Sve to stoji, ali vidjeti "Zmajeve" kako izlaze na stadion u Rio de Janeiru ili Sao Paolu protiv recimo Brazila, Argentine, Njemacke, Italije i jos pruze dobru partiju, osvjetlaju obraz... Onda cu moci mirno umrijeti. Sama pomisao na tu scenu mi tjera suze na oci...Jack Be Nimble wrote:Cuj sta cemo raditi na SP, pa biti cetvrti tim kojeg ce svako moci nakantati i izvuci gol razliku. Ono sto je Lihnestajn u nasoj grupi, to cemo mi biti medju ostala 3 tima na SP. A mozda i budemo Pepeljuga koja dogura do osmine finala i citav svijet navija za nas tog trenutka
Nas je domet baraz, sve ostalo je jedan veliki PLUS i uzivajmo u tom plusu kada ga se docepamo.
Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mejdanbl
#2251 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
- mayab
#2252 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Dobar je ovaj bod, ali samo pod uslovom da pobjedimo u Zenici sljedecu utakmicu za koji dan, ako tu bude kiks, e jebaji ga Safete onda!
I jos nesto; BiH jos uvijek nije uspjela da pobijedi neku od velikih reprezentacija (ispravite me ako grijesim!), a s obzirom da su Grci deseti na listi, mogu ih smatrati velikim imenom!
E to je problem, i sta cemo mi onda na SP-u, da budemo vreca za nabijanje
Ne znam...
I jos nesto; BiH jos uvijek nije uspjela da pobijedi neku od velikih reprezentacija (ispravite me ako grijesim!), a s obzirom da su Grci deseti na listi, mogu ih smatrati velikim imenom!
E to je problem, i sta cemo mi onda na SP-u, da budemo vreca za nabijanje
-
Lex77
#2253 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
X.poostar wrote:cindrlimindrli wrote:Sto je cudna logika? Pa veceras se Grcka naguzila i molila nas da joj ga pristavimo, i normalno da smo ihKPNCTNJAH wrote:malo je cudna logika pojedincima... po vama smo mi veceras morali dobiti Grke
morali uzet. Da su oni nesta pokazali pa haj`, nego nista, odron na kvadrat.
..rijetko ko odigra dobro protiv Grcke..taktika im je takva da jednostavno upropaste igru protivnika....nismo mi Svabe, Spanci.. Grci 90 % utakmica odigraju "lose"' i pobjede.
Grčka nikad ne izgleda dobro na terenu, a deru... Pa protiv Hrvatske su zabili 2 komada da meni nije bilo jasno kako su to uspjeli utrpat. Hrvatska koja je realno puno bolja im nije uspjela zapucati na gol u dvije utakmice!
Bod je više nego fenomenalan.
P.S. Kakve su to gluposti šta ćemo mi na svjetskom? Ako može Saudijska Arabija i Trinidad i Tobago može i Bosna...
Last edited by Lex77 on 13/10/2012 06:55, edited 1 time in total.
- Jack Be Nimble
#2254 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
I meni tjera, pogotovo sto u mojoj glavi ja vidim da oni izlaze sa tim timovima u 1/4 finalumejdanbl wrote:Sve to stoji, ali vidjeti "Zmajeve" kako izlaze na stadion u Rio de Janeiru ili Sao Paolu protiv recimo Brazila, Argentine, Njemacke, Italije i jos pruze dobru partiju, osvjetlaju obraz... Onda cu moci mirno umrijeti. Sama pomisao na tu scenu mi tjera suze na oci...Jack Be Nimble wrote:Cuj sta cemo raditi na SP, pa biti cetvrti tim kojeg ce svako moci nakantati i izvuci gol razliku. Ono sto je Lihnestajn u nasoj grupi, to cemo mi biti medju ostala 3 tima na SP. A mozda i budemo Pepeljuga koja dogura do osmine finala i citav svijet navija za nas tog trenutka
Nas je domet baraz, sve ostalo je jedan veliki PLUS i uzivajmo u tom plusu kada ga se docepamo.
