Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post Reply

Gradonačelnik/ca Sarajeva bi trebao/la biti:

Danis Tanović
30
17%
Jovan Divjak
46
25%
Stjepan Kljujić
16
9%
Tatjana Ljujić Mijatović
21
12%
Semiha Borovac
17
9%
Bogić Bogićević
51
28%

Total votes: 181

edinbug

#76 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by edinbug »

Ako bi SDP trebao dati gradonacelnika-cu, onda je od ovih navedenih jedino Tatjana ozbiljan izbor.
Ja dajem glas (iako je nema medu navedenim kandidatima) Lidiji Korac. Zena mi djeluje da zna sta hoce, moderan tip zene, i mislim da bi napravila veoma pozitivne i konkretne rezultate.
Naravno, nemam nista protiv ovih kandidata, samo se pitam da nije vrijeme ucinilo svoje, izuzev Danisa koji mislimda nema te ambicije.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#77 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by KatarinaKosaca »

edinbug wrote:Lidiji Korac. Zena mi djeluje da zna sta hoce, moderan tip zene, i mislim da bi napravila veoma pozitivne i konkretne rezultate.
Slažem se. Politički je dosljedna i ima ove karakteristike koje navodiš.
Air Ramiz

#78 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by Air Ramiz »

Mislim da bi idealna kandidatkinja bila Lamija Tanovic, jer ne pripada ni SDA ni SDP-u, a zena je gromada, kako intelektualna tako i moralna.
rajvosa1

#79 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by rajvosa1 »

Za Gradsko vijeće je već sada jasno a će SDP imati većinu, a sigurno će ih podržati NS i BPS. Pa znali ko pakuje li se gđa. Zunzafri?
Air Ramiz

#80 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by Air Ramiz »

rajvosa1 wrote:Za Gradsko vijeće je već sada jasno a će SDP imati većinu, a sigurno će ih podržati NS i BPS. Pa znali ko pakuje li se gđa. Zunzafri?
joj sto ne mogu ovih floskula, "vec je sve jasno", nista ba nije ovdje jasno, a pogotovo kad su izbori u pitanju. Na osnovu cega temeljis svoju jasnocu. Daj link sa statistikom.
KatarinaKosaca

#81 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by KatarinaKosaca »

rajvosa1 wrote:Za Gradsko vijeće je već sada jasno a će SDP imati većinu, a sigurno će ih podržati NS i BPS. Pa znali ko pakuje li se gđa. Zunzafri?
Nisam ja baš sigurna. Zukić je bio kategoričan da SDA neće dati gradonačelničko mjesto. A ne bi me iznenadilo ni da ga Zlaya proda. Tako. ne zna se još.
rajvosa1

#82 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by rajvosa1 »

KatarinaKosaca wrote:
Nisam ja baš sigurna. Zukić je bio kategoričan da SDA neće dati gradonačelničko mjesto. A ne bi me iznenadilo ni da ga Zlaya proda. Tako. ne zna se još.
Računica je jasna. I SDA i SDP imat će po 41 vijećnika u četiri gradske općine. Prednost SDP-a su stavovi NS-a i BPS-a, ali još veća je u tome što u Gradskom vijeću iz svake od tri nacije mora biti minimum 20 posto vijećnika, a gradski vijećnici su u stvari delegirani vijećnici iz općina. SDA nema ljudi drugih nacija da popuni ta mjesta. I da se razumijemo, nemam ništa pšrotiv ni SDA ni SDP-a, ali me Zunzafri toliko nervira da je to čudo Božije. Svejedno mi je ko će biti gradonačelnik, samo da ne bude ONA.
KatarinaKosaca

#83 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by KatarinaKosaca »

Mislim da ja i ti živimo u istoj općini, pa ćeš se sjetiti kad je Resić dobio načelničko mjesto da su ga glasali on i bliža obitelj, ali da je čudnim koaliranjem jer se Škaljić više nije mogao kandidirati, a SBIH nije imala kandidata dobio to mjesto. Poslije još dobio i naradu menadžer godine (sad se zaista na glas smijem). Hoću reći, da je sve moguće i da mi nikakva statistika niti logika ne vrijedi. Samo ako nije Resić i ja jedva čekam da se ona uhljupa skine sa mjesta koje nikad nije zasluživala, ali nisam tako sigurna jer su mnoge izborne i koalicione kombinatorike.
rajvosa1

