Guber voda???

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

User avatar
Mirnnes
Posts: 65
Joined: 01/02/2011 17:40

#1 Guber voda???

Post by Mirnnes »

Guber voda je ljekovita voda koja izvire u Srebrenici. Ima li neko u Sa ko zna kako ovdje doći do te vode??
Ima li neko iz Sarajeva ko zbog nekog razloga često ide u Srebrenicu, a da bi bio toliko ljubazan da donese par litara te vode u Sarajevo?

Hvala :)
Zvrkicaa
Posts: 63
Joined: 19/02/2011 00:10
Location: Sarajevo

#2 Re: Guber voda???

Post by Zvrkicaa »

Najbolje bi bilo da se uputite u Srebrenicu zbog toga, prvenstveno da vidite kako je lijepo na Guberu... Tamo ima voda za sinuse, ocna voda, voda ljepotica... Koliko sam ja upoznata ta voda je zdrava ali mora biti odredjena kolicina koja se ne smije prekoraciti sto se tice koristenja !!! :)
User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19071
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3 Re: Guber voda???

Post by PipiDugaDevetka »

Zvrkicaa wrote:Najbolje bi bilo da se uputite u Srebrenicu zbog toga, prvenstveno da vidite kako je lijepo na Guberu... Tamo ima voda za sinuse, ocna voda, voda ljepotica... Koliko sam ja upoznata ta voda je zdrava ali mora biti odredjena kolicina koja se ne smije prekoraciti sto se tice koristenja !!! :)
Ja sam još čuo da se mora konsultovati ljekar koji radi u DZ u Srebrenici, a koji je diplomirao radom o tim vodama.
Konsultacije sa nalazima.
I da, piti vodu uz pomoć slamke da se ne oštete i oboje zubi.
Samo u Italiji ima slična radio-aktivna ljekovita voda. Neprocjenjivo za BiH, to što imamo u Srebrenici.

Za sedam dana boravka se popravlja krvna slika!

Ne znam ima li sada, ali su u privatnoj poliklinici SANASA svojim pacijentima (najčešće žene), besplatno dijelili flaše sa guber-vodom.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=42&t=35704 wrote:Crni Guber - Srebrenica

Srebrenica je ipak najpoznatija kao banja, zahvaljujuai u svijetu priznatoj ljekovitosti vode Crni Guber. U neposrednoj blizini Srebernice, krajem pro1log vijeka, otkriveno je 48 izvora prirodne mineralne zeljezno-arsenske vode, razlieite jaeine i hemijskog sastava. Najpoznatiji izvor je Crni Guber, eija se ljekovita svojstva upore?uju sa najeuvenijim mineralnim vodama Evrope. Voda iz Crnog Gubera izvire na nadmorskoj visini od 560 metra, protoka od 300 litara u minuti, a temperatura vode je stalan 13 stepeni Celzijusa.

SASTAV 1KG VODE SADRZI:

Glavni sadrzaj vode Crnog Gubera je dvovalentno zeljezo (Fe), kojeg u 1 kilogramu vode ima 0,1232 g. Pored zeljeza ova voda sadrzi i rijetke minerale: bakar (Cu), kobalt (Co), nikl (Ni), mangan (Mn) i to u jednoj izvanredno harmonienoj kompoziciji. Voda, takodje, sadrzi i citav niz drugih elementata, sto , sve zajedno, predstavlja prirodnu, djelotvornu ljekovitu kombinaciju. Po jednom litru vode Crnog Gubera dodaje se i 0,25 g askorbinske kiseline radi stabilizacije i bolje resorpcije. Koncentracija radioaktivnosti iznosi 7,02 nC (nanocurie) = 17,19 MJ (Machove jedinice).