- libertyBiH
#2255 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Ustopas Samarasa i mozes komotno racunat da imas bod znaci Samaras treba flastera sto je Spaha fenomenalno odradio...
- Riddle
#2256 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Puna saka brade. Desilo se tacno sto smo i ocekivali, osim njihovog gola u 92. minuti. Teoretski, ne moramo mi Grke nikako ni pobijediti. Stvari se naravno nece tako odviti i bice mali milion zapleta i raspleta, ali zasad smo na dobrom putu. Zasto se ne nadati?
Opet sam negdje ovdje procitao ono - sta cemo mi na tom takmicenju kad ce nas svakako nakantati? Mislio sam da smo dosad istrijebili ovakva razmisljanja. Neki jos uvijek ne mogu da shvate koliko bi to znacilo ovoj reprezentaciji i sta bi taj nastup za sobom povukao, a da ne pricam o zadovoljstvu koje bi mi osjetili kad bi izasli igrati protiv Holanđana. Ja licno smatram (i tako je vec duze vrijeme) da smo dovoljno dobri za taj turnir. Znam da ce tu biti slabijih timova od nas (pogotovo na SP), a nista me nece vise izervirati nego ako ponovo vidim da oni igraju te utakmice, a mi sjedimo kuci.
I da, neko spomenu Portugal. Ja se sve uvjeravam da su te konstantne nesrece konacno prosle, ali neke stvari se naziru cak i 2 godine unaprijed.
Opet sam negdje ovdje procitao ono - sta cemo mi na tom takmicenju kad ce nas svakako nakantati? Mislio sam da smo dosad istrijebili ovakva razmisljanja. Neki jos uvijek ne mogu da shvate koliko bi to znacilo ovoj reprezentaciji i sta bi taj nastup za sobom povukao, a da ne pricam o zadovoljstvu koje bi mi osjetili kad bi izasli igrati protiv Holanđana. Ja licno smatram (i tako je vec duze vrijeme) da smo dovoljno dobri za taj turnir. Znam da ce tu biti slabijih timova od nas (pogotovo na SP), a nista me nece vise izervirati nego ako ponovo vidim da oni igraju te utakmice, a mi sjedimo kuci.
I da, neko spomenu Portugal. Ja se sve uvjeravam da su te konstantne nesrece konacno prosle, ali neke stvari se naziru cak i 2 godine unaprijed.
- jeza u ledja
#2257 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Sad kad dodjoh na forum pa sve natenane procitah....boze dragih sta mi bi....
Da se ne osvrcem na izlive zuci i gluposti napisanih ovdje, dovoljno je ljudi vec to uradilo.
Kao sto napisah i prije utakmice, sad nakon 90 minuta sam i uvjereniji - bod u Atini je ko kuca! Sto napisa momak iznad mene, tok utakmice je bio tacno onakakav kakvog smo ocekivali, s tim sto Grci nisu dali gol u 90oj minuti.
Sto se tice same igre. Ne mogu reci da smo "zakazali". Odigrali smo onoliko koliko mozemo, u ovoj postavi. Dzeko i Ibisevic, Misimovic, Lulic, mogu onoliko koliko znaju i koliko im protivnik dozvoli. Grcka odbrana je jedna od najuigranijih u Evropi. Cudno mi je kada neki kazu kako smo "ih mogli uzeti". Naravno, mogli smo , da smo imali neku ludu srecu. Ovako smo samo imali "obicnu" srecu da je Gekas kloc, da je Salpingidis kloc, a vala je i Samaras kloc. Ostajem pri tome. Danas je samo imao srecu da je igrao protiv propuha na desnoj strani.
