Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post Reply

Gradonačelnik/ca Sarajeva bi trebao/la biti:

Tatjana Ljujić Mijatović
25
10%
Milenko Bijedić
6
2%
Slaviša Šućur
15
6%
Danis Tanović
46
19%
Stjepan Kljujić
40
16%
Lidija Korać
14
6%
Mustafa Resić
5
2%
Semiha Borovac
23
9%
Zdravko Grebo
17
7%
Jovan Divjak
53
22%

Total votes: 244

jeza u ledja

#101 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by jeza u ledja »

Vozdra raja wrote:
valterbranisarajevo wrote:U suštini, mi samo maštamo kako bi izgledalo kada bi nam omogućili građansko pravo da sami biramo gradonačelnika.. :-?
U tom slucaju bi gradonacelnik sigurno bio iz SDA! :wink:
Sigurno? Pa SDA je jedva osvojila nesto vise glasova od SDP, tesko da mozes onda reci 'sigurno' bi gradonacelnik bio SDAovac. To jedno, a drugo ima jos hipter nekih drugih stranaka. Mislim da to sto je neko iz SDA kao kandidat za gradonacelnika bi mu/joj samo dao neku prednost, ali ne bi bilo od presudne vaznosti.
Ja bih pak rekao da je sigurnije da kad bi narod glasao direktno - da gradonacelnik ne bi bio Srbin ili Hrvat.
vee-jay

#102 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by vee-jay »

--- NO LINKS --- su, ranije danas, objavile da bi glavni grad BiH Sarajevo mogao dobiti novu gradonačelnicu. Naime, predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić i predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija postigli su dogovor da aktuelnu gradonačelnicu Sarajeva Semihu Borovac zamjeni Lidija Korać. Lidija Korać je na lokalnim izborima bila nosioc liste SDP-a u općini Centar Sarajevo.

Ovakav razvoj situacije najavio je i utjecajni sedmičnik Slobodna Bosna.

Kazali smo i kako će ovakva odluka Tihića i Lagumdžije svakako morati proći stranačke organe i jedne i druge stranke. Da li će do ovoga doći ostaje da vidimo!
...

*** SPAM ***/content/view/13874/218/
ovu vijest procitah na gore spomenutoj stranici, pa da pitam, jel ovo tako il onako?
suncica24

#103 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by suncica24 »

*** SPAM ***/content/view/13634/218/

Ako si pogledao ovu, ova prethodna je "jako mnogo vjerovatna" :D
Umjetnik a

#104 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by Umjetnik a »

bos wrote:To iz Beograda sa derbija, pa ne mozes se "maternjeg" rijesiti...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

svaka čast
valterbranisarajevo

#105 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by valterbranisarajevo »

Top 5

Danis Tanović
Jovan Divjak
Stjepan Kljujić
Tatjana Ljujić Mijatović
Semiha Borovac
Marrinchen

#106 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by Marrinchen »

Jazz_Junkie wrote: Upravo to. Kljuic je ostao "nitkovic" kao Hrvat koji se suprotstavio zapadnohercegovackoj politici prema BiH i ostao lojalan gradu Sarajevu i BiH i kao Bosanac koji vladajucoj bosnjackoj eliti nije bio podoban. Izigran je kao predsjednik HDZ-a, izigran je kao dolazeci predsjednik predsjednistva, jer mu je Izetbegovic "ukrao" mandat i na kraju razocaran od sopstvenog grada, jer je ostao u njemu. Kada vec spominjes Matu Bobana koji je Kljuicu dosao glave, upravo je Kljuic podrzavao njegovu kandidaturu za vice-sefa HDZ-a u rusenju tadasnjeg predsjednika te partije, deklarisanog neo-ustasu Davora Perinovica koji se navodno odrekao ustaskih zabluda i kojeg se danas slabo tko sjeca. Ni sam Kljuic nije mogao posumnjati da ce Boban znaciti njegov kraj.
Nisam Sarajlija i preostavljam pravim Sarajlijama da dalje iznose svoje vizije o buducnosti svoga grada, ali mislim da je Kljuic zasluzio sansu, jer mu je Sarajevo to duzno. Sto ima Danis Tanovic sa Sarajevom osim sto je studirao u njemu i proveo 2 godine rata? Kljuic je tu rodjen i tu proveo cijeli zivot. Njegova obitelj je autohtona sarajevska obitelj, a njegov predak Gaspar se zajedno sa znamenitim Hadzi-Lojom borio protiv austrougarske armade.
I na kraju: da li bi se on uopce kandidovao? :D
Sve netočno.