Kationa:
Aniona:

Hydrogenium (H+) 0,0000167
Natrium (Na+) 0,004527
Kalium (K+) 0,005136
Calssium (Ca+) 0,01000
Magnesium (Mg+) 0,003888
Stronsium (Sr+) 0,0000022
Barium (Ba+) 0,0002468
Aluminium (Al+) 0,04185
Ferum (Fe+) 0,1232
Mangan (Mn+),0008627
Zink (Zn+) 0,007123
Olova (Pb+) 0,00004618
Cuprum (Cu+) 0,0001034
Nckel (Ni+) 0,00001915
Cobalt (Co+) 0,00003549
Hlor (Cl-) 0,000544
Sulphat (SO42-)0,5324

Hydroarsenym(HAsO42-) 0,008049

Silisiumoxigen(SiO22-) 0,05589



INDIKACIJE

hipohromna anemija /slabokrvnost usled velikog gubitka zeljeza,
akutnih i hronicnih krvarenja,
nedovoljne resorpcije zeljeza,
resekcije zeluca, otecenja sluznice zeluca i dr.).
esencijalne hipohromne anemije,
hloroze,
poviseni potrosnje zeljeza u trudnoci,
infekcije, toksikozama,
pri velikim tjelesnim naporima i slicno.
nedostatak apetita,
opste slabosti,
gubitak tjelesne tezine,
iznemoglost,
umor,
astenija,
neurovegetativne smetnje,
hroniena oboljenja koze,
degenerativni reumatizam zglobova i kostiju,
misicni reumatizam.

Uz Crni Guber, ovdasnji stanovnici i gosti Bnje Guber, svakodnevno koriste vode sa jos 4 izvora:

Mali Guber, cija voda povoljno i veoma blagotvorno djeluje na razne kozne bolesti ukljucujuci i psorijazu koja se, nakon tretiranja ovom vodom ne javlja najmanje 6 mjeseci;
Ocna Voda pomaze i djeluje kod raznih oboljenja sluzokoze ociju, prije svih kod konjuktivisa, a mnogi tvrde da znatno poboljsava vid;
Sinusna Voda znatno umanjuje i ublazava upalu i bolove sinusa, a aplicira se usmrkavanjem;
Voda Ljepotica, narocito omiljena medju pripadnicama ljepseg pola, jer umivanje ovom vodom rezultira ljepsim i zdravijim tenom, eistijom kozom lica, a mnogi su koristeci ovu vodu, zalijeeili i sa lica zauvijek otklonili sitnije oziljke, akne, mitisere.
Last edited by PipiDugaDevetka on 01/03/2011 01:18, edited 1 time in total.
User avatar
Zox
Posts: 3791
Joined: 17/04/2002 00:00

#4 Re: Guber voda???

Post by Zox »

Isao sam cesto u Srebrenicu poslom, jedno vrijeme, i mjestani, moji prijatelji, su me vodili na Guber. Ne bih rekao da se radi o radioaktivnoj vodi, niti mi je tako nesto iko od njih spomenuo (da ne ulazim sad u problematiku alfa, beta i gama cestica :) ). Probao sam jednom tu vodu za oci, i UZASNO je pekla, beonjace su mi potpuno pocrvenile bile, ali su me ubijedili da tako treba (nisam levat, prije mene je to isto ucinio i moj drug iz Srebrenice). Voda "ljepotica" je u plasticnoj flasi na neki cudan nacin "oksidirala" do Sarajeva, to jest kompletna je pocrvenila, tacnije "ponarandastila".
U svakom slucaju, sve je to bilo jako improvizovano, trebalo bi to istraziti bolje, jer na Guberu zaista JESTE prelijepo, i dok se penjes, ta voda koja izbija tu i tamo, barem po meni, ZAISTA mirise na neko zdravlje. Samo sto se koristi stihijski, na ho-ruk, i mislim da od toga nema neke vajde.
User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19071
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5 Re: Guber voda???

Post by PipiDugaDevetka »

Srebrenici se vraća stari sjaj

Objavljeno 24.11.2010. u 16:50

Ljekovite vode Banje Guber nada su brojnim bolesnicima

Guber voda iz Srebrenice još od davnina poznata je kao ljekovita. Prije 120 godina flaširala se i izvozila u Evropu. Priznata je kao lijek za anemiju. Preporučavali su je, kako ljekari u BiH, tako i brojni medicinski stručnjaci u Evropi... Međutim, voda već godinama otječe u kanalizaciju. Ipak, nakon privatizacije Banje Guber, prije nekoliko mjeseci počeli su radovi. Srebreničani se nadaju da bi to mogao biti ključ oporavka njihovog gradića.
Piše: Marinko Sekulić
Image
Banja Guber nakon posljednjeg rata u BiH (Foto: M. Sekulić)

Srebrenički mineralni izvori bili su poznati još prije dva milenijuma, a o tome svjedoče i napisi iz 220. godine, na ostacima velikog Rimskog kupatila na Gradini (Sase). Austrougarski okupatori su još od 1887. godine flaširali mineralnu vodu Crnog Gubera i prodavali je širom Evrope.

