Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Grupu prolaze:

Spanija
57
42%
Svicarska
34
25%
Cile
39
29%
Honduras
5
4%

Total votes: 135

-Paja

#501 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by -Paja »

Spanija jedna velika 0! Kvazireprezentacija puna igraca sumnjivog kvaliteta!
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#502 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by bordo gandalf »

felipe kajetano wrote:Spaniji i Torresu zelim najgore u nastavku SP....onaj njihov karakteristicni "ciganluk" uvijek ispliva kad im zagusti, dok pobijedjuju lafo gotivni su, za kuci ih voditi :-) ....fuj...
Ispao si smijesan cestitam :D
-Paja wrote:Spanija jedna velika 0! Kvazireprezentacija puna igraca sumnjivog kvaliteta!
Takođe i ti :D
Jokericious

#503 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Jokericious »

:(
Ja sam ubijedjen da bi Kobi Kuhn ovo puno bolje odradio od Hitzfelda. Nikada ga necu prezaliti...
:( :(
glog

#504 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by glog »

Globus wrote:Kako Torres upade majko moja mila :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ovo je isto Pedersen u engleskoj ligi kad je upo :lol: Al ne mogu Svicarci Hondurasu nista 8-)
Svicarci su uboli jedan go iz igre na zadnja dva svjetska prvenstva, tako da nisam ni ocekivao da ce se nesto iznenada raspucati. Mozda bi bili bolje srece da su golovi za desetak metara siri.
Last edited by glog on 25/06/2010 22:41, edited 1 time in total.
alijagoro

#505 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by alijagoro »

-Paja wrote:Spanija jedna velika 0! Kvazireprezentacija puna igraca sumnjivog kvaliteta!
:thumbup: Jos im je sudija morao malo pomagati Drakula :x svaki faul daje Cileancima zuti a onom Puyolu nista iako je zasluzio zuti.Mamicu im spansku,nikad ih nisam gotivio :oops: .
Romanista 101%

#506 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Romanista 101% »

Admir_1984 wrote:
Baltazar_khan wrote:Chile - Barcelona 0-2 :D

Torres glumac fuj :x
Da je neki talijan ovako pao vec bi se deset postova ispisalo (ovo je u rangu onog slucaja Grosso od prije 4 godine) ;-) Vidjecemo hocel se pisati o ovome ako kojim slucajem Spanija osvoji titulu

Inace Torres ubjedljivo najgori igrac Spanije na ovom SP ;-)

da je neki talijan ovako pao vec bi bile otvorene "specijalne teme" na forumu za ispiranje mozgova o mitu da Italija samo vara, glumi i provlaci se...i da Torres nije samo najgori igrac Spanije, on je najgori igrac cijelog SP, covjek skroz zalutao na takmicenje.
vee-jay

#507 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by vee-jay »

Spanija :thumbup:
Cile :thumbup:
LSD

#508 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by LSD »

Hajmo sad malo ono Hop Schwitz ;-) fenomenalna taktika generala Hitzfelda, ovo-ono :thumbup:
Last edited by LSD on 25/06/2010 22:47, edited 2 times in total.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#509 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by bordo gandalf »

Sto su se ljubitelji zabara raspisali na ovoj temi znam tesko vam je ali realno italija je taraba od ekipe pored francuske najlosija na ovom SP..i suzdrzite se od daljeg pljuvanja evropskih prvaka i ako bog da buducih svjetskih :) :bih:
Stari

#510 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Stari »

Znam da je to sad najvjerovatnije apsolutno nevazno....ali tek toliko da se spomene...sa taktickog aspekta je ekipa Chilea poprilicno inovativna i u tom pogledu predstavlja pravo malo osvjezenje ... za teoreticare i ostale sklone toj vrsti gubljenja vremena ...Momci su igrali u postavci 3-4-3...da bi nakon crvenog kartona i destkovanja ...transformisali u 3-3-3 :? ...koliko je to dobro ostaje da se vidi :? ... Zadnjih 10-tak i vise minuta je svima bilo jasno da su vijesti sa utakmice Svajcarska-Honduras vec bile prispjele do svih zainteresovanih ...u tom smislu se i igra razvijala...obe ekipe prezadovoljne raspletom dogadjaja su iskoristili sitnicu sto u fudbalu ne postoji pravilo o pasivnom napadu (kao u nekim drugim sportovima) pa su lijepo onako penzionerski ...nogu pred nogu...ni u tom pogledu im se nema puno toga za zamjeriti... i to je vec vise puta vidjeno ...
Jokericious

