Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zengi

#26 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by zengi »

I jos odvrne Cecu (a babo mu u manjaci) do daske da posten narod koi to sve placa od svojih poreza nemoze spavati.
ludo_jaje

#27 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by ludo_jaje »

zengi wrote:
ludo_jaje wrote:da zamjenimo penzionere i imigrante taman penzice u gvantanamo a jadne sirijce i albance u njihove stanove : :evil:
Nije losa ideja, svakako ih pola smrdi u 100m2 stanovima, nece da prodaju.... cekaju da poraste cjena.
Znas li ti koliko je nasih ljudi bilo u izbjeglistvu? Tako su i Svabe i Englezi i Amerikanci mogli da kazu ko ih .ebe vrati govna u tu vukojebinu nek se poubijaju do kraja. Ali ne, oni im jos skole placali i obdanista i socijale a ovi radili na crno, krali po samoposlugama, zajebavali lokalno stanovnistvo, zivili po luksuznim stanovima o koim velika vecina domicilnog stanovnistva nemoze ni sanjati. Zivi sam svjedok ovome. doso bosnjo i pravo u stan sa bastom i jakuzijem u najskupljem dijelu grada.

pa da upravu si ti penzineri su ti napravili da imas ovdje da zivis a sad ih mozemo zamjeniti s uvoznom stokom koja ce kako ti kazes da su nasi radili u ibjeglistvu isto da rade kod nas, to nam je potrebnije od penzinera koji smrde u stanovima od 100m2
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#28 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by Priorat »

zengi wrote:
ludo_jaje wrote:da zamjenimo penzionere i imigrante taman penzice u gvantanamo a jadne sirijce i albance u njihove stanove : :evil:
Nije losa ideja, svakako ih pola smrdi u 100m2 stanovima, nece da prodaju.... cekaju da poraste cjena.
Znas li ti koliko je nasih ljudi bilo u izbjeglistvu? Tako su i Svabe i Englezi i Amerikanci mogli da kazu ko ih .ebe vrati govna u tu vukojebinu nek se poubijaju do kraja. Ali ne, oni im jos skole placali i obdanista i socijale a ovi radili na crno, krali po samoposlugama, zajebavali lokalno stanovnistvo, zivili po luksuznim stanovima o koim velika vecina domicilnog stanovnistva nemoze ni sanjati. Zivi sam svjedok ovome. doso bosnjo i pravo u stan sa bastom i jakuzijem u najskupljem dijelu grada.

zengi, nis ti ni prvi ni drugi-----ti si totalno lud covjek...haj vozdra...
gianna24

#29 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by gianna24 »

ludo_jaje wrote:evo suze mi niz guzicu idu zbog ilegalnih imigranata, osvrni se malo oko sebe i pogledaj kako zive ljudi u bih umjesto sto se brines za imigrante koji su svakako ne legalno u nasoj zemlji, da ih ne treba mozda u hotel europa smjestiti ili holiday inn
Ne mogu vjerovati da sam u poziciji da se branim ovdje... još kad cijela Bosna živi od imigranata tamo negdje... ev' izvinjavam se dotičnoj uvrijeđenoj gospodi što mi je žao tih ljudi, i što ne želim da priznam samoj sebi da je vrag davo odnio šalu.
ludo_jaje

#30 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by ludo_jaje »

gianna24 wrote:
ludo_jaje wrote:evo suze mi niz guzicu idu zbog ilegalnih imigranata, osvrni se malo oko sebe i pogledaj kako zive ljudi u bih umjesto sto se brines za imigrante koji su svakako ne legalno u nasoj zemlji, da ih ne treba mozda u hotel europa smjestiti ili holiday inn
Ne mogu vjerovati da sam u poziciji da se branim ovdje... još kad cijela Bosna živi od imigranata tamo negdje... ev' izvinjavam se dotičnoj uvrijeđenoj gospodi što mi je žao tih ljudi, i što ne želim da priznam samoj sebi da je vrag davo odnio šalu.
zar nije vrag odnio Šaju :D, nisam uvrijedjen, nego me cudi glupost naseg naroda koji vise voli da ima svoj nos u tudjem dvoristu i da se vise bori za druge nego za svoje
zengi