1. Davor Perinović je Srbin
2. Kljuić je došao na mjesto predsjednika HDZ-a denunciranjem Perinovića u Zagrebu glede njegove etničke pripadnosti (legendarno mahanje Perinovićevom krštenicom)
3. Izetbegović nije "ukrao" Stjepanu mandat jer je on prije toga bio "povučen"
4. Kljuić ima završenu samo srednju školu i ne govori nijedan strani jezik, a šarm ne može kompenzirati sve
5. O Danisu Tanoviću bi se trebao malo više informirati
amrica

#107 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by amrica »

Uz postovanje prema djelu D. Tanovica, tesko da on moze biti gradonaclenik, pa covjek zivi izmedju Sarajeva i EU, ima zapocete projekte, radi na ASU... kako sve to eskivirati i posvetiti se samo poslu gradonacelnika?
dopisnik

#108 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by dopisnik »

A sta bi falilo da Nazif Gljiva bude gradonacelnik kad vec nije uspio da bude predsjednik BiH?Ima harizmu,ne voli papke,a i ne igleda lose.
tranquil

#109 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by tranquil »

Što više razmišljam, Tatjana mi sve bolja.

Evo nekoliko kvalifikacija koje su potrebne a koje nema većina imena sa gornje liste:

- bila direktorica gradskog javnog preduzeća
- višegodišnji rad u gradskoj upravi
- univerzitetski profesor sa iskustvom u praksi
- poznavanje stranih jezika
- po opredjeljenju patriota i osoba koja voli grad u kojem živi

Evo i dodatnih pluseva:

- nije prestara, neće zaspati na sjednici
- nije premlada, ima iskustvo
- nije ružna, tj. kako se kaže "ugodne je vanjštine" - sasvim pristojno izgleda za bilo koju javnu funkciju

Evo egzotičnih kriterija koje zadovoljava:

- rođena u Sarajevu
- ženska osoba - nastavljamo sa raskidanjem veza sa patrijarhatom i dominacijom jednog pola :D
- nije Bošnjakinja, tj. može pomoći skidanja stigme jednonacionalnog grada sa Sarajeva, ulijevajući povjerenje svim njegovim stanovnicima
- ratni član predsjedništva i drug rahmetli Alije, tako da su i Bošnjaci zadovoljni izborom.

Eto, ima li ko šta da prigovori?

Gospođo Tatjana, ako vas izaberu, sjetite se forumskog lobiranja :D
amrica

#110 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by amrica »

tranquil wrote:Što više razmišljam, Tatjana mi sve bolja.

Evo nekoliko kvalifikacija koje su potrebne a koje nema većina imena sa gornje liste:

Evo i dodatnih pluseva:

- nije ružna, tj. kako se kaže "ugodne je vanjštine" - sasvim pristojno izgleda za bilo koju javnu funkciju

- rođena u Sarajevu
- ženska osoba - nastavljamo sa raskidanjem veza sa patrijarhatom i dominacijom jednog pola :D
- nije Bošnjakinja, tj. može pomoći skidanja stigme jednonacionalnog grada sa Sarajeva, ulijevajući povjerenje svim njegovim stanovnicima
- ratni član predsjedništva i drug rahmetli Alije, tako da su i Bošnjaci zadovoljni izborom.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

uuuuhhh, htjedoh napisati satrovacki imenisesvidjatanja, pa nekako ispalo za nesatrovce znoru.. :D
Vozdra raja :-)

#111 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by Vozdra raja :-) »

Lagumdžija želi biti gradonačenik :-) :lol: :run:
Bolesnoj ambiciji nikad kraja...
08.10.2008. 13:45