Vranjes....joj...nek me neko ispravi, ali on u stvari uopste nije stoper po profesiji vec desni bek? Mislim da je krajnje vrijeme da probamo s tim Zukanovicem, jer ovako ocigledno ne ide. I nije samo on problem. Problem je sto smo mi cijelu utakmicu igrali sa samo dvojicom u zadnjoj liniji. Mujdza je bio suvise ofanzivan, jer prakticno nemamo desno krilo, a Salihovic je jos jednom, po Xti put, pokazao da je ocajan u odbrani. On jednostavno nije igrac za tu poziciju, nema osjecaj, ispada, ne oduzima lopte....ono dodavanje Zahirovicu u 16erac sa Gekasom na ledjima je vrhunac. ZASTO on igra na lijevom beku, zasto??? Recimo mislim da bi bio mnogo bolji da je igrao na poziciji indisponiranog Medunjanina, a da je na lijevom beku bio pravi lijevi bek. Ko? Zukanovic, Lulic, neko, bilo ko, samo ne Salihovic.
Sve u svemu, standardno, svaki put kad imamo loptu u odbrani izgleda kao da cemo je svaki cas izgubiti. To je toliko ocito da prosto stvara bol u zelucu. To je tako vec godinama.
I hoce li mi neko objasniti, koju je poziciju tacno igrao Lulic danas? Lijevo krio? Pa nisam bas siguran. Imali smo mozda 5-6 ubacaja sa lijevog krila, sve je bilo Salihovicevo (od cega su neki bili vrlo losi). Lulica sam uglavnom vidjao pred 16ercom. Da se razumijemo, nije bio los, ali nije mi jasno koja je njegova uloga tacno?
Trojka Misimovic, Dzeko, Ibisevic...ne mogu reci da je podbacila, jednostavno uradili su koliko znaju i koliko mogu protiv ovakvih Grka, a to nije mnogo.
Na kraju, slozicu se sa vecinom nam je Pjanic falio ko hljeb danas. Sve bi to izgledalo puno bolje, al eto.
Inace, i Ibricica bih stavio ispred Mede.
I nije mi jasno zasto je Begovic "igrac utakmice"? Imao je onu super odbranu, koja nam je donjela ovaj bod, ali osim toga, prakticno je bio nezaposlen.
Spahic, kralj, sah i mat. Iz utakmice u utakmicu.
Uglavnom, bod je super. Tacno ono sto nam treba.
Idemo sad dalje na Litvance, ovu mrljavu utakmicu zaboraviti.
Da se ne osvrcem na izlive zuci i gluposti napisanih ovdje, dovoljno je ljudi vec to uradilo.
Kao sto napisah i prije utakmice, sad nakon 90 minuta sam i uvjereniji - bod u Atini je ko kuca! Sto napisa momak iznad mene, tok utakmice je bio tacno onakakav kakvog smo ocekivali, s tim sto Grci nisu dali gol u 90oj minuti.
Sto se tice same igre. Ne mogu reci da smo "zakazali". Odigrali smo onoliko koliko mozemo, u ovoj postavi. Dzeko i Ibisevic, Misimovic, Lulic, mogu onoliko koliko znaju i koliko im protivnik dozvoli. Grcka odbrana je jedna od najuigranijih u Evropi. Cudno mi je kada neki kazu kako smo "ih mogli uzeti". Naravno, mogli smo , da smo imali neku ludu srecu. Ovako smo samo imali "obicnu" srecu da je Gekas kloc, da je Salpingidis kloc, a vala je i Samaras kloc. Ostajem pri tome. Danas je samo imao srecu da je igrao protiv propuha na desnoj strani.
Vranjes....joj...nek me neko ispravi, ali on u stvari uopste nije stoper po profesiji vec desni bek? Mislim da je krajnje vrijeme da probamo s tim Zukanovicem, jer ovako ocigledno ne ide. I nije samo on problem. Problem je sto smo mi cijelu utakmicu igrali sa samo dvojicom u zadnjoj liniji. Mujdza je bio suvise ofanzivan, jer prakticno nemamo desno krilo, a Salihovic je jos jednom, po Xti put, pokazao da je ocajan u odbrani. On jednostavno nije igrac za tu poziciju, nema osjecaj, ispada, ne oduzima lopte....ono dodavanje Zahirovicu u 16erac sa Gekasom na ledjima je vrhunac. ZASTO on igra na lijevom beku, zasto??? Recimo mislim da bi bio mnogo bolji da je igrao na poziciji indisponiranog Medunjanina, a da je na lijevom beku bio pravi lijevi bek. Ko? Zukanovic, Lulic, neko, bilo ko, samo ne Salihovic.
