Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
leo karan
#326 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
juhuuuuu
urugvaj dere
zabit ce jos jedan
urugvaj dere
zabit ce jos jedan
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#327 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
ovo se pravo zakuhava. Jos dva gola i Juzna Afrika ide dalje 
- darius_maximus
#328 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Ja mislim da Juzna Afrika mora dati jos jedan, a Mexico primiti jos jedan, onda ce imati istu gol razliku, medjusobno su igrali nerijeseno, ali bi Juzna Afrika dala vise golova u tom slucaju, pa bi tako prosla dalje, ili?
-
Vjeruj!
#329 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Ko dovede ovog Indijanca da sudi? 
-
elSaik
#330 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Jar - Fra 3:0 + Uru - Mek 2:0 vodi JAR dalje.darius_maximus wrote:Ja mislim da Juzna Afrika mora dati jos jedan, a Mexico primiti jos jedan, onda ce imati istu gol razliku, medjusobno su igrali nerijeseno, ali bi Juzna Afrika dala vise golova u tom slucaju, pa bi tako prosla dalje, ili?
-
leo karan
#331 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
evo trenutne tabele pa racunajte
Group A P W D L F A GD Pts
1. Uruguay 3 2 1 0 4 0 4 7
2. Mexico 3 1 1 1 3 2 1 4
3. South Africa 3 1 1 1 3 4 -1 4
4. France 3 0 1 2 0 4 -4 1
Group A P W D L F A GD Pts
1. Uruguay 3 2 1 0 4 0 4 7
2. Mexico 3 1 1 1 3 2 1 4
3. South Africa 3 1 1 1 3 4 -1 4
4. France 3 0 1 2 0 4 -4 1
-
elSaik
#332 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Ili ukratko, ako bude 5 razlike za Uru i JAR zajedno danas, njih dvije prolaze. 
- darius_maximus
#333 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Pa ja, upravo ta situacija vodi Juznu Afriku dalje, sto je veoma moguce, samo da oni ne odigraju nerijeseno na kraju...elSaik wrote:Jar - Fra 3:0 + Uru - Mek 2:0 vodi JAR dalje.darius_maximus wrote:Ja mislim da Juzna Afrika mora dati jos jedan, a Mexico primiti jos jedan, onda ce imati istu gol razliku, medjusobno su igrali nerijeseno, ali bi Juzna Afrika dala vise golova u tom slucaju, pa bi tako prosla dalje, ili?
-
leo karan
#334 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
to je toelSaik wrote:Jar - Fra 3:0 + Uru - Mek 2:0 vodi JAR dalje.darius_maximus wrote:Ja mislim da Juzna Afrika mora dati jos jedan, a Mexico primiti jos jedan, onda ce imati istu gol razliku, medjusobno su igrali nerijeseno, ali bi Juzna Afrika dala vise golova u tom slucaju, pa bi tako prosla dalje, ili?
-
Dado dijasporitus
#335 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
ilielSaik wrote:Jar - Fra 3:0 + Uru - Mek 2:0 vodi JAR dalje.darius_maximus wrote:Ja mislim da Juzna Afrika mora dati jos jedan, a Mexico primiti jos jedan, onda ce imati istu gol razliku, medjusobno su igrali nerijeseno, ali bi Juzna Afrika dala vise golova u tom slucaju, pa bi tako prosla dalje, ili?
Jar - Fra 4:0 + Uru -Mek 1:0 i JAR opet ide dalje.
- Braco Alija
#336 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
zabiće mphela još jedan najmanje
lopove platini evo ti ga evo
lopove platini evo ti ga evo
- oldschool
#337 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Milina, sve ide po planu, Urugvaj i Mexico idu dalje, Gignac ne bi mogao igrati ni u Boksitu iz Milića
. 
