Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Locked
Skijaš

#751 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Skijaš »

pustopoljina wrote:nikad od mene udane zene :oops: :skoljka: :run:
Ima nas dosta kojima to kako draga kuha uopšte nije bitno, možemo sve. Bitne su nam neke druge stvari, da ne tračaš, da nisi sujetna, da si optimista, to je bitno. Vidjećeš, za ručak mu donesi pola hljeba što je ostalo od juče, malo margarina i ako imaš vremena napravi čaj. Biće mu svejedno, jeo to ili najmasniji burek :)
fatamorgana

#752 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by fatamorgana »

"vjesticanametli"

fatamorgana pilo se itekako vino :mrgreen: ali tek kad smo sarajevsko popili :D
Nazdravlje!
tuzlak58

#753 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by tuzlak58 »

Nisam čitao od početka komentare na ovaj tekst, ali zaista postoji izvjesna nelagodnost koja se osjeća u Dalmaciji glede našeg boravka tamo. Je ne spadam u "Paradajz turiste" i odsjedam, obično u nešto jeftinijim hotelima ili apartmanima. Usluge u restiranima na Makarskom primorju su nikakve. Dugo ćete čekati konobare koji su obično namrgođeni i nezadovoljni (vjerovatno zbog malih plata). U hotelima će vam se osoblje žaliti na male plate i krađu u privatizaciji a ako tražite "previše" možete imati neprijatnosti. U jednoj piceriji u Baškom polju sam tražio picu i limunadu bez leda. Dok sam čekao picu, dobio sam limunadu sa puno leda. Kada sam konobaru rekao da sam tražio limunadu bez leda, poslao me u neku stvar i odnio limunadu. Morao sam napustiti ovu piceriju sa vrlo neugodnim osjećajem. Možda je čovjek prepoznao da sam iz BiH?? U hotelima se obično održavaju kojekakve zabave i nabrajaju se države iz kojih su došli gosti, nikada nećete čuti da tu ima gosti iz BiH, mada, konkretnu u jednm hotelu u Cavtatu u vrijeme mog boravka bilo je najmanje 50 ljudi iz BiH. i td. i td.
E sad dolazimo do suštine apsurda, naime mi, "nepoželjni" građani BiH uvezemo iz Hrvatske 1,5 milijardi eura godišnje Jana, sladoleda, mlijeka, soli, jogurta, peciva... Šta mislite da mi "glupani" prestanemo uvoziti te tantavice i kupujemo domaće proizvode (sve ovo imamo i bolje od hrvatskog) za nekoliko godina bi razvili privredu i nebi morali ići u tu jadnu i prenatrpanu Dalmaciju, sa nikakvim uslugama. Postali bi poželjni turisti i išli bi u, recimo, Tursku na ljetovanje, te bi ostavili Hrvatsku na miru. Da nemamo političare lopove koji rade samo za sebe i potkradaju jadni narod, mogle bi se sigurno postići neke pogodnosti sa Turskom, pa da naš narod ide tamo na odmor i da se osjećaju kao poželjni normalni turisti. I na kraju da ironija bude veća, 90% ovih o kojima ovaj članak tako ružno piše su Hercegovački Hrvati (vikendaši). No, i oni su građani BiH i o njima se nebi smjelo tako pisati. Svim građanima BiH od srca želim da ljetuju u Španiji, Francuskoj, Turskoj ili Tunisu i da se kane paradajz turizma u Dalmaciji. Vjerujte mi na Panonskom jezeru u Tuzli je ljepše nego u Makarskoj. Pa nama dolaze naši dragi susjedi iz Osjeka i Vukovara i vrlo su nam dragi bez obzira na sve.
Hemel

#754 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Hemel »