Da bolesnoj ambiciji predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije nema kraja pokazuje informacija koja je procurila iz njegove stranke. Nakon neuspjelog pokušaja da postane akademik, sada bi htio zasjesti u fotelju gradonačelnika Sarajeva.
Otud i njegova sreća zbog glasova dobijenih u četiri sarajevske općine, ali čini se da će mu plan i ovog puta propasti. SDA je još jednom u prednosti.
- Načelnici Hadžić i Bećirević su pobijedili na izborima zato jer su provodili politiku SDP-a - rekao je u izbornoj noći Lagumdžija kako bi prikupio poene za sebe.
Indirektno je Hadžića i Bećirevića nazvao nesposobnjakovićima, koji su samo radili ono što im on kaže. Ništa neobično, s obzirom na to da se uvijek i radilo o čovjeku koji je gledao samo ličnu korist.
Mag demagogije i manipulacije za sebe uvijek ima plan. Ali vremena i glasača za ono što on zastupa je sve manje. To je jasno i velikom broju ljudi iz SDP-a, a i strpljenja je sve manje.

Tekst je preuzet iz bh. dnevnika "as"...
mostarac

#112 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by mostarac »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

As

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa vidi jednu stvar. Ako je Lagumdziji stalo do toga da bude gradonacelnik ovaj put ga niko ne moze zaustaviti, a ponajmanje SDA, jer nemate dovoljno ruku :D
valterbranisarajevo

#113 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by valterbranisarajevo »

Što je najtužnije, ovaj tekst iz ASA je preuzela i Vesela sveska.. :(

#114 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Ako on hoce da to bude, pa bujrum! Samo mi smijesno presmijesno koliko jedan covijek moze da se sroza! :lol:
Od ministra vanjskih poslova i predsjedavajuceg vijeca ministara(doduse katastrofalno), covijek je pao na poziciju da aplicira za gradonacelnika! :-) :lol:

Ista situacija mu je i sa firmom(SDP) u kojoj je nedodirljivi poglavica! Bas ju je 'nako demokratski oborio na koljena... :D
mostarac

#115 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by mostarac »

Vozdra raja wrote:Ako on hoce da to bude, pa bujrum! Samo mi smijesno presmijesno koliko jedan covijek moze da se sroza! :lol:
Od ministra vanjskih poslova i predsjedavajuceg vijeca ministara(doduse katastrofalno), covijek je pao na poziciju da aplicira za gradonacelnika! :-) :lol:

Ista situacija mu je i sa firmom(SDP) u kojoj je nedodirljivi poglavica! Bas ju je 'nako demokratski oborio na koljena... :D
ti si prvi za kojeg cujem da kaze da je ZL bio katastrofalan ministar vanjskih poslova :roll: :roll: :roll: :roll:

#116 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

mostarac wrote:
Vozdra raja wrote:Ako on hoce da to bude, pa bujrum! Samo mi smijesno presmijesno koliko jedan covijek moze da se sroza! :lol:

ti si prvi za kojeg cujem da kaze da je ZL bio katastrofalan ministar vanjskih poslova :roll: :roll: :roll: :roll:
UpDate ti kasni par godina! :wink:

Ali da se ne mucis, ev' ja cu te podsjetiti; zahvaljuci tome sto "nije" bio katastrofalan ministar, stranka mu je ispusila kao nikad prije na izborima koji su uslijedili! 8)
mostarac

#117 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by mostarac »

Vozdra raja wrote:
mostarac wrote:

Ali da se ne mucis, ev' ja cu te podsjetiti; zahvaljuci tome sto "nije" bio katastrofalan ministar, stranka mu je ispusila kao nikad prije na izborima koji su uslijedili! 8)
e jes sigurno radi toga :D
Jara

#118 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by Jara »

Vozdra raja wrote:Lagumdžija želi biti gradonačenik :-) :lol: :run:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sram ga bilo, hoda u prljavim farmerkama :x :D ( kako javlja "as" :lol: ) a hoće da gradonačelnikuje!
vee-jay

#119 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by vee-jay »

Vozdra raja wrote:
mostarac wrote:

:? :-? :roll:
Vozdra raja stvarno si dosadan. Svaki tvoj procitani post ja dozivim kao izgubljeno vrijeme. Ako si izabrao da budes proaktivni nacionalista, budi covjece niko ti ne brani. Ali ti to ne daje za pravo da prazne glave hodas po svijetu i da se od sunda hranis i sund propagiras. Pa valjda imas neka ocekivanja prema sebi koja su nesto visa od tog levela u kojem se trenutno nalazis. (mozda i nije na meni da te kritikujem, ali su ti postovi puni praznoce). :-? :-?