#511 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Jokericious »

Image
Ovaj bi covjek daleko dogurao sa ovom ekipom. :(
jutarnji

#512 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by jutarnji »

Ja ne znam kakvu ste vi tekmu gledale pa se raspucali sa pljuvanjem po spancima???
Oni cileanski mesari zaradili su minimum 3 crvena, i bar pet-sest samara. Koji su ono koljaci sunce ti, pa
svaki start je za lopatom po ledjima sastavit`.
Spanija zasluzeno, Cile pored ona dva levata tima zasluzeno.
Fordas

#513 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Fordas »

Cile - Barcelona 1:2, pa i nije toliko lose :D Ja u nastavku definitivno navijam za cile 8-) (grubosti im oprastam ovaj put :D )
Romanista 101%

#514 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Romanista 101% »

Chile je i u kvalifikacijama igrao svaku utakmicu u formaciji 3-3-3-1.
s_bjelava

#515 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by s_bjelava »

Stari wrote:Znam da je to sad najvjerovatnije apsolutno nevazno....ali tek toliko da se spomene...sa taktickog aspekta je ekipa Chilea poprilicno inovativna i u tom pogledu predstavlja pravo malo osvjezenje ... za teoreticare i ostale sklone toj vrsti gubljenja vremena ...Momci su igrali u postavci 3-4-3...da bi nakon crvenog kartona i destkovanja ...transformisali u 3-3-3 :? ...koliko je to dobro ostaje da se vidi :? ... Zadnjih 10-tak i vise minuta je svima bilo jasno da su vijesti sa utakmice Svajcarska-Honduras vec bile prispjele do svih zainteresovanih ...u tom smislu se i igra razvijala...obe ekipe prezadovoljne raspletom dogadjaja su iskoristili sitnicu sto u fudbalu ne postoji pravilo o pasivnom napadu (kao u nekim drugim sportovima) pa su lijepo onako penzionerski ...nogu pred nogu...ni u tom pogledu im se nema puno toga za zamjeriti... i to je vec vise puta vidjeno ...

@Stari,
dobro zapazanje.
Igrati sa igracem manje i imati tri napadaca na terenu je velika hrabrost, da ne kazem ludost. Doduse ti su napadaci igrali vise kao Et'o i Milito protiv Barcelone ali ipak zanimljiva postava.
Predvidjam da ce se Brazil napatiti protiv ovih Cileanaca, cvrsta su ekipa i ako prvi daju gol moze biti velikh problema za Dungu i njegove igrace. Vidjeli smo danas kakav je Brazil bez Kake,po meni je Dunga trebao voditi Ronaldinha, makar mu na klupi sjedio. :-)
Nakon sto sam vidio jednu losu Spaniju (prije bih rekao procitanu nego losu) svim srcem navijam za tatu Maradonu da osvoji ovo sranje od SP. Kad ga samo vidim u dva broja vecem odijelu kako mahnita pored out linije ne mogu da ga ne volim. :D
zecko_kupuz

#516 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by zecko_kupuz »

E ovo je katastrofa tek. Jeste da je rezultat super važan i to, ali da jedan od pretendenata na titulu sa igračem više zadnjih petnaest minuta razmijenjuje loptu na svojoj polovici terena...nemam riječi. :roll:
zecko_kupuz

#517 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by zecko_kupuz »

...ali to je nogomet, što bi rekao Spaho. ;-)
Stari

#518 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Stari »

Mene je ovo "hispano-americko" pimplanje lopte u zadnjih frtalj sata ...tako neodoljivo podsjetilo na SP1982 i utakmicu izmedju Savezne republike Njemacke i Austrije ... precutan dogovor ...u stilu ....valja tebi - valja i meni ... ili recimo Svedska : Danska 2:2 (ovoga se vjerujem sjecaju svi prisutni simpatizeri Italijanske ekipe) .... mislim ....ne znam ni sta bih im imao reci ...mozda nije previse sportski ...ali je apsolutno duboko ljudski.
Obuca9

#519 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Obuca9 »

Evo večeras se moglo vidjeti na šta liči fudbal bez defanzive. Mnogi su kritikovali defanzivni stil igre i pricali kako ne vole gledati utakmice u kojoj se neka ekipa brani, ali po meni ono što se moglo vidjeti na utakmici između Hondurasa i Švajcarske u zadnjih petnaest minuta nije bilo dostojno ni Druge kantonalne lige, a ne SP. Dvije ekipe sa dvije očajne odbrane i svaki, ali bukvalno svaki napad u zadnjih petnaest minuta je bio šansa ili polušansa.

