kijameta wrote:Dobar ti ovaj Cegar,92-e je pohapsio oko 2000 Srba,samo po osnovi sto su Srbi,da ih zamijeni za zenu i kcerku ako je takva spodoba kandidat za gradonacelnika,onda moze i Ismet Bajramovic poznatiji kao Celo.
Kao covjek srednjih godina sam postao svjestan nekih stvari,koji kao mladi nadobudnik nisam ni sanjao a to je ,koliko je tacna ona izreka; da bez starca ,nema udarca. Za politiku,za nogometnog trenera i za sve slicne petljanije trebaju mudrost,iskustvo i lukavost a to dolazi samo sa godinama.
Mada je funkcija graddonacelnika poprilicno simbolicna lijepo bi bilo na njoj vidjeti Kljuica,mada mi ni Mijatovicka nije mrska.
Prvo, nikad on nije pohapsio 2000 srba, to je glupost... znam za taj slucaj, nije bas da mu je na cast, ne pravdam ga, ali je i u tim godinama imao muda da se suprotstavi kojekakvim celama i celicama, imao je! Pa je popio i metak zbog toga, ali ostade ziv!
Pa je opet poslije rata zakuhavao s Mileticem zbog kriminala unutar MUP-a pa su ga smijenili, ali mu niko ni danas ne smije ni A reci, niti mu dlaka s glave smije past...
Postavi njega i Vikica na dvije kljucne funkcije u gradu, dodaj jos par ljudi sa kvalitetom u politici i ekonomiji, ovaj grad bi zablistao dok kazes abrakadabra!
Ali ne, bitno je i njega i Jovu Divjaka (kojeg nevjerovatno postujem i divim mu se) i njima slicne ukloniti sa scene jer su "nepodobni"....