#120 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Dakle svako ko je protiv Lagumdzinog rezima i SDP-a je nacionalista?? :?
Svaka ti cast na takvom postavljanju stvari!
strong69

#121 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by strong69 »

vee-jay wrote: Vozdra raja stvarno si dosadan. Svaki tvoj procitani post ja dozivim kao izgubljeno vrijeme. Ako si izabrao da budes proaktivni nacionalista, budi covjece niko ti ne brani. Ali ti to ne daje za pravo da prazne glave hodas po svijetu i da se od sunda hranis i sund propagiras. Pa valjda imas neka ocekivanja prema sebi koja su nesto visa od tog levela u kojem se trenutno nalazis. (mozda i nije na meni da te kritikujem, ali su ti postovi puni praznoce). :-? :-?
A i ovaj poduzi post je cisto i vece gubljenje vremena. Ako si imao-la prituzbu na njega ima Private Message opcija pa nas ne morate zamarati ovdje.

Sto se mene tice, dvoumio sam se izmedu Grebe i Ljujic-Mijatovic. Oboje su za mene pozitivne licnosti, univerzitetski profesori, imaju iskustva u politici.
Glas je otisao za Grebu ali zaista za nijansu zbog moje subjektivnosti.
abdulazizsarajevo

#122 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by abdulazizsarajevo »

kakva ba Lidija Korac...ne daj Boze da neko ozbiljno nju predlozi...

Jovan Divjak...najbolji izbor..covjek je to 10 puta zasluzio..
elSaik

#123 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by elSaik »

Vozdra raja wrote:Lagumdžija želi biti gradonačenik :-) :lol: :run:
08.10.2008. 13:45

Da bolesnoj ambiciji predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije nema kraja pokazuje informacija koja je procurila iz njegove stranke. Nakon neuspjelog pokušaja da postane akademik, sada bi htio zasjesti u fotelju gradonačelnika Sarajeva.
Otud i njegova sreća zbog glasova dobijenih u četiri sarajevske općine, ali čini se da će mu plan i ovog puta propasti. SDA je još jednom u prednosti.
- Načelnici Hadžić i Bećirević su pobijedili na izborima zato jer su provodili politiku SDP-a - rekao je u izbornoj noći Lagumdžija kako bi prikupio poene za sebe.
Indirektno je Hadžića i Bećirevića nazvao nesposobnjakovićima, koji su samo radili ono što im on kaže. Ništa neobično, s obzirom na to da se uvijek i radilo o čovjeku koji je gledao samo ličnu korist.

Mag demagogije i manipulacije za sebe uvijek ima plan. Ali vremena i glasača za ono što on zastupa je sve manje. To je jasno i velikom broju ljudi iz SDP-a, a i strpljenja je sve manje.

Jao zaključivanja i govana... :shock:
convict

#124 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by convict »

ma garant je istina, cim je u asu pisalo, to su vrhunski profesionalci :D
Armen

#125 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by Armen »

tranquil wrote:Što više razmišljam, Tatjana mi sve bolja.

Evo i dodatnih pluseva:

- rođena u Sarajevu

Potpisujem sve ovo i Tatjana je zlatna sredina i jos treba dodati da se nije nakrala ni u toku, ni poslije rata, a nju bi prihvatile i druge stranke.

Ove druge opcije su dobre ali nerealne, npr danis je najboljem zamahu u karijeri, sto se mu da se bakce s ovim, on bi bio odlican kao savjetnik za kulturu ali ne stalno zaposlen. Za za Lidiju necu ni da komentarisem, mislim da je zena bez karizme i ne bi se puno odmakla od Semihih zasluga.
Post Reply