokne nekog našeg političara?
apsurd je sa ove distance (2014) komentarisati dogadjaje od prije 100 godina i dovoditi ih u vezu sa sadsnjim vremenom i nasim "politicarima" :oops:
Pa i tada su koristili boj na kosovu da opravdaju ovo, zar ne?
lua

#230 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by lua »

TheWatcher wrote:apsurd je sa ove distance (2014) komentarisati dogadjaje od prije 100 godina i dovoditi ih u vezu sa sadsnjim vremenom i nasim "politicarima" :oops:
Čuj. Ja baš kontala da je to dobro i normalno.
TheWatcher

#231 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by TheWatcher »

ne znam ja sta je bilo u njihovim glavama samo znam da je odluku donijela Mlada Bosna a svi znamo ko su sve bili clanovi organizacije :izet:
BHCluster

#232 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by BHCluster »

TheWatcher wrote:ne znam ja sta je bilo u njihovim glavama samo znam da je odluku donijela Mlada Bosna a svi znamo ko su sve bili clanovi organizacije :izet:
Ko?
lua

#233 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by lua »

Srbende zaboga. Da nisu umrli prije 100 godina 100% bi za ćevape i komad lepine glasali za SNSD. :lol:
sarajvosa

#234 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by sarajvosa »

U godinama pred početak rata i za vrijeme Prvog svj.rata veliki broj naroda sa područja Jugoslavije uključujući i muslimane,sanjaju o zajedničkoj državi svih Slavena.O tome je govorio i Dzemaludin ef.Causevic(da muslimani svim srcem i dusom zele tu zajednicku drzavu) naravno jos u toku Prvog svjetskog rata,ta zajednicka drzava je iznevjerila ocekivanja svih naroda,a posebno Bošnjaka(razlog razni zlocini nad Bosnjacima u toku i nakon Prvog svjetskog rata) osim Srba koji su jedini objeručke prihvatili novu drzavu.

Siguran sam da bi Bošnjaci danas slavili Gavrila kao heroja da je ta Kraljevina Jugoslavije donijela pozitivne stvari za muslimane i za njihove institucije.Moguce je da je Gavrilo bio projugoslovenski orijentisan i da je imao u to vrijeme tu plemenitu ideju zajednicke drzave,ali ono sto je uslijedilo poslije rata je ništa drugo nego srpska drzava sa nekim izuzecima.
TheWatcher

#235 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by TheWatcher »

BHCluster wrote:
TheWatcher wrote:ne znam ja sta je bilo u njihovim glavama samo znam da je odluku donijela Mlada Bosna a svi znamo ko su sve bili clanovi organizacije :izet:
Ko?

Muhamed Mehmedbašić npr
na kraju krajeva on je bio vazna osoba u mladoj bosni i u crnoj ruci kasnije kada je pobjegao.zar nije on na mostu Cumurija sa bombama cekao Franju prije nego i ga je Gavrilo ubio :lol:
Max Bunker

#236 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by Max Bunker »

sarajvosa wrote:U godinama pred početak rata i za vrijeme Prvog svj.rata veliki broj naroda sa područja Jugoslavije uključujući i muslimane,sanjaju o zajedničkoj državi svih Slavena.O tome je govorio i Dzemaludin ef.Causevic(da muslimani svim srcem i dusom zele tu zajednicku drzavu) naravno jos u toku Prvog svjetskog rata,ta zajednicka drzava je iznevjerila ocekivanja svih naroda,a posebno Bošnjaka(razlog razni zlocini nad Bosnjacima u toku i nakon Prvog svjetskog rata) osim Srba koji su jedini objeručke prihvatili novu drzavu.

Siguran sam da bi Bošnjaci danas slavili Gavrila kao heroja da je ta Kraljevina Jugoslavije donijela pozitivne stvari za muslimane i za njihove institucije.Moguce je da je Gavrilo bio projugoslovenski orijentisan i da je imao u to vrijeme tu plemenitu ideju zajednicke drzave,ali ono sto je uslijedilo poslije rata je ništa drugo nego srpska drzava sa nekim izuzecima.
:thumbup:
TheWatcher

#237 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by TheWatcher »

lua wrote:Srbende zaboga. Da nisu umrli prije 100 godina 100% bi za ćevape i komad lepine glasali za SNSD. :lol:
ziva bila promuckaj malo sa tom glavom prije upotrebe :jbt:
lua

#238 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by lua »

TheWatcher wrote:ziva bila promuckaj malo sa tom glavom prije upotrebe :jbt:

Inače si alergičan na ironiju ili si samo spor?
Bodkin

#239 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by Bodkin »

sarajvosa wrote:U godinama pred početak rata i za vrijeme Prvog svj.rata veliki broj naroda sa područja Jugoslavije uključujući i muslimane,sanjaju o zajedničkoj državi svih Slavena.O tome je govorio i Dzemaludin ef.Causevic(da muslimani svim srcem i dusom zele tu zajednicku drzavu) naravno jos u toku Prvog svjetskog rata,ta zajednicka drzava je iznevjerila ocekivanja svih naroda,a posebno Bošnjaka(razlog razni zlocini nad Bosnjacima u toku i nakon Prvog svjetskog rata) osim Srba koji su jedini objeručke prihvatili novu drzavu.

uokviri ovo i kljucaj temu. ono sto je gavrilo htio je najblize drugoj jugi koja ga je jedina i slavila
BHCluster

#240 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by BHCluster »

TheWatcher wrote:
BHCluster wrote:
Ko?

