Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Neelix

#451 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by Neelix »

Bosanski_kralj wrote:A 2 čista gola Talijanima nisu priznata, to niko ne spominje. :oops:

Jesu Talijani nabili komplekse mnogim ekipama - vječnim favoritima - koji niša ne osvajaju, pa se sad ovako vesele jer znaju da će im put ka tituli biti mnogo lakši
:thumbup: o tome sam ja danas govorio :D
Baltazar_khan

#452 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by Baltazar_khan »

Full_Force_86 wrote:Image
:( Kad čovjek napravi facu u obliku smajlija :lol:
vox-populi

#453 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by vox-populi »

Neelix wrote:
Bosanski_kralj wrote:A 2 čista gola Talijanima nisu priznata, to niko ne spominje. :oops:

Jesu Talijani nabili komplekse mnogim ekipama - vječnim favoritima - koji niša ne osvajaju, pa se sad ovako vesele jer znaju da će im put ka tituli biti mnogo lakši
:thumbup: o tome sam ja danas govorio :D
O kojim ba kompleksima pricate???

U zadnjih 25 godina, Italija je izgubila jedno finale evropskog prvenstva 2000 godine te izgubila jedno finale svjetskog 1994 (a i tu su kilavo prosli grupu). 2006 su prosli Australiju zahvaljujuci nepostojecem penalu protiv Australije.

I to je sve sto su napravili u zadnjih 25 godina. Ne znam stvarno o kojim nabijanju kompleksa pricate.
Neelix

#454 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by Neelix »

koliko je svjetskih reprezentacija u tom periodu napravilo vise ? dodaj jos 3 godine, pa racunaj 2 svjetska.
Mikado

#455 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by Mikado »

hz__semir wrote:Kakve ba sudije, jedini krivac je glupi Lippi.

Da su mu od pocetka turnira igrali Quaglarela i Di Natale, umjesto ona dva kloca Iaquinte i Gilardina, ne bi se uopste dovodili u situaciju da im prolaz dalje ovisi o par centimetara ofsajda.

Italija zasluženo ispala, ma koliko mi dragi bili, ali da su sve tri utakmice igrali kao zadjih 10 minuta danas skroz bi druga priča bila.
Potpis

LIPPI je najveci kloc u historiji talijanskog fudbala (i pored onog naslova iz Njemacke sa proslog SP)

Podsjecanje na majstoriju koja na kraju nije imala rezultatski znacaj;

i ko je najteze podnio poraz, a najmanje je sanse za igru dobio na ovom SP,

k3ngur

#456 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by k3ngur »

Neelix wrote:koliko je svjetskih reprezentacija u tom periodu napravilo vise ?
Njemacka:
SP - 1. Mjesto 1990
2. Mjesto 1982, 1986, 2002
3. Mjesto 2006
EP - 1. Mjesto 1996
2. Mjesto 1992, 2008
Polufinale 1988

Onda Francuska

SP - 1. Mjesto 1998
2. Mjesto 2006
EP - 1. Mjesto 1984, 2000
Polufinale 1996
pot

#457 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by pot »

ak81 wrote:
Neelix wrote:koliko je svjetskih reprezentacija u tom periodu napravilo vise ?
Njemacka:
SP - 1. Mjesto 1990
2. Mjesto 1982, 1986, 2002
3. Mjesto 2006
EP - 1. Mjesto 1996
2. Mjesto 1992, 2008
Polufinale 1988

Onda Francuska

SP - 1. Mjesto 1998
2. Mjesto 2006
EP - 1. Mjesto 1984, 2000
Polufinale 1996
A Brazil
i ako dodas prvenstva Juzne Amerike i Argentina
Mikado

#458 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by Mikado »

Ovaj momak je pokazao da je sposoban i sa repkom za nesto vise

Image

"Niko ovo nije očekivao"
Istorijski uspjeh Slovačke, plasman u osminu finala u njezinom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu, ostavio je u čudu čak i same nogometaše.

