Baš tako, privatne škole mogu predavati i na engleskom.bolivia wrote:Čekaj sada netko ovdje ne govori istinu....
Županije (mislim da je budget za školovanje u nadležniosti županije) su dužne osigurati školovanje na maternjem jeziku (zato i postoji taj formular koji popunjavaš), a u KŠC-u ne postoji jer se ne financira iz javnog budgeta pa se želje o jeziku ne ispunajvaju.
Građanski ekstremizam
-
miki.ba
#126 Re: Građanski ekstremizam
-
bolivia
#127 Re: Građanski ekstremizam
[/quote]
po meni ovo nije kompromis vec realna potreba da se učenik obrazuje. zamisli neko zavrsio za inzinjera, ne zna cirilicu. dzaba mu strucnost kad je polupismen i neprosvjetljen.
forsirati djecu da pohađaju skolu na isključivo tzv "maternjem" jeziku je vid zlostavljanja i trebalo bi biti krivicno kaznjivo.[/quote]
Ako sam te dobro shavtio ti bi hapsio u Švicarskoj Talijana jer ne govori Njemački jezik, a Francuski malo muca?
)))
Malo šale nije na odmet
po meni ovo nije kompromis vec realna potreba da se učenik obrazuje. zamisli neko zavrsio za inzinjera, ne zna cirilicu. dzaba mu strucnost kad je polupismen i neprosvjetljen.
forsirati djecu da pohađaju skolu na isključivo tzv "maternjem" jeziku je vid zlostavljanja i trebalo bi biti krivicno kaznjivo.[/quote]
Ako sam te dobro shavtio ti bi hapsio u Švicarskoj Talijana jer ne govori Njemački jezik, a Francuski malo muca?
Malo šale nije na odmet
-
bolivia
#128 Re: Građanski ekstremizam
Pa onda se slažemo.....miki.ba wrote:Baš tako, privatne škole mogu predavati i na engleskom.bolivia wrote:Čekaj sada netko ovdje ne govori istinu....
Županije (mislim da je budget za školovanje u nadležniosti županije) su dužne osigurati školovanje na maternjem jeziku (zato i postoji taj formular koji popunjavaš), a u KŠC-u ne postoji jer se ne financira iz javnog budgeta pa se želje o jeziku ne ispunajvaju.
Državna škola mora osigurati nastavu na jeziku po želji roditelja, a privatna ne...
Ja se znaći tog prava ne odričem u državnoj školi.
-
bolivia
#129 Re: Građanski ekstremizam
A shvatio sam neke forumaše ovdje da je taj formular protuzakonit.bolivia wrote:Pa onda se slažemo.....miki.ba wrote:Baš tako, privatne škole mogu predavati i na engleskom.bolivia wrote:Čekaj sada netko ovdje ne govori istinu....
Državna škola mora osigurati nastavu na jeziku po želji roditelja, a privatna ne...
Ja se znaći tog prava ne odričem u državnoj školi.
-
bolivia
#130 Re: Građanski ekstremizam
1.DRŽAVA BOŠNJAČKOG NARODA
Bošnjaci kažu da ne žele imati državu bošnjačkog naroda, oni je žele dijeliti. Ne sa jednim, nego sa čak dva naroda! Na stranu što ti narodi to ne žele.
Površni analitičar bi zaključio da je to jedinstven slučaj u svijetu da jedan narod ne želi svoju državu.
Kažem samo površni analitičar.
Naslov teme je da podsjetim GRAĐANSKI EKSTREMIZAM
Bošnjaci kažu da ne žele imati državu bošnjačkog naroda, oni je žele dijeliti. Ne sa jednim, nego sa čak dva naroda! Na stranu što ti narodi to ne žele.
Površni analitičar bi zaključio da je to jedinstven slučaj u svijetu da jedan narod ne želi svoju državu.
