Gutenberg u njemačkoj ostao bez doktorata

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderator: O'zone

Post Reply
hecimnadri
Posts: 331
Joined: 23/01/2011 06:09

Gutenberg u njemačkoj ostao bez doktorata

Post by hecimnadri » 01/03/2011 17:19

Moželi se desiti da U BiH kao što je to bio slučaj u njemačkoj vrati doktorat(plagijat)
Da li u BiH ima plagijata i da li ima moralnih ljudi koji bi vratili ili poništili doktorat(Plagijat)

Evo kako to izgleda u njemačkoj:
Dugo vremena najpopularniji njemački političar, koji još nema ni 40 godina, ministar odbrane [b]Karl-Teodor cu Gutenberg je u utorak, poslije afere o plagijatu svog doktorata, podnio ostavku na funkciju ministra i na sve ostale političke funkcije koje je imao. [/b]"Ovo je najbolniji korak mog života", rekao je Cu Gutenberg u kratkoj izjavi o ostavci i naglasio...

... da on ne odlazi samo zbog diskusije o njegovom doktorskom radu, već i zbog pitanja da li on može da ispuni zahtjeve koje sebi postavllja.

Poslije teških diskusija i orgomnog pritiska javnosti, medija i nauke Cu Gutenberg, koji je prvo negirao optužbe, zatim rekao da se privremeno odriče doktorske titule, a onda se trajno odrekao doktorata, napokon je donio odluku o povlačenju sa svih političkih funkcija koje je imao.

Time se iz politike povukao čovjek koji je u anketama dugo po popularnosti bio ispred Merkelove i koji je važio za mogućeg demohrišćanskog kancelarskog kandidata na sljedećim saveznim izborima 2013. godine.


User avatar
vjesticanametli
Posts: 11589
Joined: 15/02/2008 09:31
Location: Sarajevo X
Has thanked: 74 times
Been thanked: 22 times

Re: Gutenberg u njemačkoj ostao bez doktorata

Post by vjesticanametli » 01/03/2011 19:32

:lol: :lol: ma da i bas je te svoje ciljeve i upitnost ispunjenja istih veceras naglasavao na dnevniku :lol: kao nije meni za doktorat i sta oni misle vec ja jadan sebi zado previse pa vidim ne mogu pa narode bicu posten dajem ostavku :mrgreen: sta marva ko ovde

Post Reply