10 godina od NATO udara na Miloševića

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
đenka 053

#51 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by đenka 053 »

Hrast wrote:Kakav bolan "istorijski dio Srbije"? Historijsko pravo je jedan od najnepreciznijih terminusa u povijesti geopolitickih konflikata. "Historijsko pravo" bi na Kosovo isto tako mogli da polazu danasnji Turci kao i Italijani (Rimsko Carstvo)...mislim..to je toliko apsurdno.
Apsurdno je samo to sto ti ne mozes prevaliti preko jezika ono sto i sam znas.Sad kao apsurdno je ,cak i Rimljane pominjes,daj molim te!Znas sta Srbima predstavlja Kosovo i odredjenu vezu kroz istoriju!Al vratice se ono gdje treba mnogo prije nego sto mnogi misle...
Hrast

#52 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Hrast »

đenka 053 wrote:
Hrast wrote:Kakav bolan "istorijski dio Srbije"? Historijsko pravo je jedan od najnepreciznijih terminusa u povijesti geopolitickih konflikata. "Historijsko pravo" bi na Kosovo isto tako mogli da polazu danasnji Turci kao i Italijani (Rimsko Carstvo)...mislim..to je toliko apsurdno.
Apsurdno je samo to sto ti ne mozes prevaliti preko jezika ono sto i sam znas.Sad kao apsurdno je ,cak i Rimljane pominjes,daj molim te!Znas sta Srbima predstavlja Kosovo i odredjenu vezu kroz istoriju!Al vratice se ono gdje treba mnogo prije nego sto mnogi misle...
Ma da, poznato mi je i bolje nego tebi (napisao sam nesto o tome i u onoj temi o bogumilima), ali vase mitologizirano pravo ne stoji iznad prava albanskog naroda koje taj dio teritorije gotovo stopostotno naseljava (90-95% ako se ne varam). Znas.

Spominjem Rimljane samo da bih demonstrirao apsurdnost "historijskog prava" na bilo koji dio bilo koje teritorije. Ako bi polazili od "historijskih prava" morali bi sve granice u Evropi nanovo nacrtati, o Africi da i ne govorimo. Kontas? Ne, naravno..
đenka 053

#53 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by đenka 053 »

Hrast wrote:
đenka 053 wrote:
Ma da, poznato mi je i bolje nego tebi (napisao sam nesto o tome i u onoj temi o bogumilima), ali vase mitologizirano pravo ne stoji iznad prava albanskog naroda koje taj dio teritorije gotovo stopostotno naseljava (90-95% ako se ne varam). Znas.

Spominjem Rimljane samo da bih demonstrirao apsurdnost "historijskog prava" na bilo koji dio bilo koje teritorije. Ako bi polazili od "historijskih prava" morali bi sve granice u Evropi nanovo nacrtati, o Africi da i ne govorimo. Kontas? Ne, naravno..
Da li je Srbija jedina zemlja na svijetu koja je bila u takvom polozaju?Mislim na vrsenje neke vlasti prema pokrajini u kojem njeno stanovnistvo nije vecinsko?Ako jeste onda ok!Sta je sa Spanijom?Ruskim republikama i jos masom drzava u svijetu?Ovdje se samo radi o demonstraciji sile i paradoksima danasnjeg svijeta gdje vaze dvostruki arsini,samo kako se kome namjesti jbg.Al jbg ti to nikad ne bi rekao cak intimno i da znas da nisi u pravu jer se radi o mrskim istocnjacima :wink:
Hrast

#54 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Hrast »

Da li je Srbija jedina zemlja na svijetu koja je bila u takvom polozaju?Mislim na vrsenje neke vlasti prema pokrajini u kojem njeno stanovnistvo nije vecinsko?Ako jeste onda ok!Sta je sa Spanijom?Ruskim republikama i jos masom drzava u svijetu?Ovdje se samo radi o demonstraciji sile i paradoksima danasnjeg svijeta gdje vaze dvostruki arsini,samo kako se kome namjesti jbg.Al jbg ti to nikad ne bi rekao cak intimno i da znas da nisi u pravu jer se radi o mrskim istocnjacima :wink:
Eto vidis, nemas pojma o meni a vec polazis od toga da ste mi mrski vi preko Drine. A vec sam na jednoj temi reko da ste mi drazi od Siptara.

