Gvantanamo u Lukavici????!!!!
-
zengi
#51 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
A jelsil drot ili.....? 
-
Gray
#52 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Nije bitno koji je posao, ali ne, nisam drotzengi wrote:A jelsil drot ili.....?
-
zengi
#53 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
E pa otkud mi znamo da ti govoris istinu i da nisi dio tog sistema?
Nevjerujem nasim novinam (posebno nekim e novinama) ali nema nekog razloga da vjerujem nekom Greyu za kojeg neznam ni sta je ni ko je. Nadam se da razumijes.
Sanabe, garant jeste.
Nevjerujem nasim novinam (posebno nekim e novinama) ali nema nekog razloga da vjerujem nekom Greyu za kojeg neznam ni sta je ni ko je. Nadam se da razumijes.
Sanabe, garant jeste.
-
Gray
#54 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Upravo sam pročitao tekst i mislim da je dosta stvari netačnu i/ili neprovjereno (mada, naravno, ne mogu sa 100% sigurnosti reći da nije istina, ali ja lično ne vjerujem).
Prvo, tamo ima dosta više od 20 ljudi. Ima ih iz raznih država, uključujući i neke države EU. Nisu tu samo oni osumnjičeni za terorizam, nego osobe koje su ilegalno u BiH i koje se trebaju deportovati.
Mislim da nije tačno da ih drže bez izvođenja pred sud, ima procedura koja se provodi za određivanje pritvora u centru, ide rješenje ministarstva, pa žalba, pa saslušanje pred Sudom BiH i sve mora biti gotovo u roku od 3 dana.
Isto tako, nikada nisam čuo za fizičko zlostavljanje, pa ni od osoba koje su osumnjičene za terorizam.
Prvo, tamo ima dosta više od 20 ljudi. Ima ih iz raznih država, uključujući i neke države EU. Nisu tu samo oni osumnjičeni za terorizam, nego osobe koje su ilegalno u BiH i koje se trebaju deportovati.
Mislim da nije tačno da ih drže bez izvođenja pred sud, ima procedura koja se provodi za određivanje pritvora u centru, ide rješenje ministarstva, pa žalba, pa saslušanje pred Sudom BiH i sve mora biti gotovo u roku od 3 dana.
Isto tako, nikada nisam čuo za fizičko zlostavljanje, pa ni od osoba koje su osumnjičene za terorizam.
-
Gray
#55 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
zengi wrote:E pa otkud mi znamo da ti govoris istinu i da nisi dio tog sistema?
Sanabe, garant jeste.
Razumijem ja, ti vjeruj ili ne vjeruj, tvoja stvar, ja sam rekao ono što sam vidio, do tebe je da ocijeniš koliko sam vjerodostojan.
I ne, nisam drot niti imam veze sa njima, niti agencijama sigurnsti niti išta slično, niti sam radio za državu na bilo kojem nivou.
-
zengi
#56 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Pa po ovoj tvojoj prici tamo izgleda pravo dobro. ako je jos i toplo mogao bih tamo na godisnji, svakako nemam para za more. Multikulturalno drustvo, sportske i kulturne aktivnosti, nema vlage jer je nova zgrada itd. Poceo sam im zaviditi!Gray wrote:Upravo sam pročitao tekst i mislim da je dosta stvari netačnu i/ili neprovjereno (mada, naravno, ne mogu sa 100% sigurnosti reći da nije istina, ali ja lično ne vjerujem).
Ja se ovdje mrznem (zajedno sa penzionerima koi nemogu da ugrije te austro-ugarske stanove od 100+m2 sa visokim plafonima) a oni se tamo hadzijaju.
Sanab, ako prestanes puhati baloncice mozda i tebe povedem.
