Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Grupu prolaze:

Spanija
57
42%
Svicarska
34
25%
Cile
39
29%
Honduras
5
4%

Total votes: 135

cyprus

#451 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:BTW, neozbiljno je navoditi Buffona među najboljim golmanima svijeta, čovjeka su uništile povrede, ni Cech nije kao što je bio. Mislim da je Julio Cesar rame uz rame sa Ikerom, a mali Lloris tik iza njih 8-)
Kad prije Hugo stiže tako visoko :oops: . A inače slažem se da je Casillas neupitni kec u Španiji :!: A ostaje činjenica je Španija u zadnjih 10-tak godina imala najveći broj kvalitetnih golmana u svijetu. Mislim da 15. golman u Španiji može bit prvi golman Engleske :oops: Reini je to peh što je Španac :D , jer haman u svakoj drugoj reprezentaciji on bi bio broj 1.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#452 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Admir_1984 »

Neshto sinoc kontam i fakat su cikcanga i paja upravu kada kazu da se omalovazavaju igraci koji ne igraju u primeri. Pored Xabi Alonsa i onaj Arbeloa dok je igrao za Liverpool nije ja mislim dobijao priliku u reprezentaciji, a sada dobija koliko toliko. Fabregas je sigurno zasluzio dosta vecu minutazu u reprezentaciji. Ima i onaj Guiza, kako je otishao iz primere nema ga u reprezentaciji

Paja izuva!
Obuca9

#453 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Obuca9 »

Po meni je to logično. Španska liga je trenutno ispod engleske po kvalitetu (Barca jedina odskače i može se nositi sa Englezima, Real je van Španije smiješan, dok ostale ne vrijedi ni spominjati) i logično je da će španski savez vršiti pritisak na selektora, da forsira "domaće" igrače, a ne "strane", a sve upravo s ciljem ne bi li ih natjerao da se vrate u Primeru, jer je španska repka donedavno bila poznata upravo po tome što su im svi igrači igrali u domaćim klubovima (kad se sjetim onih starih albuma, svima igrači u dresovima/trenerkama repke, samo sličice španskih igrača u dresovima Barce, Reala, Valencie :D)
ultima_palabra

#454 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by ultima_palabra »

cyprus wrote:Kad prije Hugo stiže tako visoko
Ne znam, meni je mali extra golman...
hz__semir wrote:Po meni je to logično. Španska liga je trenutno ispod engleske po kvalitetu (Barca jedina odskače i može se nositi sa Englezima, Real je van Španije smiješan, dok ostale ne vrijedi ni spominjati) i logično je da će španski savez vršiti pritisak na selektora, da forsira "domaće" igrače, a ne "strane", a sve upravo s ciljem ne bi li ih natjerao da se vrate u Primeru, jer je španska repka donedavno bila poznata upravo po tome što su im svi igrači igrali u domaćim klubovima (kad se sjetim onih starih albuma, svima igrači u dresovima/trenerkama repke, samo sličice španskih igrača u dresovima Barce, Reala, Valencie :D)
Španski igrači van Španije uglavnom su djelo jednog čovjeka - Rafe Beniteza (plus Cesc kojeg je Wenger pokupio kao dijete), sad kada je on u Interu, vjerovatno će se svi polako vratiti kući...tako da je ta rasprava aktuelna još godinu-dvije.
Objektivno, ima tog favoriziranja, ali i igrači koji igraju u Engleskoj su umorniji (grublja liga, jači tempo). Arbeloa je imao isti status kao i sada, rezerve :D Da se nije Sergio povrijedio sinoć ne bi ni ušao.
cyprus

#455 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:
Jeste, ali treba njemu još pure i vremena da se približi vrhu...
ultima_palabra

#456 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by ultima_palabra »

cyprus wrote:
ultima_palabra wrote:
Po meni je u top 5 ;-)
Better Man

#457 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Better Man »

ultima_palabra wrote:
Better Man wrote:U protekloj sezoni Edwin Van Der Sar je primio najmanje golova od ovih nabrojanih.
I propustio pola utakmica zbog povrede...de, živ bio :roll:
Utakmice koje je nije igrao je propustio zbog porodične tragedije. I sigurno je jedan od najboljih, ako ne i najbolji golman na svijetu i najveći gospodin među golmanima.
felipe kajetano

#458 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by felipe kajetano »

Better Man wrote:
ultima_palabra wrote:
Better Man wrote:U protekloj sezoni Edwin Van Der Sar je primio najmanje golova od ovih nabrojanih.
Utakmice koje je nije igrao je propustio zbog porodične tragedije. I sigurno je jedan od najboljih, ako ne i najbolji golman na svijetu i najveći gospodin među golmanima.

