Gradonačelnik Sarajeva-anketa
-
in33sa
#51 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
Nego, cudi me da nema Rizze Ruze u anketi.
Pa ne moze to tako...
Pa ne moze to tako...
- Jazz_Junkie
#52 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
Taj povijesni faktum sam spomenuo samo zbog naglasavanja autohtonosti njegove obitelji. To nebi bilo bitno da Stjepan Kljuic nije nista ucinio za Sarajevo i BiH. Smatram da je visoko kompetentan za obnasanje funkcije nacelnika i jedino se pitam da li bi se mogao snositi sa kriminalcima u vlasti ako uzmemo u obzir prevare koje je dozivio kao politicar u BiH.sitno wrote:Slazem se da je Kljuic dobar covjek, ali kakve veze ima Gaspar, Hadzi-Lojo i austrougarska armada sa mjestom gradonacelnika Sarajeva. Ostavimo se tih historijskih s**nja.Jazz_Junkie wrote:Nisam Sarajlija i preostavljam pravim Sarajlijama da dalje iznose svoje vizije o buducnosti svoga grada, ali mislim da je Kljuic zasluzio sansu, jer mu je Sarajevo to duzno. Sto ima Danis Tanovic sa Sarajevom osim sto je studirao u njemu i proveo 2 godine rata? Kljuic je tu rodjen i tu proveo cijeli zivot. Njegova obitelj je autohtona sarajevska obitelj, a njegov predak Gaspar se zajedno sa znamenitim Hadzi-Lojom borio protiv austrougarske armade.GandalfSivi wrote:Stjepan Kljujic, A i dobar je k'o covjek
I na kraju: da li bi se on uopce kandidovao?
Mjesto gradonacelnika treba zauzeti mlada energicna osoba, neko sa idejama i bez "putera na glavi". Rat je zavrsio, okrenimo se boljem zivotu.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#53 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
rizo ruza moze gradonacelnikovati SAMO CETVRTKOM.in33sa wrote:Nego, cudi me da nema Rizze Ruze u anketi.
Pa ne moze to tako...
- Pasiflora
#54 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
Upravo o tome se radi. Iako ja mislim da je Stjepan Kljujic beskrajno posten covjek, patriota i (sto se mene tice) jedan od rijetkih pravih gospodina u ovom gradu - cini mi se da nema vise dovoljno energije boriti se protiv svega sa cime se moze suociti na poziciji gradonacelnika.Jazz_Junkie wrote:Taj povijesni faktum sam spomenuo samo zbog naglasavanja autohtonosti njegove obitelji. To nebi bilo bitno da Stjepan Kljuic nije nista ucinio za Sarajevo i BiH. Smatram da je visoko kompetentan za obnasanje funkcije nacelnika i jedino se pitam da li bi se mogao snositi sa kriminalcima u vlasti ako uzmemo u obzir prevare koje je dozivio kao politicar u BiH.
Last edited by Pasiflora on 09/10/2008 10:16, edited 2 times in total.
-
Armen
#55 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
mozete li glasati, ja sam probao ali mi ne daju tu opciju, u vemu je fol?
- moler
#56 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
a SamiragaSkyfox wrote:Koje glas'o za Semihu???
-
mIRCerka
#57 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
Gradonačelnik/ca Sarajeva bi trebao/la biti:
Tatjana Ljujić Mijatović 16 14%
Milenko Bijedić 4 3%
Slaviša Šućur 9 8%
Danis Tanović 21 19%
Stjepan Kljujić 15 13%
Lidija Korać 7 6%
Mustafa Resić 2 1%
Semiha Borovac 12 11%
Zdravko Grebo 8 7%
Jovan Divjak 14 12%
Tatjana Ljujić Mijatović 16 14%
Milenko Bijedić 4 3%
Slaviša Šućur 9 8%
Danis Tanović 21 19%
Stjepan Kljujić 15 13%
Lidija Korać 7 6%
Mustafa Resić 2 1%
Semiha Borovac 12 11%
Zdravko Grebo 8 7%
Jovan Divjak 14 12%
- suncica24
#58 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
Onaj... gender nekorektna tema.
GRADONACELNIK-CA!
GRADONACELNIK-CA!
-
papacja
#59 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
Rafi Gregorijan, Treba ga vrbovati iz Brčkog 
-
mIRCerka
#60 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
suncica24 wrote:Onaj... gender nekorektna tema.
GRADONACELNIK-CA!
-
popajic
#61 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
Hm...vidim djeca ipak vole svoju mam...macehu !
- sunčan dan
#62 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
A šta kažete za onog malog....mislim Denis Gratz.... perspektivan, mlad...
- dazden42
#63 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
elk wrote:ovo je osim danisa gerijatrija stroga. dajte nekog mladog, ugodne vanjstine i manira, sa minimumom znanja 2 jezika, nekog ko ce nas kvalitetno predstavljati bilo gdje da se pojavi, nekog ko ce podrzati sve prave kulturne manifestacije tipa jazz festa i pomoci organizaciji novih, nekog ko ce se nacrtati prvi u bolnici kada se nesto pogano desi i ne govoriti nemam ja mandat za ovo, nekog ko ce prvi izaci da sadi cvijece i uredjuje park sa sugradjanima, nekog ko ce smanjiti ogroman i beskoristan aparat administracije, koji je ova papanka etablirala poput raznih portparola, savjetnika i ostalih budalastina, nekog koga me nece biti stid kada se pojavi na tv. iako od ovih ostalih jovo divjak je meni pravi covo, premda zadnjih godina rata nije bio dobar sa alijom..
