Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U utakmici protiv Grcke osvajamo

nista
59
15%
1 bod
142
36%
3 boda
189
48%

Total votes: 390

amoninan

#2201 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by amoninan »

Ne treba praviti buku, nije bila naša noć jednostavno. Pola haman tima je odigralo ispod svog nivoa. Džeko nije dobio duela do 88 minute, poprilično indisponiran gotovo cjeli meč. Ibišević na krilu, ili na klupi, isti učinak: 0.

Medunjanin koji je trebao da organizuje našu igru i tranziciju vidno nespreman, spor. Plus ovaj put pored sebe nema Rahimića, nego Zahirovića koji je operisan od bilo kakve kreativnosti u igri prema naprijed. Pjanić može sam dirigirati našu tranziciju, Medunjanin ovakav ne može. Njegove prizemne lopte između protivniičkih linija koje su cjelape Francuze u Parizu ovaj put nisu prolazile - osim u 2 prilike.

Vranješa ne treba pljuvati, momak je bio više nego solidan u prijašnja 2 nastupa. Zelen je, i obično takvim igračima prva ozbiljna reakcija na tekmi ovog značaja obilježi ostatak meča/igre. Da je onde počistio Samarasa, odigrao bi i ostatak meča sigurno. Večeras je ispao u prvoj situaciji, uvukal s enervoza, palo samopuzdanje... Pape ga je možda trebao mjenjati, no opet na klupi imaš isto 2 zelena igrača, možda ništa ne dobiješ. Ovako, Vranješu je ovo bila dobra škola koja nas srećom ništa nije koštala.

Bekovi nam jesu visili u prvom, ali htjeli smo ofanzivnu igru ili nismo? Bekovi onda moraju ići naprijed. Druga je stvar što su nam Grci presjecali te napade i pravili nam kontre. U drugom je Pape vratio bekove i niej više bilo takvih situacija.

S obzirom na sve, bod ko kuća.Obično bi prije izgubili ovakve utakmice. Na moje čudo ovaj put nismo. Dal' je Pape mogao nešto bolje napraviti? Stevanović je definitivno trebao dobiti šansu na krilu umjesto Ibiševića, ovaj je tu neputrebljiv. Dal' bi to nešto dramatično promjenilo? Ne vjerujem, ali eto. Previše nam igrača večeras nije imalo svoju noć da bi pobjedili Grčku u Atini. Sreća pa je Begović imao svoju :D

Pobjeda protiv Litanije je sad imperativ za miran nastavak kvala.
rookfash

#2202 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by rookfash »

suma sumarum, ja zadovoljan. bod ko kuca! idemo dalje, utakmic za utakmicom. glavnom konkurentu (i najvecem) za prvo mjesto smo izbili 2 vrijedna boda i kuci ponijeli jedan. sad dalje lagano, ozbiljno i pametno, ne smijemo se okliznuti na "manjim" reprezentacijama iz grupe. slovackoj isto ovako izbiti makar bod u gostima, kuci protiv grka i slovaka uzet 4 bobe (zavisno od razvoja u grupi mozda i 2) i to je to, rezervisati kartu za kopakabanu :D :bih: :bih: :bih:
victom

#2203 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by victom »

Ako 19ka bude igrala opet, ja neću gledat.
Ni 14ka ni 16ka nisu nešto, ali štaš.
mr.xxx

#2204 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by mr.xxx »

cindrlimindrli wrote:
palermo wrote:Objektivno, ovaj bod je velik, mnogo zavisi od utkamice Slovačka Grčka, ali sa ovim bodom su nam, ja bih barem rekao, znatno porasle šanse
Eto vidis, a moglo je da nas boli briga kako ce oni odigrati, o tome pisem. Protiv ove grcke veceras smo trebali
rutinski upisati pobjedu, no kako to uraditi sa taktikom koju niko ziv ne moze shvatiti, pa ni igraci na terenu.
Toliko nebuloznih pozicija u ekipi i nepovezanosti a sve se bez toga moglo. Ustvari, moglo bi da imamo trenera.
mr.xxx wrote:Nevjerovatno svi po VRANJESU
Slazem se, decko nije nista kriv. Mislim da on ne bi imao nista protiv toga da je zamijenjen u petoj minuti igre.
pa da trebalo ga je izbacit ,svatko ko pogrijesi treba da leti iz selekcije hebiga mi smo ko brazil imamo ti igraca na bacanje,i sta igrali protiv grcke u atini i dobili bod u cemu je problem,hrvatska je zadnji put u atini primila dva lagano i laku noc.
Astrix

