Nimalo.
Jos sam se najvise trznuo kad sam vidio dobar dio Fanaticosa (dosta njihovih starijih clanova poznajem licno) pri policijski-organizovanom ulasku u voz svih nasih navijaca koji nisu dosli autobusima, poslije tekme, kako nose u ruci sve sto im je doslo u ruke: drske od metle, pola stolice sa sarafom, palije svih vrsta... Prijedlozi da najveci stanu na vrata,ako bude sacekusa i sl... ruzno, bas ruzno... Pa ponovna pratnja na dolasku u grad, 01 iza ponoci, periferna stanica, opet kolona, gdje smo ovo sadu p.m., specijalci ispred....
Haj se odvoji majcin sine ako smijes?
Ko zna ko je sve u sporednim ulicama, mrakusa, jebeno pravo...
Dopratili su nas do hotela Fanaticosa i tu se moralo uhvatiti noge na vlastitu odgovornost, svak svakoga zagleda ulicom, njihova balavurdija patrolira na motorima oko tebe, svi na mobitele pricaju, upale ti se svi ratni alarmi u glavi, sreca pa se brzo uhvatio taxi....
Gostovanje za izbjegavati, ali bas...
Prije pocetka gledam one silne mreze oko gostujuce tribine, pa plasticnu ogradu, kavez pa kavez, ne vidis apsolutno milimetra a da nije kroz mrezu, mozda je reko ovo i previse... Nije! Nije sekunde jedne!
Izasao da `zapalim` iza tribine, pored onih hala i onih sto prodaju kokice i ostala bezalkoholna sranja, prije pocetka tekme, ludim od onih preranih ulazaka na stadion, zivci, a mora se...
Uzmuhase se specijalci, sefovi pricaju na `motorole`, uleti jos pojacanje od njih 30-40, protutnjase jedan iza drugog pored mene, zalijepljenog za ogradu, to je bio trenutak ulaska njihovih najvatranijih na tribinu, pozurili da sprijece eventualni dodir...
Kad se policija unervozi, znaci da nemaju potpunu kontrolu nad situacijom,toga se i ja prepadnem, tad znaju dobro i udariti...
Da sam imao guzice izvaditi mobitel, bio bih danas zvijezda na You tube
Sto bi rekao Nikola Nikic, na pitanje novinara: ``Nadate li se bodovima iz Niksica``?
``Kakvi crni bodovi, samo da je zivu glavu izvuci