Nakon detaljne analize vode 1894. godine, Crni Guber je proglašen za jedno od najboljih željezno-arsenskih prirodnih vrela našeg kontinenta. Flaširana Guber-voda bila je poznata i cijenjena širom Evrope, a čak je smatrana boljom i od čuvene Leviko-vode.

Tokom 1898. izvezeno je 200.000 boca Guber-vode, a tri godine kasnije kompanija "Matoni" iz Beča izvezla je rekordnih 236.544 boda vode. Ljekovita voda prodavana je u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Danskoj, Holandiji, Švedskoj, ali i u Africi i Americi.

Bazen, kupatila, blatne kupke...

Nakon Drugog svjetskog rata najeminentniji stručnjaci u bivšoj Jugoslaviji analizirali su vodu Crnog Gubera i zvanično je proglasili lijekom za hipokromnu anemiju. Ubrzo je izgrađen moderni motel sa noćnim barom, te sportski i drugi sadržaji...

Većina gostiju je odsjedala u Srebrenici, koristeći usluge hotela Domavija i Argentarija, koji je imao bazen, kupatila, blatne kupke, odjeljenja za fizikalnu terapiju i inhaliranje.

Veliki broj gostiju banje koristilo je i usluge motela Lovac, ali i privatnog smještaja što je predstavljalo značajan dio prihoda većini Srebreničana. Banja je radila cijele godine, ali je najveća posjećenost bila ljeti. Devedesetih godina prošlog stoljeća, do pred sam rat, bilježila je i do 90.000 noćenja i godišnji prihod od oko tri miliona dolara.

Početak izgradnje nove, moderne Banje Guber

O nekadašnjoj Banji Guber, danas i u nekoj budućoj perspektivi u Srebrenici se stalno govori...

Akcionarsko društvo " Banja Guber" iz Srebrenice prošle je godine kupilo bivše preduzeće "Banja Guber" i prije nekoliko mjeseci počela je izgradnja novih, modernih hotelsko-banjskih kapaciteta. Namjera je da se voda Crnog Gubera ponovo flašira i izvozi na svjetsko tržište, ali i da se otvori banja, te dva moderna hotela.
Image
Izvođenje radova na Banji Guber (Foto: M. Sekulić)

"Banja Guber je i uvijek bila perspektiva Srebrenice. Mi, Srebrenčani, smo je oduvijek koristili, ali tu su dolazili i ljudi iz cijele Evrope kako bi koristili njena ljekovita svojstva. Ideja ponovnog pokretanja banje je jako dobra i treba je podržati", kazao je Halil Gušić povratnik u Srebrenicu i današnji odnbornik Skupštine Općine Srebrenica.

U to da Banja Guber može vratiti prijeratni sjaj Srebrenici, vjeruje i Vladislav Vlajić, Tuzlak koji je donedavno radio u jednoj nevladinoj organizaciji u Srebenici.

"Od pamtivijeka su poznata ljekovita svojstva Benje Guber i njenih voda. Od 48 njenih izvorišta 16 su naučno ispitana i postoje nedvojbeni dokazi o njihovim ljekovitim svojstvima", istakao je on.

Nekada su višednevni tretmani Guber-vodom pokazivali izvanredne rezultate i olakšavali tegobe pacijentima koji boluju od multiple skleroze. Milan Stjepanović, predsjednik regionalnog udruženja oboljelih od te bolesti, istakao je kako se nada da će banja već na proljeće početi s radom. Brojna istraživanja su pokazala da ljekovita Guber-voda zaustavlja i usporava napredovanje multiple skleroze.

Zlatna groznica velika opasnost za Guber-vodu

Ipak, mnogi Srebreničani nisu veliki optimisti. Smatraju da bi zbog nekontrolisane eksploatacije rudnika Sase veoma lako moglo doći do nestanka ljekovitih izvora. U neposrednoj blizini izvorišta postoji 12 horizonata rudnika olova i cinka, Sase, koji se eksploatiše gotovo hiljadu godina.