Slaviša Šućur
- Mahalac
#64 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
Stjepan Kljuic-pravi izbor
...a mislim da je to najmanje sto mu dugujemo
- slavkoimamodilera
#65 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
Dragan Vikic ili Zoran Cegar...
Mada preferiram Cegara jer je lud k'o motika, a ne d'o Bog kome da mu stane na zulj...
Mada preferiram Cegara jer je lud k'o motika, a ne d'o Bog kome da mu stane na zulj...
- suncica24
#66 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
Ja mu ne dugujem nistaMahalac wrote:Stjepan Kljuic-pravi izbor
Mirci:
- Prpa.ba
#67 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
popajic wrote:Hm...vidim djeca ipak vole svoju mam...macehu !
Ne volim ja Semihu, samo smatram da SDP i ostale stranke nista ne dobijaju pozicijom gradonacelnika osim mase problema i ocekivanja gradjana koja se realno ne mogu ispuniti. Najbolje bi bilo da ostane Semiha i nastavi ne raditi sto ce, nadam se, dovesti do jacanja gradjanskog bijesa do 2010 i onda eventualne pobjede nenacionalnih stranaka.
-
kijameta
#68 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
Dobar ti ovaj Cegar,92-e je pohapsio oko 2000 Srba,samo po osnovi sto su Srbi,da ih zamijeni za zenu i kcerku ako je takva spodoba kandidat za gradonacelnika,onda moze i Ismet Bajramovic poznatiji kao Celo.slavkoimamodilera wrote:Dragan Vikic ili Zoran Cegar...![]()
Kao covjek srednjih godina sam postao svjestan nekih stvari,koji kao mladi nadobudnik nisam ni sanjao a to je ,koliko je tacna ona izreka; da bez starca ,nema udarca. Za politiku,za nogometnog trenera i za sve slicne petljanije trebaju mudrost,iskustvo i lukavost a to dolazi samo sa godinama.
Mada je funkcija graddonacelnika poprilicno simbolicna lijepo bi bilo na njoj vidjeti Kljuica,mada mi ni Mijatovicka nije mrska.
- Soul_Sista
#69 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
Mada SarajvO nije moj grad
ja bih birala prvog onog koji se bude zalagao za izgrdanju jedne veeelike parking garaze u samom centru
pa tako sljedeci put kad navrnem do SarajvA
ne moradnem preskakati auta dok dodjem do Baybooka i Sahinpasica.

-
Klodovik
#70 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
Priznajem, nemam konkretnog imena, ali rado bih na mjestu gradonačelnika vidio (porodičnu) osobu od nekih 40 godina (+- tri, četiri godine), pozitivno ambicioznu, dokazanu u konkretnom (privatnom) poslu (ne novinara, pravnika, režisera, univerzitetskog profesora i slično). Kriterije tipa "fin(a) je", "otac mu (joj) je bio dobar" i "pokazao se u ratu" bih gurnuo u stranu. Iako, teško je povjerovati da bi jedna takva osoba pristala trošiti energiju na trenutno prilično jalovoj poziciji gradonačelnika.valterbranisarajevo wrote:Predloži nekoga da i njega dodamo na listu naknadno, kao što smo to uradili sa Bogićevićem...Klodovik wrote:Uz dužno poštovanje prema osobama čija su imena navedena u anketi, meni su sve nekako odviše mlake za poziciju gradonačelnika.
Znam da je neumjesno poređenje, ali jedan mladi Bloomberg bi nam dobro došao
- vjesticanametli
#71 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
e ne moze vala
onda ode onaj cejf kad parkiras pred vrata baybooka
uletis iz auta
- Soul_Sista
#72 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
vjesticanametli wrote:e ne moze valaonda ode onaj cejf kad parkiras pred vrata baybooka
uletis iz auta
- vjesticanametli
#73 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
ne ne ne letim ba................fino parkiram upalic 4 zmigOvca i u šoo-ping 
- mevkobass
#74 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
Ima dobrih imena i van liste , posto nema mog zemljaka Lake , ja cu glasati za mog drugog zemljaka Husrefa Musemica 
-
popajic
#75 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa
Ma, kakav crni gradjanski bijes ? Da nas sva bijesna pascad svijeta izujedaju ne bi naskodilo nasoj letargiji.Prpa.ba wrote:popajic wrote:Hm...vidim djeca ipak vole svoju mam...macehu !
Ne volim ja Semihu, samo smatram da SDP i ostale stranke nista ne dobijaju pozicijom gradonacelnika osim mase problema i ocekivanja gradjana koja se realno ne mogu ispuniti. Najbolje bi bilo da ostane Semiha i nastavi ne raditi sto ce, nadam se, dovesti do jacanja gradjanskog bijesa do 2010 i onda eventualne pobjede nenacionalnih stranaka.
Da smo pametni bi za ovih 13 god.haosa poludjeli, ali mi jok! Drobimo na minderu iliti kaucu kako nas kradu,spaljuju,ubijaju...ali kad treba ISTA po tom pitanju uraditi - guze teske da se pokrenu.Gradjanski bijes se pretopio u malogradjansku indolenciju.
Haj,sacekat cemo jos 2 godine .Strpljen - spasen kazu stari !