#2205 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Astrix »

drug profi wrote:U utorak ce jedna ili obje reprezentacije izgubiti korak za nama. NAravno, po duslovom da mi uradimo kako treba u Zenici.

Ko kaze da se Grcka mora pobjediti u Atini, taj mora promjeniti dilera.
Ni Spanija ni Holandija tamo ne bi isle na sigurna 3 boda, kako god slinavo grci izgledali, oni su uzeli EP ovakom igrom.
Pogledajte im statistiku zadnje 3-4 goidne. Ko je uzeo bodove u Atini.
Halo ba bosnje maloumne, hoce li vam iko ikad valjat, hocete li ikad stati iza svojih momaka i nepljuvat po njima?
Vranjes pa sta? Imao decko los dan, a borio se ko lav da nadoknadi. Jbt. vidi se da mu je stalo.
Budite prave patriote pa podrzite ekipu i igraca i kad je los, a ne odmah glave sijeci.
Bravo Pape, dobro si im rekao.

A vi djeco, kakve skole se uhvatite, jer ovo vam bas i ne ide.
Ovaj sam komentar cekao, svaka ti cast :thumbup: :bih:
Edin H.

#2206 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Edin H. »

Zagadjali nase flasama kada su izlazili sa tekme, ali izgleda da nije niko povrijedjen.
Logovan

#2207 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Logovan »

ODLIČAN REZULTAT!!!! Najvećem konkurentu smo otkinuli dva boda. :thumbup: Ne bih igračima ništa zamjerio i da u Zenici remiziramo, tj. ako budemo u dobroj situaciji. Slovačkoj isto uzeti gore bod, ovdje njih pobijediti i gotovo. :D

Svi koji su govorili da ćemo najvjerovatnije izgubiti, da nemamo šanse, zamolio bih da se ne javljaju na ovu temu.

Vranješ. :lol: :lol: Ni jedan Vranješ ne valja. Ovome možemo malo oprostiti jer se u drugom poluvremenu dohavizao pa je par puta dobro reagovao da ne primimo gol. Spahić predobro odigrao, isto kao i Begović. Imamo odličnog golmana.

Litvaniju ćemo razjebati. :dance:
FreakyStyley

#2208 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by FreakyStyley »

Trebali smo i mogli dobit Grke veceras. Prvo jer su oslabljeni, drugo sto su jednostavno lose igrali, njihove sanse su dolazile iz nasih gresaka, koje su nastale jer su nam igraci potpuno izgubljeni bili na terenu. Ja mislim da ni oni nisu skontali sta ko treba da igra i nemam pojma sta je pape htio postic veceras s ovom taktikom. Nismo imali nijedne kreativne akcije tokom citave utakmice, raspadali smo se na sredini terena, kljucni nam igraci na neprirodnim pozicijama, onda taman pomislim dvije koliko-toliko logicne izmjene, a udje Stevanovic i igra poziciju koja mu je neprirodna totalno.
Kad se ovako sagleda dobar je i bod, jer smo im prakticno poklonili par golova, a Grci traljavi, nikakvi, jedino je Samaras dobro odigro. Igrac utakmice na utakmici bez golova-napadac. Inace tegoba za gledat, da nije reprezentacija ne bi vise od 10 min izdrz'o niko od nas ovdje. Kazem steta, jer da smo se drugacije postavili u utakmici, ili barem drugacije krenuli u drugo poluvrijeme dobili bi ih. Samo sto Susicu ni damu ni mozak ne mogu narast u roku od onih 15ak minuta koliko traje pauza izmedju 2 poluvremena.
mr.xxx

#2209 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by mr.xxx »

Astrix wrote:
drug profi wrote:U utorak ce jedna ili obje reprezentacije izgubiti korak za nama. NAravno, po duslovom da mi uradimo kako treba u Zenici.

