Gradski autici

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

herbert mekfjuger

#26 Re: Gradski autici

Post by herbert mekfjuger »

johntra wrote:nemoj tako herberte, to je ipak jedna od priznatih i prestižnih nagrada sa velikom istorijom, pazi sad, od čak pet godina... :lol: (dosadio mi onaj zeleni)
ma nebitno to, nego lijepo lika pitam koji su bili konkurenti ostali i koji su iz vanevropskog svijeta konkurenti, lik nema pojma ništa, pa kaže samo je sa-x relevantan :D Relevantan ili ne, nije mi jasno kako može tako uzimati zdravo za gotovo, baš ono dozvoljava da ga neko pravi budalom :D to je isto da ja sad kažem nemam pojma zastava 101 po izboru Hamdije iz Bihaća najbolje auto godine i ponosan sam što i ja vozim isto :D :run:
herbert mekfjuger

#27 Re: Gradski autici

ladyada wrote:Toyota yaris ........... :thumbup:
Image
odlična! :thumbup:
Gost1515

#28 Re: Gradski autici

Post by Gost1515 »

herbert mekfjuger wrote:
johntra wrote:nemoj tako herberte, to je ipak jedna od priznatih i prestižnih nagrada sa velikom istorijom, pazi sad, od čak pet godina... :lol: (dosadio mi onaj zeleni)
ma nebitno to, nego lijepo lika pitam koji su bili konkurenti ostali i koji su iz vanevropskog svijeta konkurenti, lik nema pojma ništa, pa kaže samo je sa-x relevantan :D Relevantan ili ne, nije mi jasno kako može tako uzimati zdravo za gotovo, baš ono dozvoljava da ga neko pravi budalom :D to je isto da ja sad kažem nemam pojma zastava 101 po izboru Hamdije iz Bihaća najbolje auto godine i ponosan sam što i ja vozim isto :D :run:
Napisao sam ja to, dobro znaš ;) osim toga ima gugl i u šveckoj. U svakom slučaju više vjerujem "jury of 48 international automotive journalists from 22 countries" nego "Mr Herbert Mekfjuger from sa-x forum". :lol:

@jontra da je pobijedio fiat na ovom izboru, smio bih se opkladiti u lijevo jaje :D da bi sad ovdje objašnjavao kako je to značajan izbor sa renomiranim žirijem :D
herbert mekfjuger

#29 Re: Gradski autici

Gost1515 wrote:
herbert mekfjuger wrote:
Napisao sam ja to, dobro znaš ;) osim toga ima gugl i u šveckoj. U svakom slučaju više vjerujem "jury of 48 international automotive journalists from 22 countries" nego "Mr Herbert Mekfjuger from sa-x forum". :lol:

@jontra da je pobijedio fiat na ovom izboru, smio bih se opkladiti u lijevo jaje :D da bi sad ovdje objašnjavao kako je to značajan izbor sa renomiranim žirijem :D
aj uredu sve, dosta je i nas, samo mala ispravka, ja i Švedska niđe veze, u Bosni sam oduvijek - TK od rođenja :D
ladyada

#30 Re: Gradski autici

Post by ladyada »

herbert mekfjuger wrote:
ladyada wrote:Toyota yaris ........... :thumbup:
Image
odlična! :thumbup:
ovo sa spustanjem sjedista su super rjesili .........nema trckaranja oko auta sve u 2 poteza rjeseno
Image
johntra

#31 Re: Gradski autici

Post by johntra »

Gost1515 wrote: @jontra da je pobijedio fiat na ovom izboru, smio bih se opkladiti u lijevo jaje :D da bi sad ovdje objašnjavao kako je to značajan izbor sa renomiranim žirijem :D
ma ne bi vala, za mene je ovo instant izbor...mislim, svi ti izbori ništa ne govore osim da je to dobar marketing, ali ipak, nagrada za Evropski auto godine ima neku tradiciju, 47 godina nije malo...
Gost1515

#32 Re: Gradski autici

Post by Gost1515 »

johntra wrote:
Gost1515 wrote: @jontra da je pobijedio fiat na ovom izboru, smio bih se opkladiti u lijevo jaje :D da bi sad ovdje objašnjavao kako je to značajan izbor sa renomiranim žirijem :D
ma ne bi vala, za mene je ovo instant izbor...mislim, svi ti izbori ništa ne govore osim da je to dobar marketing, ali ipak, nagrada za Evropski auto godine ima neku tradiciju, 47 godina nije malo...
Da se razumijemo, najvažniji izbor je izbor kupaca, al eto. A što se tradicije tiče, gdje ona počinje? 10, 20, 30 god? Izbor jeste relativno mlad, ali ljudi koji su birali nisu od jučer ...
johntra

#33 Re: Gradski autici

Post by johntra »

dobro...kome bi ti više povjerovao kao kupac? nekome ko to radi 47 godina ili nekome koji to radi pet godina?
Jimmy_The_Saint

#34 Re: Gradski autici

Post by Jimmy_The_Saint »

Chevrolet Spark. Kad je malo, nek' je i jeftino.

