Guzonjini sinovi:ponašanje djece bosansko-hercegovačke elite
Moderator: anex
- Sagaris
#151 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
moram vas razocarati, mali Branky Jr. ce vas tuziti sto ste pisali da nema auto, danas bgm drajva zadnju generaciju Audija A4 zlatne boje
Puca nas ova recesija u p.m.
-
salihh
#152 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
dobro bi bilo da jeste, ali nije... samo sto se tada o tome nije smjelo ni misliti, a kamoli govoriti ili pisati...Bosanac sa dna kace wrote:zar nije obrnuto?salihh wrote: da vam kazem, ovi danas su mala maca za nekadasnju komunisticku aristokraciju...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
salihh
#153 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
to je babo kupio po zakonu (spojenih posuda)Sagaris wrote:moram vas razocarati, mali Branky Jr. ce vas tuziti sto ste pisali da nema auto, danas bgm drajva zadnju generaciju Audija A4 zlatne bojePuca nas ova recesija u p.m.
- ljubav_aha
#154 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
salihh,za razliku od ovih novopecenih,prvi su bili obrazovaniji i isli bolje skolesalihh wrote:dobro bi bilo da jeste, ali nije... samo sto se tada o tome nije smjelo ni misliti, a kamoli govoriti ili pisati...Bosanac sa dna kace wrote:zar nije obrnuto?salihh wrote: da vam kazem, ovi danas su mala maca za nekadasnju komunisticku aristokraciju...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- zlatiborka
#155 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
MUNAFIK wrote:E davno su ta vremena bila, da vidis kako se djeca u OSNOVNIM SKOLAMA ponasaju, ovi u srednjim su mala maca!swirl wrote:U moje vrijeme nije bilo ni KSC, niti PBSG. Bile brate I, II, III, IV, V, i usmjerene. I niko od te djece nije vozio skupa auta, mobitela hvala Bogu nije ni bilo, glavno nam je bilo ko ce imati bolju kesu u kojoj ce nositi knjige.
Kako vrijeme prolazi, djeca postaju sve gora i razmazenija, idoli su im od DM-sat i PINK zvijezde pa do MTV- snobizama u kojima se sve mjeri koliko ko ima love i kakav ko ima mobitel ili komadic odjece i koliko si se puta pofatao sa nekim. Od djece se prave zatucani sljedbenici trendova koji ce im se servirati preko TV-a sve pod zastorom eto da izrastu u nekakvog modernog covjeka... a u stvari izrastaju u potrosacke robove koji ce kupiti SVE i uraditi SVE samo da bi bili cool....
E da dodam, nije najveci problem to sto se brankovicev mali ponasa tako, nego sto su mladim generacijama zelja da se ponasaju TAKO, to je ono cemu teze, to je problem vrijednosti postaju neke druge stvari, hoce svi da su 'moderni' nema ovo veze sa bosnjacima, hrvatima, srbima... ljudi gube ljudskost, ovo je globalna stvar desava se svuda, djeca se treniraju da budu takva, pogledate samo crtice kakvi im se sreviraju, pa onda muziku i tekstove kakve slusaju i na kraju idole njihove kako se ponasaju...
Bravo @MUNAFIK, sve si rekao sto i ja mislim!
Danasnja omladina je skroz izgubljena, nema cilja niti svrhe u zivotu. Sve se svodi na materijalno, na vanjstinu, ko ce imati skuplju i moderniju garderobu, mobitel, ko ce vise cura zbariti i to im je jedina referenca u zivotu.
Ponekad zalim mlade, vidim po svojoj kcerki da iako ima 25 godina, ali jos uvijek se fura da bude IN, ja nemam novaca za to a ona ne radi ili povremeno zaradi koju pinku. Ali stalno gleda TV i uzdise sto ona ne moze to i to imati, sto ne moze biti kao neko sa TV-a.....Polomih se govoreci joj da je to sve bez veze, da necija vrijednost se ne mjeri onim sto imas vec onim sto jesi.
Pade mi na pamet esej od Kjerkegora "IMATI ILI BITI", moram ga opet procitati po ko zna koji put....
I omladina i nazalost mnogi straiji su polako postali robovi raznih TRENDOVA (modni, potrosacki, politicki vjerski....), robovi masovne potrosacke histerije bilo koje vrste.....
Ne znam sta da jos kazem, nestaje mi rijeci, ali vidim da sve to nije dobro za nasu omladinu kao i za sve mlade u svijetu...