#84 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by rajvosa1 »

Slažem se s tobom, osim Zunzafri i Resića treba isključiti po svaku cijenu. Ali sigurno u SDA već znaju za njegove talove sa Gašijem, tako da ne vjerujem da su u SDP-u baš toliko blesavi.
KatarinaKosaca

#85 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by KatarinaKosaca »

rajvosa1 wrote:Slažem se s tobom, osim Zunzafri i Resića treba isključiti po svaku cijenu. Ali sigurno u SDA već znaju za njegove talove sa Gašijem, tako da ne vjerujem da su u SDP-u baš toliko blesavi.
Blesavi nisu, ali pohlepni jesu, tako da me ništa ne bi iznenadilo. Rasić je klasični poltron i kukavica, a takvi odgovaraju lideru opozicije.
rajvosa1

#86 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by rajvosa1 »

KatarinaKosaca wrote:
rajvosa1 wrote:Slažem se s tobom, osim Zunzafri i Resića treba isključiti po svaku cijenu. Ali sigurno u SDA već znaju za njegove talove sa Gašijem, tako da ne vjerujem da su u SDP-u baš toliko blesavi.
Blesavi nisu, ali pohlepni jesu, tako da me ništa ne bi iznenadilo. Rasić je klasični poltron i kukavica, a takvi odgovaraju lideru opozicije.
Nadam se da će ovaj put biti pametni.
KatarinaKosaca

#87 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by KatarinaKosaca »

Ko god da dođe da nisu ovo dvoje spomenutih biće bolje, tako da idem spavati spokojno.
b_stulic

#88 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by b_stulic »

Gradonacelnik Sarajeva mora biti Bosnjak...
valterbranisarajevo

#89 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by valterbranisarajevo »

Ukoliko SDP dobije mandat da postavi gradonačelnika mislim da bi postavljanje Resića bio katastrofalan potez. Građani ne vole prelivode, ljude koji mijenjaju stranke kao košulje, zato što znaju da je takvim jedini interes bavljenja politikom vlastiti interes, odnosno fotelja dok su im građani zadnja briga. Više bih cijenio Resića da je ostao u SDU. Napustio je SDP, pljunuo im u lice, a kada mu se stranka raspala vrtaio se opet u SDP da se dočepa fotelje.S obzirom da sam na ovim temama saznao da i Lidija Korać voli mijenjati stranke, onda mi baš ni ona nije po volji. Kako da građane u gradu gdje su najposjećeniji restorani javne kuhinje može predstavljati neko ko se "kofrči" u auto vrijednom jedno 100.000 KM.. Teško će se ona spustiti na zemlju i uči među običan narod i njihove probleme..Ako gradonačelnik bude član SDP-a s obzirom da je Bogić Bogićević nažalost medijski"nokautiran" jedino rješenje prihvatljivo za većinu građana bi po meni bila Tanja Ljujić Mijatović. Mislim da bi ona bila dobar gradonačelnik..

Iskreno se nadam da ćemo već za 4 godine imati priliku da sami biramo onoga ko će predstavljati nas i naš grad i da se svi trebamo angažovati u tom pravcu.

Semiha - mislim da su joj šanse otprilike 1%. Bez obzira šta Zukić priča. čak i ako SDA skupi većinu u Gradskom vijeću (što je teško izvodljivo zbog Statuta grada) ne vjerujem da će sebi dopustiti tu blamažu, odnosno vjerujem da će ponuditi nekog drugog kandidata...

Na kraju mislim da će Gradonačelnik biti iz SDP-a, :) vjerovatno Lidija Korać... :sad:
KatarinaKosaca

#90 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by KatarinaKosaca »

Lidija Korać bi trebala po obiteljskom pedigreu biti lijevo orjetirana, ne znam koje je stranke mijenjala. Meni djeluje kao obrazovana žena i znam da je HDZ htio vrbovati i da nije htjela. Što se auta tiče, i ja imam auto koje možda prevazilazi moje mogućnosti, ali se odreknem nečeg drugog u korist toga što volim, tako da mi to nije. Bolje da ima dobro auto nego fiću. Kakav bi utisak davao i neki gradonačelnik sa privatnim yugom 45? Sumnjam da je ukrala od naroda, jer nije do sada obnašala političke funkcije. Ako već nema Kljujića, ja sam za nju.
valterbranisarajevo

#91 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Mislim da većina građana više voli da ih vode ljudi slični njima (mislim većini). To su ljudi koji hodaju ulicama grada, voze se tramvajem, Zastanu da popričaju sa svakim, saslušaju njihove probleme. Građani vole ljude kojima mogu pokucati na vrata u svako doba dana i za koje znaju da će im pomoći, pa makar to bila kora hljeba.. Koga ste prepoznali u ovom? Ja sam definitivno prepoznao Jovu Divjaka..