Prije posljednjeg rata u BiH, osim olova i cinka, iz tog rudnika se godišnje vadilo osam do deset kilograma zlata i 15 do 18 tona srebra. Tada je postavljen zaštitni pojas oko izvorišta Guber, međutim upravo u tom dijelu su najbogatije rudne žile. Danas rudnik koristi jedna ruska kompanija, čiji zvaničnici ističu da zaštitni pojas nije ugrožen. Srebreničani su skeptici.


Image
Maketa budućeg izgleda Banje Guber

"Voda Guber je od davnina poznata kao ljekovita. Nastaje oplakivanjem sulfidnih minerala iz ovih rudnih ležišta i tako poprima svoja minerološka svojstva. To je voda koja se morala zaštititi i još u ono vrijeme u tom dijelu rudnog ležišta urađeni su zaštitni stubovi, te se ni istražni radovi u tom dijelu nisu se smijeli vršiti. To je za nas rudare bilo nešto sveto. Ulazak u eksploataciju rude u ovom dijelu bio bi poguban i značio bi nestanak Guber - vode", naglasio je Hajrudin Mehmedović, prijeratni tehnički direktor rudnika Sase.

Mehmedović je čuo priče da je zaštitni pojas ugrožen i da se u tom dijelu vrši eksploatacija, ali od 1992. godine nije ulazio u rudnik, tako da on ne može potvrditi te nezvanične informacije.

Prvi gosti na proljeće 2011.

Međutim, ukoliko sve bude proteklo po planu Banja Guber bi već prve goste mogla primiti na proljeće. Na samom izvorištu već su u poodmakloj fazi gradnje objekti Punionice i Vidikovca, u kojem će biti smješteni restoran i drugi prateći sadržaji. Ti objekti bi trebali biti završeni u prvoj polovini naredne godine, a zatim će početi gradnja modernog hotelskog kompleksa.

Zdravstveno-rehabilitacioni centar Argentaria će tokom zime biti potpuno renoviran i već na proljeće spreman da primi prve goste. Obnovljena Banja Guber trebala bi zaposliti oko 200 radnika.

Srebreničani se nadaju da bi pokretanje banje i dolazak gostiju mogao značiti i početak oživljavanja njihovog rodnog grada.
numizmatic
Posts: 533
Joined: 24/12/2011 00:47

#6 Re: Guber voda???

Post by numizmatic »

Da oživimo malo temu :D

Šta je sa ovim? Kako doći do doktora? Bilo je nešto na radiju jutros, funkcioniše li išta?
User avatar
graue_maus
Posts: 3576
Joined: 13/11/2011 15:01

#7 Re: Guber voda???

Post by graue_maus »

-
Sheftelija
Posts: 110
Joined: 16/02/2010 08:32

#8 Re: Guber voda???

Post by Sheftelija »

Meni je recimo za sinuse veoma pomogla. Čim je zahladnilo moji sinusi su se aktivirali i baš mi stvarali probleme. Dobila sam flašu vode i dva dana ušmrkivala kad god mi naumpadne. Nakon toga, hvala Bogu, cijelu zimu nisam imala problema. Nezgodno je samo što voda izlapi pa je najbolje svježu na izvoru koristiti ali njeno djelovanje traje još par dana.
User avatar
Aethaercyn
Posts: 397
Joined: 13/02/2013 22:35
Location: Iza sedam gora,iza sedam mora...

#9 Re: Guber voda???

Post by Aethaercyn »

Sheftelija wrote:Meni je recimo za sinuse veoma pomogla. Čim je zahladnilo moji sinusi su se aktivirali i baš mi stvarali probleme. Dobila sam flašu vode i dva dana ušmrkivala kad god mi naumpadne. Nakon toga, hvala Bogu, cijelu zimu nisam imala problema. Nezgodno je samo što voda izlapi pa je najbolje svježu na izvoru koristiti ali njeno djelovanje traje još par dana.
Prije sam imao velikih problema sa sinusima. Mala promjena temperature, i odma bol u predjelu čela, problemi haus. Isao doktoru, sve je asociralo "pod nož". Koristio po preporuci i morsku vodu, nista. Najgore je kad covjeka boli, da mu neko kaze "uzmi balegu, pomoći će ti" ja mislim da bi uzeo. Kolega, koji je bio kod svojih u Srebrenici, donio mi malu flašicu Guber vode. Prvi put kada sam uzeo (ušmrknuo na nos), došlo mi je da povratim. Miris i okus su :-) :run: Koristio neko vrijeme, i hvalu Bogu ja mislim da mi je ta voda dosta pomogla. Imam i danas probleme, ne tolike kao sto sam imao, ali u frižideru je uvijek umjesto Aqua Marisove bočice, bočica sa Guber vodom :)
komsinica_s_drugog
Posts: 699
Joined: 23/12/2018 19:16

#10 Re: Guber voda???

