Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
World Cup fixtures:
on Sunday Argentina meets Mexico in Cape Town.
On Tuesday Uruguay meets South Korea in Johannesburg
and on Wednesday Italy meets France at the AIRPORT!!!
JThomas wrote:apsolutno ničim nisu zaslužili da prođu. jebote prošli bi s neriješenim, oni nisu mogli ni to izvući protiv jedne slovačke.
Ako cemo gledati realno Italijani su kroz historiju znali i na gore nacine proci grupu ali ipak mislim da su upravo sada zasluzili da prodju. Jeste da su igrali lose ali su ipak u medjusobnim duelima bili bolji od Paragvaja a de ne govorim od Novog Zelanda.Protiv Slovaka su igrali pateticno ali ipak ne bi bilo nezasluzeno da su odigrali nerjeseno i prosli dalje.
Uglavnom iskljucivi krivac za ovu blamazu je Lippi zbog nepozivanja Cassana koji je mozda trenutno jedini pravi nasljednik Baggia,Del Piera i Totija.Uz njega mjesto u ekipi su morali imati Baloteli,Perota,Toni,Aquilani.... pa i Matarazi koji bi sigurno odigrao bolje od Canavara.
ne znam jel do ove lopte ili onog odozgo,ali ovi smetljari i bunkeraši svi ispadoše
svaka čast gigantu iz slovačke reprezentacije koji je bio povrijeđen,odbio izaći i igrao do 87 minute
vruce pivo wrote:Ako cemo gledati realno Italijani su kroz historiju znali i na gore nacine proci grupu ali ipak mislim da su upravo sada zasluzili da prodju. Jeste da su igrali lose ali su ipak u medjusobnim duelima bili bolji od Paragvaja a de ne govorim od Novog Zelanda.Protiv Slovaka su igrali pateticno ali ipak ne bi bilo nezasluzeno da su odigrali nerjeseno i prosli dalje.
Uglavnom iskljucivi krivac za ovu blamazu je Lippi zbog nepozivanja Cassana koji je mozda trenutno jedini pravi nasljednik Baggia,Del Piera i Totija.Uz njega mjesto u ekipi su morali imati Baloteli,Perota,Toni,Aquilani.... pa i Matarazi koji bi sigurno odigrao bolje od Canavara.
A 2 čista gola Talijanima nisu priznata, to niko ne spominje.
Jesu Talijani nabili komplekse mnogim ekipama - vječnim favoritima - koji niša ne osvajaju, pa se sad ovako vesele jer znaju da će im put ka tituli biti mnogo lakši
Bosanski_kralj wrote:A 2 čista gola Talijanima nisu priznata, to niko ne spominje.
Jesu Talijani nabili komplekse mnogim ekipama - vječnim favoritima - koji niša ne osvajaju, pa se sad ovako vesele jer znaju da će im put ka tituli biti mnogo lakši
Talijanima poceli da stizu stari cehovi na naplatu. Nadam se da ce naplata trajati barem narednih 70 godina i da ce biti sa dobrom kamatom.
Bosanski_kralj wrote:
Kojim vjecnim favoritima, ovdje se vesele navijaci BIH
Da su mu od pocetka turnira igrali Quaglarela i Di Natale, umjesto ona dva kloca Iaquinte i Gilardina, ne bi se uopste dovodili u situaciju da im prolaz dalje ovisi o par centimetara ofsajda.
Italija zasluženo ispala, ma koliko mi dragi bili, ali da su sve tri utakmice igrali kao zadjih 10 minuta danas skroz bi druga priča bila.
hz__semir wrote:ali da su sve tri utakmice igrali kao zadjih 10 minuta danas skroz bi druga priča bila.
Niko onako ne igra stalno, samo kad se gubi
Govorio sam i prije prvenstva da je ovo najlošija Italija kako ja znam za sebe, ali nisam se nadao da mogu ispasti iz najlošije grupe na prvenstvu
hz__semir wrote:ali da su sve tri utakmice igrali kao zadjih 10 minuta danas skroz bi druga priča bila.
Niko onako ne igra stalno, samo kad se gubi
Govorio sam i prije prvenstva da je ovo najlošija Italija kako ja znam za sebe, ali nisam se nadao da mogu ispasti iz najlošije grupe na prvenstvu
Haj da se ispravim ovako, da su u svakoj utakmici u kojoj su gubili (a gubili su u sve tri) imali po 10 onakvih minuta po poluvremenu, hladno bi se prošetali grupom.
Naravno to sve nije bilo moguće sa klocevima ala Gilardino, Iuaqinta, Gattusso, Camoranesi...