Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
leo karan

#326 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by leo karan »

juhuuuuu
urugvaj dere
zabit ce jos jedan
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#327 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by Dado dijasporitus »

ovo se pravo zakuhava. Jos dva gola i Juzna Afrika ide dalje :D
darius_maximus

#328 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by darius_maximus »

Ja mislim da Juzna Afrika mora dati jos jedan, a Mexico primiti jos jedan, onda ce imati istu gol razliku, medjusobno su igrali nerijeseno, ali bi Juzna Afrika dala vise golova u tom slucaju, pa bi tako prosla dalje, ili?
Vjeruj!

#329 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by Vjeruj! »

Ko dovede ovog Indijanca da sudi? :x
elSaik

#330 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by elSaik »

darius_maximus wrote:Ja mislim da Juzna Afrika mora dati jos jedan, a Mexico primiti jos jedan, onda ce imati istu gol razliku, medjusobno su igrali nerijeseno, ali bi Juzna Afrika dala vise golova u tom slucaju, pa bi tako prosla dalje, ili?
Jar - Fra 3:0 + Uru - Mek 2:0 vodi JAR dalje. :)
leo karan

#331 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by leo karan »

evo trenutne tabele pa racunajte

Group A P W D L F A GD Pts
1. Uruguay 3 2 1 0 4 0 4 7
2. Mexico 3 1 1 1 3 2 1 4
3. South Africa 3 1 1 1 3 4 -1 4
4. France 3 0 1 2 0 4 -4 1
elSaik

#332 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by elSaik »

Ili ukratko, ako bude 5 razlike za Uru i JAR zajedno danas, njih dvije prolaze. :-D
darius_maximus

#333 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by darius_maximus »

elSaik wrote:
darius_maximus wrote:Ja mislim da Juzna Afrika mora dati jos jedan, a Mexico primiti jos jedan, onda ce imati istu gol razliku, medjusobno su igrali nerijeseno, ali bi Juzna Afrika dala vise golova u tom slucaju, pa bi tako prosla dalje, ili?
Pa ja, upravo ta situacija vodi Juznu Afriku dalje, sto je veoma moguce, samo da oni ne odigraju nerijeseno na kraju... :)
leo karan

#334 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by leo karan »

elSaik wrote:
to je to
Dado dijasporitus

#335 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

elSaik wrote:
ili

Jar - Fra 4:0 + Uru -Mek 1:0 i JAR opet ide dalje.
Braco Alija

#336 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by Braco Alija »

zabiće mphela još jedan najmanje
lopove platini evo ti ga evo
oldschool

#337 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by oldschool »

Milina, sve ide po planu, Urugvaj i Mexico idu dalje, Gignac ne bi mogao igrati ni u Boksitu iz Milića :D . :lol:
Stari

#338 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by Stari »

Ovdje na svedskoj drzavnoj televiziji su upravo izrekli nesto od cega mi se malo zavrtilo u glavi ...od sjete...ovi ovdje sasvim otvoreno tvrde da ce u slucaju da Urugvajci strpaju jos jedan a Juznjaci takodjer jos jedan ...dakle u slucaju bodovnog poravnanja (i u bodovima i u gol-razlici) o daljnjem plasmanu odlucivati .... :shock: lutrija :shock: ... isto kao sto je to bilo praksa u doba crnobijelih televizora sa samo jednim kanalom (na recimo EP 1968 u Italiji) ....pa vas pitam ..jel to ovi svedjani stvarno veze nemaju o zivotu (a kamoli o fudbalu) ...ili sam ja nesto krupno propustio?
Globus

#339 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by Globus »

Do 70. minute maximalno ce Mexico izjednacit
k3ngur

#340 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by k3ngur »

Imam osjecaj da je malo ovdje FIFA umjesala prste oko kartona da bi JAR makar prosla dalje. Onaj sudija pravi kloc, neznam da li je ono bilo za crveni... :roll:

Nego kako gledate ove dvije tekme u isto vrijeme, evo ja trenutno vise pratim FRA-JAR a svakih 10 minuta okrenem na drugi kanal i pogledam par minuta URU-MEX... :)
cyprus

#341 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by cyprus »

Ipak Južna Afrika zakuhala... :-D ali ne vjerujem da će proć... da je riječ o bilo kojim drugim afrikancima navijo bih da stignu, ali ovi mi nisu nešto dragi :roll:
star(i)mo

#342 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by star(i)mo »

Stari wrote:Ovdje na svedskoj drzavnoj televiziji su upravo izrekli nesto od cega mi se malo zavrtilo u glavi ...od sjete...ovi ovdje sasvim otvoreno tvrde da ce u slucaju da Urugvajci strpaju jos jedan a Juznjaci takodjer jos jedan ...dakle u slucaju bodovnog poravnanja (i u bodovima i u gol-razlici) o daljnjem plasmanu odlucivati .... :shock: lutrija :shock: ... isto kao sto je to bilo praksa u doba crnobijelih televizora sa samo jednim kanalom (na recimo EP 1968 u Italiji) ....pa vas pitam ..jel to ovi svedjani stvarno veze nemaju o zivotu (a kamoli o fudbalu) ...ili sam ja nesto krupno propustio?
Stari moj, 100% istina.
Vjeruj!