Ko kaze da se Grcka mora pobjediti u Atini, taj mora promjeniti dilera.
Ni Spanija ni Holandija tamo ne bi isle na sigurna 3 boda, kako god slinavo grci izgledali, oni su uzeli EP ovakom igrom.
Pogledajte im statistiku zadnje 3-4 goidne. Ko je uzeo bodove u Atini.
Halo ba bosnje maloumne, hoce li vam iko ikad valjat, hocete li ikad stati iza svojih momaka i nepljuvat po njima?
Vranjes pa sta? Imao decko los dan, a borio se ko lav da nadoknadi. Jbt. vidi se da mu je stalo.
Budite prave patriote pa podrzite ekipu i igraca i kad je los, a ne odmah glave sijeci.
Bravo Pape, dobro si im rekao.

A vi djeco, kakve skole se uhvatite, jer ovo vam bas i ne ide.
Ovaj sam komentar cekao, svaka ti cast :thumbup: :bih:
Hvala bogu pa ima ljudi koji shvataju nogomet i pisu realne komentare,a ne u stilu trebali smo ih napunit,to su grci deseta repka ,kad mi budemo postigli sta su grci u zadnji 10 godina bicu veoma zadoviljan,pa ljudi u zadnji cinimise 29 utakmica imali tri poraza.
victom

#2210 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by victom »

Napad 0, Odbrana 0, rezultat za 10, faktor sreće 100%.
bull21

#2211 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by bull21 »

Tipično naše, ne valja ni kad je dobro. Jedan bod pored onakvih šansi i pored 1 stative, 1 prečke i 1 odbrane Asmira... ne da sam zadovoljan nego prezadovoljan. Sad u utorak (kad već) uzeti 3 boda i laganini održati prednost na tabeli. Momcima svaka čast, onaj Vranješ me koštao par godina života ali je u par navrata u drugom poluvremenu fino odreagovao kada je to i bilo potrebno pa se iskupio. Od ostalih jedino bih izdvojio DžekA koji je opet pokazao kako je njegov loš dan jednostavno haman-pa-loš dan za reprezentaciju. Pjanić nam fali i to... uf. :)
amoninan

#2212 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by amoninan »

FreakyStyley wrote:Trebali smo i mogli dobit Grke veceras. Prvo jer su oslabljeni, drugo sto su jednostavno lose igrali, njihove sanse su dolazile iz nasih gresaka, koje su nastale jer su nam igraci potpuno izgubljeni bili na terenu..
Grci nisu loše odigrali, oni su odigrali svoju tipičnu utakmicu. Smanjili na minimum prijetnju po svoj gol i napravili sebi 3 šanse. Razlika je što ovaj put nisu zabili nijednu. I u većem smo mi bili hendikepu zbog samo jednog igrača, jer trenutno nemamo adekvatnu zamjenu za njega, nego Grci. Grci imaju sasvim solidan broj stopera, i univerzalaca koji mogu pokriti više pozicija. Recimo, izostanak Samarasa bi bio veliki hendikep za njih, defanzivaca imaju na bacanje.
phillie

#2213 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by phillie »

Bravo Zmajevi!!!! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Arsene Wenger

#2214 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Arsene Wenger »

Evo je taktička analiza, iz mog ugla! :)