Post by komsinica_s_drugog »

I ja se zanimam za Guber vodu za sinuse, pa ako ima neko savjet kako i sta. Otisla bih u Srebrenicu. Kako naci izvor, kakav se doktor prije koristenja spominje? Svaki savjet je dobrodosao.
Evo danima umirem, glavobolje me unistise, celo, nos, sljepoocnice, smeta mi svjetlost, buka, povraca mi se.
Zadnju epizodu sam imala u novembru i decembru, 3 ture antibiotika i sepet raznih drugih lijekova. Zato mi se sad i ne ide doktoru, nego da tu vodu probam.
User avatar
oldtajmer
Posts: 5058
Joined: 13/04/2013 09:43
Location: Royston Vasey

#11 Re: Guber voda???

Post by oldtajmer »

komsinica_s_drugog wrote: 14/03/2024 12:56 I ja se zanimam za Guber vodu za sinuse, pa ako ima neko savjet kako i sta. Otisla bih u Srebrenicu. Kako naci izvor, kakav se doktor prije koristenja spominje? Svaki savjet je dobrodosao.
Evo danima umirem, glavobolje me unistise, celo, nos, sljepoocnice, smeta mi svjetlost, buka, povraca mi se.
Zadnju epizodu sam imala u novembru i decembru, 3 ture antibiotika i sepet raznih drugih lijekova. Zato mi se sad i ne ide doktoru, nego da tu vodu probam.
nisam nesto upoznat sa guber vodom ali imam oko sebe par ljudi koji su se rijesili belaja sa sinusima pomocu srebrene vode,kako djeluje pojma nemam,ali rodica je imala sve te tvoje simptome i onda joj je neko rekao za strebrenu vodu,koristi je redovno i hvali se kako joj je mnogo olaksalo
konkretno koristi ovu
https://expera.ba/online-apoteka/proizv ... saom-20-ml
komsinica_s_drugog
Posts: 699
Joined: 23/12/2018 19:16

#12 Re: Guber voda???

Post by komsinica_s_drugog »

oldtajmer wrote: 14/03/2024 13:07
komsinica_s_drugog wrote: 14/03/2024 12:56 I ja se zanimam za Guber vodu za sinuse, pa ako ima neko savjet kako i sta. Otisla bih u Srebrenicu. Kako naci izvor, kakav se doktor prije koristenja spominje? Svaki savjet je dobrodosao.
Evo danima umirem, glavobolje me unistise, celo, nos, sljepoocnice, smeta mi svjetlost, buka, povraca mi se.
Zadnju epizodu sam imala u novembru i decembru, 3 ture antibiotika i sepet raznih drugih lijekova. Zato mi se sad i ne ide doktoru, nego da tu vodu probam.
nisam nesto upoznat sa guber vodom ali imam oko sebe par ljudi koji su se rijesili belaja sa sinusima pomocu srebrene vode,kako djeluje pojma nemam,ali rodica je imala sve te tvoje simptome i onda joj je neko rekao za strebrenu vodu,koristi je redovno i hvali se kako joj je mnogo olaksalo
konkretno koristi ovu
https://expera.ba/online-apoteka/proizv ... saom-20-ml
Hvala, i to cu probat :thumbup:
User avatar
Sanjarko
Posts: 23296
Joined: 17/02/2015 19:32
Location: U snu

#13 Re: Guber voda???

