GY 2005-2006.Svi za Bosnu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
felichi
na pocetku je bilo gutavo, bosna se pogubila, ali u drugoj cetvrtini povezali su konce i sprasili slovence. otisli su sa, cini mi se, deset koseva razlike za bosnu na poluvrijeme.
u publici je masa sa plavo-zutim salovima. samo da sada ne zajebu u onoj prokletoj 'zadnjoj cetvrtini'
napred bosno !!!
u publici je masa sa plavo-zutim salovima. samo da sada ne zajebu u onoj prokletoj 'zadnjoj cetvrtini'
napred bosno !!!
- Murat Sabanovic
na moje opste iznenadjenje bosna ostaje u borbi za 8 mjesto 
-
edu
cestitke na pobjedi..iako su slovenci tarabe prave..
..ostaje mi nejasan potez bajramovica..u igri mu je vasiljevic..vadi markovica da bi ubacio tomovica..i logicno je da vasiljevic ide na keca..medjutim vasiljevic igra dvicu..a tomovic jedinicu..
al' haj..vazna je pobjeda!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Sljedeci tri utakmice su kuci. Helios, Partizan, Zagreb pa onda idemo Laskom kojeg bi isto tako se moralo dobiti. Jos nam kuci dolaze FMP i Olimpija a idemo jos Hemofarmu i Zadru. Raspored nam je i vise nego dobar ako se samo odrzi trenutna rezultatska forma Bosna bi se mogla vinuti visoko jer ako racunamo nekom normalnom matematikom kuci bi se trebalo dobiti sve mada je FMP jak ko beton. Iz osam utakmica da dobijemo 6 a zijanimo od hemofarma i zadra i eto nas u F8 a u Skenderiji nije da nas ne mogu dobiti ali to ce svima biti vise nego tesko. Bosna odavno nije imala ovakvu sansu da se vine visoko nadajmo se da ce je i iskoristiti.*Unreal* wrote:ludilo! imamo povoljan raspored do kraja, sljedeca je kod kuce protiv Heliosa , idemo na pobjedu![]()
-
Stitch__
a sto je logicno? pojasni mi, vasa svevisnja kosarkaska neznalostiedu wrote:cestitke na pobjedi..iako su slovenci tarabe prave..![]()
..ostaje mi nejasan potez bajramovica..u igri mu je vasiljevic..vadi markovica da bi ubacio tomovica..i logicno je da vasiljevic ide na keca..medjutim vasiljevic igra dvicu..a tomovic jedinicu..
![]()
![]()
- hrasno38
Ima objasnjenje. Tomovic zna samo igrati na kecu jer nije uopste suter a Vasiljevic za razliku od njega pogadja sa svih pozicija. To sto je Vasiljevic po vokaciji play ne znaci da uvijek mora igrati keca jer je igrac koji zna pogadjati. Meni licno Vasiljevic i Tomovic nisu bas skupa funkcionalni ali eto pokazalo se da i to moze da sljaka. Tomovic je zato igrac koji ima jedan od najboljih ulaza u GY gdje redovno driblingom posalje po cevape protivnika koji ga cuva. Nekad je potrebno uraditi sa klupe i nesto sto nema rezona i eto ovaj se put isplatilo. Cinjenica je da najbolje funkcionisu dueti Tomovic-Markovic i Vasiljevic-Williams.edu wrote:cestitke na pobjedi..iako su slovenci tarabe prave..![]()
![]()
![]()
-
edu
mislim da se tomovic bolje snalazi na poziciji 2 negoli vasiljevic..i ne slazem se sa tim da tomovic ima jedan od (naj)boljih ulaza u gy ligi..daleko od toga..prije bih rekao da ima te dvije finte koje mu kod nekih igraca prolaze..ali da ima "jedan od najboljih ulaza"..to vec ne stoji..igrac koji ima jedan od (naj)boljih ulaza u ovoj ligi bi morao imati bolju statistiku..pa makar se radilo i o playu..i takodjer..ne slazem se da vasiljevic pogadja sa svih pozicija..cak ni ne dobaci sa svih pozicija..hrasno38 wrote:Ima objasnjenje. Tomovic zna samo igrati na kecu jer nije uopste suter a Vasiljevic za razliku od njega pogadja sa svih pozicija. To sto je Vasiljevic po vokaciji play ne znaci da uvijek mora igrati keca jer je igrac koji zna pogadjati. Meni licno Vasiljevic i Tomovic nisu bas skupa funkcionalni ali eto pokazalo se da i to moze da sljaka. Tomovic je zato igrac koji ima jedan od najboljih ulaza u GY gdje redovno driblingom posalje po cevape protivnika koji ga cuva. Nekad je potrebno uraditi sa klupe i nesto sto nema rezona i eto ovaj se put isplatilo. Cinjenica je da najbolje funkcionisu dueti Tomovic-Markovic i Vasiljevic-Williams.edu wrote:cestitke na pobjedi..iako su slovenci tarabe prave..![]()