Fuj, isto k'o na terminu kad neka ekipa vodi 10-tak razlike pa se onda svi zajebaju i svi stoje samo u napadu, nit' se ko vraca, niti ko igra lopte.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#520 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by -LIBERO- »

Na kraju je ipak pravda zadovoljena sto su dalje prosle Spanija i Chile.... :thumbup:
Comrad

#521 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Comrad »

Meni nije jasno kako neko moze navijati za Spaniju, ok ima tu dobrih igraca, razumijem neko gotivi barcu, neko real...ali hebote ovo su ista ona djubrad koja su nam uzela cistu pobjedu u 97' minuti!!! :-) cisto sumnjam da su irci navijali za francusku...ali to je nas narod naopaki, neka zato mrze talijane koji su pokazali u nekoliko navrata da su nam veci prijatelji od ovih pogana...

Spanija nece daleko...ovo im je maksimum...a svjetski prvaci nece biti nikad, mogu osvojiti jos koje EP ako ima ga ne uzme neka druga super-ultra selekcija tipa poljske, slovenije, slovacke i sl.

97'
Baltazar_khan

#522 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Baltazar_khan »

Comrad wrote:Meni nije jasno kako neko moze navijati za Spaniju, ok ima tu dobrih igraca, razumijem neko gotivi barcu, neko real...ali hebote ovo su ista ona djubrad koja su nam uzela cistu pobjedu u 97' minuti!!! :-)
Ništa oni nisu uzeli, mi smo tu krivi sami. Sjeti se Halilovićevih i Bešlijinih "majstorija" u sudijskom vremenu ;-)
todd_smith

#523 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by todd_smith »

Comrad wrote:Meni nije jasno kako neko moze navijati za Spaniju, ok ima tu dobrih igraca, razumijem neko gotivi barcu, neko real...ali hebote ovo su ista ona djubrad koja su nam uzela cistu pobjedu u 97' minuti!!! :-) cisto sumnjam da su irci navijali za francusku...ali to je nas narod naopaki, neka zato mrze talijane koji su pokazali u nekoliko navrata da su nam veci prijatelji od ovih pogana...

Spanija nece daleko...ovo im je maksimum...a svjetski prvaci nece biti nikad, mogu osvojiti jos koje EP ako ima ga ne uzme neka druga super-ultra selekcija tipa poljske, slovenije, slovacke i sl.

97'
Onda ne bi trebali navijati ni za Portugal,Srbiju,Dansku...itd. :-)
amar007

#524 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by amar007 »

Comrad wrote:ovo su ista ona djubrad koja su nam uzela cistu pobjedu u 97' minuti!!!
Kakvu cistu pobjedu? Realno bi bilo 4-1 za Spaniju onda. ;-)
Comrad

#525 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Comrad »

amar007 wrote:
Comrad wrote:ovo su ista ona djubrad koja su nam uzela cistu pobjedu u 97' minuti!!!
Kakvu cistu pobjedu? Realno bi bilo 4-1 za Spaniju onda. ;-)
Jesmo li vodili 1-0, jesmo. Je li se igrala nadokada dok Spanija ne zabije gol, jeste. To je za mene jedina realnost. Sta bi bilo da je bilo ostavi za neku drugu pricu.

Druga stvar, ne govorim sada o tome da treba mrziti svaku ekipu koja nas je dobila. Portugal nas je dobio, posteno. Naravno, ne simpatisem ih zbog toga, ali ih opet ne mrzim ko ove pogane i glumce koji su nas dobili na guzove. O tome se radi. O Srbiji necu ni da govorim :? :-) Sta sad, dobije nas bubam Argentina 5-0 i treba da ih mrzim, naravno da necu...
Locked