Za mene lično, skupi auti, Džipovi, Mercedesi od 200.000 KM su upravo simboli ogromnog jaza između "uspješne" manjine koja se snašla u svemu ovome i velike većine građana koji se nisu snašli u "demokratskoj tranziciji" iako svojim znanjem i sposbnostima nimalo ne zaostaju za ovima koji su se snašli. Gradonačelnik jednostavno, za mene, mora biti što sličniji običnom građaninu...

Svako ovo naravno gleda iz drugačijeg ugla,što je i logično, ne možemo svi razmišljati isto. Ovo je ugao iz kojeg ja gledam... :wink:
valterbranisarajevo

#92 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Što se tiče Lidije na nekim od ovih tema su bili postavljani linkovi da je i ona bila stranački angažovana prije SDP-a, ali s obzirom da to nije provjereno ja joj neću to uzimati za "zlo". Sve ovo ostalo što sam napisao stoji...
valterbranisarajevo

#93 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Jovan Divjak 37
Bogić Bogićević 32
Danis Tanović 24
Tatjana Ljujić Mijatović 16
Semiha Borovac 15
Stjepan Kljujić 11
Armen

#94 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by Armen »

KatarinaKosaca wrote:
edinbug wrote:Lidiji Korac. Zena mi djeluje da zna sta hoce, moderan tip zene, i mislim da bi napravila veoma pozitivne i konkretne rezultate.
Politicko dosljedna nije ni slucajno. Ne znam odakle vam to, usla je u SDP dva mjeseca prije izbora, bila direktan saradnik i simpatizerHDZ-a. Jos nesto, moderna nije pogotovo po izjavama o porodici i sl i jos jedan hendikep, ne govori ni jedan strani jezik.
dijaliza

#95 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by dijaliza »

Marin Ivanišević!!!
VjecitiStudent

#96 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by VjecitiStudent »

Moze li opklada da ce novi gradonacelnik biti neki mladjusni 'wannabe' iz SDP-a, posebno probran za tu namjenu Zlajinom rucicom?
Armen

#97 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by Armen »

Reci nam, reci nam ko je to?
*mima*

#98 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by *mima* »

valterbranisarajevo wrote:U ovoj anketi učestvuje 5 osoba koje su u prvoj anketi dobile najviše glasova + tenutno prvoplasirana osoba sa ankete na facebooku. Nadam se da vam neće biti teško ponovo glasati. To je samo jedan klik... :)

Sorry.....cemu sluzi ova anketa????
KatarinaKosaca

#99 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by KatarinaKosaca »

Armen wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Politicko dosljedna nije ni slucajno. Ne znam odakle vam to, usla je u SDP dva mjeseca prije izbora, bila direktan saradnik i simpatizerHDZ-a. Jos nesto, moderna nije pogotovo po izjavama o porodici i sl i jos jedan hendikep, ne govori ni jedan strani jezik.
Saradnik HDZ nije bila nikako, baš nikako. Kad je Komšić pobijedio i kad je Ivo Miro Jović bjesnio da će nestati predsjedništva tada mu je kao član CIK, jasno i nedvomisleno rekla da je pukao i da mora priznati izborne rezultate. Za jezike ne znam, ali me čudi, jer je gradsko dijete, školovana, otac joj je bio politički funkcioner u onom sistemu,
Armen

#100 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by Armen »

Itekako jeste, godinama je dobivala dodatno na platu kao clan HDZ-a koji je zaposlen u organima uprave i to je javno i potvrdjeno. Meni to licno ne predstavlja problem jer su mnogi dobivali od nazovi "svojih" ali je mi jako prevrtljivo i nespojivo da je iznenada SDP kadar.

Pored toga radila je u kabinetu Jadranka Prlica itd itd sve je vrlo lako saznati. A za jezike znam sigurno.
Post Reply