- славянин
#131 Re: Građanski ekstremizam
Mescini da ne zele plaho da je djele sa dva naroda al eto mora se da nebi "otpalo" vise od pola drzavebolivia wrote:1.DRŽAVA BOŠNJAČKOG NARODA
- Liberalism
#132 Re: Građanski ekstremizam
Mozda je ne zele jer su puno bolje zivili kad im drzava nije bila bosnjacka ...bolivia wrote:1.DRŽAVA BOŠNJAČKOG NARODA
-
HK90
#133 Re: Građanski ekstremizam
Da nisi kopirao ovaj tekst sa ovog linka mozda?bolivia wrote:1.DRŽAVA BOŠNJAČKOG NARODA
http://--- NO LINKS ---/index.php?option ... Itemid=426
Imas ga na kompu i ovako po potrebi ga nalijepis?
E moj skutor...
-
bolivia
#134 Re: Građanski ekstremizam
@LiberalismLiberalism wrote:
Mozda je ne zele jer su puno bolje zivili kad im drzava nije bila bosnjacka ...
Pa Bošnjaci nisu nikada imali ekluzivno bošnjačku državu pa ne mogu komparirati. Tako da ti konstatacija ne stoji.
Last edited by bolivia on 07/07/2013 13:43, edited 1 time in total.
-
bolivia
#135 Re: Građanski ekstremizam
Kako znaš da ja nisam autor toga teksta...HK90 wrote:
Da nisi kopirao ovaj tekst sa ovog linka mozda?
E moj skutor...
To nije ni važno zapravo već je bitan tekst,... sadržaj teksta.
- Liberalism
#136 Re: Građanski ekstremizam
Svejedno, i hrvati su bolje zivjeli kad nisu imali hrvatsku drzavu... Hocu reci svi smo zivili bolje dok bolesnici nisu izmislili nacionalne probleme kako bi zaveli naivne ljudebolivia wrote:@LiberalismLiberalism wrote:
Pa Bošnjaci nisu nikada imali ekluzivno bošnjačku državu pa ne mogu komparirati. Tako da ti konstatacija ne stoji.
-
HK90
#137 Re: Građanski ekstremizam
Nema treceg, majorizacija se nastavlja.bolivia wrote:Kako znaš da ja nisam autor toga teksta...HK90 wrote:
Da nisi kopirao ovaj tekst sa ovog linka mozda?
E moj skutor...
To nije ni važno zapravo već je bitan tekst,... sadržaj teksta.
Imal nekih pitanja?
-
Basvod
#138 Re: Građanski ekstremizam
Hrvati se ne bi slozili sa tobom.Liberalism wrote:Svejedno, i hrvati su bolje zivjeli kad nisu imali hrvatsku drzavu... Hocu reci svi smo zivili bolje dok bolesnici nisu izmislili nacionalne probleme kako bi zaveli naivne ljudebolivia wrote:@LiberalismLiberalism wrote:
Yu nostalgija nije bolest koja zahvata teritoriju Hrvatske. Oni su dobili ono sto su htjeli, svoju nacionalnu drzavu.
Hrvatska je drzava evropske unije a Hrvati su danas njihovi drzavljani.
Kapa dole pametnim Hrvatima.
Srbima i Bosnjacima kita... multietnicka, gradjanska i nostalgicarska.
-
bolivia
#139 Re: Građanski ekstremizam
Jel misliš na ono vrijeme kada smo u stanovima držali praznu stranu ambalažu na policama kao ukrase (npr.prazne konzerve coca cole ili kutije od cigareta JSP) jer smo bili indijanci, vrijeme kada se komunistička vlast obračunavala sa političkim neprijateljima po zapadu uz pomoć prigušivaća i sačekuša u njemačkim garažama, a u državi istražnim radnjama i obavjesnim razgovorima u policiji?Liberalism wrote:
Svejedno, i hrvati su bolje zivjeli kad nisu imali hrvatsku drzavu... Hocu reci svi smo zivili bolje dok bolesnici nisu izmislili nacionalne probleme kako bi zaveli naivne ljude
O vremenu kada se masovno iseljavalo u njemačku, jel o tom vremenu pričaš?
O vremenu kada smo se po Trščanskim haustorima presvalčili u novu garderobu a staru bacali. Vjerovatno smo se tada činili Talijanima kao šošoni iz zemlje ne blagostanja nego represije.
O čemu ti pričaš?
- славянин
#140 Re: Građanski ekstremizam
Da da bolje je tudjinu biti u g*zici nego ziviti zajedno sa rodjacimaBasvod wrote: Hrvati se ne bi slozili sa tobom.