Sve u svemu, standardno, svaki put kad imamo loptu u odbrani izgleda kao da cemo je svaki cas izgubiti. To je toliko ocito da prosto stvara bol u zelucu. To je tako vec godinama.
I hoce li mi neko objasniti, koju je poziciju tacno igrao Lulic danas? Lijevo krio? Pa nisam bas siguran. Imali smo mozda 5-6 ubacaja sa lijevog krila, sve je bilo Salihovicevo (od cega su neki bili vrlo losi). Lulica sam uglavnom vidjao pred 16ercom. Da se razumijemo, nije bio los, ali nije mi jasno koja je njegova uloga tacno?
Trojka Misimovic, Dzeko, Ibisevic...ne mogu reci da je podbacila, jednostavno uradili su koliko znaju i koliko mogu protiv ovakvih Grka, a to nije mnogo.
Na kraju, slozicu se sa vecinom nam je Pjanic falio ko hljeb danas. Sve bi to izgledalo puno bolje, al eto.
I nije mi jasno zasto je Begovic "igrac utakmice"? Imao je onu super odbranu, koja nam je donjela ovaj bod, ali osim toga, prakticno je bio nezaposlen.
-
sumirprimus
#2258 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
sabah morning piplz... 
reko jutro je pametnije od noci...
odlićno je ovo,ko sto sam i reko,bod ko kuca...
ovako se igra da se ode...tamo bod ,kod kuce tri,sa direktnim konkurentima...i od utakmice do utakmice...ove male povaljat na njima ne gubit bodove...
kako smo mogli proc dobro je ovo...ipak nama pjanic fali ko suho zlato...vidi se koliko smo limitirana ekipa,ako nema jednog dva igraca...nema dostojne zamjene...
zato i kajem,nemojte bit nezadovoljni...
skoro,prije par hefti neko je bas na ovu temu raspravljo o hrvatima i kako oni cesto didu na ova prvenstva...pa upravo iz ovog razloga,sa direktnim konkurentima igraju ovako,otkinu im 2 boda na njihovom terenu(ovo je gubitak 2 boda grckoj), i onda ih tohnu kod kuce...
sad je samo ostalo,upisat 3 boda protiv litvanije i idemo dalje,igraj bosno nedaj se...

reko jutro je pametnije od noci...
odlićno je ovo,ko sto sam i reko,bod ko kuca...
ovako se igra da se ode...tamo bod ,kod kuce tri,sa direktnim konkurentima...i od utakmice do utakmice...ove male povaljat na njima ne gubit bodove...
kako smo mogli proc dobro je ovo...ipak nama pjanic fali ko suho zlato...vidi se koliko smo limitirana ekipa,ako nema jednog dva igraca...nema dostojne zamjene...
zato i kajem,nemojte bit nezadovoljni...
skoro,prije par hefti neko je bas na ovu temu raspravljo o hrvatima i kako oni cesto didu na ova prvenstva...pa upravo iz ovog razloga,sa direktnim konkurentima igraju ovako,otkinu im 2 boda na njihovom terenu(ovo je gubitak 2 boda grckoj), i onda ih tohnu kod kuce...
sad je samo ostalo,upisat 3 boda protiv litvanije i idemo dalje,igraj bosno nedaj se...
- swarley_s
#2259 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Ja mislim da ovo Pape vec maze oci nasim protivnicima u Brazilu.
Jer kad oni vide da jedna Bosna obicnu Grcku nije mogla da pobijedi, mislit ce, lahko cemo.
Inace smo i sa ovom postavom mogli hladno mlatnuti Grke 5:0, ali su nasi dobili instrukcije da djeluju slabo, upravo zbog grupne faze u Brazilu.
Odlicna taktika Pape, trenerski magu. Vidim nas vec u polufinalu
Jer kad oni vide da jedna Bosna obicnu Grcku nije mogla da pobijedi, mislit ce, lahko cemo.