Srbija nije jedina zemlja, mozemo uzeti Italiju kao primjer i "Alto Adige" tj. "Juzni Tirol". Regija od 1919. pripada Italiji a ima vecinsko austrijsko stanovnistvo. Samo, tamo kad su sezdesetih pocele pobune Italijani nisu poslali Arkana da pokolje par civila vec su nakon pocetnog koprcanja pristali da Tirolcima dadnu autonomiju - i to siroku. Danas je Juzni Tirol, ili ako cemo po talijanskom "Alto Adige" jedna od najbogatijih regija u Italiji, ako ne i najbogatija, i skoro niko vise ne misli na pripajanje Austriji, tj. Tirolu posto je tirolska svijest kod njih jaca od pripadnosti "crvenom Becu".

E sad, uzmi i usporedi jarane. Srbija je jednostavno proigrala svako pravo na Kosovo ubijajuci i protjerivajuci albansko civilno stanovnistvo kada je pocela aktivnost UCK (o ukidanju autonomije i represijama koje su pocele od kraja osamdesetih da i ne govorimo) - vi Srbi jednostavno niste predisponirani, ni civilizacijski, ni humanisticki ni kulturno, da vladate nad nekim drugim narodom - sorry, ali ovo je (iako mi je dosta toga kod vas draze nego kod Hrvata na primjer) cista istina. Sezdesetih su odredjene teroristicke grupacije podmetale bombe u Italiji, ukupno je poginulo cak 27 ljudi, a materijalne stete su bile ogromne, nikad, zapamti, ni jedan jedini put italijanske vlasti nisu reagovale pogromom austrijskog, tj, tirolskog zivlja. Zasto? Zato sto su Italijani jedan (vecinsko) civilizovan narod a Italija ozbiljna drzava, sto za Srbe i Srbiju jednostavno ne vazi. I sad bi vi - dok vam zemljom hara "Obraz" i druge "patriotske skupine" ciji ideali prodiru u srz mnogih "normalnih" Srba, da vladate nekim drugim narodom?! Ha ha ha ha ha ha ... malo morgen..obistinice se kad se Lazar vrati s nebeskih pasnjaka i povede vas ponovo u boj. :D
đenka 053

#55 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by đenka 053 »

Hrast wrote:
Eto vidis, nemas pojma o meni a vec polazis od toga da ste mi mrski vi preko Drine. A vec sam na jednoj temi reko da ste mi drazi od Siptara.

Srbija nije jedina zemlja, mozemo uzeti Italiju kao primjer i "Alto Adige" tj. "Juzni Tirol". Regija od 1919. pripada Italiji a ima vecinsko austrijsko stanovnistvo. Samo, tamo kad su sezdesetih pocele pobune Italijani nisu poslali Arkana da pokolje par civila vec su nakon pocetnog koprcanja pristali da Tirolcima dadnu autonomiju - i to siroku. Danas je Juzni Tirol, ili ako cemo po talijanskom "Alto Adige" jedna od najbogatijih regija u Italiji, ako ne i najbogatija, i skoro niko vise ne misli na pripajanje Austriji, tj. Tirolu posto je tirolska svijest kod njih jaca od pripadnosti "crvenom Becu".