#343 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by Vjeruj! »

Stari wrote:Ovdje na svedskoj drzavnoj televiziji su upravo izrekli nesto od cega mi se malo zavrtilo u glavi ...od sjete...ovi ovdje sasvim otvoreno tvrde da ce u slucaju da Urugvajci strpaju jos jedan a Juznjaci takodjer jos jedan ...dakle u slucaju bodovnog poravnanja (i u bodovima i u gol-razlici) o daljnjem plasmanu odlucivati .... :shock: lutrija :shock: ... isto kao sto je to bilo praksa u doba crnobijelih televizora sa samo jednim kanalom (na recimo EP 1968 u Italiji) ....pa vas pitam ..jel to ovi svedjani stvarno veze nemaju o zivotu (a kamoli o fudbalu) ...ili sam ja nesto krupno propustio?
Lutrija je zadnja opcija!
Prvo ide gol razlika, pa broj postignutih golova, pa medusobni, pa ...................., a lutrija je tek zadnja opcija.
Stari

#344 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by Stari »

star(i)mo wrote:
Stari moj, 100% istina.
:shock: nemoj :shock: ....pa kad je to FIFA vratila u opticaj to prahistorijsko pravilo? Mislim ...nije da mi je nesto strasno krivo zbog toga .... ali stvarno nisam bio u toku
Dado dijasporitus

#345 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Svedjani su malo dramaticni ali ne u potpunosti neispravni. Mislim da je to tacno samo ako bude JAR-FRA 3:0 a URU-MEX 2:1. Sa takvim rezultatom Meksiko i JAR imaju isto bodova, istu gol razliku, isti broj datih golova i nerjesen medjusobni rezulata. U tom slucaju lutrija odlucuje. Nisam siguran pa neka me neko ispravi.
Dammme

#346 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by Dammme »

E ovi Meksikaci, ako prokockaju ovo što su imali pred ovu tekmu, onda ne trebaju više ni igrati lopte. Šatro mangupi, ne igra im se protiv Argentine. E sad bi mogli ne igrati nikako. Još uvijek polažem nadu u Južnoameričku solidarnost. Usput budi rečeno, ako je ovo Gurkufu direktni crveni karton, onda bi trebao dobiti kaznu od 3 utakmice.
leo karan

#347 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by leo karan »

ak81 wrote:Imam osjecaj da je malo ovdje FIFA umjesala prste oko kartona da bi JAR makar prosla dalje. Onaj sudija pravi kloc, neznam da li je ono bilo za crveni... :roll:

Nego kako gledate ove dvije tekme u isto vrijeme, evo ja trenutno vise pratim FRA-JAR a svakih 10 minuta okrenem na drugi kanal i pogledam par minuta URU-MEX... :)
gledam tako da nisam ni jedan gol vidio ni na ponovljenom snimku :D
eto koji sam peh
Stari

#348 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by Stari »

Dado dijasporitus wrote:
Svedjani su malo dramaticni ali ne u potpunosti neispravni. Mislim da je to tacno samo ako bude JAR-FRA 3:0 a URU-MEX 2:1. Sa takvim rezultatom Meksiko i JAR imaju isto bodova, istu gol razliku, isti broj datih golova i nerjesen medjusobni rezulata. U tom slucaju lutrija odlucuje. Nisam siguran pa neka me neko ispravi.
A kolko mene mozak sluzi (sto je vrlo diskutabilno ...ostarilo se) ...onaj stari sistem je predvidjao mogucnost ponavljanja susreta kao pretposljednju alternativu ...bacanje novcica tek ako i u ponovljenom susretu bude nerjeseno.
Dado dijasporitus

#349 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Dammme wrote:E ovi Meksikaci, ako prokockaju ovo što su imali pred ovu tekmu, onda ne trebaju više ni igrati lopte. Šatro mangupi, ne igra im se protiv Argentine. E sad bi mogli ne igrati nikako. Još uvijek polažem nadu u Južnoameričku solidarnost. Usput budi rečeno, ako je ovo Gurkufu direktni crveni karton, onda bi trebao dobiti kaznu od 3 utakmice.
Na tu temu. Da li se prenose crveni i zuti kartoni na EP kvalifikacijske utakmice?
Dammme

#350 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )

Post by Dammme »

Dado dijasporitus wrote:
Dammme wrote:E ovi Meksikaci, ako prokockaju ovo što su imali pred ovu tekmu, onda ne trebaju više ni igrati lopte. Šatro mangupi, ne igra im se protiv Argentine. E sad bi mogli ne igrati nikako. Još uvijek polažem nadu u Južnoameričku solidarnost. Usput budi rečeno, ako je ovo Gurkufu direktni crveni karton, onda bi trebao dobiti kaznu od 3 utakmice.
Na tu temu. Da li se prenose crveni i zuti kartoni na EP kvalifikacijske utakmice?
Pa ako se prenosi Salihovićev iz kvalifikacija, morao bi se prenositi i ovaj Gurkufa. U stvari ne prenose se kartoni, nego kazne koje su posljedica kartona.
Locked