Mislim da previše kritikujete Vranješa, momak je, naravno, igrač skromnog talenta, ali s obzirom kako je igra BiH bila postavljena ovakve je probleme u odbrani bilo i za očekivati. Prije svega, nedostatak igrača na desnom krilu, te Mujdža sa izraženim ofanzivnim zadacima. Posljedica toga je puno slobodnog prostora na poziciji našeg desnog beka, te je tu prazninu često pokrivao Vranješ, napuštajući poziciju centralnog braniča. Sreća pa rupu u sredini Grci nisu znali bolje iskoristiti, a i kapiten Spahić je bio odličan.
Samaras je imao veliku slobodu kretanja ali je najviše bio na poziciji lijevog krila te, logično, najviše iskorištavao našu ranjivu desnu stranu, a znamo kako su opasne situacije kada relativno brz i tehnički dobar igrač sa krila zasijeca u sredinu, prema golu.
Situacija na našoj lijevoj strani je bila bolja, gdje su Salihović i Lulić kombinovali i preklapali se, tako da je sa te strane došlo većina centaršuteva.
Misimović je trebao stajati između odbrane i veznog reda Grčke te svojim kretanjem praviti probleme i upućivati lopte kroz sredinu ali je bio slabo pokretljiv a i Grci su ga dobro zatvorili. Opet se pokazalo da je Misimović slab kad protiv sebe ima fizički dominantnog igrača.
Dva špic-napadača su bili odsječeni jer nisu dobijali dovoljno iskoristivih lopti, a nisu dovoljno dobri tehničari da bi sami stvorili šanse. Budimo realni, nisu to Aguero i Tevez, već Džeko i Ibišević, staromodni robusni centarfori. Mislim da je bolja varijanta bila početi sa jednim napadačem koji bi stalno vršio pritisak na stopere Grčke (pa ako se umori izvršiti direktnu izmjenu: napadač za napadača), staviti Stevanovića na desno krilo. Tako bi se Mujdža i Stevanović mogli preklapati na desnoj strani, jedan od njih bi ostajao pozadi i ne bi bio toliki propuh, Vranješ bi bio manje izložen i ne bi pravio onakve greške.

Generalno, najlakše je kritikovati igrače, realno svi su bili ispod nivoa osim Begovića i Spahića, ali veći problem je bio nedostatak balansa u ekipi. Pape me malo razočarao sa ovakvom postavkom, nije on loš trener i imao je dobrih partija (npr. protiv Francuske u Parizu kad smo igrali fantastično i nesretno primili onaj go), ali ovo večeras je bilo jako loše i jedino što nas je spasilo je također loša Grčka, koja je imala dosta povrijeđenih standardnih igrača i igrala je jako oprezno.

Mogli smo uzeti sva tri boda, ali nismo, a u Zenici će protiv Grčke biti teže, u to sam uvjeren.
Mendoza

#2215 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Mendoza »

Arsene Wenger wrote:Evo je taktička analiza, iz mog ugla! :)

Mislim da previše kritikujete Vranješa, momak je, naravno, igrač skromnog talenta, ali s obzirom kako je igra BiH bila postavljena ovakve je probleme u odbrani bilo i za očekivati. Prije svega, nedostatak igrača na desnom krilu, te Mujdža sa izraženim ofanzivnim zadacima. Posljedica toga je puno slobodnog prostora na poziciji našeg desnog beka, te je tu prazninu često pokrivao Vranješ, napuštajući poziciju centralnog braniča. Sreća pa rupu u sredini Grci nisu znali bolje iskoristiti, a i kapiten Spahić je bio odličan.
Samaras je imao veliku slobodu kretanja ali je najviše bio na poziciji lijevog krila te, logično, najviše iskorištavao našu ranjivu desnu stranu, a znamo kako su opasne situacije kada relativno brz i tehnički dobar igrač sa krila zasijeca u sredinu, prema golu.
Situacija na našoj lijevoj strani je bila bolja, gdje su Salihović i Lulić kombinovali i preklapali se, tako da je sa te strane došlo većina centaršuteva.
Misimović je trebao stajati između odbrane i veznog reda Grčke te svojim kretanjem praviti probleme i upućivati lopte kroz sredinu ali je bio slabo pokretljiv a i Grci su ga dobro zatvorili. Opet se pokazalo da je Misimović slab kad protiv sebe ima fizički dominantnog igrača.
Dva špic-napadača su bili odsječeni jer nisu dobijali dovoljno iskoristivih lopti, a nisu dovoljno dobri tehničari da bi sami stvorili šanse. Budimo realni, nisu to Aguero i Tevez, već Džeko i Ibišević, staromodni robusni centarfori. Mislim da je bolja varijanta bila početi sa jednim napadačem koji bi stalno vršio pritisak na stopere Grčke (pa ako se umori izvršiti direktnu izmjenu: napadač za napadača), staviti Stevanovića na desno krilo. Tako bi se Mujdža i Stevanović mogli preklapati na desnoj strani, jedan od njih bi ostajao pozadi i ne bi bio toliki propuh, Vranješ bi bio manje izložen i ne bi pravio onakve greške.