#31 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by zengi »

Ludo jaje
Ne kazem ja ima ljudi koi su neopravdano najebali u ovoj situaciji. Na primjer, moja majka. Niti ima stan od 100m2, niti ima zemlju a citav zivot je posteno radila za tu drzavu.
Ali ima dost tih jadnih penzionera koi su u vrijeme rusenja jugoslavije prije rata i u ratu, bili aktivni i napravili da ja nemogu zivjeti ovdje i sad ko je kriv, ja njima ili oni meni? A to da dosta njih ima 100m2 stan ili 100 dunuma zemlje koju nece da prodaju ispod 20.000 po dunumu je istina, uzmi oglase pa nazovi da vidis kad ti se đedo javi. Jedva govori dusa mu u nosu ali hoce 20 milja. I to ne za jedan dunum, nego za 50 dunuma, a ako ces parcati onda je cijena 30 milja. Neki dan mi kaze jedan drhtavim glasom (a trebalo mu je 10 minuta da dodje do telefona) "ja cuo da sumarstvo placa po 20 hiljada pa eto nemogu ti dati ispod te cijen". I sad nema hljeba da jede.... Ko te .ebe, crkni!

Priorat,
Nisam ja rekao da sam ja jedan od tih dobrih ljudi, nego sam rekao da ima negdje jedan.
zengi

#32 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by zengi »

U ostlaom, nije ovdje prica o penzionerima niti ce penzioneri bolje zivjeti ako mi bijemo i maltetiramo ljude koi bjeze od ko zna kakvog jada i cemera.
Meni je zao svakoga ko je u nevolji bez obzira dali je to crv, mrav, penzioner ili izbjeglica.
Iskreno receno, nemogu nikako da povezem logiku "penzioneri gladuju-hajmo maltretirati izbjeglice".
ako ima neko da mi objasni, ja slusam.
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#33 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by Priorat »

ma bjazzzziiiiiiii baaaaa.......
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#34 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by JoseMujica »

gianna24 wrote:"Kamp za izbeglice u Lukavici blizu Sarajeva, “Imigracioni centar za ilegalne migrante u BiH“, mesto je zločina gde trenutno boravi 20 osoba u nehumanim i ponižavajućim uslovima o kojima ćute svi, počev od lokalnih vlasti, pa sve do Evropske unije koja finansira horor u kome živi nekoliko Albanaca, Egipćana, Sirijaca, Palestinaca, Alžiraca i jedan Turčin..." e-novine
Srozavamo se, i srozavamo, i srozavamo... a tako merhametli narod.
zlo i naopako...treba to pod hitno zatvoriti i nesretne zatočenike, s dostojanstvom, ispratiti u matične im države
ludo_jaje

#35 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by ludo_jaje »

ma da nije nam dosta nasih problem pa ajde kad vec nista ne uvozim daj da tudje probleme uvozimo, ma ko ih jebe sto se mene tice, i tema je pogresno naslovljena nije gvantanamo u lukavici ti ljudi mogu u svoje maticne zemlje kad god hoce
michio

#36 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by michio »

Pa makar Albanac moze ici kuci, za ostale nisam siguran.
zengi

#37 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by zengi »

Priorat wrote:ma bjazzzziiiiiiii baaaaa.......
Jeli ovo objasnjenje? Aha, jasno mi je sad kontam...
Sto neko ne ode da maltretira Gasije, Keljemendije (ne da ja imam nesto licno protiv tih ljudi jer u ovoj okolini ja smatram da su to uzroni gradjani), dosljake iz juzne Srbije koi nam ovdje mafijase, rasturaju drogu itd.
Sto neko ne ode pa ne utjera dug stare devizne stednje od Slovenaca? Znate li vi koliko bi penzionera zivnulo od toga? Sto im ne zatvori biznise koi nas oglobise i izvukose sve pare iz ove zemlje? Ha mangupi?!!
Hajde priorat, evo i ja cu sa tobom, samo ti povedi!!!
Nemamo damu??!!! Ali kad je maltretirati nekog jadnika, onda se svi slazemo.
Dodje ptarasi, pere malo auta, skonta da smo p..ke i jos nije ni jezik naucio a postane glavna faca, uzima reket i nokautira svjedoke pred sudom i pred kamerama. Sto se neko ne javi da mu je.. mamicu? Normalno da nece.
Tu je problem a nije problem 20 jadnika u nekakvom konc-logoru pa tamon da im svakom po vilu damo.
black