E sad, uzmi i usporedi jarane. Srbija je jednostavno proigrala svako pravo na Kosovo ubijajuci i protjerivajuci albansko civilno stanovnistvo kada je pocela aktivnost UCK (o ukidanju autonomije i represijama koje su pocele od kraja osamdesetih da i ne govorimo) - vi Srbi jednostavno niste predisponirani, ni civilizacijski, ni humanisticki ni kulturno, da vladate nad nekim drugim narodom - sorry, ali ovo je (iako mi je dosta toga kod vas draze nego kod Hrvata na primjer) cista istina. Sezdesetih su odredjene teroristicke grupacije podmetale bombe u Italiji, ukupno je poginulo cak 27 ljudi, a materijalne stete su bile ogromne, nikad, zapamti, ni jedan jedini put italijanske vlasti nisu reagovale pogromom austrijskog, tj, tirolskog zivlja. Zasto? Zato sto su Italijani jedan (vecinsko) civilizovan narod a Italija ozbiljna drzava, sto za Srbe i Srbiju jednostavno ne vazi. I sad bi vi - dok vam zemljom hara "Obraz" i druge "patriotske skupine" ciji ideali prodiru u srz mnogih "normalnih" Srba, da vladate nekim drugim narodom?! Ha ha ha ha ha ha ... malo morgen..obistinice se kad se Lazar vrati s nebeskih pasnjaka i povede vas ponovo u boj. :D
Jarane post ti je pun nekog sarkazma i navodnika,mrznja iz tebe je toliko ocigledna da je ne mozes jednostavno ignorisati :dance: Albanac=Austrijanac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To je moguce samo u Spilbergovim fimovima!Pusti pricu o autonomiji oni je nisu htijeli,i da im je Srbija ponudila najsiru autonomiju ne bi je prihvatili!A civilizovana Evropa je mnogo puta u istoriji dokazala svoju humanost i civilizovanost tak da stvarno ne znam ko se jos lozi na to.Oni su svoje "evropske vrijednosti"i demokratiju dokazali 24.marta 1999.
tuzlak-x

#56 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by tuzlak-x »

bio sam na izvoru informacija sta se dogadjalo tokom agresije srbije i crne gore na bosnu i hercegovinu i, ova, navodno hrabra eskadrila srpskog krsa od aviona nikad nije bombardovala aerodrom dubrave.
sad sumnjam da se ikad i rodio milos kobilic i njegovo navodno cerecenje turskog cara. negdje mi je to na istoj razini.
Hrast

#57 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Hrast »

đenka 053 wrote:
Hrast wrote:

Jarane post ti je pun nekog sarkazma i navodnika,mrznja iz tebe je toliko ocigledna da je ne mozes jednostavno ignorisati :dance: Albanac=Austrijanac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To je moguce samo u Spilbergovim fimovima!Pusti pricu o autonomiji oni je nisu htijeli,i da im je Srbija ponudila najsiru autonomiju ne bi je prihvatili!A civilizovana Evropa je mnogo puta u istoriji dokazala svoju humanost i civilizovanost tak da stvarno ne znam ko se jos lozi na to.Oni su svoje "evropske vrijednosti"i demokratiju dokazali 24.marta 1999.

A to, polazis ocigledno od toga da su Albanci prirodno, tj. rasno, inferiorni u odnosu na Austrijance pa eto nisu u stanju da se ponasaju kako treba i kad im covjek ponudi normalne uslove za zivot? Nego, haj ti bre malo na neki srpski prozapadni forum pa njima malo srbuj i prosipaj pricu o "zlim jevropejcima", ovdje si na pogresnom mjestu jer je vecini drago sto je agresor makar 78 dana na svojoj kozi osjetio sta znaci rat i sta znaci to kad te neko gadja iz daljine a ti mozes samo "prackom" .. nesh ovdje nikoga ubjediti da je slobina Srbija humanija od EU. :D

A inace ti je i prica veoma providna i bez veze, cu Albanci ionako nisu htjeli autonomiju pa im ju je eto Sloba morao da uzme..oni se pobunili pa ih Srbi morali malo da skrse a onda doso "bad NATO" pa rokno jadnu Srbijicu koja je morala da se brani. Ha ha ha :D Hoce mali da mu Srbijica bude imperium koji vlada rasno inferiornim siptarima jer, hej, autonomiju nece iako su im je Srbi trpali BUAHAHAHAHAHA :D :D :D
simpozijum delirijum

#58 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by simpozijum delirijum »

i sve i jeste pocelo u sustini sa onom mitingom od milion ljudi na Gazimestanu 1989 ako se ne varam ,( ko se jos sjeca toga ?) kada je Milosevic po prvi put kao jedan od republickih lidera u bivsoj Jugoslaviji izjavio" ni oruzane bitke nisu iskljucene"
e ! pa krug se zatvorio bas tamo gdje je i pocelo
srbija se perfektno namjestila kao cilj NATO napada, od razaranja Vukovara , pa do napada na Dubrovnik ( po prvi put su varvari napadali taj dragulj mediterana u njegovoj historiji tako surovo) te uzasa opsade Sarajeva i Srebrenicki masakr
a NATO ? poslije raspada SSSR-a i pada Berlinskoga zida i nije imao razloga za postojanje
velikosrpska politika sa Milosevicem i njegovim jatacima kao i suludi mladic i karadzic su im dali razlog za opstanak !
i debelo su im naplatili za sve vojnike UNPROFOR-a vezane za bandere i za sva ponizenja koja su trpili
naplatili su im debelo i zasluzeno !
sto se kaze ;" ne cackaj mecku"
a srbija im zabila prst u oko i NATO ih sroko' , jedva docekao da dokaze da nije tigar od papira i da se vojni budzet mora opravdati!
Pietje_Bel

