Boze sacuvaj!corolla02 wrote:@mayab; dobar clanak, nesto gdje jasno kaze sta je M+S guma bez zvijezdice, te se lijepo vidi da All-Season odnosno univerzalna (M+S) je prva nakon zimske gume, ali su ga prekardasili sa testiranjem "terenske" ili gume s posebnom namjenom na snijegu, potpuno je za ocekivati da na testu padnu iste odnosno lose se pokazu u poredjenju sa ostalim.
Inace, M+S stoji za Mud + Snow, vec je pomenuto i gdje mud ne prestavlja bljuzgavicu, jer mud se obicno karakterise samo kao spoj kise i zemlje. Dakle, i taj naziv M+S je potpuno nejasan od samog pocetka, recimo sto ne stoji S+M ili S+S ili samo S!? Jos, bljuzgavica kao nerastavna posljedica snijeznih mjeseci na engleskom se prevodi kao Sleet ili Slush.
Meni sve ovo daje dovoljno potrebe za jasnijom regulativom i pojavom konture planine sa * na M+S gumama!
Gume sa M+S oznakom!?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jefferson
#26 Re: Gume sa M+S oznakom!?
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#27 Re: Gume sa M+S oznakom!?
Em sto si svakom loncu poklopacBoze sacuvaj!![]()
![]()
-
jefferson
#28 Re: Gume sa M+S oznakom!?
Ti stvarno imas problem. Vec ti je slavko rekao, puno mislis! Drzi se I85 i ne silazi s nje.corolla02 wrote:Em sto si svakom loncu poklopacBoze sacuvaj!![]()
![]()
hem sto si jos i bolestan!
Medjutim, jedno mi nije jasno! Sta je to bljuzgavica? Sad svi konacno znamo da je BLATO spoj zemlje i vode, ali ne objasni nam u svemu tome sta je bljuzgavica? Ili da pocnu i bosanci i hercegovci zvati bljuzgavicu sleet posto se tako zove u USA
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#29 Re: Gume sa M+S oznakom!?
Well, to je tvoj domaci zadatak!Ti stvarno imas problem. Vec ti je slavko rekao, puno mislis! Drzi se I85 i ne silazi s nje.
Medjutim, jedno mi nije jasno! Sta je to bljuzgavica? Sad svi konacno znamo da je BLATO spoj zemlje i vode, ali ne objasni nam u svemu tome sta je bljuzgavica? Ili da pocnu i bosanci i hercegovci zvati bljuzgavicu sleet posto se tako zove u USA
-
jefferson
#30 Re: Gume sa M+S oznakom!?
Previse je komplikovano to za mene. Pored takvog uma ii prosvjetitelja kao sto si ti, bilo bi nekorektno da mene pustis da dumam toliko o tome.corolla02 wrote:Well, to je tvoj domaci zadatak!Ti stvarno imas problem. Vec ti je slavko rekao, puno mislis! Drzi se I85 i ne silazi s nje.
De nas prosvjetli kao sto to do sada radis!
- corolla02
#31 Re: Gume sa M+S oznakom!?
Ma mozes ti to, nemam ja suhve tvoje umne sposobnosti, samo se moras malo vise potruditi! Znas, da nigdje dzaba objesen komad ne postoji!Previse je komplikovano to za mene. Pored takvog uma ii prosvjetitelja kao sto si ti, bilo bi nekorektno da mene pustis da dumam toliko o tome.
-
jefferson
#32 Re: Gume sa M+S oznakom!?
Hoces reci da nam ne mozes objasniti? ccccc, ja evo sve do sad zivio u ne znaju sta je zimska guma i kakva se moze koristiti u BiH, ali sreca Kolumbo otkri ameriku pa svijet obasja sunce!corolla02 wrote:Ma mozes ti to, nemam ja suhve tvoje umne sposobnosti, samo se moras malo vise potruditi! Znas, da nigdje dzaba objesen komad ne postoji!Previse je komplikovano to za mene. Pored takvog uma ii prosvjetitelja kao sto si ti, bilo bi nekorektno da mene pustis da dumam toliko o tome.
- corolla02
#33 Re: Gume sa M+S oznakom!?
Prvo, nije je Kolombo prvi otkrio!Hoces reci da nam ne mozes objasniti? ccccc, ja evo sve do sad zivio u ne znaju sta je zimska guma i kakva se moze koristiti u BiH, ali sreca Kolumbo otkri ameriku pa svijet obasja sunce!
Second, You're missing my point dude!
Whatever & Whenever!