Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U utakmici protiv Grcke osvajamo

nista
59
15%
1 bod
142
36%
3 boda
189
48%

Total votes: 390

JThomas

#2276 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by JThomas »

ja sam i dalje siguran da ćemo mi negdje drugo čvaknuti bodove gdje oni neće i da ćemo sa dvije neriješene protiv grčke biti prvi.

a opet kažem, ko od deset utakmica kvalifikacija očekuje 900 minuta lepršave igre, neka prati španiju, ustvari možda bi se i tu razočarao, eno gruziju jedva pobijediše 0-1 u 89. minuti...
frngla

#2277 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by frngla »

Nismo mi brate otkinuli bod, grci su izgubili dva... U biti, ja sam zadovoljan, idemo dalje :bih:
drugtito2011

#2278 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by drugtito2011 »

Svasta se napisalo, i lijepog i ruznog,pa ja molim strucnjake da mi odgvore:

1. Mozete li postaviti klip jedne izradjene akcije koju su Grci napravili za cijelu utakmicu. Ne racunajuci 3 nase greske.
2. Grci igraju 20 godina na isti nacin, i znaju se u dusu. Koliko je utakmica nasa reprezentacija odigrala na isti nacin, sa istim sastavom? Da li tu postoji razlika izmedju Grka i nas?
3.Jesu li Grci 10 na listi, zbog ljepote ili rezultata, za razliku od nas koji smo se uzjebali jer smo upali medju 30.
4.Hrvati zamalo smijenise Bilica zbog Grka, i sve se nogom u guzicu udarali jer su bili drugi u grupi. Jel mislite da smo mi bolji od Hrvatske, bez obzira da na nas patriotizam?
5. Grci su ovakvom igrom postali evropski prvaci. Koga boli neka stvar kako su igrali. Bili su PRVACI i to se pamti. Sta fali sto su nasi igrali lose i uzeli im bod. Pamti se bod ili mislite da smo Spanija pa da je ovo neuspjeh?
6. Ovo je prvi put da smo mi u situaciji da budemo prvi u grupi i da nam GLEDAJU U LEDJA. Vazda smo mi gledali tudja ledja i pravili kalkulacije. Zar je to lose kad drugi traze nacin da te stignu? Ja mislim da nije.

I jos par zapazanja sa utakmice, samo da se shvati gdje smo.

Zadnju utakmicu u Zenici delegat je htio prekinuti zbog lasera. Ranije smo se naplacali kazni zbog pritoehnike.

Sinoc je bilo i lasera, i pirotehnike, i NISTA. Niko ne reaguje. Pitam Vas zasto?

Sudija: Ono foliranje penala od strane Grka, je bilo iz aviona vidljivo. Da li se sudija trznuo da dodijeli zuti? Nas igrac bi fasovo zuti ko kuca. Zuti Vranjesa? Na ponovljenom snimku se vidi da nije dotaknuo Grka. S druge strane neki Grk je pokupio Salihovica, krvnicki ko Pepe,a ni faul nismo dobili? Jel sudija corav ili je nesto drugo u pitanju?

Da li smo mi realno jos uvijek mala reprezentacija? :bih:

PS: A Ciro malo s.e.r.e. jer je na isti nacin igrao protiv Turaka u Zenici, kad je bilo 1:1. Isao je na bod koji mu je trebao o tako i igrao. Pa sto tad nije grao napadacki?
Last edited by drugtito2011 on 13/10/2012 10:11, edited 1 time in total.
Gandalf

#2279 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Gandalf »

bod ko brod, prvi smo u grupi, nama ni u uzvratu protiv Grčke ne treba pobjeda, opet 0:0, a umlatit' tri L-a sa što većom gol razlikom i samo jednom pobijediti Slovačku, čak i s jednim porazom od Slovačke, siguran sam da bi bili prvi, ključ kvalifikacija je ne izgubiti niti jednu od Grčke - dakle L-ove gazit, s Grcima šahovsku remi partiju, s Slovacima pokušati uzeti 4 boda, ni samo 3 nas ne bi ojadila
frngla

#2280 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by frngla »

Ja sam uvjeren da ćemo slovake mlatnuti obje utakmice, kad smo ih mogli s igračima premier lige uzeti, možemo i ovako :) nije to više stara slovačka... Ključ je na bilinom s Grcima odigrati dobro...
NEMOHOES

#2281 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by NEMOHOES »

kad se samo sjetim baljezganja na temi golman repr. BIH....
Asmir Car!
It_is_a_Leclerc

#2282 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by It_is_a_Leclerc »

Ogi glavu gore, greske se prave da bi smo iz njih naucili! Svi smo uz tebe! Dusmana je bilo i uvjek ce biti. Sad u Zenicu po pobjedu!
Džeko na Twitteru.