![]()
![]()
-
Stitch__
uzmi denver nuggetse, andre miller i earl boykins startuju kao bekovi, pri cemu boykins (165cm!) igra 2cu....zasto? Zato sto je puno bolji suter od millera, a 2=shooting guard=bek suter,
i zadatak su mu poeni, a e asistencije
- hrasno38
Naravno jarane svako ima pravo na svoje misljenje.edu wrote:mislim da se tomovic bolje snalazi na poziciji 2 negoli vasiljevic..i ne slazem se sa tim da tomovic ima jedan od (naj)boljih ulaza u gy ligi..daleko od toga..prije bih rekao da ima te dvije finte koje mu kod nekih igraca prolaze..ali da ima "jedan od najboljih ulaza"..to vec ne stoji..igrac koji ima jedan od (naj)boljih ulaza u ovoj ligi bi morao imati bolju statistiku..pa makar se radilo i o playu..i takodjer..ne slazem se da vasiljevic pogadja sa svih pozicija..cak ni ne dobaci sa svih pozicija..hrasno38 wrote:Ima objasnjenje. Tomovic zna samo igrati na kecu jer nije uopste suter a Vasiljevic za razliku od njega pogadja sa svih pozicija. To sto je Vasiljevic po vokaciji play ne znaci da uvijek mora igrati keca jer je igrac koji zna pogadjati. Meni licno Vasiljevic i Tomovic nisu bas skupa funkcionalni ali eto pokazalo se da i to moze da sljaka. Tomovic je zato igrac koji ima jedan od najboljih ulaza u GY gdje redovno driblingom posalje po cevape protivnika koji ga cuva. Nekad je potrebno uraditi sa klupe i nesto sto nema rezona i eto ovaj se put isplatilo. Cinjenica je da najbolje funkcionisu dueti Tomovic-Markovic i Vasiljevic-Williams.edu wrote:cestitke na pobjedi..iako su slovenci tarabe prave..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
edu
to je bit komunikacije..razliciti pogledi..oba dobronamjerna..a ista zelja..bosna na tronu!hrasno38 wrote:Naravno jarane svako ima pravo na svoje misljenje.edu wrote:mislim da se tomovic bolje snalazi na poziciji 2 negoli vasiljevic..i ne slazem se sa tim da tomovic ima jedan od (naj)boljih ulaza u gy ligi..daleko od toga..prije bih rekao da ima te dvije finte koje mu kod nekih igraca prolaze..ali da ima "jedan od najboljih ulaza"..to vec ne stoji..igrac koji ima jedan od (naj)boljih ulaza u ovoj ligi bi morao imati bolju statistiku..pa makar se radilo i o playu..i takodjer..ne slazem se da vasiljevic pogadja sa svih pozicija..cak ni ne dobaci sa svih pozicija..hrasno38 wrote: Ima objasnjenje. Tomovic zna samo igrati na kecu jer nije uopste suter a Vasiljevic za razliku od njega pogadja sa svih pozicija. To sto je Vasiljevic po vokaciji play ne znaci da uvijek mora igrati keca jer je igrac koji zna pogadjati. Meni licno Vasiljevic i Tomovic nisu bas skupa funkcionalni ali eto pokazalo se da i to moze da sljaka. Tomovic je zato igrac koji ima jedan od najboljih ulaza u GY gdje redovno driblingom posalje po cevape protivnika koji ga cuva. Nekad je potrebno uraditi sa klupe i nesto sto nema rezona i eto ovaj se put isplatilo. Cinjenica je da najbolje funkcionisu dueti Tomovic-Markovic i Vasiljevic-Williams.![]()
![]()
samo steta sto si strumf!
