... grcevi kod bebca ... trebam pomoc

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

obuca

Post by obuca »

ivi wrote:
obuca wrote:probaj promijeniti hranu za bebu. pokusaj sa NAN 1 od Nestle. Imala sam isti problem sa sinom, i ta hrana je napravila cudo. Sretno. I sve naj sa bebacom :)
jeste li stavljali sabsimplex kapi u ovu hranu ?

8)
nismo koristili te kapi. probali smo vise vrsta hrana ali NAN 1 je pomogao. ako se za to odlucis nemoj prelaziti na NAN 2. Sretno :)
Lace

Post by Lace »

Ivy wrote:ivi draga, long time no see na forumu! Samo da ti CESTITAM na bebcu i puno srece!!!!!
i od mene cestitke :) ...nismo se dugo vidjele...sad znam i zasto :D :D
ivi

Post by ivi »

Lace wrote:
Ivy wrote:ivi draga, long time no see na forumu! Samo da ti CESTITAM na bebcu i puno srece!!!!!
i od mene cestitke :) ...nismo se dugo vidjele...sad znam i zasto :D :D
hej hej curice ... hvala ti puno ...
8)
ivi

Post by ivi »

Dirty Harry wrote:Samo da ti čestitam ivi, ... ti me onomad i dovede na ovaj forum :D
hvala ...

8)
ivi

Post by ivi »

obuca wrote:
ivi wrote:
obuca wrote:probaj promijeniti hranu za bebu. pokusaj sa NAN 1 od Nestle. Imala sam isti problem sa sinom, i ta hrana je napravila cudo. Sretno. I sve naj sa bebacom :)
jeste li stavljali sabsimplex kapi u ovu hranu ?

8)
nismo koristili te kapi. probali smo vise vrsta hrana ali NAN 1 je pomogao. ako se za to odlucis nemoj prelaziti na NAN 2. Sretno :)
sad mi tek nista nije jasno ...
... sinoc smo poceli davati bebcu NAN 1, (imao je grceve sinoc) jutros se ponasa isto kao i prije (on je po danu super i navece krecu problemi)
sve hrane koje smo do sad probali hipp, aptamil, bebimil, novalac ... imaju oznaku do koliko mjeseci se njima hrani bebac samo na ovoj NAN 1 ne pise nista ... (cjelu samo kutiju procitala) ... a ti pises da ne prelazimo na NAN 2, zasto?

8)
obuca

Post by obuca »

ivi wrote:
obuca wrote:
ivi wrote: jeste li stavljali sabsimplex kapi u ovu hranu ?

8)
sad mi tek nista nije jasno ...
... sinoc smo poceli davati bebcu NAN 1, (imao je grceve sinoc) jutros se ponasa isto kao i prije (on je po danu super i navece krecu problemi)
sve hrane koje smo do sad probali hipp, aptamil, bebimil, novalac ... imaju oznaku do koliko mjeseci se njima hrani bebac samo na ovoj NAN 1 ne pise nista ... (cjelu samo kutiju procitala) ... a ti pises da ne prelazimo na NAN 2, zasto?

8)
ovako ivi. polako ako si pocela davat NAN 1 cekaj malo da ajmo rec pocne djelovat. nisam davala nista osim AD kapi. kod NAN1 nema potrebe za prelaskom na NAN 2 jer sadrzi sve sto je potrebno bebi. ja i muz smo se zeznuli i presli i na NAN 2 (sto kod drugog necu uraditi). mali samo probao hranu i bilo ono BLJAK. otada vise nije htjeo flasicu. eto samo zato da djete ne odbije. a znam dosta raje kojima je nan 1 pomogao. probaj i strpi se dan ili 2. uz to HIPP caj od komoraca. bice bolje :)
ivi

Post by ivi »

obuca, hvala ti puno,
nisam ja ni mislila da ce NAN odmah pocet djelovat znam da treba sacekati dan dva, samo se nadam da ce pomoci

8)
obuca

Post by obuca »

ma hoce sigurno. ja sam bila malo skepticna ali uspjelo je. samo ne prelazi na dvicu, da mali ne bi odbio. samo je to razlog. ako bude bolje javni :)
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

ja bih vama nesto napisala, al me ionako necete slusat :D
Jel vi znate sta znace one oznake 1,2,3
Ako beba ima dva mjeseca, ne mozete joj davat dvicu, jer je dvica za vecu djecu (pise na kutiji kad se prelazi na koji broj)

Ja sam se nekoliko mjeseci ispumpavala svoje mlijeko, plus sto sam davala to adaptirano mlijeko. I sa kojim god ljekarom da sam pricala, svi su mi rekli da se djeci ne mijenja hrana. Znaci, ako ste pocele sa NAN ostanite na njemu. :roll: Bas to mijenjanje hrane moze povecat grcice kod bebica.

najbolji lijek jeste nosanje bebe, jer blizina majke smiruje dijete. Posebno ako ne dojite. Kako sam malo dojila, imala sam nekakvu griznju savjesti, pa sam djecu nosala po cijeli dan.I znam da ih je to smirivalo kad bi imali grceve.
ivi

Post by ivi »

javit cu kakvo je stanje na terenu jer mene bas zanima hoce li pomoci, da budem iskrena na vjerujem al ajd ... vrijedi probati ...

