GROZD

Post Reply
Prenj

Post by Prenj »

Sta mislite kako je Otpor, koji je itekako bio zasluzan za rushenje Milosevica, skupio pare?
Trebali su odbiti i jos par decenija stenjati pod Slobom ili ... ?
Takodje, Lenjina i brojne druge revolucionare su godinama prije Oktobarske revoucije finansirali protivnici carske Rusije, poput popularno mrskih Britanaca ...

Istorija je puna primjera ...
Lady_Incognitoo

Post by Lady_Incognitoo »

Goa wrote:Al kad nevladine organizacije dobiju pare od USAID onda vam je to problem

A kad vi dobijete tad je ok....
Tacno tako!! :thumbup:
Reina

Post by Reina »

da li ta nevladina organizacija "Grozd" koju finasira USAID postoji
i u RS ili samo u Federaciji ili :?
edu

Post by edu »

Prenj wrote:Sta mislite kako je Otpor, koji je itekako bio zasluzan za rushenje Milosevica, skupio pare?
Takodje, Lenjina i brojne druge revolucionare su godinama prije Oktobarske revoucije finansirali protivnici carske Rusije, poput popularno mrskih Britanaca ...

da li ti podrzavas ideju da se ide od vrata do vrata i nudi po 100 km svakome ko ce nakon uzimanja tih para doci na proteste?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Lady_Incognitoo wrote:
Goa wrote:Al kad nevladine organizacije dobiju pare od USAID onda vam je to problem

Tacno tako!! :thumbup:
lijepo je kad se radne kolege slazu...
ali vodite racuna
DOSTA! je pokret, GROZD projekat...usaidov...ne finansira se samo pravljenje plakata...ni bedzeva....vec se finansiraju i radionice...i putni troskovi...
a pojedini DOSTA!shi su otisli u minus mashala...jer nisu htjeli primiti pare...kako ne bi postali...neciji :D:D:D

hajd lijep pozdrav i opustite se...
ili nastavite hraniti bolesne ambicije nacionalista kojima ovakav moguc sukob itekako odgovara...
Stolac92

Post by Stolac92 »

Da, odbili bi pare od USAID-a i od ostalih sličnih organizacija.
Primamo samo bezuslovne donacije i sami se finansiramo (nisu nam potrebne neke velike pare) i od prodaje majica, bedževa i ostalih stvari...
DOSTA! nije OTPOR niti će ikad biti ono što je OTPOR bio...
DOSTA! je vječna građanska opozicija
DOSTA! ide pod parolom da CILJ NE OPRAVDAVA SREDSTVO
I nije bitna masa i tor nego pojedinac i pojedinka.
Goa

Post by Goa »

edu wrote:

sad ce tebi edu nacrtati.. :D :D :D

ja nemam nikakvih problema sa tim sto neko dobija pare od stranaca za bilo koji posao..ljudi moraju raditi..ali manite se poredjenja sa pokretom dosta! i isticanja "jedine" razlike
DOSTA! želi samo da se svi problemi rjese (ne zeleci da se svrsta ni na jednu potencijalnu stranu), dok GROZD kaze konkretno koje probleme
to mozete prodavati maloj djeci..i ponekim strancima.. :D :D :D
Edu, ja sto napisem to i mislim. Kroz GROZD su po prvi put nevladine organizacije rekle jasno sta zele da se u ovoj zemlji desi u naredne četri godine i rekle su koji su to konkretni problemi ( po prvi put jer su do sad svi bili klasicni oportunisti).

Za razliku od DOSTA! GROZD moze pomoći onima koji zaista zele da se pozitivne promjene naprave u BiH. DOSTA! KAZE DA IM JE DOSTA I LOPOVA I ONIH KOJI TO NISU. dosta im je svega i to je ok.

da bi lakse shvatio, probaj ti EDU napisati listu prioritetnih stvari (od 1 do 10) koje bi se trebale rjesiti u BiH.

za ovo ces se sigurno namuciti al ti mozda i mozes uraditi za jedan dan...