"Niko ovo nije očekivao, ovo je za istoriju", izjavio je veznjak Napolija Marek Hamšik nakon pobjede protiv Italije 3-2 u 3. kolu grupe F.

Slovaci su pobjedom na Ellis Parku u Johannesburgu došli do četvrtog boda i drugog mjesta u grupi , dok su aktuelni svjetski prvaci ostali bez drugoga kruga.

"Nakon vodstva 2-0 smo se malo povukli, što je moglo završiti loše za nas, ali srećom zabili smo i treći gol koji je značio kraj neizvjesnosti. Zaslužili smo pobjedu i izuzetno smo sretni zbog prolaza dalje. I sam plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku je bio velik uspjeh i nitko nije očekivao da se možemo probiti među 16 najboljih, posebno nakon što smo smješteni u grupu s Italijom", dodao je slovački reprezentativac.
Last edited by Mikado on 24/06/2010 22:55, edited 1 time in total.
vox-populi

#459 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by vox-populi »

Neelix wrote:koliko je svjetskih reprezentacija u tom periodu napravilo vise ? dodaj jos 3 godine, pa racunaj 2 svjetska.
U tom periodu su slijedece reprezentacije imale bolji rezultat:

Argentina

jedno svjetsko osvijala
jedno finale izgubila

dva Copa America osvojili
dva izgubili

End result - bolji od Italije

Njemacka

jedno svjetsko osvoji
dva finala izgubili

jedno evropsko osvoji
dva izgubili

Brazil

dva svjetska osvijili
jedno finale izgubili

pet Copa America osvojili
dva izgubili

Francuska

jedno svjetsko osvojili
jedno izgubili

dva evropska osvojili (doduse jedno 1984)

Eto toliko.
Bosanski_kralj

#460 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by Bosanski_kralj »

Meho Kodro wrote:
Bosanski_kralj wrote:
Kojim vjecnim favoritima, ovdje se vesele navijaci BIH
Evo reći ću ovako, pa da ti bude jasnije. :roll:
Na ovom forumu se ispadanju Italije vesele oni forumaši koji na ovom SP-u navijaju za reprezentacije koje su uvijek prvi favoriti za osvajanje prvenstava (Engleska, Španija, Holandija..), a na kraju ispuše.
Comrad

#461 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by Comrad »

Meni je fascinantno koliko ljudi mrzi Italiju. Fakat ne kontam u cemu je problem. Udaraju se, valjaju, glume...pa to rade sve repke, mozda cak i vise od talijana, ali njima se gleda kroz prste. Evo danas smo mogli vidjeti Slovake, pola tekme su lezali na podu u vecini situacija bez razloga. Ne kazem, ima pojedinih igraca koji zasluzuju takve epitete, ali opet ima ih u svakoj repki, ne mozete osudjivati jednu repku na osnovu 1-2 igraca. Imam osjecaj da su mediji od talijana to napravili, a pojedinci se ufatili. Igraju zatvoreno, igraju katanaco, pa ja to kad cujem 100% znam da taj ne gleda tekme italije niti da prati seriju a.

Kad razmislim o nekim stvarima, pa vise razloga se ima da se navija za Italiju, nego za englesku, portugal, spaniju, a pogotovo holandiju. No ajd, svako ima svoje miljenike, to shvatam, ali ne shvatam da neko moze vise mrziti drugu repku nego sto voli svog favorita.
ultima_palabra

#462 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by ultima_palabra »

Comrad wrote:Meni je fascinantno koliko ljudi mrzi Italiju. Fakat ne kontam u cemu je problem. Udaraju se, valjaju, glume...pa to rade sve repke, mozda cak i vise od talijana, ali njima se gleda kroz prste. Evo danas smo mogli vidjeti Slovake, pola tekme su lezali na podu u vecini situacija bez razloga. Ne kazem, ima pojedinih igraca koji zasluzuju takve epitete, ali opet ima ih u svakoj repki, ne mozete osudjivati jednu repku na osnovu 1-2 igraca. Imam osjecaj da su mediji od talijana to napravili, a pojedinci se ufatili. Igraju zatvoreno, igraju katanaco, pa ja to kad cujem 100% znam da taj ne gleda tekme italije niti da prati seriju a.