Generalno, najlakše je kritikovati igrače, realno svi su bili ispod nivoa osim Begovića i Spahića, ali veći problem je bio nedostatak balansa u ekipi. Pape me malo razočarao sa ovakvom postavkom, nije on loš trener i imao je dobrih partija (npr. protiv Francuske u Parizu kad smo igrali fantastično i nesretno primili onaj go), ali ovo večeras je bilo jako loše i jedino što nas je spasilo je također loša Grčka, koja je imala dosta povrijeđenih standardnih igrača i igrala je jako oprezno.

Mogli smo uzeti sva tri boda, ali nismo, a u Zenici će protiv Grčke biti teže, u to sam uvjeren.

kako vrsiti pritisak na grcke stopere sa jednim napadacem jedino je to nejasno?mi nismo uspjeli to sa dva...
victom

#2216 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by victom »

litvanci imaju motiva da nas uzmu... ako vako budemo igrali... bye bye
FreakyStyley

#2217 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by FreakyStyley »

Arsene Wenger wrote:Pape me malo razočarao sa ovakvom postavkom, nije on loš trener i imao je dobrih partija (npr. protiv Francuske u Parizu kad smo igrali fantastično i nesretno primili onaj go), ali ovo večeras je bilo jako loše i jedino što nas je spasilo je također loša Grčka, koja je imala dosta povrijeđenih standardnih igrača i igrala je jako oprezno.

Potpisujem !
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2218 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by -LIBERO- »

BHF_Manijak wrote:
-LIBERO- wrote:Ja ne mogu vjerovati da pojedinci nisu zadovoljni bodom.

Koga smo ba mi trebali uzeti? Koliko nas je puta Begovic izvukao, ali bukvalno izvuka? Koliko je puta Grcka u zadnjih par godina izgubila u Atini?

Daj malo ljudi realnosti. Pustite medije i bombasticne najave. Pustite razne novinare sa izjavama o toboze nasoj prejakoj reprezentaciji.

Grcka je klasa, prva jakosna skupina, ekipa koja redovno ide na velika takmicenja. Odigrali smo kod njih X.

Hajd' sve ovo iznad saberite, ovako nabacano :D , pa se skoncentrisite i izvucite realan zakljucak.
Haj kontam sve ok, bod je super, ali hajd realno koji cemo mi onda qrac na nekom takmicenju sa ovakvim razmisljanjem? Na tom prvenstvu ce biti selekcije koje su 2 puta jace od Grcke (vecina), sta onda sa njima trebamo, odmah se nazitgu? Dajte i vi sa druge strane realnosti, od jacih ekipa Grci su najslabiji, i sami smo se udarali nogom u guzicu kad smo njih iz prvog sesira izvukli...
Nismo prejaki, ali nismo ni kar'ne koje ce drkat na bod.
Ako odemo na EP, tamo ce svi biti jaci od nas, tako da je bespotrebno i ici, je l'... ;-)
Drugar, samo trebamo biti malo vise realni, a ne podlijegati medijskim natpisima i dizanje u nebesa nasih igraca i ekipe uopste( pa kada izgubimo opste pljuvanje, ali to nije tema)

Ralno gledajuci, bez subjektivnosti i nagomilanog patriootskog naboja :D , koji je od nasih igraca ono bas prva evropska klasa. Po meni samo Edin. Edin koji je u nemilosti trenera u svom klubu i koji je zbog cinjenice da je vise i cesce na lupi nego u igri izvan forme. Znaci u ovoj trenutnoj formi ni on nije klasa koja je bio i koja ce, nadamo se ubrzo, opet biti.