Yu nostalgija nije bolest koja zahvata teritoriju Hrvatske. Oni su dobili ono sto su htjeli, svoju nacionalnu drzavu.
Hrvatska je drzava evropske unije a Hrvati su danas njihovi drzavljani.
Kapa dole pametnim Hrvatima.
Srbima i Bosnjacima kita... multietnicka, gradjanska i nostalgicarska.
- Liberalism
#141 Re: Građanski ekstremizam
Zivi ti u tom ubjedjenju niko ti ne brani.
Al po komentaru vidi se da si i ti nisko daleko otisao na narodno-evolucijskoj ljestvici.
Kad bi bar znao da u hrvatskoj vrijedi zakon o zabrani nacionalne diskriminacije po kojoj hrvat u hrvatskoj nema nikakva veca prava od roma ili kurda. U praksu mozda ima ali tu je EU koja ce uciniti sve da oni koji ne misle tako iskorjeni iz hrvatskog politickog zivota.
Al po komentaru vidi se da si i ti nisko daleko otisao na narodno-evolucijskoj ljestvici.
Kad bi bar znao da u hrvatskoj vrijedi zakon o zabrani nacionalne diskriminacije po kojoj hrvat u hrvatskoj nema nikakva veca prava od roma ili kurda. U praksu mozda ima ali tu je EU koja ce uciniti sve da oni koji ne misle tako iskorjeni iz hrvatskog politickog zivota.
- Liberalism
#142 Re: Građanski ekstremizam
Ne o tome nego o vremenu kad su hrvati zivili proizvodeci brodove a ne ko sad na kredit dugorocnibolivia wrote:Jel misliš na ono vrijeme kada smo u stanovima držali praznu stranu ambalažu na policama kao ukrase (npr.prazne konzerve coca cole ili kutije od cigareta JSP) jer smo bili indijanci, vrijeme kada se komunistička vlast obračunavala sa političkim neprijateljima po zapadu uz pomoć prigušivaća i sačekuša u njemačkim garažama, a u državi istražnim radnjama i obavjesnim razgovorima u policiji?Liberalism wrote:
Svejedno, i hrvati su bolje zivjeli kad nisu imali hrvatsku drzavu... Hocu reci svi smo zivili bolje dok bolesnici nisu izmislili nacionalne probleme kako bi zaveli naivne ljude
O vremenu kada se masovno iseljavalo u njemačku, jel o tom vremenu pričaš?
O vremenu kada smo se po Trščanskim haustorima presvalčili u novu garderobu a staru bacali. Vjerovatno smo se tada činili Talijanima kao šošoni iz zemlje ne blagostanja nego represije.
O čemu ti pričaš?
-
miki.ba
#143 Re: Građanski ekstremizam
Prica o zemlji u kojoj se normalno kretalo svijetom dok se Njemci iz istocne njemacke nisu mogli kretati ni po sopstvenoj zemlji.
-
bolivia
#144 Re: Građanski ekstremizam
Brodogradnja je otišla na istok u Koreju, kao i masa druge industrije u Kinu.Liberalism wrote:
Ne o tome nego o vremenu kad su hrvati zivili proizvodeci brodove a ne ko sad na kredit dugorocni
"Europsku ekonomsku uniju" je zamjenila kako bi ja to rekao "europska ekonomska kriza", i ona nije došla zato što nema komunističkog represivnog sustava.
- Liberalism
#145 Re: Građanski ekstremizam
bolivia wrote:Brodogradnja je otišla na istok u Koreju, kao i masa druge industrije u Kinu.Liberalism wrote:
Ne o tome nego o vremenu kad su hrvati zivili proizvodeci brodove a ne ko sad na kredit dugorocni
"Europsku ekonomsku uniju" je zamjenila kako bi ja to rekao "europska ekonomska kriza", i ona nije došla zato što nema komunističkog represivnog sustava.
Da da, samo sto je veci dio otisao preko puta u Italiju jer ta ista EU nije dozvolila Hrvatskoj drzavi da postice razvoj brodogradnje. Sto je apsurd veci EU je Hrvatskoj zadala zadacu da umjesto industrije razvija svjest hrvata da moraju shvatiti da je vrijeme nacionalnih drzava (u kojoj hrvati imaju veca prava od roma) proslost.