Kad razmislim o nekim stvarima, pa vise razloga se ima da se navija za Italiju, nego za englesku, portugal, spaniju, a pogotovo holandiju. No ajd, svako ima svoje miljenike, to shvatam, ali ne shvatam da neko moze vise mrziti drugu repku nego sto voli svog favorita.
Ma kad izgubi ekipa koju podržavaš, najbolje je okrenuti na zajebanciju ili poklopiti se ;-) Ovako ćeš se samo iznervirati, vjeruj mi...forum je takav.
Meni je recimo drago što su ispali, ali se ne radujem po forumu...između ostalog zato što pratim fudbal, pa mi nije iznenađenje. U današnjem fudbalu ne igraju bivše titule i reputacije, ako nisi dovoljno dobar ideš kući i to je to 8-)
vox-populi

#463 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by vox-populi »

Bosanski_kralj wrote: Evo reći ću ovako, pa da ti bude jasnije. :roll:
Na ovom forumu se ispadanju Italije vesele oni forumaši koji na ovom SP-u navijaju za reprezentacije koje su uvijek prvi favoriti za osvajanje prvenstava (Engleska, Španija, Holandija..), a na kraju ispuše.
Evo ja se veselim ispadanju Italije a ne navijam ni za jednu od ovih reprezentacija. Veselim se ispadanju reprezentacije koja je do finala dolazila (a cesto prolazila i grupe) zahvaljujuci anti-igri i sumnjivim odlukama sudija. Pratim svjetska i evropska prvenstva od 1988. i ne sjecam se prvenstva gdje je Italija igrala praaavo dobro. 1990. su mozda bili i u najboljem izdanju pa su se opet mucili da prebace 1 go po utakmici.

Da ti bude jasnije, nekada sam jako gotivio Francusku. Dok nisu poceli igrati kao Italija. Sada mi je isto tako jako drago sto su ispali jer nisu pokazali apsolutno nista.

Na staroj slavi se ne zivi a Italija je osim tridesetih godina proslog vijeka bila prosjecna reprezentacija kojoj se par puta posrecilo da dodje do 4 najbolje ekipe. Evropsko nisu nikada osvojili, igrali su samo jedno finale, jedno polufinale i jednom su bili cetvrti. Svjetsko su osvojili dva puta tridesetih godina i nakon toga ih uglavnom nije bilo nigdje na mapi. 1970 su izgubili finale, 78 bili cetvrti, 82 su osvojili svjetsko, 90 bili treci, 94 izgubili finale i 2006 osvojili.

Ovi rezultati nisu ni u kom slucaju losi, ali izuzev 2006. sve pripada poprilicno davnoj proslosti i definitivno nekim drugim generacijama. Ova danasnja Italija je ispodprosjecna reprezentacija koja se iskljucivo zbog imena racuna kao neki favorit.

EDIT: Ispravka, osvojili su evropsko 1968, dobili Jugu u ponovljenoj utakmici.
Last edited by vox-populi on 24/06/2010 23:25, edited 1 time in total.
Obuca9

#464 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by Obuca9 »

vox-populi wrote:
Bosanski_kralj wrote: Evo reći ću ovako, pa da ti bude jasnije. :roll:
Evo ja se veselim ispadanju Italije a ne navijam ni za jednu od ovih reprezentacija. Veselim se ispadanju reprezentacije koja je do finala dolazila (a cesto prolazila i grupe) zahvaljujuci anti-igri i sumnjivim odlukama sudija. Pratim svjetska i evropska prvenstva od 1988. i ne sjecam se prvenstva gdje je Italija igrala praaavo dobro. 1990. su mozda bili i u najboljem izdanju pa su se opet mucili da prebace 1 go po utakmici.

