juzna_strana wrote:Citam ove postove,i ne znam zasto odmah mora biti nekih tezih rijeci,lagana je tema
Potpuno razumijem da ima ljudi sa losim iskustvima i postujem njihovo misljenje.
100 ljudi 100 cudi,sto bi rekli nasi stari.
Vezano za post odranije,
tamo sam otisao kao turista i nisam radio za sadaku,tih 20 ak dana je bio vise honorarni posao,
da bih kupio poklone za ljude koji su me ugostili i da bih malo obradovao majku i oca u povratku.
Pokusao sam objasniti kako ne treba imati predrasude kao sto sam ih ja imao.
I naravno siguran sam da SVI stranci nastanjeni u DE imaju veca ljudska prava i bolje realizuju
svoje zelje i snove u Njemackoj nego u maticnim drzavama.
Ja Bosnu i nase ljude volim neizmjerno,najponosniji sam na period mog zivota proveden
u opkoljenom Sarajevu,ali volim istinu,kakva god ona bila.
Nismo mi toliko merhametli kakvim se volimo predstavljati,nazalost..
Niti jedna zemlja se ne moze upoznati za dvadesetak dana

, mora se provesti odredjeno vrijeme, znati jezik, poznavati ljude. Znaci treba se i popiti sa njima i poguziti sa Njemicama da bi ih bolje upoznao

.
Ono sto sam ja licno dozivio je da se uopste ne kurce kao narod a imali bi se cime kurciti

, ne poput nas Balkanaca koji smo sto se tice kurcenja presisali sve redom a ne znam ni sam cime se kurcimo.
Dobre su Svabe, totalno drugaciji od Amera, coconut i peach culture bi bila najlaksi nacin da ih razlikujes. Svabe na izgled/vanjstinu dosta tvrdi,grubi ali kada ih bolje upoznas onda vidis da iza tvrde kore kokosovog oraha stoji jako mekana dusa. Na drugu stranu amerkanci, ko breskva, sirok osmijeh, hugs, na prvu zajebancija ali kada prodjes to povrsinu naidjes na veoma tvrdu kosticu unutra, ko breskva

.