Polo je već izašao iz klase gabaritima, da danas kupujem razmotrio bih ga, ali kao ozbiljno auto.
Gost1515

#35 Re: Gradski autici

Post by Gost1515 »

johntra wrote:dobro...kome bi ti više povjerovao kao kupac? nekome ko to radi 47 godina ili nekome koji to radi pet godina?
rekoh ti ... ljudi nisu od jučer, ali tom logikom - sve novo je loše? I btw i ovi od 47 su rekli isto, jel.

Ontopic ...

Image
johntra

#36 Re: Gradski autici

Post by johntra »

nije sve novo loše, ali ovdje ne pričamo o proizvodu nego o živim bićima sa dugogodišnjim iskustvom... ;-) da, i ECOY izbor je isto rekao, pa zato kažem, čestitam, napokon! :D

evo mene malo on topic...moji favoriti...

Image
iako je malo unakažen redizajnom, ali zato stara verzija uvijek može proći...
Image

Image
Image
mada je malo funky enterijer i traži privikavanja...

Image
Bolja od Pola, sigurno...
Chemist

#37 Re: Gradski autici

Post by Chemist »

U koju klasu ovo spada. Easy Vario plus sjedista su famozna...

Image

Mada, moj favorit je
Image

a i ovaj je simpatican, ko ima love
Image
Vernes_AMG

#38 Re: Gradski autici

Post by Vernes_AMG »

A ovaj mi je lijep pravo

Image
bushido

#39 Re: Gradski autici

Post by bushido »

Jos jedna Toyota ali najmanja(2,98m)

Image

Ni 3 metra a cetiri sjedista od kojih su tri vrlo udobna a cetvrto (iza vozaca) :roll: . Pet zvjezdica EURO NCAP, devet airbag-a , ABS,EBD(electronic brakeforce distribution), BA, VSC (vehicle stabiliti control), TRC (traction control)

prikaz airbag-a

Image

Pored koznog sportskog volana i mjenjaca,kompjutera, aluminijskih felgi,sest(6) zvucnika itd... i to sve u seriji,meni najbitniji momenat je nevjerovatna udobnost u tom auticu.U gradu je pravi zvrk a na autoputu uopste ne daje osjecaj malog autica,vrlo stabilan i miran i na maks.brzinama.

Image
zecko_kupuz

#40 Re: Gradski autici

Post by zecko_kupuz »

iQ jeste genijalan autić samo ne znam šta onima iz Aston Martina bi da... ma znate već. :-D
Zvek

#41 Re: Gradski autici

Post by Zvek »

Sigurno najbolji gradski auto sa pocetka XXI vijeka, cak bolji i od Fabie II.

Image

Od ovih novih Polo, 207, pa Fiesta/Punto Evo.
nike_tz

#42 Re: Gradski autici

Post by nike_tz »

Novi Suzuki Swift

Image
Image
ljubav_aha

#43 Re: Gradski autici

Post by ljubav_aha »

fico,jedan i jedini :-D
sinus

#44 Re: Gradski autici

Post by sinus »

herbert mekfjuger wrote:
Ja mislim da su ovo bili kandidati za izbor auta godina 2010

http://www.caroftheyear.org/candidates/2010_1/coty

Što se tiće teme Nova ford Fiesta mi predobro izgleda...
Last edited by sinus on 18/12/2010 17:06, edited 1 time in total.
Edin H.

#45 Re: Gradski autici

Post by Edin H. »

ljubav_aha wrote:fico,jedan i jedini :-D
Postujem, ali ovaj je ipak bolji po snijegu, a lakse ga je i parkirati posto ima dobar ajnslag :oops:

Image
sodom

#46 Re: Gradski autici

Post by sodom »

Zvek wrote:Sigurno najbolji gradski auto sa pocetka XXI vijeka, cak bolji i od Fabie II.

Image

Od ovih novih Polo, 207, pa Fiesta/Punto Evo.
Mislim da je ipak felacio bolji :lol:

Image
frankwhite

#47 Re: Gradski autici

Post by frankwhite »

evo ga mali gradski aston martin:D
Image
sheikh

#48 Re: Gradski autici

Post by sheikh »

hmmm
maybe polo or Fabia?
Imaju extra ponudu trenutno,Fabia Fresh paket 15hiljada :D
ima i dosta opreme :D
nista bolje ne treba :D :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
shibonja

#49 Re: Gradski autici

Post by shibonja »

sheikh wrote:hmmm
maybe polo or Fabia?
nista bolje ne treba :D :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
A do jucer mu ono "dosta opreme" nije nista znacilo kad se pricalo o VW precijenjenosti i slabom serijskom opremom naspram drugih proizvodjaca :D
sheikh

#50 Re: Gradski autici

Post by sheikh »

shibonja wrote:
sheikh wrote:hmmm
maybe polo or Fabia?
A do jucer mu ono "dosta opreme" nije nista znacilo kad se pricalo o VW precijenjenosti i slabom serijskom opremom naspram drugih proizvodjaca :D

Tebi je VW precjenjen :) Nama nije :)
Posto govorim govorim o trenutnoj akciji,zato sam i naglasio da ima dosta opreme :) :) :) Kontas???? :D
Post Reply