Muhamed Mehmedbašić npr
na kraju krajeva on je bio vazna osoba u mladoj bosni i u crnoj ruci kasnije kada je pobjegao.zar nije on na mostu Cumurija sa bombama cekao Franju prije nego i ga je Gavrilo ubio :lol:
I zato sto je bio jedan musliman sve je OK? :lol:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#241 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by Domaci izdajnik »

Mustafa Golubić eto ti još jedan....
BHCluster

#242 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by BHCluster »

Kada je formirana tzv Mlada Bosna?
Kako glasi njen statut?
Kada je formirana?
Ko je bio vodja?
Domaci izdajnik

#243 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Čuj ovo :? pa nisu bili mladi izviđači jbt :lol: :-)
Objektivni navijac

#244 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by Objektivni navijac »

BHCluster wrote:Otkriven spomenik Gavrilu Principu u Lukavici: Nove opasne poruke Dodika i Radmanovića

Evo ekipa potvrdjuje da je Principop pucanj u okupatora nasljednika bio za Srpsku drzavu koju jos nisu uspjeli stvoriti.
To samo potvrdjuje nedostatak bilo kakve vizije bosnjackih minder politicara. Uspjeli su da im Srbi otmu Gavrila,koji je bio Jugosloven i pozitivac . Hoce zajednicku drzavu sa Srbima a nisu spossobni da poentiraju na tako lakom zadatku kao sto je Gavrilo. Gavrilo je iz danasnje dnevnopoliticke perspektive potpuno bezopasan. Pucao je u monarhiju koja je definitivno nestala sa scene prije 100 godina i ne postoje nikakve obaveze prema njoj. I umjesto da preko Gavrila prikupis jeftine politicke poene za jedinstvo drzave, oni bespotrebno produbljuju podjele i jos se namjestaju na volej velikosrpskim nacionalistima. Glupost mladih muslimana je za udzbenika gluposti,za Darwinove nagrade :D
BHCluster

#245 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by BHCluster »

Lajavikrelac wrote:Mustafa Golubić eto ti još jedan....
Koliko se meni cini on je clan Crne Ruke ili ti ga Ujedinjenje ili smr?
BHCluster

#246 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by BHCluster »

Objektivni navijac wrote:

To samo potvrdjuje nedostatak bilo kakve vizije bosnjackih minder politicara. Uspjeli su da im Srbi otmu Gavrila,koji je bio Jugosloven i pozitivac . Hoce zajednicku drzavu sa Srbima a nisu spossobni da poentiraju na tako lakom zadatku kao sto je Gavrilo. Gavrilo je iz danasnje dnevnopoliticke perspektive potpuno bezopasan. Pucao je u monarhiju koja je definitivno nestala sa scene prije 100 godina i ne postoje nikakve obaveze prema njoj. I umjesto da preko Gavrila prikupis jeftine politicke poene za jedinstvo drzave, oni bespotrebno produbljuju podjele i jos se namjestaju na volej velikosrpskim nacionalistima. Glupost mladih muslimana je za udzbenika gluposti,za Darwinove nagrade :D
To samo potvrdje da san o velikoj srbiji jos uvjek nije mrtav i da ce uvijek postojati neka prazna glava koja ce to pravdati. Nista novo barem budi malo kreativan.
Domaci izdajnik

#247 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Mustafa Golubić je bio ljevičar, potonji komunista.....baš pa ultradesničarska organizacija :-) A Crnu Ruku je zbrisao regent poslije kralj Aleksandar streljajući Apisa i ostale. Sad što su pripadnici Mlade Bosne dobili pomoć u oružju i obuci od pripadnika Crne Ruke prije atentata druga je to priča. Baš je Srbija kao država htjela da se poslije iscrpljenosti u Balkanskim ratovima htjela da se miješa u revolucionarna udruženja u Bosni i KuK :roll: Naime, Principa i neke od mladobosanaca su odbili kao dobrovoljce u srpsku vojsku 1912 godine.
Objektivni navijac

#248 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by Objektivni navijac »

BHCluster wrote:
Lajavikrelac wrote:Mustafa Golubić eto ti još jedan....
Koliko se meni cini on je clan Crne Ruke ili ti ga Ujedinjenje ili smr?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BHCluster

#249 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

Post by BHCluster »

Lajavikrelac wrote:Mustafa Golubić je bio ljevičar, potonji komunista.....baš pa ultradesničarska organizacija :-) A Crnu Ruku je zbrisao regent poslije kralj Aleksandar streljajući Apisa i ostale. Sad što su pripadnici Mlade Bosne dobili pomoć u oružju i obuci od pripadnika Crne Ruke prije atentata druga je to priča. Baš je Srbija kao država htjela da se poslije iscrpljenosti u Balkanskim ratovima htjela da se miješa u revolucionarna udruženja u Bosni i KuK :roll: Naime, Principa i neke od mladobosanaca su odbili kao dobrovoljce u srpsku vojsku 1912 godine.
Pa zar se on nije javno zakleo da ce osvetiti ubistvo Apisa, Vulovica, Malobabica?
Domaci izdajnik

#250 Re: Patriotizam i Gavrilo terorista

To je ko kad bi rekao da je Jicak Rabin bio ko klinac u Hitlerjugendu....
BHCluster wrote:Pa zar se on nije javno zakleo da ce osvetiti ubistvo Apisa, Vulovica, Malobabica?
Paaaa, mrzio je kralja i njegovu diktaturu?
Locked