-
TheMule
#57 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
ludo_jaje wrote:evo suze mi niz guzicu idu zbog ilegalnih imigranata, osvrni se malo oko sebe i pogledaj kako zive ljudi u bih umjesto sto se brines za imigrante koji su svakako ne legalno u nasoj zemlji, da ih ne treba mozda u hotel europa smjestiti ili holiday inn
Priorat wrote:ratata wrote:haj ne reklamiraj sajt bgt providno je
nereklamira ona sajt nego "nedima"![]()
P.S. strasno, stvarno je to strasno u zemlji u kojoj penzioneri od gladi umiru tebe pogodio tex o lukavici. mislim, zgrazavam se....
fuj
- kamen spoticanja
#58 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
ono sto zelim da kazem ti ne bi shvatio ni da ti nacrtam...zato se i stidim...sto s takvim djelim domovinu...sram te biloludo_jaje wrote:sta to zelis da kazes, da nismo sposobni bili da se sami odbranimo ????kamen spoticanja wrote:jedan od tih koje zoves stokom branio je tvoju domovinuludo_jaje wrote:
pa da upravu si ti penzineri su ti napravili da imas ovdje da zivis a sad ih mozemo zamjeniti s uvoznom stokom koja ce kako ti kazes da su nasi radili u ibjeglistvu isto da rade kod nas, to nam je potrebnije od penzinera koji smrde u stanovima od 100m2![]()
a danas lezi u ulici draze mihajlovica(tamo je guantanamo smjesten)i ceka da drzava za koju se borio ispostuje svoje vlastite zakone![]()
dakle pocinjem da se stidim u tvoje ime
i majke ti ne stidi se u moje ime, jer i dalje stojim iza svojih rijeci i dalje su uvozna stoka, ako si se nasao tu prozvanim tvoj problem
i ti nisi u stanju guzicu svoju oprat...a nesto bi branio
-
Gray
#59 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
zengi wrote:Pa po ovoj tvojoj prici tamo izgleda pravo dobro. ako je jos i toplo mogao bih tamo na godisnji, svakako nemam para za more. Multikulturalno drustvo, sportske i kulturne aktivnosti, nema vlage jer je nova zgrada itd. Poceo sam im zaviditi!Gray wrote:Upravo sam pročitao tekst i mislim da je dosta stvari netačnu i/ili neprovjereno (mada, naravno, ne mogu sa 100% sigurnosti reći da nije istina, ali ja lično ne vjerujem).
Ja se ovdje mrznem (zajedno sa penzionerima koi nemogu da ugrije te austro-ugarske stanove od 100+m2 sa visokim plafonima) a oni se tamo hadzijaju.
Daleko od toga da je super, ali mislim da je bolje nego u zatvorima.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#60 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Je li ovo ovdje stvarno neko plače za ilegalnim imigrantima?!
Tito dragi, pa nama je još dobro kakvi smo naopaki!
-
zengi
#61 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Papagaj jarane,
Nisi bio ilegalni imegrant i nemas pojma kako to izgleda a obzirom u kakvoj drzavi zivis to ti stalno visi nad glavom i preko noci se mozes naci u jos goroj situaciji. Jedna malo jaca ofanziva i eto tebe u sabirnom centru i to u carapama.
Neznas nista o tim ljudima ni o nevolji u kojoj se oni nalaze.
Molim te da zapamtis (jer ljudi cesto zaborave i to za pet minuta kad je njihova guzica u pitanju) ovaj svoj stav pa ako se nadjes na nekoj granici, molis da te puste u neku zamlju jer su ti neki koljaci za petama, a njihova imigration plice te pocne kundacima vracati nazad, nemoj se onda ljutiti.
Nisi bio ilegalni imegrant i nemas pojma kako to izgleda a obzirom u kakvoj drzavi zivis to ti stalno visi nad glavom i preko noci se mozes naci u jos goroj situaciji. Jedna malo jaca ofanziva i eto tebe u sabirnom centru i to u carapama.
Molim te da zapamtis (jer ljudi cesto zaborave i to za pet minuta kad je njihova guzica u pitanju) ovaj svoj stav pa ako se nadjes na nekoj granici, molis da te puste u neku zamlju jer su ti neki koljaci za petama, a njihova imigration plice te pocne kundacima vracati nazad, nemoj se onda ljutiti.
- Romeo 80
#62 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Sentimenti mi u ovom slučaju ne igraju nikakvu ulogu. Vodim se samo činjenicama a one su da se radi o ljudima ilegalno pristiglim od ko zna kuda i da nemaju pravo boraviti u BiH.zengi wrote:Papagaj jarane,
Pored svih problema sa kojima se suočava prosječan stanovnik ove zemlje cviliti za ilegalnim imigrantima zbog načina njihovog smještaja i pritom biti svjestan da se u većini slučajeva radi o osobama sumnjivog backgrounda (čast izuzecima) mi je van svake pameti.