Da ti bude jasnije, nekada sam jako gotivio Francusku. Dok nisu poceli igrati kao Italija. Sada mi je isto tako jako drago sto su ispali jer nisu pokazali apsolutno nista.

Na staroj slavi se ne zivi a Italija je osim tridesetih godina proslog vijeka bila prosjecna reprezentacija kojoj se par puta posrecilo da dodje do 4 najbolje ekipe. Evropsko nisu nikada osvojili, igrali su samo jedno finale, jedno polufinale i jednom su bili cetvrti. Svjetsko su osvojili dva puta tridesetih godina i nakon toga ih uglavnom nije bilo nigdje na mapi. 1970 su izgubili finale, 78 bili cetvrti, 82 su osvojili svjetsko, 90 bili treci, 94 izgubili finale i 2006 osvojili.

Ovi rezultati nisu ni u kom slucaju losi, ali izuzev 2006. sve pripada poprilicno davnoj proslosti i definitivno nekim drugim generacijama. Ova danasnja Italija je ispodprosjecna reprezentacija koja se iskljucivo zbog imena racuna kao neki favorit.
Na koju tacno kradju mislis, malo to definiši.
Da li na onu u Japanu i Koreji prije 8 godina?
Ili možda na onu štimaljku Švedske i Danske prije 6 godina?
Ili si sigurno mislio na ovaj gol N. Zelanda iz ofsajda?

I čuj Italija nije nikad osvojila evropsko prvenstvo :lol: :lol: :lol:

A to što se tiče stila igre, ne kontam koja je svrha kritikovanja talijanskog načina igre. Neke reprezentacije gaje napadački fudbal, neke odbrambeni, pa šta, kakve to veze ima? Nit' bi utakmice bile zanimljive da svi igraju napadački (pretvorile bi se u rukomet i košarku), nit' bi bile zanimljive da svi igraju odbranu, prema tome ta kritika ti je što bi Mostarci rekli "niđe veze".
vox-populi

#465 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by vox-populi »

hz__semir wrote: Na koju tacno kradju mislis, malo to definiši.

Tacno i konkretno mislim na penal protiv Australije 2006 kojeg nije bilo. I smijesno je pominjati go N. Zelanda, pa makar i bio iz ofsajda. Jedna "velesila" sebi jednostavno ne smije dozvoliti da jedan sumnjivi go odlucuje o rezultatu protiv polu-amaterskog kluba.

Hint: Portugal - Sjeverna Koreja.

A za evropsko sam napravio gresku, ispravio.
Obuca9

#466 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by Obuca9 »

vox-populi wrote:
hz__semir wrote: Na koju tacno kradju mislis, malo to definiši.

Tacno i konkretno mislim na penal protiv Australije 2006 kojeg nije bilo. I smijesno je pominjati go N. Zelanda, pa makar i bio iz ofsajda. Jedna "velesila" sebi jednostavno ne smije dozvoliti da jedan sumnjivi go odlucuje o rezultatu protiv polu-amaterskog kluba.

Hint: Portugal - Sjeverna Koreja.

A za evropsko sam napravio gresku, ispravio.
Znaci ja tebi navedem tri kradje koje su se desile Italiji u zadnjih 10 godina i direktno utjecale na ispadanje Italije sa velikih takmičenja, a ti meni kao protiv argument navedeš jednu kradju u korist Italije (a ko ti garantuje da čak Italija ne bi prošla dalje i bez tog penala, da ga ne bi možda Australija s igračem manje zavalila u produžecima?) i šta si sad ti dokazao da su Italijani lopovi kojima se pomaže?

Smiješna ti je priča, pomaže se svim velikim reprezentacijama, a to se moglo vrlo dobro vidjeti i na ovom Prvenstvu i uoči njega. Brazilci igraju rukomet, Francuzi igraju rukomet, ali niko od njih nije problem, problem je Italija i penal protiv Australije prije 4 godine.

