Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
ljubijankic

#301 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by ljubijankic »

dr_Evil wrote: 24/02/2025 11:30
banjaluka078 wrote: 24/02/2025 11:28
ljubijankic wrote: 24/02/2025 11:21

Ne lupaj gluposti. Da je u Njemačkoj davno bi zavrsio u nekog ludari. Covjek od price o piramidama dosao do prica o bio energiji, negativnim jonima i ostalim gluposti. Od onog sto je lako dokazivo dođosmo na ono sto se ne moze dokazati. Zasto li majku mu...
Prvo bi ga hapsili zbog nadriljekarstva, onda zbog uništavanja fosila i arheoloških nalaza, ne bi mu bilo dozvoljeno da po školama valja one svoje knjige i djeci drži predavanja da ih se uči pogrešna istorija. A pogotovo ne bi kao diplomirani ekonomista doktoriratu na temu civilizacije Maja na fakultetu koji nema nikakve veze s istorijom i Majama...
Međugorje je stvar vjere, pa dokaz ne treba. Za arheološki park i piramide trebaš imati arheološke nalaze i, šta ja znam, piramidu.
Ali on ne prodaje piramidu, nego bioenergiju piramide, a to je vjera! Nema razlike.
Pa valjda i za bioenergiju piramide treba piramida
gozila555

#302 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by gozila555 »

MehmedPasaMoric wrote: 24/02/2025 11:20 Nije piramida u Visokom ali jeste eto nekakva gospa u Medjugorju na konto koje pola Hercegovine zivi od turizma vec 30 godina... A ti Bosnjo gledaj koliko ces porcija cevapa prodati na carsiji jer ti je to jedina turisticka atrakcija :lol:
kakve gospa ima veze sa piramidama,zasto onda ne ismijavas islamska svetista tipa ajvatovica ????? vjerska svetista nisu u istom rangu sa piramidama
Last edited by gozila555 on 24/02/2025 11:38, edited 1 time in total.
dr_Evil

#303 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by dr_Evil »

ljubijankic wrote: 24/02/2025 11:32
dr_Evil wrote: 24/02/2025 11:30
banjaluka078 wrote: 24/02/2025 11:28

Prvo bi ga hapsili zbog nadriljekarstva, onda zbog uništavanja fosila i arheoloških nalaza, ne bi mu bilo dozvoljeno da po školama valja one svoje knjige i djeci drži predavanja da ih se uči pogrešna istorija. A pogotovo ne bi kao diplomirani ekonomista doktoriratu na temu civilizacije Maja na fakultetu koji nema nikakve veze s istorijom i Majama...
Međugorje je stvar vjere, pa dokaz ne treba. Za arheološki park i piramide trebaš imati arheološke nalaze i, šta ja znam, piramidu.
Ali on ne prodaje piramidu, nego bioenergiju piramide, a to je vjera! Nema razlike.
Pa valjda i za bioenergiju piramide treba piramida
Ne bas, svaka daljnja rasprava o postojanju bilo cega je izgubljena kad pojedinac dodje do pojma "bioenergija", ne zapita se zasto o tome nisam ucio u skoli, i svjesno krocio u iskopani tunel. Dakle vjera.
dr_Evil

#304 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by dr_Evil »

gozila555 wrote: 24/02/2025 11:35
MehmedPasaMoric wrote: 24/02/2025 11:20 Nije piramida u Visokom ali jeste eto nekakva gospa u Medjugorju na konto koje pola Hercegovine zivi od turizma vec 30 godina... A ti Bosnjo gledaj koliko ces porcija cevapa prodati na carsiji jer ti je to jedina turisticka atrakcija :lol:
kakve gospa ima veze sa piramidama,zasto onda ne ismijavas islamska svetista tipa ajdahovica ????? vjerska svetista nisu u istom rangu sa piramidama
Pa kod piramida bih rekao da imas nesto sto nalikuje na piramide. Kod Gospe ili Ajvatovice imas poskoka ili sarku koja vreba ispod kamena. E hajd budi pametan ;)
dječak sa šibicama

#305 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by dječak sa šibicama »

Za prodavanje price "bioenergija i cudotvorni joni" moras imati ciljanu skupinu. Naime Medjugorje ima ciljanu skupinu od nekoliko milijardi katolickih vjernika, nema tu nikakve podrske vlade, ministara, grada ili lokalne zajednice, sto bi kao promovisalo Semira.