Post by Sanjarko »

oldtajmer wrote: 14/03/2024 13:07
komsinica_s_drugog wrote: 14/03/2024 12:56 I ja se zanimam za Guber vodu za sinuse, pa ako ima neko savjet kako i sta. Otisla bih u Srebrenicu. Kako naci izvor, kakav se doktor prije koristenja spominje? Svaki savjet je dobrodosao.
Evo danima umirem, glavobolje me unistise, celo, nos, sljepoocnice, smeta mi svjetlost, buka, povraca mi se.
Zadnju epizodu sam imala u novembru i decembru, 3 ture antibiotika i sepet raznih drugih lijekova. Zato mi se sad i ne ide doktoru, nego da tu vodu probam.
nisam nesto upoznat sa guber vodom ali imam oko sebe par ljudi koji su se rijesili belaja sa sinusima pomocu srebrene vode,kako djeluje pojma nemam,ali rodica je imala sve te tvoje simptome i onda joj je neko rekao za strebrenu vodu,koristi je redovno i hvali se kako joj je mnogo olaksalo
konkretno koristi ovu
https://expera.ba/online-apoteka/proizv ... saom-20-ml
+1 Nije skupa. Rekao bi staroj da uzme ali ne znamo da li su joj u pitanju sinusi ili oci i zbog ociju ima problema sa sinusima.
User avatar
nepass1
Posts: 9711
Joined: 06/07/2017 07:35

#14 Re: Guber voda???

Post by nepass1 »

Oci nece prouzrokovati problem sa sinusima
User avatar
Sanjarko
Posts: 23296
Joined: 17/02/2015 19:32
Location: U snu

#15 Re: Guber voda???

Post by Sanjarko »

nepass1 wrote: 14/03/2024 13:52 Oci nece prouzrokovati problem sa sinusima
Ma pala, i udarila glavom od beton, i povrijedila oko i nos, pa ne znamo od cega joj je, da li je od toga ili je alergicna na nesto. A tvrdoglava, nece doktorima. Inace slabo idemo doktorima. Ja isto tako, samo kad moramo.
User avatar
vjeshalica
Posts: 17268
Joined: 31/03/2019 14:56

#16 Re: Guber voda???

Post by vjeshalica »

oldtajmer wrote: 14/03/2024 13:07
komsinica_s_drugog wrote: 14/03/2024 12:56 I ja se zanimam za Guber vodu za sinuse, pa ako ima neko savjet kako i sta. Otisla bih u Srebrenicu. Kako naci izvor, kakav se doktor prije koristenja spominje? Svaki savjet je dobrodosao.
Evo danima umirem, glavobolje me unistise, celo, nos, sljepoocnice, smeta mi svjetlost, buka, povraca mi se.
Zadnju epizodu sam imala u novembru i decembru, 3 ture antibiotika i sepet raznih drugih lijekova. Zato mi se sad i ne ide doktoru, nego da tu vodu probam.
nisam nesto upoznat sa guber vodom ali imam oko sebe par ljudi koji su se rijesili belaja sa sinusima pomocu srebrene vode,kako djeluje pojma nemam,ali rodica je imala sve te tvoje simptome i onda joj je neko rekao za strebrenu vodu,koristi je redovno i hvali se kako joj je mnogo olaksalo
konkretno koristi ovu
https://expera.ba/online-apoteka/proizv ... saom-20-ml
Bacanje para
User avatar
vjeshalica
Posts: 17268
Joined: 31/03/2019 14:56

#17 Re: Guber voda???

Post by vjeshalica »

komsinica_s_drugog wrote: 14/03/2024 12:56 I ja se zanimam za Guber vodu za sinuse, pa ako ima neko savjet kako i sta. Otisla bih u Srebrenicu. Kako naci izvor, kakav se doktor prije koristenja spominje? Svaki savjet je dobrodosao.
Evo danima umirem, glavobolje me unistise, celo, nos, sljepoocnice, smeta mi svjetlost, buka, povraca mi se.
Zadnju epizodu sam imala u novembru i decembru, 3 ture antibiotika i sepet raznih drugih lijekova. Zato mi se sad i ne ide doktoru, nego da tu vodu probam.
Ima putokaz tj table za "vode" mada bi trebala da prije posjetis doktora da se utvrdi od cega ti je to,mozda je infekcija
User avatar
Bloo
Globalna šefica
Posts: 50452
Joined: 16/01/2008 23:03
Location: Korriban

#18 Re: Guber voda???