- sorge_sa
ja se sad pitam sta ja gledam ove dvije sezone???
....mozda ja gledam KK Vogoscu......Tomovic i najbolje.....nekako mi to dvoje ne ide nikako.....mozda samo u recenicnoj konstrukciji tipa ....NAJBOLJI NAJGORI IGRAC.......mislim zadnju sam tekmu propustio.....ali ne mogu vjerovati.......da je Tomovic ostvario toliki napredak........to je matematicki i naucno nemoguce....pa covjece taj kad puca slobodno (bacanje) pada u stranu.....mislim da ce mu se to jednog dana desit........takva nekordinacija pokreta......od njega nikad nece bit igrac.....ali nejse........mene svaki put iznenadi......saznanje da postoje ljudi koji slusaju Don Almira.......ono da neko to kupuje.....i pusta kuci da slusa.......ono da slusa to i kad ne mora(silom prilika)......e tako je i sa Tomovicem kosarkasem........ja bi ga natjero da sa onom metrosexualnom torbicom (sto je svaki dan onako nemarno kao neki modeni detalj nosa) igra........i za svaku gresku koju napravi.....samar....jesu mozda radikalne metode......ali njemu samo tako moze u glavu........taj lik ne uzme kasetu tekme netom odigrane, pa da malo prostudira gdje gresku napravio, taj lik ne uci iz svojih milion gresaka.....on samo ode u Delikatesnu na sok od narandze.........i onda najbolji ulaz u GY.......ja sad u teskoj nedoumici........sta ja to gledam....koju ekipu.....kojeg Tomovica....kojeg igraca....pa stvarno......ili...........

- Murat Sabanovic
neno
vasiljevic
l.wiliams
ova trojica valjaju dok su ostali karine od igraca...
prva dvojica najvjerovatnije ce otice na kraju sezone pa se pitam gdje ce bosna onda biti...
ali tu ce biti nas kosarkaski specijalist eduhem da nam analizira utakmicu i poteze trenera za neuspijeh ekipe
vasiljevic
l.wiliams
prva dvojica najvjerovatnije ce otice na kraju sezone pa se pitam gdje ce bosna onda biti...
ali tu ce biti nas kosarkaski specijalist eduhem da nam analizira utakmicu i poteze trenera za neuspijeh ekipe
- hrasno38
E vidis i te kako je napredovao i zadnjih "nekoliko kola" je najkorisniji igrac Bosne tacnije od kada je dosao Vasiljevic. Konkurencija je cudo. Slusaj iako nas obojca gledamo iste utakmice vjerovatno ih gledamo iz razlicitih uglova. Ja recimo ne gledam samo koliko je Tomovic fulio slobodnih nego koliko je imao asistencija, ukradenih lopti (sto i jest osnovna namjena playa) a sto se tice ulaza pod kos to je moje misljenje a budi siguran da nije dato od covjeka koji je u zivotu samo gledao kosarku. Patika i patika sam poderao igrajuci a bogme i zivaca trenirajuci pojedine ekipe. Ne kazem da Tomovic nema prostora za jos puno puno doradjivanja ali covjek jednostavno ima i te kako dobru kontrolu lopte na ulazu i cvrstinu u nogama da taj ulaz zavrsi do kraja sto recimo Kovacevic nema ni blizu ali zato ima Neno i te kako. Meni je zao sto taj ulaz vrlo rijetko koristi Bavcic jer on ima predispozicije i dobru tehniku da bi mogao ciniti cuda ali dobro za to je potrebna i izvjesna doza sigurnosti i izgradjeni marifetluci. To sta neko slusa od muzike, kako se oblaci i kakve torbice nosi nema nikakve veze sa parketom.sorge_sa wrote:ja se sad pitam sta ja gledam ove dvije sezone???....mozda ja gledam KK Vogoscu......Tomovic i najbolje.....nekako mi to dvoje ne ide nikako.....mozda samo u recenicnoj konstrukciji tipa ....NAJBOLJI NAJGORI IGRAC.......mislim zadnju sam tekmu propustio.....ali ne mogu vjerovati.......da je Tomovic ostvario toliki napredak........to je matematicki i naucno nemoguce....pa covjece taj kad puca slobodno (bacanje) pada u stranu.....mislim da ce mu se to jednog dana desit........takva nekordinacija pokreta......od njega nikad nece bit igrac.....ali nejse........mene svaki put iznenadi......saznanje da postoje ljudi koji slusaju Don Almira.......ono da neko to kupuje.....i pusta kuci da slusa.......ono da slusa to i kad ne mora(silom prilika)......e tako je i sa Tomovicem kosarkasem........ja bi ga natjero da sa onom metrosexualnom torbicom (sto je svaki dan onako nemarno kao neki modeni detalj nosa) igra........i za svaku gresku koju napravi.....samar....jesu mozda radikalne metode......ali njemu samo tako moze u glavu........taj lik ne uzme kasetu tekme netom odigrane, pa da malo prostudira gdje gresku napravio, taj lik ne uci iz svojih milion gresaka.....on samo ode u Delikatesnu na sok od narandze.........i onda najbolji ulaz u GY.......ja sad u teskoj nedoumici........sta ja to gledam....koju ekipu.....kojeg Tomovica....kojeg igraca....pa stvarno......ili...........