#59 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Pietje_Bel »

đenka 053 wrote:
Hrast wrote:

Nije vazno cija je emisija. Vazno je da je direktor najvaznijih novina u Republici Srpskoj priznao da je narod u RS-u pod propagandom. Srbija nije na Kosovu branila svoj suverenitet jer je pocela da etnicki cisti Albance a to sto nije pokazivano na RTS-u ne znaci da se nije desavalo. Mi smo to gledali na BBC-u i CNN-u i svim drugim kanalima. Mogli ste birati da Srbija bude uredena kao Bosna ili da se Kosovo odjcjepi. Znaci da je Kosovo ostalo u sastavu Srbija tada bi imali vladu u kojoj se ne moze donijeti niti jedna odluka bez saglasnotsti Albanaca.
Nekako s proljeća

#60 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Nekako s proljeća »

:)

Image
Luke Perry

#61 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Luke Perry »

Simpaticni Jamie :-D jbt koja je to legenda :-)

Image
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#62 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Nosferatu »

Ima li gdje taj serijal na internetu?
karanana

#63 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by karanana »

Nosferatu wrote:Ima li gdje taj serijal na internetu?
evo hin legendo, i prvi i drugi i treci dio.

http://www.rts.rs/page/podcast/ci.html
lanna_sm

#64 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by lanna_sm »

ponekad se pitam da li je problem u meni sto ne mogu shvatiti kako neko moze biti sposoban radovati se tudjem stradanju i nesreci....
karanana

#65 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by karanana »

lanna_sm wrote:ponekad se pitam da li je problem u meni sto ne mogu shvatiti kako neko moze biti sposoban radovati se tudjem stradanju i nesreci....
mozda bi shvatila da si 4 godine, od 92. do 96, sjedila recimo u Sarajevu, Gorazdu, Srebrenici......
lanna_sm

#66 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by lanna_sm »

karanana wrote:
lanna_sm wrote:ponekad se pitam da li je problem u meni sto ne mogu shvatiti kako neko moze biti sposoban radovati se tudjem stradanju i nesreci....
mozda bi shvatila da si 4 godine, od 92. do 96, sjedila recimo u Sarajevu, Gorazdu, Srebrenici......
ne.ne bih ni tada.. bila sam za vreme rata u bosni i za vreme bombardovanja u srbiji, i neki bliski ljudi su mi nastradali u svim ovim ratovima devedesetih ali opet ne mogu reci da mi je drago sto je neko nastradao ma bio on musliman iz srebrenice ili amerikanac poginuo u teroristickom napadu al kaide...jednostavno mi je to u najmanju ruku neljudski.
karanana

#67 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by karanana »

mozda si u pravu i mozda je tvoje razmisljanje ljudsko i normalno, ali ja govorim iz svoje perspektive iz koje sam vidio bombardovanje 99., ne kao pravdu za albance jer su se oni umnogome koristili nesrecom bosanaca, nego sam na bombardovanje srbije gledao kao na neku vrstu osvete i stizanja pravde za ono sto je milosevic a i srbi koji su ga drzali na vlasti i glasali za njega direktno na ratistu i indirektno na glasackim mjestima i nacionalistickim mitinzima radili u bosni u prvoj polovini 90ih.
lanna_sm

#68 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by lanna_sm »

karanana wrote:mozda si u pravu i mozda je tvoje razmisljanje ljudsko i normalno, ali ja govorim iz svoje perspektive iz koje sam vidio bombardovanje 99., ne kao pravdu za albance jer su se oni umnogome koristili nesrecom bosanaca, nego sam na bombardovanje srbije gledao kao na neku vrstu osvete i stizanja pravde za ono sto je milosevic a i srbi koji su ga drzali na vlasti i glasali za njega direktno na ratistu i indirektno na glasackim mjestima i nacionalistickim mitinzima radili u bosni u prvoj polovini 90ih.

