Tomi110 wrote:Svakako, da su Bošnjaci odlučili ostati u Jugoslaviji ili bolje rečeno Velikoj Srbiji granica Velike Srbije ne bi bila Karlobag-Ogilin-Karlovac-Virovitica već negdje ispod Kaptola(Zagreb).Iako nisam ljubitelj Tuđmana a još manje Miloševića, pa tako ni Izetbegovića, jedno moram priznati Izetbegoviću kao prvom bosanskohercegovačkom predsjedniku:PM72 wrote:Sarajmen,![]()
![]()
Ne znam hoćeš li se složiti sa mojim mišljenjem.Republika Hrvatska i Hrvati mogu se zahvaliti i Bošnjacima za svoju neovisnost.Na stranu hiljade onih koji su ratovali za Hrvatsku ali sam mišljenja da bi Hrvatska malo morgen bila u svojim Avnojevskim granicama da su Bošnjaci odlučili ostati u krnjoj Jugoslaviji.
Citat iz njegove knjige "Rat i mir u Bosni i Hercegovini"
Podsjetio bih vas da je čitavo vrijeme naša parola bila u toku krize bila
"Prihvatamo svaku Jugoslaviju u kojoj su istovremeno i Hrvatska i Srbija
ne prihvatamo nikakvu Jugoslaviju u kojoj nema jedne ili druge".
Mislim da je ovime Alija sve rekao i o Hrvatskoj i o Srbiji i o kvaziislamskoj državi na Balkanu.
Večina Bosanskih Muslimana ili Bošnjaka nije imala iluzije o ostanku u SFRJ-JI,jer na osnovu historijskog iskustva to ih nije zanimalo,i nije se uklapalo i njihovo istorijsko pamćenje u kojemu nije zapisano da su ikada bili na strani Srbske hegemonije..to tvoje razmišljanje je iluzija.Kada bi pokojni Izetbegović to tražio od njih vjerujem da bi vrlo brzo završio na smetištu povjesti.