Ko je jos tako extra-giga-mega kvalitete? Pa niko. Iza Dzeke imamo jos par solidno kvalitetnih, u evropskim mjerilima, igraca. Spahic, Pjanic, Salihovic, Lulic, Begovic. ovi ostali igraci, ukljucujuci i Misketa koji je meni licno jako drag momak, su neki duboooooooki prosjek igraci.

Ne zelim omalovazavati nase igrace, nasi su i trebamo biti uz njih i kada se gubi i dobija, cak i kada nerjeseno igraju protiv "slabe" Grcke :D :D :D , ali dajmo malo realnosti.

Nasa ekipa je dosta limitirana ekipa, toga moramo biti svjesni. Trebamo ici od utakmice do utakmice i mi navijaci pomoci da se u ekipi digne taj neki borbeni i fajterski moral. A nadam se da ce mediji napokon shvatiti da je samo kontraproduktivno okivati ih u zvijezde, jer se onda kod raje stvore nerealna ocekivanja i veliki padovi poslije vjestacki stvorene i ispotencirane euforije.

Bod u Atini je ODLICAN. Ja duboko vjerujem u to. Idemo dalje. Utorak i Zenica. ;-) :thumbup:
p206

#2219 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by p206 »

jedna Hrvatska je izvukla samo bod protiv Grčke prošle kvalifikacije, a mi nezadovoljni... igra je bila nikakva i naša i njihova, ali rezultat se broji.
Arsene Wenger

#2220 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Arsene Wenger »

Mendoza wrote:kako vrsiti pritisak na grcke stopere sa jednim napadacem jedino je to nejasno?mi nismo uspjeli to sa dva...
Jednostavno: naši krilni igrači (Lulić i Stevanović) bi vršili pritisak na njihove bekove a naš napadač na njihove stopere. Naravno, ne bi mnogo postigao osim ometanja njihove igre ali to i jeste poenta. Odbrana počinje od vrha. Tako radi Barcelona, reprezentacije Njemačke, Portugala i većina modernih ekipa koje igraju sa jednim napadačem, pa ne znam zašto ne bi mogli i mi. Npr. Barcelona zapravo igra defanzivnu taktiku, jer igra sa 5-6 veznih igrača i bez i jednog klasičnog napadača, stalno "recikliraju" loptu i njihova ofanzivna snaga je zapravo u tome što su tehnički savršeni. Čak je i Guardiola jednom rekao da je Barcelona bez lopte katastrofalna ekipa. No nebitno....
Ovako smo imali situaciju: 2 naša slabo pokretna, letargična napadača protiv njihovih 4 odbrambena...

A mogao je Pape, ako je već htio "glumiti Engleza", ubaciti Stevanovića umjesto Misimovića, pa da šibamo centaršuteve na dva kloca, pa šta bude....

Al hajd sad, dobar je i bod.
Mendoza

#2221 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Mendoza »

Arsene Wenger wrote:
Mendoza wrote:kako vrsiti pritisak na grcke stopere sa jednim napadacem jedino je to nejasno?mi nismo uspjeli to sa dva...
Jednostavno: naši krilni igrači (Lulić i Stevanović) bi vršili pritisak na njihove bekove a naš napadač na njihove stopere. Naravno, ne bi mnogo postigao osim ometanja njihove igre ali to i jeste poenta. Odbrana počinje od vrha. Tako radi Barcelona, reprezentacije Njemačke, Portugala i većina modernih ekipa koje igraju sa jednim napadačem, pa ne znam zašto ne bi mogli i mi. Npr. Barcelona zapravo igra defanzivnu taktiku, jer igra sa 5-6 veznih igrača i bez i jednog klasičnog napadača, stalno "recikliraju" loptu i njihova ofanzivna snaga je zapravo u tome što su tehnički savršeni. Čak je i Guardiola jednom rekao da je Barcelona bez lopte katastrofalna ekipa.
Ovako smo imali situaciju 2 slabo pokretna, letargična napadača protiv njihovih 4 odbrambena...