#38 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by black »

ako su imigraniti ne znaci da ih se moze i treba prebijati i zlostavljati (naravno ukoliko je info tacna), kad su u pitanju teme o nekim drugim drzavama i njihovim kaznenim zakonima i uredjenju, eh onda treba palamuditi dan godinu o tome kako oni smiju da krse svakolika prava a nisu pitali mudrace sa sax-a..
evo ovaj kaze ko ih j** a npr kad su u pitanju psi lutalice koji ugrozavaju prolaznike, hajd da neko kaze to ili nesto slicno povodom toga, odmah bi bio proglasen zlocom, mrziteljem zivotinja, vakim i nakim...
Topla voda

#39 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by Topla voda »

nisam citao temu,al sto kaze black kad je ozbiljan,postpisujem bjanko
kamen spoticanja

#40 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by kamen spoticanja »

ludo_jaje wrote:
pa da upravu si ti penzineri su ti napravili da imas ovdje da zivis a sad ih mozemo zamjeniti s uvoznom stokom koja ce kako ti kazes da su nasi radili u ibjeglistvu isto da rade kod nas, to nam je potrebnije od penzinera koji smrde u stanovima od 100m2
jedan od tih koje zoves stokom branio je tvoju domovinu :wink:
a danas lezi u ulici draze mihajlovica(tamo je guantanamo smjesten)i ceka da drzava za koju se borio ispostuje svoje vlastite zakone :wink:
dakle pocinjem da se stidim u tvoje ime
gianna24

#41 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by gianna24 »

Sad ispada ne smijemo ništa negativno spomenuti jer zaboga gdješ o tom brinuti kad kod nas penzioneri kopaju po smeću, daj molim te. Oni bar imaju penziju kakvu-takvu, na red dolaze generacije koje neće uopće imati penziju - što je do društva, u tom je problem - tru(h)lo nam je društvo, jer da smo dovoljno zreli da se borimo proitiv tog šta god se dešava u Lukavici uspjeli bi da sredimo ovo naše malo zemlje a ne čim neko nešto spomene nameće mu se neko glumatanje dobrote... evo kupim svoje lutkice i krpice, neću se više igrati već odoh kući plačući.
zengi

#42 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by zengi »

Gianna24,
Nemoj me molim te ostavljati samog sa ovim bzdusnicima!
Sunrise00

#43 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by Sunrise00 »

a ja, nemamo mi nikakvih problema, pa se trebamo brinuti za one koje imaju ILEGALNI imigranti :-)
drzava nam ide u pm, hiljade nezaposlenih, ne zivi se nego se zivotari, i ja se sad trebam brinuti kakve uslove imaju ilegalni imigranti :-) ne znam sto se toliko pozivate na taj zapad, u americi bi ovi ilegalci dobili vilu sa bazenom u Majamiju?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#44 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by JoseMujica »

čuj bezdušnici...ko da mi Republiku Kosovo i Republiku Sandžak nazivamo južnom Srbijom?!
Gray

#45 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by Gray »

Nisam čitao cijeli tekst, ali vam domah mogu reći da ono što piše u uvodnom postu nije niti blizu istine.

Imigracioni centar Lukavica se nalazi blizu stadiona u Lukavici, nekih 200-300 metara dalje i 100-200 metara uzbrdo.

Bio sam u centru (nekih deset puta) i mogu reći da su uslovi sasvim ok, mislim da su u skladu sa modenim standardima. Sve je okruženo ogradom visokom 2.5-3 metra i čuvaju ih naoružani čuvari, službenici Ministarstva sigurnosti. Unutra imaju dvije ili tri zgrade. Imaju zajedničke prostorije se televizorom, imaju svoje sobe u kojima borave (nisam siguran koliko ih je u sobama), vani imaju i teren za mali fudbal. Može im se dolaziti u posjetu uz najavu i odobrenje, mislim da se mogu slobodno kretati u centru i družiti (dakle nije kao zatvor da su u ćelijama) itd.

