Grčka, ljetovanje?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

vryzas

#101 Re: Grčka, ljetovanje?

Post by vryzas »

Reisova wrote:Ide li ko u Grcku ove godine ? Ovaj direktni let Sarajevo Atina zvuci primaljivo.
Ima li ko iskustva gdje iz Atine ...koji je najblizi otok kako se.prebaciti I sl...a da je normalna cijena.. ?

https://travelgreecetraveleurope.com/20 ... to-athens/

https://www.aeginagreece.com/aegina-island/

Ovo je za jednodnevne ture...ostala ostrva su udaljena nekoliko sati i ne isplati se otici na jedan dan.
agent_zero

#102 Re: Grčka, ljetovanje?

Post by agent_zero »

bumboo wrote:
agent_zero wrote:To oko Atine ne valja ništa, od kopnenog dijela jedino Halidiki i Jonska obala.
Ozbiljno? A po slikama ova mjesta izgledaju lijepo, još i Atina blizu pa bi se moglo nešto i obići. Ne znam, ako bi se odlučili, išli bi avionom pa mi se ta kopnena mjesta čine najjednostavnijim za smjestiti se, pogotovo s djecom. Kasnije bi se možda mogao napraviti izlet do nekog bližeg otoka. Vidjeću još, uglavnom razmatramo Grčku i Tursku, Turska ove godine preskupa i preko agencija i u samostalnom aranžmanu...
Ja sam prošle godine detaljno Grčku prostudirao, jednom sam već bio (između Soluna i Halkidikija), a planirao sam i prošlo ljeto tamo na godišnji i nije džaba najjeftinije to oko Atine.
Reisova

#103 Re: Grčka, ljetovanje?

Post by Reisova »

Ne znam cudno mi je pravo da nijedna agencija iz Sarajeva ne nudi neki aranzman ..cudno pravo a evo gledam ne.mogu da nadjem let koji sam gledala ?! A ko je isao hajmo neki prijedlog tip Atina 4 dana a 5 dana neko selo ili vece mjesto sa.pjescanom.plazom na obali ne.mora biti.blizu ono da se.moze zapiciti.vozom do tamo...
Mea_parvitas

#104 Re: Grčka, ljetovanje?

Post by Mea_parvitas »

Moja preporuka za grad Ioannina, lezi na jezeru, odlican nocni zivot, jeftina hrana i pice, ja sam uzeo hotel sa 5 zvjezdica (70 eura noc za 2 osobe sa fantasticnim doruckom) i tu se kupao najcesce, isao sam par puta do plaza i tu imate fantazija izbor takodje a udaljene su tacno 1h autoputem. Koga vise zanima mogu i detaljnije
Reisova

#105 Re: Grčka, ljetovanje?

Post by Reisova »

Mea_parvitas wrote:Moja preporuka za grad Ioannina, lezi na jezeru, odlican nocni zivot, jeftina hrana i pice, ja sam uzeo hotel sa 5 zvjezdica (70 eura noc za 2 osobe sa fantasticnim doruckom) i tu se kupao najcesce, isao sam par puta do plaza i tu imate fantazija izbor takodje a udaljene su tacno 1h autoputem. Koga vise zanima mogu i detaljnije
Hvala ti. Mi kontamo 4 dana u atini I 6 na plazi. Ali kako I kuda od atine kakav je prevoz cime doci vazno mi je da je hotel pjescanoj plazi ili blizu .... cime.doci iz atine.ili neki otok blizu ali kakp.doci do tamo ?! hvala za pomoc ..
Krizzia

#106 Re: Grčka, ljetovanje?