Al kad dodje vrijeme da nadjes jos nekog pa da vas dvojca saglasite zajednicu listu onda cu te cekati da se javis... nadam se da bi to uspio za jedno godinu....
Prenj

Post by Prenj »

zmijaIzmaj wrote:
Prenj wrote:Sta mislite kako je Otpor, koji je itekako bio zasluzan za rushenje Milosevica, skupio pare?

vjerovatno si gledo bibisijevu emisiju o rusenju milsevica....ja tu mogu samo zakljuciti da kad je medjunarodna zajednica odlucila da srusi milosevica, to je i uradila, a Otpor je bio marioneta
Neko bi mogao reci da je i Tito bio marioneta, jer partizanski pokret je od 1944. bio izdasno pomognut od strane Britanaca, pa sta se na kraju desilo?
Lenjina vec spomenuh ...
Natasi Kandic protivnici svo vrijeme lijepe labele tipa sorosheva kucka, americka kurva, i sl., zato sto prima novac od mrskih protivnika raznih srbijanskih rezima.
Sta mislis kako je Natasa dobila snimak o ubistvu Srebrenicana koji je zaista uzdrmao Srbiju (koliko god to izgledalo nedovoljno)?
Na lijepe oci?
Pitanje je veliko sta bi od Natase Kandic i njene organizacije bilo da nije mrske pomoci ...
Da ne tabirimo dalje kako opstaju razni Greenpeaci i slicne organizacije ...
Last edited by Prenj on 07/06/2006 13:17, edited 1 time in total.
edu

Post by edu »

polako..vidjet cemo sta ce biti sa grozdom kad se usaid povuce.. :-) :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

@DOSTA - sabur braco i sestre :D

@Goa, vama cestitke na napravljenoj listi, ali to vam ne daje za pravo da radite ono sto se desilo juce i sto se planiralo uraditi veceras.

@Prenj, ima li ista pozitivno za tebe?
Stolac92

Post by Stolac92 »

Prenj, sve to što si rekao stoji... ali neka GROZD to radi je su već počeli, a neka nas puste da mi radimo kako mi hoćemo. Samo se o tome radi.

Nikad ništa nismo rekli protiv GROZDA, osim ovdje na forumu i to danas, ali ovaj forum je i kao neka vrsta mjesta za rasprave jer smo svi pod nickovima i ono što ovdje kažemo nema toliku težinu kao kad se stane imenom i prezimenom. Tako da po meni nema mnogo štete od današnje rasprave...

Cijela poenta je da je GROZD izabrao da primi lovu a mi nismo. I da mi ne želimo u GROZD i da nas prestanu prikazivati kao dio GROZDA.

Samo se o tome radi... ako to mogu ispoštovati široko im polje... a mi ćemo biti bobe...
Goa

Post by Goa »

Stolac92 wrote:Da, odbili bi pare od USAID-a i od ostalih sličnih organizacija.
Primamo samo bezuslovne donacije i sami se finansiramo (nisu nam potrebne neke velike pare) i od prodaje majica, bedževa i ostalih stvari...
tako je mislio svako na pocetku....
Fair Life

Post by Fair Life »

DOSTAshi... ne dajte se isprovocirati!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Goa wrote:
ali mi izdrzasmo...i porasli smo...i super nam je...
Stolac92

Post by Stolac92 »

mIRCerka wrote:
Goa wrote:
Tako je mirci :-D :-D :-D

I samo da kažem da se volimo i da praktikujemo siguran seks sa onima koji nisu u Pokretu DOSTA!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Stolac92 wrote:
mIRCerka wrote:
Goa wrote: tako je mislio svako na pocetku....

I samo da kažem da se volimo i da praktikujemo siguran seks sa onima koji nisu u Pokretu DOSTA!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: medo je DOSTAsh!!!
edu

Post by edu »

i jebemo dzaba.. :D :D :D
Lady_Incognitoo

mIRCerka wrote:
Stolac92 wrote:
mIRCerka wrote: ali mi izdrzasmo...i porasli smo...i super nam je...

