Tačno, a jedini stvarni pobjednik je SNSD koji u svom etnički očišćenom entitetu ima punu kontrolu i mogućnost diktiranja procesa u BiH.Komrad wrote:Koliko god ga SDP ne moze dobiti ne moze ni HDZ ...i to je cinjenica... pa neka Spiric bude predsjedavajuci jos 400gletacina wrote:
Ja jedno, on deseto. Suština je da SDP ni u kom slučaju ne može dobiti mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara. I to je činjenica. Jedina alternativa je da Špirić do sljedećih izbora bude predsjedavajući. Jedino pametno što bi SDP sad mogao uraditi je prepustiti to mjesto HDZ-u ili eventualno devedestki što je vrlo teško, ali zauzvrat tražiti ustupke. I šta je tu nejasno? Blokiraju Dom naroda jer im se može, a SDP nema rješenja protiv toga, što pokazuje slabost SDP-a.
Jedino sto SDP sada treba uraditi jeste nastaviti sa formiranjem vlada u kantonima gdje je to moguce
Jos jednom razgovarati sa HDZ1990 mozda njima ponuditi mjesto predsjedavajuceg u zamjenu da podrze SDPove kandidate u Dom narda
nakon toga sazvati sjednicu doma naroda u novom sazivu i poceti sa poslom
Ja bih bio najsretniji kada bi se HDZ mogao trajno poslati u političku prošlost, ali nažalost u današnjom konstelaciji odnosa njihovo ignorisanje ne može na dobro izaći. A i sam ćeš se uvjeriti u to.