Kako "krasno" popravljaju atmosferu oko reprezentacij tzv. novinari svojim moronskim poimanjem fudbala, pa to je naprosto očaravajuće.
AliceInChains

#2283 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by AliceInChains »

Ovaj rezultat je solidan. Ja sam vec prije utakmice bio uvjeren, da se od nerijesenog rezultata u Grckoj ne moze vise ocekivati. Grci su uvjek takvi u odbrani, da ti znaju uspavati ofanzivu, sta smo juce i vidili :mrgreen: Na drugoj strani oni pobjeduju kroz kontra napade. Isto sam obradovan sa ovim rezultatom kao i Pape.....nerijeseno, bez nijednog postignutog gola sa nasim klasicnim problemom, tj. odbranom, sta ukazuje, da smo se odbrambeno dobro popravilli (odbrana je zasluzila pohvalu). Vranjes i Zahirovic su igrali u pojedinim dijelovima utakmice nesigurnije od ostatka ekipe.....ali dobro, osim Spahe, Misketa i Medunjanina ni drugi nisu bili na obicnom nivou.

Takode mislim, da nam je juce najvise falio Pjanic, koji je pored Misketa najzasluzniji za razigranost nase ekipe u proslim utakmicama......posto je Miske malo spor i nije u stanju, da to dokaze svih 90 minuta, se moglo i viditi, da smo na kraju utakmice dobro popustili i gotovo pa samo izbacivali lopte iz nase polovine.
Last edited by AliceInChains on 13/10/2012 10:34, edited 1 time in total.
Infaze Studio

#2284 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Infaze Studio »

jeza u ledja wrote:
Infaze Studio wrote:
Sve OK osim boldiranog. Osim one odbrane Salpingidisu, je dobro pokupio onaj sut sa lijeve strane na pocetku 2 poluvremena (lopta isla na drugu stativu), odlicno pratio glupa kratka dodavanja Vranjesa i Zahirovica u 1. pol i izbijao te katastrofalno opasne lopte, skinuo dva, sto se sjecam, ubacaja iz prekida, gdje smo ih se najvise bojali.
Recimo da su on I Spaha igraci tekme.
Pa buraz sve je to super, ali nista van domena prosjecne utakmice. Moja poenta nije da je Begovic bio los, vec da se epitet "igraca utakmice" golmanu obicno daje kad jaci protivnik cijelu utakmicu sipa po golu, a ovaj skida zicere. Mislim da ovo nije bila takva utakmica.
Ma nebitno u sustini...kontas sta hocu reci.

Glavno i osnovno - odbrana nam je katastrofa jer u njoj ne igraju igraci na svojim prirodnim pozicijama. U stvari da se ne lazemo, mi nemamo vec dugo igraca u odbrani na nivou na kojem je ostatak ekipe. Osim jednog jelte.
Pitate se zasto smo toliko inferiorni protiv jakih ekipa - eto to vam je glavni razlog - silne greske u odbrani. To je nesto sto vrhunski napadaci iskoristavaju. Ove slabije uzimamo jer su okupirani Dzekama, Pjanicima, Misimovicima, a kad dobiju priliku ne znaju je iskoristiti iz prve. Eto ako se u cemu Grci razlikuju od tih vrhunskih ekipa onda je u tome. Pravili su pritisak, trcali, ali previse su trosili prilika
Vratite samo film unazad kroz zadnjih 7-8 godina i sjetite se svih silnih golova primljenih zbog neshvatljivih gresaka ili isforsiranih faulova koji usljede nakon toga ili astronomskih rupa na bokovima.