8)
sekretar

Post by sekretar »

mamica 31 wrote:I sa kojim god ljekarom da sam pricala, svi su mi rekli da se djeci ne mijenja hrana.
I ja sam tako čuo. al' ja sam babo pa se moja ne pika :)
ivi

Post by ivi »

mamica 31 wrote:ja bih vama nesto napisala, al me ionako necete slusat :D
Ako beba ima dva mjeseca, ne mozete joj davat dvicu, jer je dvica za vecu djecu (pise na kutiji kad se prelazi na koji broj)

Ja sam se nekoliko mjeseci ispumpavala svoje mlijeko, plus sto sam davala to adaptirano mlijeko. I sa kojim god ljekarom da sam pricala, svi su mi rekli da se djeci ne mijenja hrana. Znaci, ako ste pocele sa NAN ostanite na njemu. :roll: Bas to mijenjanje hrane moze povecat grcice kod bebica.

najbolji lijek jeste nosanje bebe, jer blizina majke smiruje dijete. Posebno ako ne dojite. Kako sam malo dojila, imala sam nekakvu griznju savjesti, pa sam djecu nosala po cijeli dan.I znam da ih je to smirivalo kad bi imali grceve.
... ja sam dosla ovdje na forum po savjet i svako misljenje mi dobro dodje ... obisli smo mi pedijatara i pedijatara ... i price koje oni pricaju su tu negdje iste ... sve sto su oni rekli probali smo i nije nista pomoglo, ja sam ispumpavala svoje mljeko 1o dana (bebac je bio malen pa nije imao snage da povuce) i onda sam dobila neku glupu temperaturu cak 40 i tad je nestalo mljeka ... sta da kazem bila sam uzasno tuzna, ljuta i razocarana pa sam onda skontala da je tako trebalo biti i da bebcu treba dati neku drugu zamjensku hranu ... i tako je sve pocelo ... sta da ja sad kazem mi smo sedmicno mjenjali hranu i nista ...
mozda njemu stvarno nista ne moze pomoci dok to samo od sebe ne prodje ...

8)
pljuskavica

Post by pljuskavica »

Probaj sa sabsimplex kapima ali bukvalno 3 x dnevno, bez obzira ima li grceve ili nema, meni je to pomagalo kod mojih beba. Jeste da sam ja samo dojila, a i sabsimplex su isto cista laktoza pa vise pomazu kod grceva beba koje doje, ali znam jos slucajeva kad su ih davali ne onda kad vec beba pocne vristati od grceva nego bas 3 x dnevno u odredjeno vrijeme, isto kao terpaija (ovo je i pedijatar potvrdio da moze tako da se ne bojis da je previse za bebu). I jos jedna stvar je kod nas umirivala bebu, voznja u autu, iako je bio minus napolju beba od mjesec dana u neka doba noci smo je u autosjedalicu (obavezno!) i vozaj se okolo dok ne zaspe :-)
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

ivi wrote:
mamica 31 wrote:ja bih vama nesto napisala, al me ionako necete slusat :D

... ja sam dosla ovdje na forum po savjet i svako misljenje mi dobro dodje ... obisli smo mi pedijatara i pedijatara ... i price koje oni pricaju su tu negdje iste ... sve sto su oni rekli probali smo i nije nista pomoglo, ja sam ispumpavala svoje mljeko 1o dana (bebac je bio malen pa nije imao snage da povuce) i onda sam dobila neku glupu temperaturu cak 40 i tad je nestalo mljeka ... sta da kazem bila sam uzasno tuzna, ljuta i razocarana pa sam onda skontala da je tako trebalo biti i da bebcu treba dati neku drugu zamjensku hranu ... i tako je sve pocelo ... sta da ja sad kazem mi smo sedmicno mjenjali hranu i nista ...
mozda njemu stvarno nista ne moze pomoci dok to samo od sebe ne prodje ...

8)
Ne znam o kakvoj hrani govorite i ne znam da li na pakovanjima hrane uopste (a posebno hrane za bebe) pise od kakvih je sastojaka, ali da ti odmah na pocetku kazem da bebi ne smijes davati nista sto ima narandze ili narandzinog soka ili bilo kakvog extrakta ili sastojaka narandzinog...

U caj kamilice koji skuhas, slobodno stavi 5-8 zrnaca kima i ostavi ih nekoliko minuta....pomaze..

Probaj bebu stvati na stomak (ali pazljivo i okreni mu glavicu na jednu ili drugu stranu). Pritisak na stomak ce mu pomoci da vari hranu brze, ali i da ojaca stomacne misice, sto ce mu pomoci da se rijesi grceva...samo ga ne ostavljaj da spava u tom polozaju, malo je kontraverzan ako ne znas kakva je podloga (dusek) na kojoj spava...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

sekretar wrote:
mamica 31 wrote:I sa kojim god ljekarom da sam pricala, svi su mi rekli da se djeci ne mijenja hrana.
I ja sam tako čuo. al' ja sam babo pa se moja ne pika :)
I ja sam babo, ali je moja uvijek posljednja - DA DRAGA. :) :D
ivi

Post by ivi »

hej hej ... evo bebac pava prva tura vristanja je prosla, malo je zaspao 10-tak min al to je uvijek tako a vidjet cemo kakva ce biti noc ... za sad je sve isto kao i prije ...

8)
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

ivi wrote:hej hej ... evo bebac pava prva tura vristanja je prosla, malo je zaspao 10-tak min al to je uvijek tako a vidjet cemo kakva ce biti noc ... za sad je sve isto kao i prije ...

8)
Kako prodje noch...?
Post Reply