Pogotovo kad se uzme u obzir da su ta piskaranja e-novina čista laž i ne raspolažu nikakvim konkretnim podacima. Klasično novinarsko pljuckanje.
A za ovo boldovano! Nisam bio u prilici da moljakam da me na nekoj granici puste u zemlju, jer sam bio u mnogo goroj situaciji (zarobljenik Sarajeva 3 i po god.) tako da me taj tvoj scenario ne tangira baš pretjerano...
-
gianna24
#63 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Sentimenti mi u ovom slučaju ne igraju nikakvu ulogu. Vodim se samo činjenicama a one su da se radi o ljudima ilegalno pristiglim od ko zna kuda i da nemaju pravo boraviti u BiH.
Pored svih problema sa kojima se suočava prosječan stanovnik ove zemlje cviliti za ilegalnim imigrantima zbog načina njihovog smještaja i pritom biti svjestan da se u većini slučajeva radi o osobama sumnjivog backgrounda (čast izuzecima) mi je van svake pameti.
Pogotovo kad se uzme u obzir da su ta piskaranja e-novina čista laž i ne raspolažu nikakvim konkretnim podacima. Klasično novinarsko pljuckanje.
A za ovo boldovano! Nisam bio u prilici da moljakam da me na nekoj granici puste u zemlju, jer sam bio u mnogo goroj situaciji (zarobljenik Sarajeva 3 i po god.) tako da me taj tvoj scenario ne tangira baš pretjerano...[/quote]
Nije više uopće bitno jesu li navodi istiniti i lažni, važno je što ljudi koji nemaju pojma o slijedu događaja koji su nekog doveli u situaciju u kojoj se nalazi daju sebi za pravo da kažu da neko zaslužuje da ga se ne tretira kao čovjeka. Karadžiću je super u zatvoru, neka ga malo zaboli stomak suđenje se prekida... Neko tamo isti tako nekom njemu bliskom uvrnutom logikom opravdava logore. Je li Jevreje opravdava to što je nad njima izvršen genocid da isto to rade Palestincima. Nisam ni sanjala da će sve ovo otići u ovom smijeru, ovo je stvarno katastrofa. A svi ti problemi s kojima se suočava prosječan građananin BiH su njegovom krivicom, to tvrdim, jer isto tako tvrdim da svi problemi koje ja imam su tu mojom krivicom. I ti problemi su tu godinama, sistem smo na njima izgadili, na njima novinari zarađuju platu, jeftina radna snaga na crno, razni NGO-i, do bola nisko samopoštovanje koje nekome dobrano odgovara... sigurno da je takvojm mentalnom sklopu van pameti što se nekom tamo nebitnom čovjeku ne poštuju njegova prava i u što sam bila sklona da povjerujem, bez obzira jesu li to neke e-novine ili ne kad se moja ne poštuju kao državljana ove države. p.s. navedi mi neke vjerodostojne novine molim te da se opet ne zeznem nego da samo navodim što su ti visoko obrazovani, jako pametni likovi napisali...