Da nam hoce kakva dva Spahica izronit u narednih par godina, da ih na ramenu istetoviram....
Ma kontam..Nema frke, ali hajd' izdvoji nekoga sa bilo kakvim potezom ili icim odigranim osim Begovica i Spahe u nasoj ekipi?? I kad uzmes u obzir da je Beg direktno utjecao na rezultat onom odbranom zicera...to je tu negdje..
Infaze Studio

#2285 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Infaze Studio »

drugtito2011 wrote:
PS: A Ciro malo s.e.r.e. jer je na isti nacin igrao protiv Turaka u Zenici, kad je bilo 1:1. Isao je na bod koji mu je trebao o tako i igrao. Pa sto tad nije grao napadacki?
Pa Ciro je jedan od rijetkih bio koji je rekao kod Senada na televiziji prije dvije hefte da nebi trebalo ici napadacki. Sreca nasa sto su nas smirili onom stativom na pocetku, jer cini mi se da nam je bolje sto smo odigrali ovako k'o i oni otprilike, jer da smo navalili da zabijemo, dobili bi ga iz kontre sigurno.
Reglan

#2286 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Reglan »

Ad acta

Image
pirmin

#2287 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by pirmin »

frngla wrote:Ključ je na bilinom s Grcima odigrati dobro...
Ja mislim da je kljuc ne uprskati na onim utakmicama na kojima se mora dobiti.

Mi smo, u nasem stilu "ta ce oni", i suvise lako otpisali Slovacku.
A oni imaju isto bodova kao i mi. :oops:
Riddle

#2288 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Riddle »

sumirprimus wrote:aa sto ste vise i stim SP,ajd da jednom odemo,pa kako god tamo bilo..
makar i turisticki,kad bi ko svakako skoknuo do brazila :mrgreen:
Tacno. A uostalom, moras prvo puzati da bi mogao hodati. I da se desi najgore, mora se nekako probiti led.

Plasman na SP za sobom povlaci mnogo dobrih stvari:

- Bolji koeficijent i automatski bolje sanse za plasman na naredno takmicenje. Manje su sanse da se srecemo sa Portugalom i slicnim timovima u barazu koji se bas i ne trude toliko u kvalifikacijama, pa se vade na onima koji su do tog trenutka krv propisali. Ja glavu dajem da bi nam nakon nastupa na SP kvalifikacije za naredna takmicenja bile bar duplo lakse nego sto su bile dosad.

- Igranje minimalno 3 utakmice na glavnom turniru timu daje iskustvo, pa ce ako vec taj prvi put sve krene po zlu, otprilike znati sta ih ceka iduci put. Mada smo se vec susretali s jakim timovima u kvalifikacijama, tako da to njima bas i nije neka ogromna razlika.

- Tim na glavnom turniru dobija bolju reputaciju nego sto je imao prije, tako da ce im se sve vise i vise gledati kroz prste kad su u nevolji.

- Dobijamo novac.

- Mozda ce u buducnosti neki novi Subotic ili Jelavic igrati za BiH.

- Vise stranih skauta u nasoj ligi.

- Osjecaj kad Dzeko zabije gol na Maracani.

Ovo zadnje je vece od zbira svega prethodno navedenog. Ta bogda srece. Rezultat citavog truda i patnje kroz sve ove godine. Ako neko bas i ne zeli ovo osjetiti nakon svega sto smo dozivjeli prateci ovaj tim, onda taj nema srca. Ili mozga. Ili oboje. Zasto uopste pratite repku ako bas i ne zelite da uspijemo? Nama je trenutno (odnosno vec dugo vremena) cilj plasman na veliko takmicenje. Kad se to jednom postigne, onda imamo pravo postavljati nove ciljeve tj. brinuti se kako cemo nastupiti na glavnom turniru.
drug profi

#2289 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by drug profi »

EdDzeko
Ogi glavu gore, greske se prave da bi smo iz njih naucili! Svi smo uz tebe! Dusmana je bilo i uvjek ce biti. Sad u Zenicu po pobjedu!
9 hours ago · reply · retweet · favorite
sumirprimus

#2290 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by sumirprimus »

ma osim tog prestiza prvak svijeta... sto priznaČu nije mala stvar :mrgreen: :skoljka: ...
al oduzmi argentinu i brazil,tita mi meni jace i neizvjesnije EP... :D
vamo jos ako si srece zalomis nekog velikana,ko katar,arabiju,trinidad i tobago,novi zeland, i brat bratu,bar povijesni bod mores upisat... :D
zlajapravaraja

#2291 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by zlajapravaraja »

Dobro je da su nas onako rano trznuli onom stativom, jer da nije bilo te sanse, uspavali bi nas i onda nam ga shuknuli negdje pred kraj jednog od poluvremena. I to bi bilo to.