Post by Krizzia »

Reisova wrote:
Mea_parvitas wrote:Moja preporuka za grad Ioannina, lezi na jezeru, odlican nocni zivot, jeftina hrana i pice, ja sam uzeo hotel sa 5 zvjezdica (70 eura noc za 2 osobe sa fantasticnim doruckom) i tu se kupao najcesce, isao sam par puta do plaza i tu imate fantazija izbor takodje a udaljene su tacno 1h autoputem. Koga vise zanima mogu i detaljnije
Hvala ti. Mi kontamo 4 dana u atini I 6 na plazi. Ali kako I kuda od atine kakav je prevoz cime doci vazno mi je da je hotel pjescanoj plazi ili blizu .... cime.doci iz atine.ili neki otok blizu ali kakp.doci do tamo ?! hvala za pomoc ..
Ja sam letjela iz Atene na Santorini za 5€, na Kretu za 11€. Uber sa aerodroma do grada je oko 25€. Dosta su popularni i trajekti.
Sad vec gledajte smjestaj za Atenu.

Cetiri dana u Ateni, osim ako ste neki bas zaludjenik u grcku povijest i mitologiju je previse :mrgreen: Za Atenu treba imati dobar zeludac, ja nisam imala :D Preprljava je, prebucna, puna migranata, promet je neka druga dimenzija ( iako smo odavde renuli sa planom da rentamo auto i obidjemo sve oko Atene jer smo bili 8 dana, nismo se usudili) i imas osjecaj da si bankomat.

Al zato kad krocis nogom na neki od otoka...relax... sve moze i nema da neceg nema!
Ako vas jos neki detalji zanimaju, pitajte.
Reisova

#107 Re: Grčka, ljetovanje?

Post by Reisova »

Krizzia wrote:
Reisova wrote:
Ja sam letjela iz Atene na Santorini za 5€, na Kretu za 11€. Uber sa aerodroma do grada je oko 25€. Dosta su popularni i trajekti.

Cetiri dana u Ateni, osim ako ste neki bas zaludjenik u grcku povijest i mitologiju je previse :mrgreen: Za Atenu treba imati dobar zeludac, ja nisam imala :D Preprljava je, prebucna, puna migranata, promet je neka druga dimenzija ( iako smo odavde renuli sa planom da rentamo auto i obidjemo sve oko Atene jer smo bili 8 dana, nismo se usudili) i imas osjecaj da si bankomat.

Al zato kad krocis nogom na neki od otoka...relax... sve moze i nema da neceg nema!
Ako vas jos neki detalji zanimaju, pitajte.
Reisova

#108 Re: Grčka, ljetovanje?

Post by Reisova »

Ako vas jos neki detalji zanimaju, pitajte.[/quote]

Hvala :) Kako tako jeftine karte ?! Mi I ne mislimo ma otoke jer ne znamo kako I kuda. U Atinu dolazimo oko 13 mislimo dmah negdje...Mozda vozom ..Hvala.za.svaki.savjet
Krizzia

#109 Re: Grčka, ljetovanje?

Post by Krizzia »

Reisova wrote: Hvala :) Kako tako jeftine karte ?! Mi I ne mislimo ma otoke jer ne znamo kako I kuda. U Atinu dolazimo oko 13 mislimo dmah negdje...Mozda vozom ..Hvala.za.svaki.savjet
Tako jeftine katre su kupljene par mjeseci prije. Bude stvarno doata takvih akcija kroz godinu.
Mi smo u Ateni bili smjesteni u djelu Koukaki, najcesce smo koristili uber, iako nam je metro bio 100ak m od stana. Ne znam u kojem mjesecu idete, al imajte na umu da je jaaaako vruce ljeti.
Nas nisu nesto pretjerano odusevili ti ostaci anticke kulture, pa smo mi vrijeme uglavnom provodili jeduci, pijuci i setajuci tim poznatim ulicama u Ateni.

Moja preporuka ide definitivno za Lycabetous brdo i zalazak sunca na istom. Guzva je stvano ogromna, ali se isplati doci malo ranije i naci mjesto. Zalazak je nevjerojatan stvarno. Uber do gore je oko 6€. Ima i restoran.
Rafael4

#110 Re: Grčka, ljetovanje?

Post by Rafael4 »

. . .
Post Reply