Nema ko nije pisao o piramidama zadnjih 20 godina, izlazila prica u najvecim svjetskim medijima, ali ako nema piramide onda je nema. Ostaje bioenergija sto nece privuci milione turista jer nema toliko ljudi koji ce doci i "jonizirati" se na brdu pored Visokog.

Takvih "natprirodnih" lokacija po cijeloj planeti ima, nije Visoko niti Semir nekakav izuzetak, ali sa razlogom ti ja i mi nismo nikada culi za njih 99%. Nisu interesantna mjesta, i to je to.
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#306 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by TojoOptics »

Semir je kralj. Napravio biznis od brda zahvaljujuci neukim i glupim, uz pomoc prepredenih politicara i vjerskih poglavara (ti se samo oblizuju na pare, a i sami propagiraju pizdarije). Da udje u politiku, bio bi nesto kao Trump, blef i ubleha, za koje bi budale opet glasali. Svijet pripada glupacima i neukim.
dr_Evil

#307 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by dr_Evil »

dječak sa šibicama wrote: 24/02/2025 11:41 Za prodavanje price "bioenergija i cudotvorni joni" moras imati ciljanu skupinu. Naime Medjugorje ima ciljanu skupinu od nekoliko milijardi katolickih vjernika, nema tu nikakve podrske vlade, ministara, grada ili lokalne zajednice, sto bi kao promovisalo Semira.

Nema ko nije pisao o piramidama zadnjih 20 godina, izlazila prica u najvecim svjetskim medijima, ali ako nema piramide onda je nema. Ostaje bioenergija sto nece privuci milione turista jer nema toliko ljudi koji ce doci i "jonizirati" se na brdu pored Visokog.

Takvih "natprirodnih" lokacija po cijeloj planeti ima, nije Visoko niti Semir nekakav izuzetak, ali sa razlogom ti ja i mi nismo nikada culi za njih 99%. Nisu interesantna mjesta, i to je to.
Svakako. Samo ne bih se slozio da nema Medjugore podrsku od sistema, vjerovatno nista u BiH nema podrsku sistema kao Medjugorje.
mayab

#308 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by mayab »

TojoOptics wrote: 24/02/2025 11:45 Semir je kralj. Napravio biznis od brda zahvaljujuci neukim i glupim, uz pomoc prepredenih politicara i vjerskih poglavara (ti se samo oblizuju na pare, a i sami propagiraju pizdarije). Da udje u politiku, bio bi nesto kao Trump, blef i ubleha, za koje bi budale opet glasali. Svijet pripada glupacima i neukim.
Pa da , ja mislim da je jedan od najgledanijih videa na Face TV YT kanalu intervju sa njim, gdje je svašta "lupetao", a daj Bože , da su to pregledavali oni koji znaju šta je kritičko mišljenje 8)
gozila555

#309 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by gozila555 »

dr_Evil wrote: 24/02/2025 11:51
dječak sa šibicama wrote: 24/02/2025 11:41 Za prodavanje price "bioenergija i cudotvorni joni" moras imati ciljanu skupinu. Naime Medjugorje ima ciljanu skupinu od nekoliko milijardi katolickih vjernika, nema tu nikakve podrske vlade, ministara, grada ili lokalne zajednice, sto bi kao promovisalo Semira.

Svakako. Samo ne bih se slozio da nema Medjugore podrsku od sistema, vjerovatno nista u BiH nema podrsku sistema kao Medjugorje.
kakvu to podrsku imaju?????????sta je to drzava pomogla Medjugorju ??
dr_Evil

#310 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by dr_Evil »

gozila555 wrote: 24/02/2025 11:56

Prijatelju dragi! Komplet struktura hrvatskih politicara iz BiH i HR je uz blagoslov crkve uradila na promociji Medjugorja vise nego za ijedan bitan aspekt zivota. Uz financijske ustupke stvorili su im i poreznu oazu u sred BiH. Sprega crkve i politike na nasim prostorima je primarna halka kod politicara s tim predznakom. Znas li ti koja je obaveza stvorena preko crkve i skole da ucenici hodocaste prema Medjugorju svake godine, i izolacije ako radis suprotno?
dr_Evil

#311 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by dr_Evil »