druze...ti k'o Branimir Tulic koji je svojevremeno komentarisao ligu prvaka pa kaze da je Ferguson pogrijesio taktiku :-) ...
pustite se suplje...lako je biti general poslije bitke pa reci da ne valja ovo ili ono...poredis Barcelonnu,Portugal,Njemacku s nama...halo...pravis taktiku prema igracima koje imas.mislim da Pape nije pogrijesio,mi smo napravili par groznih kikseva koje na srecu nismo platili.Dzeko i Ibis ili jedan sam ili drugi nijednu odbranu ozbiljnu ne mogu pritisnuti jer nisu dovoljno brzi tako da ti ta prica pada u vodu.Lulic je igrao krilo pa nijednom nije oziljno zaprijetio...odlicno je ispalo na kraju,nevjerovatno je kako neki mogu biti nezadovoljni neizgubljenom tekmom nakon vjerovatno najtezeg gostovanja u kvalifikacijama...da smo imali 4 precke,promasen penal,igraca vise-prica pojedinih bi imala smisao..ovako samo jedno-bod odlican :bih: :bih:
Chisum

#2222 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Chisum »

Sa majstorima dosadne igre, ovi rutavim Grcima (a uz to i nas same, koji najcesce igramo dosadnu igru), bod u Atini nam je leg'o k'o jedan... Ne znam sto svi sada zale, a da ih je neko pitao prije tekme bili uzeli bod - vecina bi guze dala za isti.

Teska tekma, naporna, umrtveljena, bas onako kako Grcima odgovara - a uz to na njihovom terenu - i opet im otkinusmo bod.

Mozda je i bolje sto s njima kuci ne igramo na samom kraju kvalifikacija, jer tada do izrazaja dodje ona nasa nervoza i gubljenje, pa bi ih se, jos ako naguzimo ove Litvance slijedece hefte, uz malo srece dalo izbaknrotirati.

Vidjecemo... ali sto se danasnje tekme tice, nisam ni blizu nezadovoljan kako sam znao biti kada igramo vazne tekme... Pogotovo kada se svemu doda da nam je nad glavom citavo vrijeme lebdio nas skor sa Grcima, koji su nas ranije heftali gdje god da nas uhvate.

Image
Last edited by Chisum on 13/10/2012 02:03, edited 1 time in total.
Arsene Wenger

#2223 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Arsene Wenger »

Mendoza wrote:
Arsene Wenger wrote:
Jednostavno: naši krilni igrači (Lulić i Stevanović) bi vršili pritisak na njihove bekove a naš napadač na njihove stopere. Naravno, ne bi mnogo postigao osim ometanja njihove igre ali to i jeste poenta. Odbrana počinje od vrha. Tako radi Barcelona, reprezentacije Njemačke, Portugala i većina modernih ekipa koje igraju sa jednim napadačem, pa ne znam zašto ne bi mogli i mi. Npr. Barcelona zapravo igra defanzivnu taktiku, jer igra sa 5-6 veznih igrača i bez i jednog klasičnog napadača, stalno "recikliraju" loptu i njihova ofanzivna snaga je zapravo u tome što su tehnički savršeni. Čak je i Guardiola jednom rekao da je Barcelona bez lopte katastrofalna ekipa.
Ovako smo imali situaciju 2 slabo pokretna, letargična napadača protiv njihovih 4 odbrambena...