Vranjes kriminalan, u vise navrata, i fakat mi je dah stajao kad je lik bio u viziru kamere. Sunjic i/ili Zukanovic moraju dobiti priliku protiv Litvanije.

Zahirovic jos jednom zakazao, pogotovo igracki, a mentalno takodjer precesto salta presporo. Volio bih vidjeti Besica na njegovoj poziciji, jer smatram da je daleko talentovaniji od njega, a sada vec ipak igra redovno, pa makar i u Madjarskoj.

Sejo po prvi put jos od Turske (1:1) napokon odigrao onako kako se od njega ocekuje.

Kojeg mi goldziju imamo medju stativama :dance: :thumbup: Otkad on brani, opusteniji sam za 50% u odnosu na utakmice u prethodnih 10-15 godina :)

O Litvaniji onda valjda na novoj temi.
Zgec Lezda

#2292 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Zgec Lezda »

It_is_a_Leclerc wrote:
Džeko na Twitteru.

Kako "krasno" popravljaju atmosferu oko reprezentacij tzv. novinari svojim moronskim poimanjem fudbala, pa to je naprosto očaravajuće.
Samo sto ono nije bila "greska" nego pokazalo koliko je on ogranicen kao igrac. Imo prednost sa nekoliko metara da dode do lopte i Samaras ga prestigo za sekundu.
madner

#2293 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by madner »

Sejo je imao par finih akcija, ali i jednu svoju :x
motorola01

#2294 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by motorola01 »

frngla wrote:Ja sam uvjeren da ćemo slovake mlatnuti obje utakmice, kad smo ih mogli s igračima premier lige uzeti, možemo i ovako :) nije to više stara slovačka... Ključ je na bilinom s Grcima odigrati dobro...
Kljuc je Grcku pobjediti na BP, a ne izgubiti u Slovackoj..
swarley_s

#2295 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by swarley_s »

kljuc je zakljucati temu :D
motorola01

#2296 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by motorola01 »

swarley_s wrote:kljuc je zakljucati temu :D
E upravo to :D . Ide se dalje. Donijeli vazan bod i kraj price :thumbup:
elSaik

#2297 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by elSaik »

Bod je k'o kuća. :thumbup:
Cafe Camargue

#2298 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Cafe Camargue »

Cafe Camargue wrote:Smatram da smo napadački daleko bolja reprezentacija, a isto tako smatram da su oni odbrambeno daleko bolja reprezentacija. Tako da smo daleko bolji jedni od drugih u dva esencijalna segmenta igre. Prema tome, čiji segment dođe do izražaja-pobjediće. Predviđam 0:0
:bih:
Infaze Studio

#2299 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Infaze Studio »

Zgec Lezda wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Džeko na Twitteru.

Samo sto ono nije bila "greska" nego pokazalo koliko je on ogranicen kao igrac. Imo prednost sa nekoliko metara da dode do lopte i Samaras ga prestigo za sekundu.
Ok u redu. Nije bas nekoliko metara, ali metar jeste. Fora je u neiskustvu...Samaras ga gurne odmah na "pocetku duela", ovaj neiskusan da se ubjedljivo prostre na travu (k'o sto mu Spaha iznudi zuti za nista) i trazi faul, nastavi utrku onako poremecenog balansa i bude sta je bilo...Znaci prije svega neiskustvo...Ali sudeci po Papetovom govoru na presici, kada se pricalo o zutim kartonima, nece Vranjes uskoro u 1. tim.
and

#2300 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by and »

motorola01 wrote:
swarley_s wrote:kljuc je zakljucati temu :D
E upravo to :D . Ide se dalje. Donijeli vazan bod i kraj price :thumbup:
tako je,a vrijednost ovog boda će se skontati kad pred zadnje kolo budemo imali 4 boda prednosti :dance:
Locked