-
Stari
#338 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Ovdje na svedskoj drzavnoj televiziji su upravo izrekli nesto od cega mi se malo zavrtilo u glavi ...od sjete...ovi ovdje sasvim otvoreno tvrde da ce u slucaju da Urugvajci strpaju jos jedan a Juznjaci takodjer jos jedan ...dakle u slucaju bodovnog poravnanja (i u bodovima i u gol-razlici) o daljnjem plasmanu odlucivati ....
lutrija
... isto kao sto je to bilo praksa u doba crnobijelih televizora sa samo jednim kanalom (na recimo EP 1968 u Italiji) ....pa vas pitam ..jel to ovi svedjani stvarno veze nemaju o zivotu (a kamoli o fudbalu) ...ili sam ja nesto krupno propustio?
- Globus
#339 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Do 70. minute maximalno ce Mexico izjednacit
- k3ngur
#340 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Imam osjecaj da je malo ovdje FIFA umjesala prste oko kartona da bi JAR makar prosla dalje. Onaj sudija pravi kloc, neznam da li je ono bilo za crveni...
Nego kako gledate ove dvije tekme u isto vrijeme, evo ja trenutno vise pratim FRA-JAR a svakih 10 minuta okrenem na drugi kanal i pogledam par minuta URU-MEX...
Nego kako gledate ove dvije tekme u isto vrijeme, evo ja trenutno vise pratim FRA-JAR a svakih 10 minuta okrenem na drugi kanal i pogledam par minuta URU-MEX...
- cyprus
#341 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Ipak Južna Afrika zakuhala...
ali ne vjerujem da će proć... da je riječ o bilo kojim drugim afrikancima navijo bih da stignu, ali ovi mi nisu nešto dragi 
- star(i)mo
#342 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Stari moj, 100% istina.Stari wrote:Ovdje na svedskoj drzavnoj televiziji su upravo izrekli nesto od cega mi se malo zavrtilo u glavi ...od sjete...ovi ovdje sasvim otvoreno tvrde da ce u slucaju da Urugvajci strpaju jos jedan a Juznjaci takodjer jos jedan ...dakle u slucaju bodovnog poravnanja (i u bodovima i u gol-razlici) o daljnjem plasmanu odlucivati ....lutrija
... isto kao sto je to bilo praksa u doba crnobijelih televizora sa samo jednim kanalom (na recimo EP 1968 u Italiji) ....pa vas pitam ..jel to ovi svedjani stvarno veze nemaju o zivotu (a kamoli o fudbalu) ...ili sam ja nesto krupno propustio?
-
Vjeruj!
#343 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Lutrija je zadnja opcija!Stari wrote:Ovdje na svedskoj drzavnoj televiziji su upravo izrekli nesto od cega mi se malo zavrtilo u glavi ...od sjete...ovi ovdje sasvim otvoreno tvrde da ce u slucaju da Urugvajci strpaju jos jedan a Juznjaci takodjer jos jedan ...dakle u slucaju bodovnog poravnanja (i u bodovima i u gol-razlici) o daljnjem plasmanu odlucivati ....lutrija
Prvo ide gol razlika, pa broj postignutih golova, pa medusobni, pa ...................., a lutrija je tek zadnja opcija.
