Grupa B

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Koja ce se reprezentacije plasirati u drugi krug ??

Poll ended at 22/06/2014 07:26

Spanija
24
40%
Nizozemska
22
37%
Australija
1
2%
Cile
13
22%

Total votes: 60

van Basten

#76 Re: Grupa B

Post by van Basten »

mene je od svih potrošenih najviše oduševio SIlva. Kad čovjek i u drugoj ekipi vidi kolika je to klocina onda mu bude jasnije kako je Džeki u Cityju.
ultima_palabra

#77 Re: Grupa B

Post by ultima_palabra »

van Basten wrote:mene je od svih potrošenih najviše oduševio SIlva. Kad čovjek i u drugoj ekipi vidi kolika je to klocina onda mu bude jasnije kako je Džeki u Cityju.
Lik je fenomen, ofirno mu opucati na gol :-) Izađe sam na golmana i pokušava neke lobove ili vraća loptu unazad... da sam mu ja trener izdvojio bih ga na treningu i natjerao da šutira hiljadu puta iz svih pozicija.
Jack Be Nimble

#78 Re: Grupa B

Post by Jack Be Nimble »

ultima_palabra wrote:
kory_galaktikos wrote:e valjda ce sad definitivno umrijet tiki taka
tako ti je kad povedes na prvenstvo 6 istih veznjaka koji ne mogu kreirati 2 sanse na cjeloj tekmi
A koga je mogao povesti? Fizički i psihički su nespremni, nemotivisani, potrošeni... ne može tu trener puno uraditi.
Mogao/trebao povesti Navasa i Negreda. Torez je rupa a Costa se pokazao da nije isti igrac kada igra za repku i klub. Takodjer je mogao staviti Degeu, Fabregasa, Matu nakon debakla prosle sedmice. Nije imao muda da okrene ledja igracima sa kojima je igrao zadnje cetiri godine.
tagomago

#79 Re: Grupa B

Post by tagomago »

off with barcelonina igra, sloboda narodu! samo rušit sve koji igraju dodaji-se-dok-ne-umru-igru :bih:
ultima_palabra

#80 Re: Grupa B

Post by ultima_palabra »

Jack Be Nimble wrote:
ultima_palabra wrote:
kory_galaktikos wrote:e valjda ce sad definitivno umrijet tiki taka
tako ti je kad povedes na prvenstvo 6 istih veznjaka koji ne mogu kreirati 2 sanse na cjeloj tekmi
A koga je mogao povesti? Fizički i psihički su nespremni, nemotivisani, potrošeni... ne može tu trener puno uraditi.
Mogao/trebao povesti Navasa i Negreda. Torez je rupa a Costa se pokazao da nije isti igrac kada igra za repku i klub. Takodjer je mogao staviti Degeu, Fabregasa, Matu nakon debakla prosle sedmice. Nije imao muda da okrene ledja igracima sa kojima je igrao zadnje cetiri godine.
Ne vidim Navasa i Negreda kao igrače koji mogu nešto promijeniti.

Costa se nije pokazao kao dobro rješenje, ali ko bi to mogao pretpostaviti. Stavio je Xavija i Piquea na klupu... možda je mogao ubaciti Cesca/Matu umjesto Kokea i Cazorle, ali teško da bi to šta promijenilo.
zecko_kupuz

#81 Re: Grupa B

Post by zecko_kupuz »

Španci sinoć pokazali da ostaju vjerni tt-u čak i kad su nadomak ispadanja. Ne odustaju tako lako. :D

Ali ozbiljno, čini mi se da je Costa problem no1. Nekako su cijeli napad podredili njemu. Prvo što je dobro odsječen, a drugo što su počeli preskakati sredinu nabacujući mu lopte koje on protrači u jedno 80% slučajeva. Plus, ljudi lošije pokrivaju teren nego ikada prije.

Bolje da se Del Bosque držao provjerene formule s EURO-a - Fabregas uskače kao lažna devetka. Barem su tako bili uigrani, ovo je katastrofa.
kory_galaktikos

#82 Re: Grupa B

Post by kory_galaktikos »

a lako je sad bit mudrac i nesto pisat,ali eno sinoc nisu uradili nista po krilima,bekovi i krila ofanzivno 0
jel to onaj azpikuleta inace lijevi bek bolji desno od carvajala,navas moze pretrcat na krilu sve i jednog igraca i ne mozes ga zvat
tiki taka je pokopana,eno cazorla i iniesta su sa 2 suta napravili vise nego sve ono prijasnje dodavanje i kruzenje
al ajd kako god oni zu zaduzili sve reprezentaciju sa 3 vezana takmicenja,da vidimo kako ce bit sad
limeni

#83 Re: Grupa B

Post by limeni »

dolazi do smjene generacije u spaniji. zamisli postanes prvak evrope, svijeta, opet evrope i onda opet sp..tesko je za te igrace naci motivaciju. treba se zahvaliti casillasu, alonsu, xaviju a i david villa je star.
naravno treba i spomenuti da je vrijeme tika take proslo i da treba vremena stvoriti novu ekipu.
ipak veliki respekt jednoj od najvecih generacija u fudbalu, a to je bila spanska reprezentacija zadnjih nekoliko godina!
putokaz1

#84 Re: Grupa B

Post by putokaz1 »

Nisam očekivao!
silva i košta protiv holandjanja su fulali sve i bi čudan gol Persija
onda promašaj toresa,buskeca
sada nova generacija,de gea,mata,lorente,ituraspe,morena,mogu još neki ostat ali nemogu ponovit ono čavija inijeste vilje
među 5 mogu bit u evropi al osvajat ne
limeni

#85 Re: Grupa B

Post by limeni »

limeni wrote:spanija je i dalje najkvalitetnija ekipa na svijetu, samo je pitanje hoce li stari igraci kao xavi, iniesta i casillas moci odrzati nivo koji su imali posljednih godina. ima tu jos igracina kao sto su ramos, costa, villa, torres, alonso..oni ce biti prvi u grupi.
Holandija ima problema u odbrani ali ce na krilima iskusnog van persija, robbena i sneijdera proci grupi i onda casno ispasti od brazila sa 0-3.
Chile je jedna jako kvalitetna i borbena ekipa i naravno ce se boriti za 2. mjesto u grupi ali eto mislim da ce holandija proci na gol razliku.
australija ce zavrsiti takmicenje s nula bodova jer nemaju kvalitet da se nose u ovoj jakoj skupini, nije to vise generacija marka viduke, kewella, bresciana i ostalih.

Spain- Holland 2-1
Chile- Australia 1-0
Australia- Holland 1-4
Spain- Chile 2-0
Chile- Holland 1-1
Spain- Australia 2-1

Spain 9
Holland 4
Chile 4
Australia 0
zaista je veliko iznenadjenje potop spanije, sad slijedi smjena generacije.australija ocekivano bez boda.
putokaz1

#86 Re: Grupa B

Post by putokaz1 »

Čile ispo i neka je penala neznaju dat
A Holandija mi se ne sviđa zašto neznam ni sam.
Post Reply