Meni samo nije jasno odakle na ovom forumu ovoliko USAID SOA forumasa.
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#312 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by TojoOptics »

mayab wrote: 24/02/2025 11:54
TojoOptics wrote: 24/02/2025 11:45 Semir je kralj. Napravio biznis od brda zahvaljujuci neukim i glupim, uz pomoc prepredenih politicara i vjerskih poglavara (ti se samo oblizuju na pare, a i sami propagiraju pizdarije). Da udje u politiku, bio bi nesto kao Trump, blef i ubleha, za koje bi budale opet glasali. Svijet pripada glupacima i neukim.
Pa da , ja mislim da je jedan od najgledanijih videa na Face TV YT kanalu intervju sa njim, gdje je svašta "lupetao", a daj Bože , da su to pregledavali oni koji znaju šta je kritičko mišljenje 8)
Kult licnosti, sekta, hvataju se slabiji karakteri, ljudima kojima je mozda nedostajala ocinska figura, mozda cak i latentni homoseksualci koji se pale na tipove sa Indiana Jones sesirom (Semirova orginalnost pocinje i zavrsava tu - epic fail), sve religije, sekte, kultovi ferceraju zahvaljujuci mozgu prijemljivom na pizdarije, mastarije, magije, plus ocinska figura, ocinska figura, ocinska figura. Papa, tata, otac nacije, spasitelj, otvarac ociju, borac za istinu, strucnjak, istoricar, arheolog, mama, tata, puding, carapa, probusena cipela, sve. Univerzalan.
gozila555

#313 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by gozila555 »

dr_Evil wrote: 24/02/2025 12:00

Prijatelju dragi! Komplet struktura hrvatskih politicara iz BiH i HR je uz blagoslov crkve uradila na promociji Medjugorja vise nego za ijedan bitan aspekt zivota. Uz financijske ustupke stvorili su im i poreznu oazu u sred BiH. Sprega crkve i politike na nasim prostorima je primarna halka kod politicara s tim predznakom. Znas li ti koja je obaveza stvorena preko crkve i skole da ucenici hodocaste prema Medjugorju svake godine, i izolacije ako radis suprotno?
pricas gluposti, Medjugorju su pomogli sami vjernici iz citavog svijeta koji preko 30 godina konstantno masovno dolaze i niko vise. I od tog Medjugorja su profitirali i bosnjaci,vecina tih vjernika iz Medjugorja svrati i do Mostara na stari most i na vrelo Bune.
dr_Evil

#314 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by dr_Evil »

gozila555 wrote: 24/02/2025 12:07 pricas gluposti, Medjugorju su pomogli sami vjernici iz citavog svijeta koji preko 30 godina konstantno masovno dolaze i niko vise. I od tog Medjugorja su profitirali i bosnjaci,vecina tih vjernika iz Medjugorja svrati i do Mostara na stari most i na vrelo Bune.
Pa normalno! Vala i ja svasta pricam. Ako je s te strane crkve i HNS-a onda moze biti samo posteno, casno i bez mrlje. Nek sam se i ja jednom slozio sa @palermo pa kud puklo!
broj dva

#315 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by broj dva »

Ako nista "drzava" im je pomogla da porez ne plate i da se ne opetercuju glupostima poput fiskalnih racuna...
MehmedPasaMoric

#316 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by MehmedPasaMoric »

kakve gospa ima veze sa piramidama,zasto onda ne ismijavas islamska svetista tipa ajvatovica ????? vjerska svetista nisu u istom rangu sa piramidama
Ja ismijavam islam na svakom koraku, ne brini se za to. Ajvatovicu nisam spomenuo u ovom kontekstu jer je to lokalna seoska glupost koja ne privlaci nikakve turiste i ne pravi profit, za razliku od "Gospe". A realno govoreci vise dokaza ima da je piramida piramida nego da se "Gospa" ukazala
gozila555

#317 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by gozila555 »

MehmedPasaMoric wrote: 24/02/2025 14:40
Ja ismijavam islam na svakom koraku, ne brini se za to. Ajvatovicu nisam spomenuo u ovom kontekstu jer je to lokalna seoska glupost koja ne privlaci nikakve turiste i ne pravi profit, za razliku od "Gospe". A realno govoreci vise dokaza ima da je piramida piramida nego da se "Gospa" ukazala
kako god,uglavnom vecu dobit ima bh od gospe nego od piramida
DaysleepeR

#318 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by DaysleepeR »

Priča o Gospi je nastala davno prije interneta i mogućnosti da svako uradi vlastiti fact-check.
I nije jedina gospa u svijetu koja privlači hodočasnike.
Piramide su malo sekularnija ubleha koja targetira širi krug ljudi, ali je od početka išla kao alternativna historija i alternativna nauka da bi se vremenom pridodavalo nadriljekarstvo i ostale alternative.