-
bolivia
#146 Re: Građanski ekstremizam
Pa u vrijeme komunizma nije meni uzor bilo Istočna Njemačka nego Zapadna Njemačka, Italija, Austrija, Australija ili Kanada....miki.ba wrote:Prica o zemlji u kojoj se normalno kretalo svijetom dok se Njemci iz istocne njemacke nisu mogli kretati ni po sopstvenoj zemlji.
Pa da razmisli da si se tih godina se pohvalio nekom Austrijancu ili Australcu sa činjenicom "znate mi se možemo čak i kretati, a Rusi ne mogu" što bi on pomislio o tvom intelektualnom dometu.
- Liberalism
#147 Re: Građanski ekstremizam
Prije bi se reklo da ti je u to vrijeme bio uzor rezim u Juznoj Africi koliko ti je stalo do nacionalnog.bolivia wrote:Pa u vrijeme komunizma nije meni uzor bilo Istočna Njemačka nego Zapadna Njemačka, Italija, Austrija, Australija ili Kanada....miki.ba wrote:Prica o zemlji u kojoj se normalno kretalo svijetom dok se Njemci iz istocne njemacke nisu mogli kretati ni po sopstvenoj zemlji.
Pa da razmisli da si se tih godina se pohvalio nekom Austrijancu ili Australcu sa činjenicom "znate mi se možemo čak i kretati, a Rusi ne mogu" što bi on pomislio o tvom intelektualnom dometu.
Bas bi volio viditu tu scenu da si nekom australijancu rekao da zelis od drzave u kojoj su svi ljudi jednaki pred zakonom zivjeti u drzavi u kojoj jedan narod ima prava veca od ostalih ljudi koji su na nizoj evolucijskoj ljestvici jer nisu hrvati.
-
Basvod
#148 Re: Građanski ekstremizam
O cemu ti pricas?Liberalism wrote:bolivia wrote:Brodogradnja je otišla na istok u Koreju, kao i masa druge industrije u Kinu.Liberalism wrote:
Da da, samo sto je veci dio otisao preko puta u Italiju jer ta ista EU nije dozvolila Hrvatskoj drzavi da postice razvoj brodogradnje. Sto je apsurd veci EU je Hrvatskoj zadala zadacu da umjesto industrije razvija svjest hrvata da moraju shvatiti da je vrijeme nacionalnih drzava (u kojoj hrvati imaju veca prava od roma) proslost.
Hrvati imaju svoju drzavu Hrvatsku.
Hoce li sto to veceras Dnevnik na HTVu emitovati na romskom jeziku?
-
miki.ba
#149 Re: Građanski ekstremizam
To je itekako bilo pohvalno, što znaci da se država cijenila u cijelom svijetu.bolivia wrote:Pa u vrijeme komunizma nije meni uzor bilo Istočna Njemačka nego Zapadna Njemačka, Italija, Austrija, Australija ili Kanada....miki.ba wrote:Prica o zemlji u kojoj se normalno kretalo svijetom dok se Njemci iz istocne njemacke nisu mogli kretati ni po sopstvenoj zemlji.
U tom kontekstu sam spomenu da nam je bilo bolje nego u jednom dijelu Njemacke koju 25 god kasnije kujemo u zvijezde, a mi propadamo.
- Liberalism
#150 Re: Građanski ekstremizam
Klasicna zabluda.Basvod wrote:Liberalism wrote:bolivia wrote:
Brodogradnja je otišla na istok u Koreju, kao i masa druge industrije u Kinu.
O cemu ti pricas?
Hrvati imaju svoju drzavu Hrvatsku.
Hoce li sto to veceras Dnevnik na HTVu emitovati na romskom jeziku?
Koga briga za HTV kad ima jos 2000 tv kanala a hvala bogu zivimo u 21st u kom svako ko zeli moze imati vlastitu tv.
Bitno je da u redu pred centrom za socijalni rad ravnopravno stoje hrvati srbi romi kurdi klingonci svejedno te da i HR nema ni jedan zakon koji privilegira jedne naspram drugih (osim nekih EU programa kojim su posebno ciljani ne-hrvati kako bi se ispravile posljedice nakaradne "nacionalne" politike.