Inace smo i sa ovom postavom mogli hladno mlatnuti Grke 5:0, ali su nasi dobili instrukcije da djeluju slabo, upravo zbog grupne faze u Brazilu.
Odlicna taktika Pape, trenerski magu. Vidim nas vec u polufinalu
-
sumirprimus
#2260 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
bogami,ježa,imo je beg jos jedno dvije intervencije poslje toga,za ustat i zapljeskat...al beg,ovakvov bega bosna jos imala nije

-
sumirprimus
#2261 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
aa sto ste vise i stim SP,ajd da jednom odemo,pa kako god tamo bilo..
makar i turisticki,kad bi ko svakako skoknuo do brazila
makar i turisticki,kad bi ko svakako skoknuo do brazila
- Infaze Studio
#2262 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Sve OK osim boldiranog. Osim one odbrane Salpingidisu, je dobro pokupio onaj sut sa lijeve strane na pocetku 2 poluvremena (lopta isla na drugu stativu), odlicno pratio glupa kratka dodavanja Vranjesa i Zahirovica u 1. pol i izbijao te katastrofalno opasne lopte, skinuo dva, sto se sjecam, ubacaja iz prekida, gdje smo ih se najvise bojali.jeza u ledja wrote:Sad kad dodjoh na forum pa sve natenane procitah....boze dragih sta mi bi....
Recimo da su on I Spaha igraci tekme.
- Herr Flick
#2263 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Pa bolje da odemo na svjetsko i budemo kanta za nabijanje,nego da ne odemo i da gledamo SP i navijamo za druge repkemayab wrote:Dobar je ovaj bod, ali samo pod uslovom da pobjedimo u Zenici sljedecu utakmicu za koji dan, ako tu bude kiks, e jebaji ga Safete onda!
E to je problem, i sta cemo mi onda na SP-u, da budemo vreca za nabijanjeNe znam...
-
MightyMatch
#2264 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Ili ti u slobodnom prevodu da je nama vise i do te kante nekako dogegati.Herr Flick wrote:Pa bolje da odemo na svjetsko i budemo kanta za nabijanje,nego da ne odemo i da gledamo SP i navijamo za druge repkemayab wrote:Dobar je ovaj bod, ali samo pod uslovom da pobjedimo u Zenici sljedecu utakmicu za koji dan, ako tu bude kiks, e jebaji ga Safete onda!
E to je problem, i sta cemo mi onda na SP-u, da budemo vreca za nabijanjeNe znam...
![]()
-
Dead Man Walking
#2265 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Bas zbog toga i jeste igrac utakmice. U dosta slucajeva golman kad je besposlen padne koncentracijom i ne skine taj jedan sut koji se realno ne mora braniti i da ga je primio u onoj stiuaciji niko mu A ne bi mogao reci, a mi bi sad skidali glave i yebavali majke jer ocajna partija na terenu ne bi donijela ovaj zlata vrijedan bod.jeza u ledja wrote:
- al_akhisari
#2266 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
...i prije same utakmice bih potpisao bod u atini
ne može se ne biti zadovoljan rezultatom, pa čak niti igrom, ma kako to zvučalo nakon odgledane utakmice; očekivano (barem meni), grci bili bolji i realno su zaslužili pobjedu; međutim, i mi smo protiv njih u nekoj od prošlih zasluživali pobedu, pa smo gubili utakmice
s obzirom na to da smo znali da igramo bez pjanića, nadao sam se bodu i pitao ko će ga mijenjati; mislim da medo nije baš najbolje odigrao svoju ulogu, ali bolje nego sam ja očekivao; ono što mene iz utakmice u utakmicu bode u oči jeste naša lijeva strana; sejo nije igrač za onu poziciju nazad-to je valjda i slijepcu jasno; neko je pomenuo opciju u kojoj bi bilo bolje probati sa sejom na poziciji mede i neko drugo rješenje na lijevoj strani nazad; po meni, sušić bi trebao probati sa malim kvesićem iz mlade repke; izgubiti ništa ne možemo, ali sigurno dobiti možemo mnogo; u svakom slučaju, mislim da lošije od seje nazad ne može odigrati 
- madner
#2267 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Svaka cast Susicu, toliko je podigao renome repke da je bod u Grckoj haman podbacaj. 