Od evropskih ekipa, jedino Švabe mogu pod ruku sa Talijanima, ostalo sve smiješno i spominjati u istoj rečenici sa ove dvije repke.

Italija - 4x SP, 1x EP :thumbup:
Njemačka - 3x SP, 3x EP :thumbup:
Francuska - 1x SP, 2x EP :lol: :lol:
Španija - 0x SP, 2x EP :lol: :lol: :lol:
Engleska - 1x SP, 0x EP :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by Obuca9 on 24/06/2010 23:35, edited 1 time in total.
JThomas

#467 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by JThomas »

pojedincima majke mi k'o da je italija domovina.

OVO PRVENSTVO su ljudi odigrali katastrofalno, u preslaboj grupi su uzeli cijela dva boda, i nisu zaslužili ništa bolje. i zdra'o.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#468 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by Admir_1984 »

Ja cu neshto reci, a to je da nisam, niti cu citati predhodne postove, samo cu reci da sam sjeban maximalno, da mi odavno ovako loshe nije bilo i fakat jos ne mogu da vjerujem da je Italija ispala.

Hvala ti Lipi Marcelo :x :x :x :x :x

Za mene je svjetsko zavrseno, nemam vishe volje gledati utakmice

Nemojte replicirat sviju vam ;-)
Obuca9

#469 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by Obuca9 »

JThomas wrote:pojedincima majke mi k'o da je italija domovina.

OVO PRVENSTVO su ljudi odigrali katastrofalno, u preslaboj grupi su uzeli cijela dva boda, i nisu zaslužili ništa bolje. i zdra'o.
A zar ima neko da tvrdi suprotno?
van Basten

#470 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by van Basten »

mislim da je na ovom SP na snazi nekakvo irsko proklestvo. Italijani koji su ih guzovače izbacili u grupama vidimo kako su prošli, a da ne spominjemo njihove rivale iz baraža, francuze. :lol: :lol: dva najveća blama SP-a usko su povezana sa Irskom...hm...
Bitte_Halt_ja_ja

#471 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Ma talijani vazda igrali najdosadniji fudbal. Doduse na ovom SP-u svi su se pridruzili njima. Ja sam za talijane jedino navijao u finalu 94. ako se ne varal brazil-italija R.baggio :). Doduse ovo prvenstvo su za razliku od svih proslih SP vise bili na nogama nego na podu glumeci faul, zato su i ispali...valjda im nije u krvi da igraju posteno. Ne valja mijenjati taktiku. :mrgreen: :bih:

http://fifa-online.easports.com - free to play
2407

#472 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by 2407 »

Alaj me moji pocastise fino za rodjendan :(
Pojedincima majke mi ko da je Italija Srbija ili Republika Srpska :-?
pot

#473 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by pot »

2407 wrote:Alaj me moji pocastise fino za rodjendan :(
Pojedincima majke mi ko da je Italija Srbija ili Republika Srpska :-?
brojcani sretan ti rodjendan
bice bolje ipak je ovo samo sport ne sekiraj se :bih: :thumbup:
Bosanski_kralj

#475 Re: Grupa F (Italija, Paragvaj, Slovacka. N. Zeland)

Post by Bosanski_kralj »

To stoji, ali osvojene 4 titule prvaka svijeta pripisivati sreći(ne govorim tebi lično) je smiješno.

O sudijskoj pomoći Talijanima ne vrijedi mnogo pričati, jer jedina sudijska pogreška koja je se navodi a išla je u korist Talijana je ona iz 2006, a pritom se obavezno izsotavlja nezasluženi crveni karton za Meteracija.
Neko može voliti ili ne voliti talijanski način igre, ali im se mora priznati da su uz Njemačku najveća Evropska, te Brazil i Argentinu svjetska reprezentacija.
Locked