-
salihh
#156 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
izderofmisan? pa kada si ti isao u skolu... mozda si htio napisati izdeformisan? ali, i ako jesi, cini mi se da bi ponovo pogrijesio, naime kaze se deformisan ili iskrivljen, nikad cuo za izdeformisan...ljubav_aha wrote:...
salihh,za razliku od ovih novopecenih,prvi su bili obrazovaniji i isli bolje skoledanasnji sistem obrazovanja u BiH je izderofmisan
nejse...
za danasnje skole su najmanje kriva djeca koja ih pohadjaju... krivi su upravo oni koji su zavrsili te bajne skole prosloga sistema obrazovanja... jednako tako mislim i da se znacajan broj danasnje djece guzonja sasvim solidno skoluje...
-
goran26
#157 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
Vidim da neki pisu "misljenja" a nisu upuceni ko je i sta radi Mirza Alispahic.
Poznajem decka i mogu reci sve najbolje o njemu jer se znamo jos iz studentskih dana.
Momak voli "vino,zene i kafanu" kako to rece Haris Dzinovic, i ne znam sta je lose u tome.
S obzirom da je bio i u konkurenciji za managera godine ne sumnjam ni u njegove managerske sposobnosti kao sto to neki zele da prikazu. Svaka bi ga djevojka za direktora pozeljela,-tako moja prijateljica kaze.
Sto se tice tog tuarega pa ljudu covjek ima dvije privatne firme i onda vam je to cudno kako vozi tuarega.
Poznajem decka i mogu reci sve najbolje o njemu jer se znamo jos iz studentskih dana.
Momak voli "vino,zene i kafanu" kako to rece Haris Dzinovic, i ne znam sta je lose u tome.
S obzirom da je bio i u konkurenciji za managera godine ne sumnjam ni u njegove managerske sposobnosti kao sto to neki zele da prikazu. Svaka bi ga djevojka za direktora pozeljela,-tako moja prijateljica kaze.
Sto se tice tog tuarega pa ljudu covjek ima dvije privatne firme i onda vam je to cudno kako vozi tuarega.
- suncica24
#158 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
Ponavljam pitanje: Kako je "divni" Mirza zavrsio fakultet, buduci da ga znas jos iz studentskih dana?goran26 wrote:Vidim da neki pisu "misljenja" a nisu upuceni ko je i sta radi Mirza Alispahic.
-
Alkos
#159 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
goran26 wrote:Sto se tice tog tuarega pa ljudu covjek ima dvije privatne firme i onda vam je to cudno kako vozi tuarega.
Kako si naivan...
A otkud mu dvije firme?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#160 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
snaš'o seAlkos wrote:goran26 wrote:Sto se tice tog tuarega pa ljudu covjek ima dvije privatne firme i onda vam je to cudno kako vozi tuarega.![]()
![]()
Kako si naivan...
A otkud mu dvije firme?Sposoban, snalazljiv? Aha, jeste!
-
@Žurnalista
#161 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
Ljudi
uništiće vas predrasude!!
ah da
i globalizacija svega i svačega
uništiće vas predrasude!!
ah da
i globalizacija svega i svačega
-
goran26
#162 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
To je isto ko da pitate sina od Donalda Trampa odakle ti firma??
Pa od babe naravno.
Nije neko krivac ako nesto naslijedi.
Zavrsio je dvije godine na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a dvije van BiH. Zadovoljna?
Pa od babe naravno.
Zavrsio je dvije godine na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a dvije van BiH. Zadovoljna?
- sheilak
#163 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
@goran26
Molim te, nemoj me vuci za jezik!
Pa, iz Donalda Trumpa stoji vise od 40 godina rada i ulaganja , dakle, nije se obogatio u blitz operaciji u ratnom i poratnom vremenu. Sta stoji iza babe tog decka, kojeg branis , osim jakih politickih veza te imovine stecene u ratu? I nemoj mi poceti sa glupostima i skorojevickim pravdanjim tipa " to je stara begovska porodica" ili " bili su bogati i prije rata ", itd. kazes i da nije neko kriv ako nesto naslijedi . Ja kazem : ono sto su on i njemu slicni naslijedili i cime se tako bezobrazno koriste nije posteno steceno. Svako ko tvrdi da je bogatstvo, steceno u ratu i ovakvom teskom poslijeratnom vremenu, na tudjoj muci i tudjim zivotima, posteno, je ili bezobrazan ili glup. Kazes da taj decko ima 4 godine ekonomskog obrazovanja i time pravdas njegove skupocjene automobile i cinjenicu da je vec direktor neceg ( za pozeljeti, kako kaze tvoja prijateljica! ) Pa to je smijesno - sa takvim obrazovanjem, vani bi mozda tek mogao poceti obavljati praksu u nekoj firmi, ako bi i nasao mjesto.