-
majstor_m
#2268 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
madner wrote:Svaka cast Susicu, toliko je podigao renome repke da je bod u Grckoj haman podbacaj.
-
skaut_83
#2269 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Begovic - kakav potez mladog kengura !
Jos da Slovacka i GRKLJANI odigraju 0-0 i sve za 10
Jos da Slovacka i GRKLJANI odigraju 0-0 i sve za 10
- novi.dan.nova.nafaka
#2270 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
U suštini to je to - nismo neka super-jaka ekipa, fali nam odbrana, ali zato KONAČNO imamo golmana koji daje ekstra sigurnost. Nema onog drhtanja ko' kad lopta krene prema Guši - šanse su uvijek pola-pola da će nešta zeznuti, Asmir to radi odlično stvarno. Po meni bi trebalo par mlađih odbrambenih prekomandovati u prvu ekipu i da se djeca kale, a možda dok oni stasaju državljanstvo dati 2-3 krupnih Kamerunaca-kostolomaca...mejdanbl wrote:Ja stvarno ne znam sta neki ljudi misle da smo mi, Brazil, Holandija, Njemacka... Pa i ove reprezentacije bi bile zadovoljne bodom u Grckoj. Sad su na EP izbacili Ruse, koji su bolji od nas. Ovo je bilo i trenersko umjece, Pape postje bolji i bolji iz utakmice u utakmicu. Napokon imamo golmana gdje mozes mirno spavati, brani sto se braniti mora i jos skine zicer ili dva, tako je i Van der Sarr branio. U odbrani nemamo kvalitetne igrace, ali je susic sa Salihovicem i Lulicem i to kompenzirao. Ekipa je homogena, svi su dali svoj maksimum (Dzeko ipak nije Messi da sad povalja grcku odbranu i zabje 3 gola), Grci su jaki ko zemlja. Sve u svemu svaka cast!
Infaze Studio wrote:Sve OK osim boldiranog. Osim one odbrane Salpingidisu, je dobro pokupio onaj sut sa lijeve strane na pocetku 2 poluvremena (lopta isla na drugu stativu), odlicno pratio glupa kratka dodavanja Vranjesa i Zahirovica u 1. pol i izbijao te katastrofalno opasne lopte, skinuo dva, sto se sjecam, ubacaja iz prekida, gdje smo ih se najvise bojali.
- jeza u ledja
#2271 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Pa buraz sve je to super, ali nista van domena prosjecne utakmice. Moja poenta nije da je Begovic bio los, vec da se epitet "igraca utakmice" golmanu obicno daje kad jaci protivnik cijelu utakmicu sipa po golu, a ovaj skida zicere. Mislim da ovo nije bila takva utakmica.Infaze Studio wrote:
Sve OK osim boldiranog. Osim one odbrane Salpingidisu, je dobro pokupio onaj sut sa lijeve strane na pocetku 2 poluvremena (lopta isla na drugu stativu), odlicno pratio glupa kratka dodavanja Vranjesa i Zahirovica u 1. pol i izbijao te katastrofalno opasne lopte, skinuo dva, sto se sjecam, ubacaja iz prekida, gdje smo ih se najvise bojali.
Ma nebitno u sustini...kontas sta hocu reci.
Glavno i osnovno - odbrana nam je katastrofa jer u njoj ne igraju igraci na svojim prirodnim pozicijama. U stvari da se ne lazemo, mi nemamo vec dugo igraca u odbrani na nivou na kojem je ostatak ekipe. Osim jednog jelte.
Pitate se zasto smo toliko inferiorni protiv jakih ekipa - eto to vam je glavni razlog - silne greske u odbrani. To je nesto sto vrhunski napadaci iskoristavaju. Ove slabije uzimamo jer su okupirani Dzekama, Pjanicima, Misimovicima, a kad dobiju priliku ne znaju je iskoristiti iz prve. Eto ako se u cemu Grci razlikuju od tih vrhunskih ekipa onda je u tome. Pravili su pritisak, trcali, ali previse su trosili prilika
Vratite samo film unazad kroz zadnjih 7-8 godina i sjetite se svih silnih golova primljenih zbog neshvatljivih gresaka ili isforsiranih faulova koji usljede nakon toga ili astronomskih rupa na bokovima.