-
Stari
#344 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
star(i)mo wrote:Stari moj, 100% istina.Stari wrote:Ovdje na svedskoj drzavnoj televiziji su upravo izrekli nesto od cega mi se malo zavrtilo u glavi ...od sjete...ovi ovdje sasvim otvoreno tvrde da ce u slucaju da Urugvajci strpaju jos jedan a Juznjaci takodjer jos jedan ...dakle u slucaju bodovnog poravnanja (i u bodovima i u gol-razlici) o daljnjem plasmanu odlucivati ....lutrija
-
Dado dijasporitus
#345 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Svedjani su malo dramaticni ali ne u potpunosti neispravni. Mislim da je to tacno samo ako bude JAR-FRA 3:0 a URU-MEX 2:1. Sa takvim rezultatom Meksiko i JAR imaju isto bodova, istu gol razliku, isti broj datih golova i nerjesen medjusobni rezulata. U tom slucaju lutrija odlucuje. Nisam siguran pa neka me neko ispravi.Stari wrote:Ovdje na svedskoj drzavnoj televiziji su upravo izrekli nesto od cega mi se malo zavrtilo u glavi ...od sjete...ovi ovdje sasvim otvoreno tvrde da ce u slucaju da Urugvajci strpaju jos jedan a Juznjaci takodjer jos jedan ...dakle u slucaju bodovnog poravnanja (i u bodovima i u gol-razlici) o daljnjem plasmanu odlucivati ....lutrija
- Dammme
#346 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
E ovi Meksikaci, ako prokockaju ovo što su imali pred ovu tekmu, onda ne trebaju više ni igrati lopte. Šatro mangupi, ne igra im se protiv Argentine. E sad bi mogli ne igrati nikako. Još uvijek polažem nadu u Južnoameričku solidarnost. Usput budi rečeno, ako je ovo Gurkufu direktni crveni karton, onda bi trebao dobiti kaznu od 3 utakmice.
-
leo karan
#347 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
gledam tako da nisam ni jedan gol vidio ni na ponovljenom snimkuak81 wrote:Imam osjecaj da je malo ovdje FIFA umjesala prste oko kartona da bi JAR makar prosla dalje. Onaj sudija pravi kloc, neznam da li je ono bilo za crveni...![]()
eto koji sam peh
-
Stari
#348 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
A kolko mene mozak sluzi (sto je vrlo diskutabilno ...ostarilo se) ...onaj stari sistem je predvidjao mogucnost ponavljanja susreta kao pretposljednju alternativu ...bacanje novcica tek ako i u ponovljenom susretu bude nerjeseno.Dado dijasporitus wrote:Svedjani su malo dramaticni ali ne u potpunosti neispravni. Mislim da je to tacno samo ako bude JAR-FRA 3:0 a URU-MEX 2:1. Sa takvim rezultatom Meksiko i JAR imaju isto bodova, istu gol razliku, isti broj datih golova i nerjesen medjusobni rezulata. U tom slucaju lutrija odlucuje. Nisam siguran pa neka me neko ispravi.Stari wrote:Ovdje na svedskoj drzavnoj televiziji su upravo izrekli nesto od cega mi se malo zavrtilo u glavi ...od sjete...ovi ovdje sasvim otvoreno tvrde da ce u slucaju da Urugvajci strpaju jos jedan a Juznjaci takodjer jos jedan ...dakle u slucaju bodovnog poravnanja (i u bodovima i u gol-razlici) o daljnjem plasmanu odlucivati ....lutrija
-
Dado dijasporitus
#349 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Na tu temu. Da li se prenose crveni i zuti kartoni na EP kvalifikacijske utakmice?Dammme wrote:E ovi Meksikaci, ako prokockaju ovo što su imali pred ovu tekmu, onda ne trebaju više ni igrati lopte. Šatro mangupi, ne igra im se protiv Argentine. E sad bi mogli ne igrati nikako. Još uvijek polažem nadu u Južnoameričku solidarnost. Usput budi rečeno, ako je ovo Gurkufu direktni crveni karton, onda bi trebao dobiti kaznu od 3 utakmice.
- Dammme
#350 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Pa ako se prenosi Salihovićev iz kvalifikacija, morao bi se prenositi i ovaj Gurkufa. U stvari ne prenose se kartoni, nego kazne koje su posljedica kartona.Dado dijasporitus wrote:Na tu temu. Da li se prenose crveni i zuti kartoni na EP kvalifikacijske utakmice?Dammme wrote:E ovi Meksikaci, ako prokockaju ovo što su imali pred ovu tekmu, onda ne trebaju više ni igrati lopte. Šatro mangupi, ne igra im se protiv Argentine. E sad bi mogli ne igrati nikako. Još uvijek polažem nadu u Južnoameričku solidarnost. Usput budi rečeno, ako je ovo Gurkufu direktni crveni karton, onda bi trebao dobiti kaznu od 3 utakmice.