Patriarh Mihajl Anriarh 1167. spominje Bosance i Hrvate:
http://i43.klix.com/ixh653.jpg

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ovdje http://images.google.com.tr/imgres?imgu ... r%26sa%3DNLondon, 14. august, 1878
Dopisnik Times-a iz Pariza iz pouzdanih izvora saznaje da je Car Franjo Josif vrlo pogođen otporom koji su turske provincije pružile austrijskoj okupaciji. Otpor ne dolazi samo od muslimana; iza njih se krije revolucionarni panslavizam, bez nade da će pobijediti okupaciju, ali sa ciljem da se održi nelojalnost kako bi se Bosanci i Hercegovci tako približili Srbiji, tom velikom fokusu panslovenske agitacije. Srpska vlada izražava da se najozbiljnije i lojalno pridržava svojih konvencija sa Austrijom, ali se ovim izjavama implicitno ne vjeruje u Beču, gdje je iritacija prema Srbiji u porastu; stoga i izvještaj od sinoć da će austrijske trupe biti poslate da motre na Srbiju sa naređenjem da u tu zemlju i uđu na prvi sumnjiv znak.
London, 15. august
Depeša Standardu iz Pešte glasi da je ugarska vlada zabranila izvoz oružja i municije Srbiji i Crnoj Gori.
Izvor: The New York Times
Jel' može tačan naziv ove knjige, pa da to malo i ja pročačkam.Pietje_Bel wrote:Ovdje stavite izvorne zapise o spomenu Bosanaca u ranom srednjem vijeku, prije 1200. godine:
Patriarh Mihajl Anriarh 1167. spominje Bosance i Hrvate:
http://i43.klix.com/ixh653.jpg
Što su provokativni?? , kad lepo stavljam originalni dokument kraljeva čiju su krunu nosili, gde se lepo vidi da je neki Kulin vlah!!Pietje_Bel wrote:Moze li neko od moderatora izbrisati ove provokativne postove?
To nije tema. Imas temu:"Razne vizije na Bosansko kraljevstvo". Otidi tamo i pisi o tome. Ovdje je tema "spomen Bosanaca prije 1200"". Znaci ako imas izvor neki fundamentalni gdje neki Bizantski car, Ugarski kralj spominje Bosance pored drugih naroda prije 1200. godine onda to stavi ovdje a ako zelis da nastavis tu pricu onda otidi na tu drugu temu.hrabren miloradovic wrote:Što su provokativni?? , kad lepo stavljam originalni dokument kraljeva čiju su krunu nosili, gde se lepo vidi da je neki Kulin vlah!!Pietje_Bel wrote:Moze li neko od moderatora izbrisati ove provokativne postove?
I lepo se vide sva imena koja postoje na stećcima!!
A ja kao vlaše moram stati na stranu vlaha i po inerciji voleti ih kao svoje!!
Zašto provokativni poBogu ?? , šta jel ti smeta argumentacija da je ban Kulin poreklom Vlah iliti vlah(stočar)?? , zašto bežiš od istine??
Jel ima gde još da se pominje ime Kulin osim čuvenog bana i ovoga vlaha???
OK , u pravu si! , ne diram temu ovu više! , samo sam mislio da je dovoljno davno pominjanje ovog vlaškog Kulina! , a i kako kažu neki Kulin je najorginalnije ime u starih Bošnjana , pa eto ...!Pietje_Bel wrote:To nije tema. Imas temu:"Razne vizije na Bosansko kraljevstvo". Otidi tamo i pisi o tome. Ovdje je tema "spomen Bosanaca prije 1200"". Znaci ako imas izvor neki fundamentalni gdje neki Bizantski car, Ugarski kralj spominje Bosance pored drugih naroda prije 1200. godine onda to stavi ovdje a ako zelis da nastavis tu pricu onda otidi na tu drugu temu.hrabren miloradovic wrote:Što su provokativni?? , kad lepo stavljam originalni dokument kraljeva čiju su krunu nosili, gde se lepo vidi da je neki Kulin vlah!!Pietje_Bel wrote:Moze li neko od moderatora izbrisati ove provokativne postove?
I lepo se vide sva imena koja postoje na stećcima!!
A ja kao vlaše moram stati na stranu vlaha i po inerciji voleti ih kao svoje!!
Zašto provokativni poBogu ?? , šta jel ti smeta argumentacija da je ban Kulin poreklom Vlah iliti vlah(stočar)?? , zašto bežiš od istine??
Jel ima gde još da se pominje ime Kulin osim čuvenog bana i ovoga vlaha???
Bosanac sa dna kace wrote:@hrabrene pravilno je vlahadija, a ne vlasadija, u toba Vlasi su predstavljali poseban elemenat....![]()
Bosna je jedna od najkasnije slaveniziranih zemalja....
Hvala. Imam ovu knjigu i pročitao sam njen veći dio i izgleda da mi je ovo promaklo. Ponovo na čitanje
Rista Vehabistamostarac wrote:odmrzo se vehabija u pravoslavnom oblikusad ce opet da nam drzi predavanja iz mitologije

I to ti je post?? , niti ijednom nisi ništa napisao sa dokumetom i istorijskim navođenjem događaja! , samo si MLATNO o Karadžiću,nazvo me mitomanom , pominjo Hag , i ništa više!!mostarac wrote:odmrzo se vehabija u pravoslavnom oblikusad ce opet da nam drzi predavanja iz mitologije
To je prvi put u istoriji kada je korsitena rijec Bosnjak.'Bosnjakom su isti pretci kao i Poljakom'
Vjerovatno se ta povelja cuva u Poljskoj. Mozda ako kontaktiras neki Poljski Muzej da ce ti moci pomoci.Tvrtko I Kotromanić wrote:Samo me interesuje gdje se moze doci do te povelje, bar u obliku fotografije. Interesuje me jer ne vjerujem u to sve dok ne vidim, zasad smatram Bosnjani, ali bih volio zaista vidjeti dokaz za ovu povelju. Ako neko ima molim da odgovori. Hvala