Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nema potrebe da mi trpaš riječi u usta. Nigdje nisam napisao da te ljude treba maltretirati. U stvari, u svemu ovome mi nije jasna jedna stvar, a to je da su se ljudi upecali na neprofesionalno urađen članak u e-novinama i bez obzira što i na forumu ima ljudi koji su svojim očima vidjeli da situacija tamo nije nimalo tragična kako je neki žele prikazati mnogi i dalje na silu hoće da dokažu da se u Lukavici nalazi neki novi Guantanamo!
A što se tiče izdvajanja novca za naše izbjeglice od strane EU sojevremeno, oni su to sebi mogli priuštiti dok u BiH prosječan građanin jedva sastavlja kraj s krajem.
Dakle, nema to veze s mojom humanošću već pokušavam realno sagledati situaciju...
gianna24 wrote:"Kamp za izbeglice u Lukavici blizu Sarajeva, “Imigracioni centar za ilegalne migrante u BiH“, mesto je zločina gde trenutno boravi 20 osoba u nehumanim i ponižavajućim uslovima o kojima ćute svi, počev od lokalnih vlasti, pa sve do Evropske unije koja finansira horor u kome živi nekoliko Albanaca, Egipćana, Sirijaca, Palestinaca, Alžiraca i jedan Turčin..." e-novine
Srozavamo se, i srozavamo, i srozavamo... a tako merhametli narod.
--------------------------------------------
ccccccccc,opet jadni Abu Hamza,Handala,Sandala i ekipa zlostavljani.
gianna24 wrote:"Kamp za izbeglice u Lukavici blizu Sarajeva, “Imigracioni centar za ilegalne migrante u BiH“, mesto je zločina gde trenutno boravi 20 osoba u nehumanim i ponižavajućim uslovima o kojima ćute svi, počev od lokalnih vlasti, pa sve do Evropske unije koja finansira horor u kome živi nekoliko Albanaca, Egipćana, Sirijaca, Palestinaca, Alžiraca i jedan Turčin..." e-novine
Sve sami odlikasi. Onakve rezultate postizali iz matematike i fizike na takmicenjima sirom svijeta i ovako se prema njima postupa. ccccccc
Sve sami odlikasi. Onakve rezultate postizali iz matematike i fizike na takmicenjima sirom svijeta i ovako se prema njima postupa. ccccccc
pisem, brise...pisem, brisem...
Zar je bitno ko je u tom imigracionom centru? Ako je prekrsio zakon, treba za to i da odgovara i takvi se nalaze u zatvorima. Ovdje se nalaze osobe koje cekaju na deport i prema njima se mora humano postupati. Mi nismo bogata zemlja ali uz pomoc EU mogu se obezbijediti minimalni uslovi boravka.
Ja kako vidim, vama najvise smeta struktura imigranata po zemljama porijekla pa tek vas ostalo interesuje.
ccccccccc,opet jadni Abu Hamza,Handala,Sandala i ekipa zlostavljani.[/quote]
Sve sami odlikasi. Onakve rezultate postizali iz matematike i fizike na takmicenjima sirom svijeta i ovako se prema njima postupa. ccccccc[/quote]
pisem, brise...pisem, brisem...
Zar je bitno ko je u tom imigracionom centru? Ako je prekrsio zakon, treba za to i da odgovara i takvi se nalaze u zatvorima. Ovdje se nalaze osobe koje cekaju na deport i prema njima se mora humano postupati. Mi nismo bogata zemlja ali uz pomoc EU mogu se obezbijediti minimalni uslovi boravka.
Ja kako vidim, vama najvise smeta struktura imigranata po zemljama porijekla pa tek vas ostalo interesuje.[/quote]
Dakako da im smeta struktura jer oni misle da su Alzirci, Egipcani, Turci, Albanci, Tunizani i tako ta raja manje vrijedni od njih. Pa i jest tako kad malo bolje razmislis. Egipat, pa to je jedno sranje od zemlje, oni i njihov Al-azhar i mamlucko carstvo i piramide. Abu Hamza ne nosi markiranu robu i nije u trendu a po tome se cijeni dali neko vrijedi ili ne. Vidis i sam, nisu osvoili nikakve nagrade iz fizike, matematike ili hemije (a nisam ni ja) pa nema veze kako se ti ljudi tretiraju. Dapace, sto gore-to bolje. Pa i treba im tako kad nisu pazili na nastavi.
Samo da ponovimo jer su neki ocito zaboravili o cemu je ovdje rijec. Ovdje nije prica o tome da tim ljudima treba dati vile sa bazenima i nove mercedese, nego da ih ne treba mlatiti i maltretirati bez obzira ko su oni i dali vrijede (po necijem uvazenom misljenju) ili ne.
Nema veze dali je citav clanak tacan ili ne, u pitanju je sad misljenje uvazenih forumasa koi su se izjasnili u stilu da im teku suze niz guzu i da ih zaboli neka stvar za imigrantima jer toboze nasi penzioneri nemaju sta da jedu.
Nikako ne kontam kakve veze ima maltretiranje imigranata sa tim sto penzioneri nemaju sta da jedu i da nas narod jedva sastavlja kraj skrejem. Njih ima DVDESETAK i to je placeno od strane EU!!!!!
Sta vi mislite, da zemlje koje su prihvatile toliko nasih izbjeglica nisu imale te pare nigdje drugo da potrose pa je sreca sto su im dosle izbjeglice i potrosile te pare?
Evo samo jedan mali primjer (iz prve ruke) na sta su neke zemlje dijelile azile nasim ljudima. Pita sudija jednog naseg imigranta zasto on nesmije da se vrati kuci a ovaj odgovara, zato sto me traze. A ko te trazi? Pa eto... jedan ovaj.... komsija pitao..... mog oca.... gdje ti je mali, jeli se snasao, radi li gdje itd. Ja umalo nisam pukao od smjeha (a i sudija) kako je citava ta scena bila komicna i providna. I dobi hajvan azil i osta da im uzima socijalu i skoluje se o njihovom trosku. Njihovi penzioneri u prosjeku zive isto kao i nasi samo sto kod njih nema penzionera u centru grada sa stanom od 100m2+ niti onih sa 100-150 dunuma zemlje.