druze...ti k'o Branimir Tulic koji je svojevremeno komentarisao ligu prvaka pa kaze da je Ferguson pogrijesio taktiku :-) ...
pustite se suplje...lako je biti general poslije bitke pa reci da ne valja ovo ili ono...poredis Barcelonnu,Portugal,Njemacku s nama...halo...pravis taktiku prema igracima koje imas.mislim da Pape nije pogrijesio,mi smo napravili par groznih kikseva koje na srecu nismo platili.Dzeko i Ibis ili jedan sam ili drugi nijednu odbranu ozbiljnu ne mogu pritisnuti jer nisu dovoljno brzi tako da ti ta prica pada u vodu.Lulic je igrao krilo pa nijednom nije oziljno zaprijetio...odlicno je ispalo na kraju,nevjerovatno je kako neki mogu biti nezadovoljni neizgubljenom tekmom nakon vjerovatno najtezeg gostovanja u kvalifikacijama...da smo imali 4 precke,promasen penal,igraca vise-prica pojedinih bi imala smisao..ovako samo jedno-bod odlican :bih: :bih:
Pa i Ferguson zna pogriješiti sa taktikom, tako da ne znam u čemu je problem.
Ne poredim ja nikoga, hoću samo da kažem kako se danas igra fudbal. Nekad se igralo sa pet napadača, a danas se igra sa jednim.
Osim toga, zašto nas ne bi poredio sa Portugalom? Sa njima smo jednu utakmicu odigrali 0-0, pa onda izgubili 6-2. Vjerovatno smo u drugoj pogriješili taktiku. :D
U pravu si, fudbal se igra sa onim igračima koje imaš na raspolaganju, to i jest poenta sve priče. Ali, da se ne bi bezveze nadmudrivali ovdje, u zdravlje i laku noć!
:bih:
Last edited by Arsene Wenger on 13/10/2012 01:59, edited 1 time in total.
Logovan

#2224 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Logovan »

Arsene Wenger wrote:Pape me malo razočarao sa ovakvom postavkom, nije on loš trener i imao je dobrih partija (npr. protiv Francuske u Parizu kad smo igrali fantastično i nesretno primili onaj go), ali ovo večeras je bilo jako loše i jedino što nas je spasilo je također loša Grčka, koja je imala dosta povrijeđenih standardnih igrača i igrala je jako oprezno.

Baš ti nick pristaje, isti si ko i Arsene Wenger. Obojica veze nemate.
Grci sami sebi jebu mater zato što nas nisu pobijedili. Na kraju utakmice smo ih iritirali sa onim dodavanjem u odbrani i na sredini terena i ne bi me čudilo da su dobili crveni karton.

Mi sada definitivno sami o sebi odlučujemo. Protiv 3L-a :mrgreen: ilitiga Litvanije, Latvije i Lihtenštajna, moramo pokupiti svih 18 bodova. Već je prvih 6 uzeto, idemo po još tri. :-D Ovakvi Grci nas teško mogu dobiti u Zenici, nije da ih potcjenjujem ali po kvaliteti ništa bolji nisu, što se i pokazalo prije par sati. Jedino su uigraniji i to ne puno. Ako situacije bude dobra za nas, onda bi nam remi opet dobar bio. U velikoj smo prednosti nad njima i Slovačkom što se tiče gol-razlike, koja na kraju može biti presudna. :bih: Ima i da Slovacima čvaknemo bod u gostima a ovdje bih ih mogli dobiti.

NAPRIJED BIH! :bih: :dance:
Arsene Wenger

#2225 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Arsene Wenger »

zlo87 wrote:

Baš ti nick pristaje, isti si ko i Arsene Wenger. Obojica veze nemate.
Grci sami sebi jebu mater zato što nas nisu pobijedili. Na kraju utakmice smo ih iritirali sa onim dodavanjem u odbrani i na sredini terena i ne bi me čudilo da su dobili crveni karton.

Mi sada definitivno sami o sebi odlučujemo. Protiv 3L-a :mrgreen: ilitiga Litvanije, Latvije i Lihtenštajna, moramo pokupiti svih 18 bodova. Već je prvih 6 uzeto, idemo po još tri. :-D Ovakvi Grci nas teško mogu dobiti u Zenici, nije da ih potcjenjujem ali po kvaliteti ništa bolji nisu, što se i pokazalo prije par sati. Jedino su uigraniji i to ne puno. Ako situacije bude dobra za nas, onda bi nam remi opet dobar bio. U velikoj smo prednosti nad njima i Slovačkom što se tiče gol-razlike, koja na kraju može biti presudna. :bih: Ima i da Slovacima čvaknemo bod u gostima a ovdje bih ih mogli dobiti.

NAPRIJED BIH! :bih: :dance:
Hehe :) Vidi se da ti pojma nemaš, Wenger već godinama igra ligu šampiona sa kar*nom od ekipe...
In Wenger we trust! :D

ps volio bih da dijelim tvoj optimizam :bih:
Locked