Post by Bloo »

komsinica_s_drugog wrote: 14/03/2024 12:56 I ja se zanimam za Guber vodu za sinuse, pa ako ima neko savjet kako i sta. Otisla bih u Srebrenicu. Kako naci izvor, kakav se doktor prije koristenja spominje? Svaki savjet je dobrodosao.
Evo danima umirem, glavobolje me unistise, celo, nos, sljepoocnice, smeta mi svjetlost, buka, povraca mi se.
Zadnju epizodu sam imala u novembru i decembru, 3 ture antibiotika i sepet raznih drugih lijekova. Zato mi se sad i ne ide doktoru, nego da tu vodu probam.
A da snimis to?
komsinica_s_drugog
Posts: 699
Joined: 23/12/2018 19:16

#19 Re: Guber voda???

Post by komsinica_s_drugog »

Bloo wrote: 14/03/2024 17:16
komsinica_s_drugog wrote: 14/03/2024 12:56 I ja se zanimam za Guber vodu za sinuse, pa ako ima neko savjet kako i sta. Otisla bih u Srebrenicu. Kako naci izvor, kakav se doktor prije koristenja spominje? Svaki savjet je dobrodosao.
Evo danima umirem, glavobolje me unistise, celo, nos, sljepoocnice, smeta mi svjetlost, buka, povraca mi se.
Zadnju epizodu sam imala u novembru i decembru, 3 ture antibiotika i sepet raznih drugih lijekova. Zato mi se sad i ne ide doktoru, nego da tu vodu probam.
A da snimis to?
Snimala sam u decembru. Tri ture antibiotika. Svaka kontrola drugi set kapi, nekakvih tableta na biljnoj bazi, te analgetici, ovakvi, onakvi. Jah, bile su i sumece - flavamed i sta sve ne. I nista bije pomogli.

Neki dan me vjetar izmahao i odmah zlo. Sebi ne mogu da dodjem danima, a od doktora nema puno koristi.
User avatar
Bloo
Globalna šefica
Posts: 50452
Joined: 16/01/2008 23:03
Location: Korriban

#20 Re: Guber voda???

Post by Bloo »

komsinica_s_drugog wrote: 14/03/2024 17:45 Snimala sam u decembru. Tri ture antibiotika. Svaka kontrola drugi set kapi, nekakvih tableta na biljnoj bazi, te analgetici, ovakvi, onakvi. Jah, bile su i sumece - flavamed i sta sve ne. I nista bije pomogli.

Neki dan me vjetar izmahao i odmah zlo. Sebi ne mogu da dodjem danima, a od doktora nema puno koristi.
I radili bris i nasli bakterije? Ili ti nako preventivno dali antibiotike pa ako bude bolje, super?
komsinica_s_drugog
Posts: 699
Joined: 23/12/2018 19:16

#21 Re: Guber voda???

Post by komsinica_s_drugog »

Bloo wrote: 14/03/2024 17:48
komsinica_s_drugog wrote: 14/03/2024 17:45 Snimala sam u decembru. Tri ture antibiotika. Svaka kontrola drugi set kapi, nekakvih tableta na biljnoj bazi, te analgetici, ovakvi, onakvi. Jah, bile su i sumece - flavamed i sta sve ne. I nista bije pomogli.

Neki dan me vjetar izmahao i odmah zlo. Sebi ne mogu da dodjem danima, a od doktora nema puno koristi.
I radili bris i nasli bakterije? Ili ti nako preventivno dali antibiotike pa ako bude bolje, super?
Ma kakav bris :lol:
Kad sam ja do od dr trazila kad su mi dijete vazda razlacili prije dvije godine zbog grlobolje, pa antibiotici, a on vise od dva mjeseca slab, da urade bris i izoluju uzrocnika kaze - Nije to praksa :D
User avatar
Bloo
Globalna šefica
Posts: 50452
Joined: 16/01/2008 23:03
Location: Korriban

#22 Re: Guber voda???

Post by Bloo »

komsinica_s_drugog wrote: 14/03/2024 17:50
Bloo wrote: 14/03/2024 17:48
komsinica_s_drugog wrote: 14/03/2024 17:45 Snimala sam u decembru. Tri ture antibiotika. Svaka kontrola drugi set kapi, nekakvih tableta na biljnoj bazi, te analgetici, ovakvi, onakvi. Jah, bile su i sumece - flavamed i sta sve ne. I nista bije pomogli.