A za ovo boldovano! Nisam bio u prilici da moljakam da me na nekoj granici puste u zemlju, jer sam bio u mnogo goroj situaciji (zarobljenik Sarajeva 3 i po god.) tako da me taj tvoj scenario ne tangira baš pretjerano...[/quote]
Nije više uopće bitno jesu li navodi istiniti i lažni, važno je što ljudi koji nemaju pojma o slijedu događaja koji su nekog doveli u situaciju u kojoj se nalazi daju sebi za pravo da kažu da neko zaslužuje da ga se ne tretira kao čovjeka. Karadžiću je super u zatvoru, neka ga malo zaboli stomak suđenje se prekida... Neko tamo isti tako nekom njemu bliskom uvrnutom logikom opravdava logore. Je li Jevreje opravdava to što je nad njima izvršen genocid da isto to rade Palestincima. Nisam ni sanjala da će sve ovo otići u ovom smijeru, ovo je stvarno katastrofa. A svi ti problemi s kojima se suočava prosječan građananin BiH su njegovom krivicom, to tvrdim, jer isto tako tvrdim da svi problemi koje ja imam su tu mojom krivicom. I ti problemi su tu godinama, sistem smo na njima izgadili, na njima novinari zarađuju platu, jeftina radna snaga na crno, razni NGO-i, do bola nisko samopoštovanje koje nekome dobrano odgovara... sigurno da je takvojm mentalnom sklopu van pameti što se nekom tamo nebitnom čovjeku ne poštuju njegova prava i u što sam bila sklona da povjerujem, bez obzira jesu li to neke e-novine ili ne kad se moja ne poštuju kao državljana ove države. p.s. navedi mi neke vjerodostojne novine molim te da se opet ne zeznem nego da samo navodim što su ti visoko obrazovani, jako pametni likovi napisali...
- Hemel
#64 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Romeo 80 wrote:Je li ovo ovdje stvarno neko plače za ilegalnim imigrantima?!![]()
To su ljudska bica covjece.
-
JBL
#65 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Bas zbog razmisljanja ode ovaj planet u 3. Neko je nesto manje ili vise ljudsko bice zbog neke crte upisane u nekojRomeo 80 wrote:Sentimenti mi u ovom slučaju ne igraju nikakvu ulogu. Vodim se samo činjenicama a one su da se radi o ljudima ilegalno pristiglim od ko zna kuda i da nemaju pravo boraviti u BiH. Pored svih problema sa kojima se suočava prosječan stanovnik ove zemlje cviliti za ilegalnim imigrantima zbog načina njihovog smještaja i pritom biti svjestan da se u većini slučajeva radi o osobama sumnjivog backgrounda (čast izuzecima) mi je van svake pameti.
geografskoj karti.
-
samo malo
#66 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Mozes se smatrati sretnim, zamisli kako je onima koje 33 godine lazu, a oni im i dalje vjerujuDaysleepeR wrote:ko tebe slaga da smo merhametli narod? ja za svoje 33 godine života ne vidjeh ni m od merhameta
- kmirsad
#67 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Misli se na ilegalne imigrantice... Udrajina, Belorusija, Bugarska, Rumunija...zagazaga wrote:Hemel wrote:Romeo 80 wrote:Je li ovo ovdje stvarno neko plače za ilegalnim imigrantima?!![]()
Tito dragi, pa nama je još dobro kakvi smo naopaki!![]()
To su ljudska bica covjece.![]()
![]()
![]()
-
TheGodfather001
#68 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Mr. Gray,Gray wrote:zengi wrote:Pa po ovoj tvojoj prici tamo izgleda pravo dobro. ako je jos i toplo mogao bih tamo na godisnji, svakako nemam para za more. Multikulturalno drustvo, sportske i kulturne aktivnosti, nema vlage jer je nova zgrada itd. Poceo sam im zaviditi!Gray wrote:Upravo sam pročitao tekst i mislim da je dosta stvari netačnu i/ili neprovjereno (mada, naravno, ne mogu sa 100% sigurnosti reći da nije istina, ali ja lično ne vjerujem).
Je li to vi cuvate neku sluzbenu tajnu pa ne zelite da podijelite sa nama "stvarne" uslove koji preovladavaju u IC-u u Lukavici??:)
-
Gray
#69 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
TheGodfather001 wrote:Mr. Gray,Gray wrote:zengi wrote:
Pa po ovoj tvojoj prici tamo izgleda pravo dobro. ako je jos i toplo mogao bih tamo na godisnji, svakako nemam para za more. Multikulturalno drustvo, sportske i kulturne aktivnosti, nema vlage jer je nova zgrada itd. Poceo sam im zaviditi!
Je li to vi cuvate neku sluzbenu tajnu pa ne zelite da podijelite sa nama "stvarne" uslove koji preovladavaju u IC-u u Lukavici??:)
Nisam obišao svaku sobu, ali sam ispirčao ono što sam vidio i ono što su mi ljudi koji tu borave rekli (odnosno nisu rekli).