:dance: :thumbup:
palermo

#459 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by palermo »

Admir_1984 wrote:Neshto sinoc kontam i fakat su cikcanga i paja upravu kada kazu da se omalovazavaju igraci koji ne igraju u primeri. Pored Xabi Alonsa i onaj Arbeloa dok je igrao za Liverpool nije ja mislim dobijao priliku u reprezentaciji, a sada dobija koliko toliko. Fabregas je sigurno zasluzio dosta vecu minutazu u reprezentaciji. Ima i onaj Guiza, kako je otishao iz primere nema ga u reprezentaciji

Paja izuva!
I mogu ti reći da im fali, makar takav tip igrača.....
ultima_palabra

#460 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by ultima_palabra »

Better Man wrote:
ultima_palabra wrote:
Poenta je da ne možeš porediti koliko je ko golova primio, kad VDS nije branio 50% utakmica...stavi onda usporedbu broj primljenih golova po utakmici (mada bi ta analiza pokazala da je Valdes najbolji golman :oops: )
palermo wrote:I mogu ti reći da im fali, makar takav tip igrača.....
Ima onaj Llorente na klupi, mogao bi ga malo ubaciti...ako već igra Navas, daj mu nekoga kome može centrirati loptu
Jokericious

#461 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Jokericious »

ultima_palabra wrote:
cyprus wrote:
ultima_palabra wrote: Ne znam, meni je mali extra golman...
Po meni je u top 5 ;-)
Najmanje. :thumbup:
cyprus

#462 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by cyprus »

CollegeGunner wrote:
ultima_palabra wrote:
cyprus wrote:Jeste, ali treba njemu još pure i vremena da se približi vrhu...
Po meni je u top 5 ;-)
Najmanje. :thumbup:
Urekli ste ga :D
2407

#463 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by 2407 »

Ne mogu da vjerujem sta ljudi ovdje pricaju. Cuj Buffon olako prima golove, nije u formi, pravi greske... :lol: :lol: :lol: ja sam fakat mislio da ozbiljniji ljudi ovdje pisu. Nadjite mi 5 gresaka Buffona u cijeloj njegovoj karijeri. Pa svaki pobrojani golman ovdje napravi gresaka u jednoj sezoni koliko ih je ovaj napravio dugoj i extra uspjesnoj karijeri.
Jedino bih se slozio sa nekim ko spomenu da su ga povrede omele, u zadnje vrijeme su ga fakat povrede onemogucile da igra ali i ne da brani extra kada igra.
Gledajte i divite se i sanjajte, molite bogove, stavljajte u turbe da i jedan pobrojani golman uradi barem upola ovo:

Gigi je Allah u rukavicama 8-)
ultima_palabra

#464 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by ultima_palabra »

2407 wrote:Ne mogu da vjerujem sta ljudi ovdje pricaju. Cuj Buffon olako prima golove, nije u formi, pravi greske... ja sam fakat mislio da ozbiljniji ljudi ovdje pisu. Nadjite mi 5 gresaka Buffona u cijeloj njegovoj karijeri. Pa svaki pobrojani golman ovdje napravi gresaka u jednoj sezoni koliko ih je ovaj napravio dugoj i extra uspjesnoj karijeri.
Jedino bih se slozio sa nekim ko spomenu da su ga povrede omele, u zadnje vrijeme su ga fakat povrede onemogucile da igra ali i ne da brani extra kada igra.
Gledajte i divite se i sanjajte, molite bogove, stavljajte u turbe da i jedan pobrojani golman uradi barem upola ovo:
Meni je Gigi jedan od omiljenih golmana još od kad je bio u Parmi i jedan je od najboljih svih vremena. Ali trenutna forma mu je :roll: Pored povreda mislim da ima veze i sa nedostatkom motivacije. Čovjek je doživio toliko poniženja sa klubom i reprezentacijom u zadnjih par godina da je postao depresivan :roll:
Po meni bi se trebao oprostiti od reprezentacije i otići u neku drugu ligu jer mu treba promjena...ukoliko bi ga povrede zaobišle imao bi još 5 godina karijere sigurno.
2407

#465 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by 2407 »

ultima_palabra wrote: Meni je Gigi jedan od omiljenih golmana još od kad je bio u Parmi i jedan je od najboljih svih vremena. Ali trenutna forma mu je :roll: Pored povreda mislim da ima veze i sa nedostatkom motivacije. Čovjek je doživio toliko poniženja sa klubom i reprezentacijom u zadnjih par godina da je postao depresivan :roll:
Strasno je ponizavajuce dizati pehar svjetskog prvaka pred cijelim svijetom :-)
ultima_palabra wrote:Po meni bi se trebao oprostiti od reprezentacije i otići u neku drugu ligu jer mu treba promjena...ukoliko bi ga povrede zaobišle imao bi još 5 godina karijere sigurno.
Ako nije otisao iz Juventusa 2006-te sa 28 godina, ne znam zasto bi isao 2010 sa 32. godine? Uz ADP-a je najveca legenda kluba, igrac je u kojeg se kunu navijaci.