Neki dan me vjetar izmahao i odmah zlo. Sebi ne mogu da dodjem danima, a od doktora nema puno koristi.
I radili bris i nasli bakterije? Ili ti nako preventivno dali antibiotike pa ako bude bolje, super?
Ma kakav bris :lol:
Kad sam ja do od dr trazila kad su mi dijete vazda razlacili prije dvije godine zbog grlobolje, pa antibiotici, a on vise od dva mjeseca slab, da urade bris i izoluju uzrocnika kaze - Nije to praksa :D
O Tito dragi
Ja kad sam napokon uradila bris, nisu nasli nista :D a znali su me kljukati konjskim antibioticima
Jednostavno sarajevska klima mi ne godi
komsinica_s_drugog
Posts: 699
Joined: 23/12/2018 19:16

#23 Re: Guber voda???

Post by komsinica_s_drugog »

Bloo wrote: 14/03/2024 18:55
komsinica_s_drugog wrote: 14/03/2024 17:50
Bloo wrote: 14/03/2024 17:48

I radili bris i nasli bakterije? Ili ti nako preventivno dali antibiotike pa ako bude bolje, super?
Ma kakav bris :lol:
Kad sam ja do od dr trazila kad su mi dijete vazda razlacili prije dvije godine zbog grlobolje, pa antibiotici, a on vise od dva mjeseca slab, da urade bris i izoluju uzrocnika kaze - Nije to praksa :D
O Tito dragi
Ja kad sam napokon uradila bris, nisu nasli nista :D a znali su me kljukati konjskim antibioticima
Jednostavno sarajevska klima mi ne godi
Zato ne zelim ponovo doktoru. Znam sta me ceka i znam da nece pomoci. Kao sto znam da imam hronicnu upalu sinusa. Vec 14 godina deveram.
User avatar
nepass1
Posts: 9711
Joined: 06/07/2017 07:35

#24 Re: Guber voda???

Post by nepass1 »

komsinica_s_drugog wrote: 14/03/2024 19:48
Bloo wrote: 14/03/2024 18:55
komsinica_s_drugog wrote: 14/03/2024 17:50

Ma kakav bris :lol:
Kad sam ja do od dr trazila kad su mi dijete vazda razlacili prije dvije godine zbog grlobolje, pa antibiotici, a on vise od dva mjeseca slab, da urade bris i izoluju uzrocnika kaze - Nije to praksa :D
O Tito dragi
Ja kad sam napokon uradila bris, nisu nasli nista :D a znali su me kljukati konjskim antibioticima
Jednostavno sarajevska klima mi ne godi
Zato ne zelim ponovo doktoru. Znam sta me ceka i znam da nece pomoci. Kao sto znam da imam hronicnu upalu sinusa. Vec 14 godina deveram.
Operil, mometazon, eritromicin kapi, srebrna voda, lostop, singulair? Jesi probala?
Ako su sline zelene ide antibiotik, ako je bas jaka upala linkocin ili triax u injekcijama 8-10 dana! Pa onda jos tura pancefa!
Mometazon mozes i mjesec koristiti redovno, lostop-lordes-alerix-flonidan tri mjeseca ali redovno, singulair godinu dana moze bez prrekida. Srebrna kap moze dozivitno
Bris se tu ne radi
komsinica_s_drugog
Posts: 699
Joined: 23/12/2018 19:16

#25 Re: Guber voda???

Post by komsinica_s_drugog »

nepass1 wrote: 14/03/2024 23:00
komsinica_s_drugog wrote: 14/03/2024 19:48
Bloo wrote: 14/03/2024 18:55
O Tito dragi
Ja kad sam napokon uradila bris, nisu nasli nista :D a znali su me kljukati konjskim antibioticima
Jednostavno sarajevska klima mi ne godi
Zato ne zelim ponovo doktoru. Znam sta me ceka i znam da nece pomoci. Kao sto znam da imam hronicnu upalu sinusa. Vec 14 godina deveram.
Operil, mometazon, eritromicin kapi, srebrna voda, lostop, singulair? Jesi probala?
Ako su sline zelene ide antibiotik, ako je bas jaka upala linkocin ili triax u injekcijama 8-10 dana! Pa onda jos tura pancefa!
Mometazon mozes i mjesec koristiti redovno, lostop-lordes-alerix-flonidan tri mjeseca ali redovno, singulair godinu dana moze bez prrekida. Srebrna kap moze dozivitno
Bris se tu ne radi
Jos tu srebrnu vodu da probam :thumbup:
Ostalo sve nista.
Post Reply