Super, jos samo Stolac da ubjedi zenu :D :D
Stolac92

Post by Stolac92 »

Lady_Incognitoo wrote:
mIRCerka wrote:
Stolac92 wrote: Tako je mirci :-D :-D :-D

Moja žena je prava DOSTA!-šica :P :P :P

Pa zar ne znaš da je hljeb napravila za akciju? Ne bih mogao ni prnuti na platou bez njene dozvole. Ona je sve ovo i zakuhala (sa digo kvascem, naravno).
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Lady_Incognitoo wrote:
mIRCerka wrote:
Stolac92 wrote: Tako je mirci :-D :-D :-D

pa ocigledno nisi dolazila na plato cim ne znas... :D:D:D
i ona je DOSTAshica, pritom navija za NAJBOLJI KLUB NA SVIJETU...da je nije stolac ozenio, ja bih :D
privremeni

Post by privremeni »

Za Grozd cuo zahvaljujuci pokretu DOSTA i linku koji su ostavili na forumu(valjda i to nesto govori). Negdje u isto vrijeme procitao clanak o njihovoj peticiji i potpisima koje su skupljali u Sarajevu. Fol je bio kada me prijatelj (potpisao njihovu peticiju) pitao znam li sta o njima. :lol: Toliko o informiranosti.
Pregledao stranicu i moram reci da je totalno neazurna, anemicna (postoji reda radi jer se i to smatra poslom). Postoji i forum, ako se moze takvo sta reci za isti. Bar po prezentiranim podacima, gro aktivnosti je ucesce na okruglim stolovima, seminarima i radionicama. Lista donatora impresivna, kao i pridruzenih clanica ili sta su to vec (nedostaje samo DOSTA). O spisku zahtjeva ne bih diskutovao.

U svakom slucaju zelim im mnogo uspjeha u daljem radu, mnogo aktivista i akcija (aktivirajte forum pa da vas posjetimo! :D ).

Medjutim, pokret DOSTA (ako sam dovoljno informisan) je ipak postavljen i zamisljne na drugi nacin i na drugim osnovama.Mozda se zato ovo i dogadja. Ono sto ste prihvatili kao pravilo za politicke organizacije (mogu pojedinci kao fizicka lica, a ne kao predstavnici stranaka) trebate prosiriti i na sve vrste organizacija. Dok dovoljno ne ojacate, a sad ste u najgoroj fazi razvoja.
Elem, pod pretpostavkom da su svima namjere postene i dobronamjerne, a krajnji cilj isti, naci ce te se na nekoj tacki svog daljnjeg djelovanja narednih godina 8) i nastaviti zajedno ka boljoj buducnosti.
Zato forca omladino!
Lady_Incognitoo

mIRCerka wrote:
Lady_Incognitoo wrote:
mIRCerka wrote:

pa ocigledno nisi dolazila na plato cim ne znas... :D:D:D
i ona je DOSTAshica, pritom navija za NAJBOLJI KLUB NA SVIJETU...da je nije stolac ozenio, ja bih :D
Nisam skontala iz prethodnog posta...Bila sam jednom na platou, al ne pise zeni na celu da mu je zena, a mozda tad i nije bila tu, svejedno, nisam to nesto dobro skontala ili se mozda stolac malo zabunio :oops:
edu

Post by edu »

sad ce joj stolac uzvratiti.."medo je super..da se mircy ne zabavlja s njim..ja bih se zabavlj'o".. :D :D :D
novel

Post by novel »

i ona je DOSTAshica, pritom navija za NAJBOLJI KLUB NA SVIJETU...da je nije stolac ozenio, ja bih
:D tobe jarabi :D kud ide taj pokret DOSTA :D :oops:
Goa

Post by Goa »

Ma nije pitanje sta ce biti kad se povuce ovaj ili onaj ili kad se zavrsi projekat ovaj ili onaj.

bitne su dvije stvari: protiv cega si i za sta si? Ima li neko neke primjedbe na zahtjeve GROZD-a?

Evo npr oni koji su protiv mogli bi naći u Građanskoj platformi nesta sto je trebalo biti bolje definisano ili sta ja znam nesta sta je pogresno....

Svi se lijepimo na pricu oko referenduma i inih sranja, a svi bjezimo s tema koje su najbitnije za obicne ljude....
Post Reply