Ne treba ništa ukidati i zabranjivati, ali ne treba ni promovisati.
Neka postoji u vlastitom interesnom krugu.
dr_Evil

#319 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by dr_Evil »

DaysleepeR wrote: 24/02/2025 14:51 Priča o Gospi je nastala davno prije interneta i mogućnosti da svako uradi vlastiti fact-check.
Piramide su malo sekularnija ubleha koja targetira širi krug ljudi, ali je od početka išla kao alternativna historija i alternativna nauka da bi se vremenom pridodavalo nadriljekarstvo i ostale alternative.

https://medjugorje-news.com/gipsani-kip ... vave-suze/

Eh da, i onda jedan dan saznasmo fosfor :D
MehmedPasaMoric

#320 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by MehmedPasaMoric »

gozila555 wrote: 24/02/2025 14:46
MehmedPasaMoric wrote: 24/02/2025 14:40
kako god,uglavnom vecu dobit ima bh od gospe nego od piramida
Zbog toga sto se piramida nesretnim spletom okolnosti nalazi u Visokom a Bosnjaci su mutavi i smotani, a ne zbog toga sto je "Gospa" vise vrijedna ili zanimljiva od piramide. Vecina tursitickih atrakcija su postale atrakcijama jer ih je lokalno stanovnistvo napravilo takvim, a u principu su limunada. Evo npr imas ove dzinovske mravinjake, termitnjake sta li vec, u Zambiji koji idu 7-8 metara u visinu i meni su 100 puta zanimljiviji od npr krivog tornja u Pizi, e sad koliko ljudi zna za te mravinjake a koliko za krivi toranj?

Image
DaysleepeR

#321 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by DaysleepeR »

dr_Evil wrote: 24/02/2025 14:53
DaysleepeR wrote: 24/02/2025 14:51 Priča o Gospi je nastala davno prije interneta i mogućnosti da svako uradi vlastiti fact-check.

https://medjugorje-news.com/gipsani-kip ... vave-suze/

Eh da, i onda jedan dan saznasmo fosfor :D
Zašto sam ja morao čitati ovako loše napisan tekst?
broj dva

#322 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by broj dva »

Piramida se NE nalazi u Visokom (u stvari 4, najveće i najstarije) i to je suština problema, kreten pokušava izmislit zgradu gdje je nema a piramidioti poletili na to ko muhe na govna..
tomhagen

#323 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by tomhagen »

Nikako ne mogu shvatiti branitelje lika i djela Seme Osmanagicha. I još zanimljivije je poređenje sa Gospom u Međugorju. Prijatelju, u ukazanje Gospe ljudi vjeruju, to je vjera. Ne može se, niti ima smisla dokazivati. Nije opipljivo. S druge strane u piramidu ne možeš vjerovati. Piramida je opipljiva. Piramide ili ima ili nema.

Ideja je u početku zvučala primamljivo. Međutim, kada se u priču uplela bioenergija, joni, vanzemaljci, picke materine...bilo je jasno kakva je to ubleha.
elk

#324 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by elk »

Ublehas i varalica. Obaska i redovan gost nedicevskih portala i revizionistickih vucicevih podcasta. Prica o dubokoj drzavi i rade nam o glavi kod neuke sirotinje najbolje prolazi.
Celticross

#325 Re: Ismijavanje Historičara i Arheologa Semira Osmanagića

Post by Celticross »

tomhagen wrote: 24/02/2025 15:10 Nikako ne mogu shvatiti branitelje lika i djela Seme Osmanagicha. I još zanimljivije je poređenje sa Gospom u Međugorju. Prijatelju, u ukazanje Gospe ljudi vjeruju, to je vjera. Ne može se, niti ima smisla dokazivati. Nije opipljivo. S druge strane u piramidu ne možeš vjerovati. Piramida je opipljiva. Piramide ili ima ili nema.

Ideja je u početku zvučala primamljivo. Međutim, kada se u priču uplela bioenergija, joni, vanzemaljci, picke materine...bilo je jasno kakva je to ubleha.
Vjera je vjera, to je osobno i ljudi ako vjeruju neka dolaze.

Problem kod Semira nije što on prodaje priču o negativnim ionima i slično, ljudi neka vjeruju i u to, problem je kada on uništava kulturno-historijsko naslijeđe države, kako bi napravio privid piramide. Drugo, sramota je njega zvati arheologom i historičarom, jer to on nije. Za te stvari, moraš imati diplomu.
Locked