A sto se tice forme mogu samo jos jednom :lol: :lol: :lol: Ja ne znam koji ste to vi Juventus pratili i kojeg ste to Gigija gledali pa da tako pricate? :-?
Uzivajte u "losoj" formi iz prosle sezone:
Protiv Bugarske:

Protiv Livorna:

/\
Samo u ovoj utakmici je napravio toliko sjanih odbrana o kojima sanja velika vecina golmana :dance:
Odbrana Princu Rima:

I evo malo kompilacije iz prosle i ove sezone:

Nemojte biti sljepi pored ociju 8-)

p.s.
Jos uvijek cekam da mi nadje neko 5 njegovih gresaka? ;-)
ultima_palabra

#466 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by ultima_palabra »

Joj, youtube klipovi...u svašta čovjeka mogu uvjeriti :-D
Pročitaj par njegovih izjava iz zadnje 2 godine, pa ćeš vidjeti da se radi o čovjeku koji više ne uživa u tome što radi.
Dobro, osvojio je titulu prvaka svijeta, i šta poslije toga...nije bio ni blizu nijednog trofeja u 4 godine.
Vidim da ovo malo lično shvataš, pa ću se povući ;-)
2407

#467 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by 2407 »

ultima_palabra wrote:Joj, youtube klipovi...u svašta čovjeka mogu uvjeriti :-D
Pročitaj par njegovih izjava iz zadnje 2 godine, pa ćeš vidjeti da se radi o čovjeku koji više ne uživa u tome što radi.
Svjestan sam i upoznat sam dobro sa svim tim sto ti govoris, ali mislim da je neozbiljno tvrditi da je u losoj formi, da olako prima golove ili sta vec drugo.
ultima_palabra

#468 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by ultima_palabra »

2407 wrote:
Svjestan sam i upoznat sam dobro sa svim tim sto ti govoris, ali mislim da je neozbiljno tvrditi da je u losoj formi, da olako prima golove ili sta vec drugo.
Sjećam se kad je bio povrijeđen u sezoni 08/09, pa se vratio, neki su navijači Juvea govorili kako bi bilo bolje da brani Manninger...
2407

#469 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by 2407 »

ultima_palabra wrote:
2407 wrote:
Sjećam se kad je bio povrijeđen u sezoni 08/09, pa se vratio, neki su navijači Juvea govorili kako bi bilo bolje da brani Manninger...
Strasan argument :roll: :-) Ocekivao sam od tebe to puno bolje :|
Druze, ja ti postavi klipove na kojim mozes ocjeniti njegovu formu a ti meni odgovaras da youtube klipovi mogu ubjediti covjeka u svasta. Ako se nece tako dokazivati njegova forma onda mozda da se to dokazuje trigonometrijskim funkcijama ili tim sta o njemu govore navijaci? :roll:
Pogledaj onaj klip protiv Livorna, sta je ondje Buffon izvadio to ne mogu neki ni za deset utakmica i ako je ono losa forma onda mi, molim te, reci sta je to dobra?
Evo da se ne trudis traziti:
edin1996

#470 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by edin1996 »

eeeee pozzzz novi sam imam nesh da pitam sta je clean sheet???''
cyprus

#471 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by cyprus »

Clean sheet je termin koji se odnosi obično na golmanovu statistiku, a predstavlja utakmicu bez primljenog gola.
edin1996

#472 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by edin1996 »

Ok Hvala
E da se Vratim tEmi
Ja mislim da ce Spanija proc i Svicarska
Spanija zato sto ima dosta kvaliteta u ovoj utakmici vs chile a Svicarska zato sto ima lakseg protivnika!
Bila je tema o tome kako Fabregas nije u prvom timu
Posteno
Igra izvan Spanije.Xavi jest da nije nesto u napadu ali dijeli lopte fenomenalno.Iniesta isto ali samo sto je pripojen napadu vise nego Xavi
Casillas na golu je rupa(ovo vazi samo za slobodne udarce)ali ipak ima extra kvalitet a i nema velku konkurenciju.
Evo moj predlog za Sastav Spanije
Casillas
Puyol Pique Ramos Capdevilla(ako je pozvan nisam vidio)

Jesus Navas Xabi Alonso Xavi Iniesta Silva
Villa
Torres ne zasluzuje u prvi jer je previse demoralisan tako da kazem
jeza u ledja

#473 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by jeza u ledja »

Spanija haman pa mora uzeti Cile, a Juznoamerikanci u dosadasnjih 13 svojih utakmica na SP 2010 imaju 10 pobjeda i 3 remija. :-)
edin1996

#474 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by edin1996 »

Dobro Statistika!!!
Ali igra je bitna!!!
Chile ima sanse da pobijedi spaniju
Pogledajte Japan!!!!! :shock:
studeni76

#475 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by studeni76 »

Sutra ako Švica uzme Honduras sa više od jednog razlike,idu 100% dalje. nezanima ih rezultat sa Chile-Spa
Haman se Chileancima može osvetit ona nepreciznost i sve što su fulali u prve dvije. neznaju se oni branit,a Španci će ih ubit u napadu
Locked