Iskreno, nisam čuo da se iko od osoba smještenih tu žalio na uslove niti na čuvare, oni imaju ok odnos prema njima, a koliko znam posebno se nikada nisu žalili na nekakvo maltretiranje.

Tu se nalaze ilegalni imigranti koji čekaju deportaciju, par kojima je odbijen azil, nekoliko koji su proglašeni kao prijetnja po nacionalnu sigurnost, koji se tu nalaze već preko godinu, neki i preko dvije...

U svemu tome nisu problem fizički uslovi u kojima se oni nalaze. Po mom mišljenju, problem je u radu Ministarstvu sigurnosti BiH i posebno Službe za poslove sa strancima (koja je dio Ministarstva sigurnosti), zato što osobe koje su ocijenili kao prijetnju po nacionalnu sigurnost drže na osnovu tajnih podataka, kojima nemaju pristup ni oni niti njihovi pravni zastupnici pa se ne mogu ni braniti od tih navoda.

Mislim da dosta stvari koje rade rade loše sa pravne strane, ali im prolazi zato što se čini ih podržava Sud BiH koji ne obara njihova rješenja.

Eto, toliko iz mog ličnog iskustva iz lukavičkog Guantanama. Daleko od toga da volim MS ili SPS ali u ovom slučaju navodi nisu tačni ;)
Last edited by Gray on 25/01/2011 10:34, edited 1 time in total.
zengi

#46 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by zengi »

Gray,
Odkud ti ovi podaci i zasto si isao tamo, ako smijem pitati?
gianna24

#47 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by gianna24 »

Hvala Bogu. Ako se ostali nisu zezali (a mislim da baš i ne misle sve što napišu nego nas malo zezaju), bez obzira, moglo je sve i biti skroz istina a nije se baš najbolje odreagovalo. Ne znam, laknulo i je, pored toliko bezdušnika oko nas ne bih da i mi postanemo sirovine, jer u ovom šugavom vremenu tješim se da sam bar na pravoj strani.
ludo_jaje

#48 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by ludo_jaje »

kamen spoticanja wrote:
ludo_jaje wrote:
jedan od tih koje zoves stokom branio je tvoju domovinu :wink:
a danas lezi u ulici draze mihajlovica(tamo je guantanamo smjesten)i ceka da drzava za koju se borio ispostuje svoje vlastite zakone :wink:
dakle pocinjem da se stidim u tvoje ime
sta to zelis da kazes, da nismo sposobni bili da se sami odbranimo ????

i majke ti ne stidi se u moje ime, jer i dalje stojim iza svojih rijeci i dalje su uvozna stoka, ako si se nasao tu prozvanim tvoj problem
Last edited by ludo_jaje on 24/01/2011 22:24, edited 1 time in total.
zengi

#49 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by zengi »

gianna24 wrote:Hvala Bogu. Ako se ostali nisu zezali (a mislim da baš i ne misle sve što napišu nego nas malo zezaju), bez obzira, moglo je sve i biti skroz istina a nije se baš najbolje odreagovalo. Ne znam, laknulo i je, pored toliko bezdušnika oko nas ne bih da i mi postanemo sirovine, jer u ovom šugavom vremenu tješim se da sam bar na pravoj strani.
Aha!!! Znaci ti se jedan od one dvoice dobrih ljudi zbgog koih Milostivi nece da nam otvori super vulka, koi nam je toliko ptreban!!!
E samo dok te ja uhvatim! :D
Gray

#50 Re: Gvantanamo u Lukavici????!!!!

Post by Gray »

zengi wrote:Gray,
Odkud ti ovi podaci i zasto si isao tamo, ako smijem pitati?

Svi podaci su iz mog ličnog iskustva, kao što sam rekao, bio sam tamo desetak puta i redovno pričao sa tim ljudima u okviru svog tadašnjeg posla.
Post Reply