Molim te, nemoj me vuci za jezik!
Pa, iz Donalda Trumpa stoji vise od 40 godina rada i ulaganja , dakle, nije se obogatio u blitz operaciji u ratnom i poratnom vremenu. Sta stoji iza babe tog decka, kojeg branis , osim jakih politickih veza te imovine stecene u ratu? I nemoj mi poceti sa glupostima i skorojevickim pravdanjim tipa " to je stara begovska porodica" ili " bili su bogati i prije rata ", itd. kazes i da nije neko kriv ako nesto naslijedi . Ja kazem : ono sto su on i njemu slicni naslijedili i cime se tako bezobrazno koriste nije posteno steceno. Svako ko tvrdi da je bogatstvo, steceno u ratu i ovakvom teskom poslijeratnom vremenu, na tudjoj muci i tudjim zivotima, posteno, je ili bezobrazan ili glup. Kazes da taj decko ima 4 godine ekonomskog obrazovanja i time pravdas njegove skupocjene automobile i cinjenicu da je vec direktor neceg ( za pozeljeti, kako kaze tvoja prijateljica! ) Pa to je smijesno - sa takvim obrazovanjem, vani bi mozda tek mogao poceti obavljati praksu u nekoj firmi, ako bi i nasao mjesto.
-
@Žurnalista
#164 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
goran26 wrote:To je isto ko da pitate sina od Donalda Trampa odakle ti firma??
Pa od babe naravno.
samo ih nastavi vući za jezik
razmišljas trezveno
pa nećemo djecu sad zaBoga linčovati što im se sreća osmjehnula
-
goran26
#165 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
U nasem Sarajevu ti je ovako razmisljanje, sto si veca fukara to te raja vise voli.
Tragicno, al sta je tu je...
- Chmoljo
#166 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
goran26 wrote:U nasem Sarajevu ti je ovako razmisljanje, sto si veca fukara to te raja vise voli.
- suncica24
#167 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
Ne!goran26 wrote:To je isto ko da pitate sina od Donalda Trampa odakle ti firma??
Pa od babe naravno.
Jer, zavrsio je dvije godine u sarajevu, onda je na trecoj stajao tri godine, a onda je za godinu dana, ekspresno zavrsio faks, i to ne nakon sto je otiso u inostranstvo, vec u Banja Luku, osim ako ti to ne smatras inostranstvom
- Chmoljo
#168 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
čekamo replikusuncica24 wrote:Ne!goran26 wrote:To je isto ko da pitate sina od Donalda Trampa odakle ti firma??
Pa od babe naravno.
Jer, zavrsio je dvije godine u sarajevu, onda je na trecoj stajao tri godine, a onda je za godinu dana, ekspresno zavrsio faks, i to ne nakon sto je otiso u inostranstvo, vec u Banja Luku, osim ako ti to ne smatras inostranstvom
- sheilak
#169 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
goran26 wrote:U nasem Sarajevu ti je ovako razmisljanje, sto si veca fukara to te raja vise voli.
Sjedi, 1
- Chmoljo
#170 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
pametno mojesheilak wrote:goran26 wrote:U nasem Sarajevu ti je ovako razmisljanje, sto si veca fukara to te raja vise voli.
Tragicno, al sta je tu je...Ne, gorane, pogresno si shvatio - sto je covjek posteniji, to ga raja vise voli. e, sad sto ti postenog sa fukarom izjednacavas, to govori o tvom sistemu vrijednosti .
Sjedi, 1
- sheilak
- swirl
#172 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
Da, sad je u modi ici studirati u Banja Luku, ili Novi Sad. 
- Chmoljo
#173 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
možda je s Mirnesom završioswirl wrote:Da, sad je u modi ici studirati u Banja Luku, ili Novi Sad.
-
goran26
#174 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
Suncice, izgleda da te nekad "ucvilio" pa mu sada tako vracas 
- suncica24
#175 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite
jest, evo, mlada, cedna, jadna, cekam ne bi li me on odradio, ili nijedan drugi, pa da se vratim medju zivegoran26 wrote:Suncice, izgleda da te nekad "ucvilio" pa mu sada tako vracas
PS: U Tuaregu, po mogucnosti
Last edited by suncica24 on 12/02/2009 16:44, edited 1 time in total.