Nemam nikakvu službenu tajnu jer ne radim niti sam ikada radio za državne institucije niti znam neku službenu tajnu koju bih morao čuvati. Čak naprotiv, da su navodi istina prvi bi se borio protiv njih.
Nego, kada već toliko sumnjaš u ono što sam rekao, zašto nam ti ne kažeš "stvarne" uslove, pošto je očito da si savršeno upoznat sa njima.
- Romeo 80
#70 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Nije više uopće bitno jesu li navodi istiniti i lažni, važno je što ljudi koji nemaju pojma o slijedu događaja koji su nekog doveli u situaciju u kojoj se nalazi daju sebi za pravo da kažu da neko zaslužuje da ga se ne tretira kao čovjeka. Karadžiću je super u zatvoru, neka ga malo zaboli stomak suđenje se prekida... Neko tamo isti tako nekom njemu bliskom uvrnutom logikom opravdava logore. Je li Jevreje opravdava to što je nad njima izvršen genocid da isto to rade Palestincima. Nisam ni sanjala da će sve ovo otići u ovom smijeru, ovo je stvarno katastrofa. A svi ti problemi s kojima se suočava prosječan građananin BiH su njegovom krivicom, to tvrdim, jer isto tako tvrdim da svi problemi koje ja imam su tu mojom krivicom. I ti problemi su tu godinama, sistem smo na njima izgadili, na njima novinari zarađuju platu, jeftina radna snaga na crno, razni NGO-i, do bola nisko samopoštovanje koje nekome dobrano odgovara... sigurno da je takvojm mentalnom sklopu van pameti što se nekom tamo nebitnom čovjeku ne poštuju njegova prava i u što sam bila sklona da povjerujem, bez obzira jesu li to neke e-novine ili ne kad se moja ne poštuju kao državljana ove države. p.s. navedi mi neke vjerodostojne novine molim te da se opet ne zeznem nego da samo navodim što su ti visoko obrazovani, jako pametni likovi napisali...[/quote]gianna24 wrote:Sentimenti mi u ovom slučaju ne igraju nikakvu ulogu. Vodim se samo činjenicama a one su da se radi o ljudima ilegalno pristiglim od ko zna kuda i da nemaju pravo boraviti u BiH.
A za ovo boldovano! Nisam bio u prilici da moljakam da me na nekoj granici puste u zemlju, jer sam bio u mnogo goroj situaciji (zarobljenik Sarajeva 3 i po god.) tako da me taj tvoj scenario ne tangira baš pretjerano...
O čemu ti pričaš?!
Ja ipak živim u uvjerenju da za svaku stvar koje se dotaknemo prvo trebamo dobro provjeriti da li se radi o istini i ne trčati pred rudo. A neko lažno forumsko solidarisanje sa određenim kategorijama ljudi koji nas u principu uopšte ne zanimaju (i zaboravićemo ih do iduće zanimljive teme na forumu) mi je degutantno, jer znam da čim izađeš iz kuće zaboraviš i imigrante, i njihov smještaj, a i Lukavicu!
No tako je to uvijek bilo po forumima...
- Romeo 80
#71 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Da i?! Jesam li napisao da ih treba strijeljati, ne kontam?!Hemel wrote:Romeo 80 wrote:Je li ovo ovdje stvarno neko plače za ilegalnim imigrantima?!![]()
- Romeo 80
#72 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Ili se praviš naivan ili to stvarno jesi, ali prelaziti preko činjenice da u toj kategoriji ljudi ima jako puno "sumnjivih likova" sa bog zna kakvim namjerama mi je upravo to, naivno!JBL wrote:Bas zbog razmisljanja ode ovaj planet u 3. Neko je nesto manje ili vise ljudsko bice zbog neke crte upisane u nekojRomeo 80 wrote:Sentimenti mi u ovom slučaju ne igraju nikakvu ulogu. Vodim se samo činjenicama a one su da se radi o ljudima ilegalno pristiglim od ko zna kuda i da nemaju pravo boraviti u BiH. Pored svih problema sa kojima se suočava prosječan stanovnik ove zemlje cviliti za ilegalnim imigrantima zbog načina njihovog smještaja i pritom biti svjestan da se u većini slučajeva radi o osobama sumnjivog backgrounda (čast izuzecima) mi je van svake pameti.
geografskoj karti.Pa tako mlade zena (sigurno sumnjivog backgrounda) i dvogodisnje dijete (isto tako sumnjivog backgrounda) smrznu na granicu izmedju nekih banana drzava. Dijete je prezivjelo, mati sumnjivog backgrounda nije.Sva sreca pa su "ilegalni imigranti" pa sve skupa pa i nije tako tragicno.