Da nam hoce kakva dva Spahica izronit u narednih par godina, da ih na ramenu istetoviram....
-
nemoguce vruce
#2272 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Tekma se dobija i li gubi na sredini terena.
Sinoc nam je sredina terena sa sporim Misketom, nesigurnim Zahirovicem, Medunjanin je barem kod dodavanja imao par solidnih poteza, Pjanic falio...prosto zjapila. Sem onog Vedinog dodavanja cini mi se Lulicu, nijedna precizna i direktna lopta Dzeksonu u noge. Opet je bilo ho-ruk 40 metara u nebo pa se ti Dzeko bori sa Grcima. Vedo je opet dokazao da je igrac na prvu loptu. On zivi od preciznih dodavanja iz sredine terena ili ubacivanja lopte sa strane u 16-ac. Ako je na prvu potrefi, dobro je, ima sanse da zatrese mrezu. Sve ostalo, njegovo stopanje lopte ( cjevanicom), pokusaji smirivanja ili driblinzi su vise nego kontraproduktivni.
Jos kad se doda Vranjes i njegove "majstorije", mi smo sinoc uzeli bod koji ce nas odvesti na SP ako Bog da.
Sinoc nam je sredina terena sa sporim Misketom, nesigurnim Zahirovicem, Medunjanin je barem kod dodavanja imao par solidnih poteza, Pjanic falio...prosto zjapila. Sem onog Vedinog dodavanja cini mi se Lulicu, nijedna precizna i direktna lopta Dzeksonu u noge. Opet je bilo ho-ruk 40 metara u nebo pa se ti Dzeko bori sa Grcima. Vedo je opet dokazao da je igrac na prvu loptu. On zivi od preciznih dodavanja iz sredine terena ili ubacivanja lopte sa strane u 16-ac. Ako je na prvu potrefi, dobro je, ima sanse da zatrese mrezu. Sve ostalo, njegovo stopanje lopte ( cjevanicom), pokusaji smirivanja ili driblinzi su vise nego kontraproduktivni.
Jos kad se doda Vranjes i njegove "majstorije", mi smo sinoc uzeli bod koji ce nas odvesti na SP ako Bog da.
-
BHF80
#2273 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
ADMNI ZATVORI TEMU IDEMO NA BIH-LITVANIJA
GRCKA ZAVRSENA STVAR ADIO
GRCKA ZAVRSENA STVAR ADIO
- JThomas
#2274 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
protiv grka u grčkoj se ni mnogo jači od nas ne naigraju lepršave igre. tako da, ko je očekivao tika-taka fulio je adresu. ja sam rezultatom zadovoljan, igrom na momente...puno više me brine nesigurnost u odbrani, vranješ nije loš, ali nije ni stoper, bio je zavaljen na poziciji koja nije njegova i vile su nas pronosale u šestoj minuti. ali generalno, igra je bila ravnopravna. ko smatra neuspjehom što nismo poderali grčku u atini, može preći da navija za španiju...
-
Teufik
#2275 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Kad pogledam tabelu grupe sav se sturim.
Protiv Grcke i ovakvih ekipa ce uvijek biti gutavo i tesko je ocekivati da letimo i igramo kako najbolje znamo.
Najvazniji je taj bod koji smo otkinuli.
Ako se abd kvalifikujemo niko se nece sjecat losih perioda igre od sinoc.
Sad valja dobro nastaviti.To je najvaznije.
Protiv Grcke i ovakvih ekipa ce uvijek biti gutavo i tesko je ocekivati da letimo i igramo kako najbolje znamo.
Najvazniji je taj bod koji smo otkinuli.
Ako se abd kvalifikujemo niko se nece sjecat losih perioda igre od sinoc.
Sad valja dobro nastaviti.To je najvaznije.