hm po toj logici za svаki zlocini i stradanja se mogu prikazati kao neka vrsta osvete i stizanja pravde ovih ili onih...i gde je tu kraj?i imali li kraja uopste?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#69 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by KatarinaKosaca »

Albanci se nisu svjesno koristili nesrećom Albanaca, nego jednostavno svijet poslije bosanskog iskustva nije htio opet čekati 4 godine. Da su dobro uradili i što se izbjeglica tiče je dokaz, da su izbjeglice, odnosno velika većina smješteni blizu Skopja na granici Makedonije i Kosova, da bi se mogli vratiti nakon sukoba, što se i desilo.
Dalje, nije to bombardiranje bilo iznenadno, nego su MIlošviću davali ko zna koliko ultimatuma, predposljednjih, posljednjih, ali on je upravo na iskustvu Bosne mislio da će se izvući.
Kad je potpisao kapitulaciju (može je zvati ne znam kakvom rezolucijom, radilo se o klasičnoj kapitulaciji), najviše je prodao i ostavio kosovske Srbe prepuštene same sebi, pauperizirane i preplašene. U periodu od okončanja bombrdovanja pa sve do 2004 Kosovo nije bilo politička tema u Srbiji, pa samim tim niti interesantno za bilo koji oblik pomoći kosovskim Srbima. Na Kosovu postoje neke zamišljene crte koje zna lokalno stanovništvo i koje jasno odvajaju dvije zajednice, a kosovski Srbi žive i preživljavaju zahvaljujući pomoći Kfora koji po zonama drži ovu sad državu, nekad pokrajinu. Nitko na Balkanu, niti jedan narod nije prodat tako jeftino i tako žestoko prevaren kao kosovski Srbi od strane Miloševića.
Samo bombardiranje je ostavilo jako psihološko djejstvo na najbrojniiji narod bivše domovine, jer su prvi put bili suočeni sa jačim i moćnijim. Čak i oni koji su odluke donosili i oni koji su odluke sprovodili iz međunarodne zajednice, ne mogu se pohvaliti nekim posebnim znanjem o naši prostorima i međunacionalnim odnosima. Na primjer, glavni komandant sile Kfora vojske jedne europske zemlje je misliio da Albanci i Srbi pričaju istim jezikom kad je dole došao na misiju. Pa je onda cijelu misiju raspitivao kolika je razlika između ta dva jezika. Javier Solana u posjeti zoni je stalno uspoređivao međunacionalne odnose sa BIH, mada nikakve veze nemaju, a Španski kralj, mrtav pijan (kao i uvijek) rekao da je sretan da pomogne makedonskom narodu. Naime, sletio je u logističku bazu u Skopju, pa je mislio da je sve to isto.
Ukratko, MZ nije htjela više izbjeglica da im parazitiraju na proračunu.
Mahalac

#70 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Mahalac »

Ima, kraj je kada avio udarima(jer ne moze drugacije) izvrsis pritisak i spasis desetine hiljada nevinih Albanaca.
Da su se avio udari barem mali desili 92, 93 spasili bi desetine hiljada mrtvih na sve strane u BiH da ne kazem Srebrenica...U tom je radost kad se dese avio udari!
lanna_sm

#71 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by lanna_sm »

Ima, kraj je kada avio udarima(jer ne moze drugacije) izvrsis pritisak i spasis desetine hiljada nevinih Albanaca.
E pa tvojom logikom takav spas su zasluzili i Srbi koji su bili izlozeni martovskom nasilju 2004. godine.I koji i dan danas na KiM zive (bolje reci prezivljavaju) u neljudskim uslovima.
Sto i njih ne spase "Milosrdni andjeo"? Ili oni mozda nisu dovoljno ljudi kao i Albanci i ne treba im pomoci....
Da su se avio udari barem mali desili 92, 93 spasili bi desetine hiljada mrtvih na sve strane u BiH da ne kazem Srebrenica...
Mozda...mozda se ne bi ni desilo ono u Kravicama...