I ja ne spominjem nikakve banana države, već se držim teme i "Gvantanama u Lukavici"
- Hemel
#73 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Pravo si human. Trebaju biti zadovoljni sto nece biti strijeljani.Romeo 80 wrote:Da i?! Jesam li napisao da ih treba strijeljati, ne kontam?!Hemel wrote:Romeo 80 wrote:Je li ovo ovdje stvarno neko plače za ilegalnim imigrantima?!![]()
Ne zelim ulaziti u polemiku oko toga. Najbitnije da ti ljudi, zene, djeca...nisu kriminalci, nisu prijetnja nicijoj bezbijednosti a to sto su se slucajno (ili necijom prevarom ili zato sto te rute idu bas preko nase zemlje) zatekli na nasoj teritoriji ne znaci da im se ne mora obezbijediti minimum uslova dok ne budu deportovani negdje dalje. Ovo je globalni problem i EU zna dobro sa kakvim se problemima suocavaju zemlje koje se nalaze na tim rutama. EU izdvaja znacajna sredstva za adekvatan smjestaj tih jadnika kojima je neko obecao bolju buducnost.
Svi ti koji borave u Lukavici su necija djeca ili roditelji neke djece.
Nase izbjeglice i azilante su docekivali i u nedostatku smjestajnih kapaciteta, smijestali ih u hotele. Prvo bi dobili pare da obnove garderobu a onda sedmicna i mjesecna primanja bez obzira ko je odakle i razlozi dolaska. Nekada je izgledalo da ta kategorija bolje zivi i od domicilnog stanovnistva.
Budi malo human, lakse ce ti biti.
- Romeo 80
#74 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
@Hemel
Nema potrebe da mi trpaš riječi u usta. Nigdje nisam napisao da te ljude treba maltretirati. U stvari, u svemu ovome mi nije jasna jedna stvar, a to je da su se ljudi upecali na neprofesionalno urađen članak u e-novinama i bez obzira što i na forumu ima ljudi koji su svojim očima vidjeli da situacija tamo nije nimalo tragična kako je neki žele prikazati mnogi i dalje na silu hoće da dokažu da se u Lukavici nalazi neki novi Guantanamo!
A što se tiče izdvajanja novca za naše izbjeglice od strane EU sojevremeno, oni su to sebi mogli priuštiti dok u BiH prosječan građanin jedva sastavlja kraj s krajem.
Dakle, nema to veze s mojom humanošću već pokušavam realno sagledati situaciju...
Nema potrebe da mi trpaš riječi u usta. Nigdje nisam napisao da te ljude treba maltretirati. U stvari, u svemu ovome mi nije jasna jedna stvar, a to je da su se ljudi upecali na neprofesionalno urađen članak u e-novinama i bez obzira što i na forumu ima ljudi koji su svojim očima vidjeli da situacija tamo nije nimalo tragična kako je neki žele prikazati mnogi i dalje na silu hoće da dokažu da se u Lukavici nalazi neki novi Guantanamo!
A što se tiče izdvajanja novca za naše izbjeglice od strane EU sojevremeno, oni su to sebi mogli priuštiti dok u BiH prosječan građanin jedva sastavlja kraj s krajem.
Dakle, nema to veze s mojom humanošću već pokušavam realno sagledati situaciju...
-
JBL
#75 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!
Da, poznato je da svaki pravi mafijas prelazi granice na takav nacin.Romeo 80 wrote:Ili se praviš naivan ili to stvarno jesi, ali prelaziti preko činjenice da u toj kategoriji ljudi ima jako puno "sumnjivih likova" sa bog zna kakvim namjerama mi je upravo to, naivno!
I ja ne spominjem nikakve banana države, već se držim teme i "Gvantanama u Lukavici"