![]()
![]()
- hrasno38
Murate Neno jos ovu sezonu nije odigrao postene utakmice, Lens nije ni kopija onog od prosle godine a dobro vasiljevic je imao malo utakmica ali ono sto je odigrao je vise nego korektno. Mislim da grijesis u vezi ostalih igraca. Recimo Damjanovic u svim odsudnim utakmicama u dvije godine je odigrao fantasticno, sjti se samo prosle godine Sirokog. Damjanovic je star igrac i u Bosninoj ekipi treci centar. sa toliko godina to je ipak drugorazredna uloga. Igrac u tim godina ako nije No1 tesko to podnosi. Sinisa je u krizi jer su ga povrede izbacile ali protiv Zvezde je pokazao svoje pravo lice. Ikonic je i te kakv kapital ali isto povrede su ga unistile. E sad Nick Williams je igrac koji je extra potenicjal. samo pogledaj ona dva ulaza protiv Slovana i sve ce ti se reci. Ali on je crni igrac a oni nisu navikli da sjede na klupi i kad treba a pogotovo kad ne treba. Perkovic je totalno van forme ali svi dobro znamo sta on zna. On je puno intelegentniji igrac od Kenana Bajramovica ali kod njega ne postoji vise onaj zanos jer je ipak prosao dosta toga. Perkovic ce bljesnuti kad bude trebalo. E sad Zimic je momak zbog kojeg ja najvise gubim zivce. On ne mora davati koseve ali je zato dovoljno da odigra svojih 5 minuta u utakmici i podjeli 5 banana dok se odmore Williams i Perkovic i on bi to morao imati. Banane su njegovo najjace oruzje jer jednostavno ima izgradjen osjecaj za njih i izuzetno duge ruke. Na kraju Mensur Bajramovic. Za mene licno on je dosegao svoj maximum sto je i razumljivo jer njegov mentor je bio Drasko Prodanovic, trener koji nikada nista nije osvojio. Njemu treba skole, treba mu rad sa extra trenerom i on bi trebao doci do zvanja dobrog trenera. On pravi konstantne greske koje su se ponavljale i u Bosni i u reprezentaciji, identicne. Ne osjeca psihologiju igraca. On mora da osjeti koji mu igrac treperi na klupi i da ga ubaci kad se to najmanje ocekuje. Mora cesce das mijenja mada je taj segment i te kako popravio u zadnje vrijeme mada u zadnjoj cetvrtini protiv Slovana demantuje moje misljenje. Mora da zna koji igraci se vide i kad okrenu ledja jedan drugom. Tomovic i vasiljevic ne mogu igrati skupa. Tomovic-Markovic i vasiljevic-Williams su parovi koji daju najbolje rezultate. Ako Bosna misli u Evroligu mora odrijesiti kesu za vrhunskog trenera a Mensura poslati na skolovanje. Ima tu prijetelju i te kako dobrog materijala samo ga treba znati iskoristiti.Murat Sabanovic wrote:neno
vasiljevic
l.wiliams