Nazalost mislim da ako budemo isli ovom logikom nikad necemo stici do kraja....
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#72 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Nosferatu »

Image

Kad god se govori o Srpskoj hrabrosti, treba uporediti odpor Amerikancima jednog Iraka i jedne Srbije, jednog Afganistana i jedne Srbije. I u tome se vidi, da Arapi u spavacicama imaju vise petlje od Srpskih terorista, i terora Srpstva. I ti ces da pricas o Al-Qaidi? Pa Srbi su bijela Al-Qaida. Jer jedino je njih Amerika u Europi bombardovala od 1945-te. To je ono sto trebas reci svojoj djeci. U Europi je pobjeden jedan SSSR koji je htjeo da bude mracna sila, bez rata, ali, nisu mogli Srbe da smire i zadovolje, bez bombardovanja, a kad smo vec kod bombardovanja, barem ono sto su Amerikanci bacali po Srbiji, to niste vi Srbi kupovali. Do cim sve ono s cim su Srbi napadali druge, kupili smo im mi. Danas, kad nema vise drugih, da kupuju igracke mocnoj Srpskoj soldateski, ona od tenkova pravi staro gvozdje, tj. tenkovi T-55 se prepravljaju u kojekakve bagere i masine za civilno inzinjerstvo, a sto, jer su zastarijeli i jedna zolja od $180 moze svakog da izrostilja.

Drag mi je svaki pad Srpstva, jer sto je Srpstvo slabije, to je BiH jaca. Onog dana kad se Srbi kao ti okrenu Bosni i vide sta su po njoj pocinili, a ne Srbijici, i kad jednom za uvijek ti bude jasno, da mozes ti ici u Srbiju ali ne mozes Bosnu nositi Srbiji kao miraz, onda ces biti bolja i sebi, a i meni. Do tada, neprijateljstvo obavezuje kao prijateljstvo. A, za sucut i ljudskost, mene nisu skolovali Srbi 4 godine u okruzenju. Skolovali su Al-Qaidu i Islamskog radikala, ali, nisam toliki opanak pa da idem se zavaljivati do daske, bez ikakve koristi. Samo polako. Sutra kad u BiH bude plata vec za 200 maraka, zaboravicete svi, gdje je Srbija, ali do tad, do tad moraju i ova dijeca koja su rodjena poslje rata da zive u strahu da im se ne ponovi nesto sto je prije njih bilo. Zbog toga mi nije Srba zao, nigdje i nikada. Jerbo, ja znam Srbe. Najbolji su kad imaju svoj jad da se o njemu zabave. Tad su najbolji i drugima i sebi. Zato nije moglo proci bez bombardovanja jer da je Slobo ostao na vlasti, za sljedecih 10 godina jos bi 2-3 rata bilo, a ratovati ne valja, po Europi. Hoce ljudi da prave pare. Nece da primaju izbezumljene izbjeglice koje su pobjegle nekom opanku ispod noza. Zbog toga - neka su vas rokali, ja sam mnogo naucio iz rata od 4 godine, okruzenja cetnickog. Mnogo! Nema te skole ni fakulteta vise. Tako da ko prezivi, njemu i jest dobro bombardovanje jer shvati da se ne moze licna sreca graditi na nesreci drugih. A to je esencija Sprskog plana za sebe.
Prpa.ba

#73 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Prpa.ba »

lanna_sm wrote:Nazalost mislim da ako budemo isli ovom logikom nikad necemo stici do kraja....
Ima kraj. Oluja. :)
lanna_sm

#74 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by lanna_sm »

Da ovo sto si napisao nije u ovolikoj meri zalosno nasmejala bih se...ovako ne mogu.sokirana sam. :shock:
Drag mi je svaki pad Srpstva
jer shvati da se ne moze licna sreca graditi na nesreci drugih
:cry: :roll: :|
Prpa.ba wrote:
lanna_sm wrote:Nazalost mislim da ako budemo isli ovom logikom nikad necemo stici do kraja....
Ima kraj. Oluja. :)
a ti si neki duhovit a?
Prpa.ba

#75 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Prpa.ba »

lanna_sm wrote:a ti si neki duhovit a?

Samo realan. :thumbup:
Post Reply