tuzlak58 wrote:Nisam čitao od početka komentare na ovaj tekst, ali zaista postoji izvjesna nelagodnost koja se osjeća u Dalmaciji glede našeg boravka tamo. Je ne spadam u "Paradajz turiste" i odsjedam, obično u nešto jeftinijim hotelima ili apartmanima. Usluge u restiranima na Makarskom primorju su nikakve. Dugo ćete čekati konobare koji su obično namrgođeni i nezadovoljni (vjerovatno zbog malih plata). U hotelima će vam se osoblje žaliti na male plate i krađu u privatizaciji a ako tražite "previše" možete imati neprijatnosti. U jednoj piceriji u Baškom polju sam tražio picu i limunadu bez leda. Dok sam čekao picu, dobio sam limunadu sa puno leda. Kada sam konobaru rekao da sam tražio limunadu bez leda, poslao me u neku stvar i odnio limunadu. Morao sam napustiti ovu piceriju sa vrlo neugodnim osjećajem. Možda je čovjek prepoznao da sam iz BiH?? U hotelima se obično održavaju kojekakve zabave i nabrajaju se države iz kojih su došli gosti, nikada nećete čuti da tu ima gosti iz BiH, mada, konkretnu u jednm hotelu u Cavtatu u vrijeme mog boravka bilo je najmanje 50 ljudi iz BiH. i td. i td.
E sad dolazimo do suštine apsurda, naime mi, "nepoželjni" građani BiH uvezemo iz Hrvatske 1,5 milijardi eura godišnje Jana, sladoleda, mlijeka, soli, jogurta, peciva... Šta mislite da mi "glupani" prestanemo uvoziti te tantavice i kupujemo domaće proizvode (sve ovo imamo i bolje od hrvatskog) za nekoliko godina bi razvili privredu i nebi morali ići u tu jadnu i prenatrpanu Dalmaciju, sa nikakvim uslugama. Postali bi poželjni turisti i išli bi u, recimo, Tursku na ljetovanje, te bi ostavili Hrvatsku na miru. Da nemamo političare lopove koji rade samo za sebe i potkradaju jadni narod, mogle bi se sigurno postići neke pogodnosti sa Turskom, pa da naš narod ide tamo na odmor i da se osjećaju kao poželjni normalni turisti. I na kraju da ironija bude veća, 90% ovih o kojima ovaj članak tako ružno piše su Hercegovački Hrvati (vikendaši). No, i oni su građani BiH i o njima se nebi smjelo tako pisati. Svim građanima BiH od srca želim da ljetuju u Španiji, Francuskoj, Turskoj ili Tunisu i da se kane paradajz turizma u Dalmaciji. Vjerujte mi na Panonskom jezeru u Tuzli je ljepše nego u Makarskoj. Pa nama dolaze naši dragi susjedi iz Osjeka i Vukovara i vrlo su nam dragi bez obzira na sve.
dobro napisano... :thumbup:

dodao bih jos i ovo. vremena su se promijenila. nisu bosanci i hercegovci ono sto su bili prije dvadeset godina ali jadransko more jeste. ostalo je isto uz manja ulaganja. danas bosanaca i hercegovaca ima diljem europe i svijeta. prosli sve vidjeli svasta i kada dodju dole na jadran, kao da su ga ostavili prije 20 godina. plaze slabo uredjene, osoblje (svuda) neljubazno, nadrdano, usluge minimalne...i traze da se ne bunimo.
vec par godina ne ljetujem na jadranu jer svaki put odem da potrosim i da se provedem a uvijek se vracam sa istim osjecajem da sam prevaren i opljackan. ostao sam bez dobrih para ali nisam dobio ono sto sam trebao i sto sam zamisljao odnosno, ono sto bih negdje drugdje za te pare sigurno dobio. svaki put jedva cekam da se uhvatim bosanske hladovine i rostilja. :-) :D
dalmatinka

#755 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by dalmatinka »

187
Pa zasto dukatova pavlaka , objasni mi zastooooo :lol:
Da, zašto Dukatova, kad je Vindija zakon? :roll: :lol: :lol: :lol:
jesaha

#756 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by jesaha »

Neki UNPROFORac pravio bosansko-engleski rjecnik i imao je problem sa rijecju "merak". Pita Muju da mu objasni znacenje, a Mujo ga pita: "jesi l' kad pis'o u moru u Makarskoj?" Ovaj kaze da nije, a Mujo ce:" E jeb' ga, kako onda da ti objasnim?! " :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vares City

#757 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Vares City »

jesaha wrote:Neki UNPROFORac pravio bosansko-engleski rjecnik i imao je problem sa rijecju "merak". Pita Muju da mu objasni znacenje, a Mujo ga pita: "jesi l' kad pis'o u moru u Makarskoj?" Ovaj kaze da nije, a Mujo ce:" E jeb' ga, kako onda da ti objasnim?! " :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
P.S. Neki dan bio,...i "meracio" :lol: :lol:
Kinaski

#758 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Kinaski »

dalmatinka wrote:
187
Pa zasto dukatova pavlaka , objasni mi zastooooo :lol:
Da, zašto Dukatova, kad je Vindija zakon? :roll: :lol: :lol: :lol:
Nije tacno :D
Daire

#759 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Daire »

Hehe cuj smetamo im na plazama... Sta vam je ljudi, mi njima smetamo kao Drzava kao Narod, smetamo im svakako, ne mogu oni svariti da nakon milion ratova mi jos uvijek imamo novac za more.
Nek' crknu sto se mene tice, ne moraju me gledati, ne idem ja tamo da me ko gleda
Kinaski

#760 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Kinaski »

:)
jefferson

#761 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by jefferson »

tuzlak58 wrote:Nisam čitao od početka komentare na ovaj tekst, ali zaista postoji izvjesna nelagodnost koja se osjeća u Dalmaciji glede našeg boravka tamo. Je ne spadam u "Paradajz turiste" i odsjedam, obično u nešto jeftinijim hotelima ili apartmanima. Usluge u restiranima na Makarskom primorju su nikakve. Dugo ćete čekati konobare koji su obično namrgođeni i nezadovoljni (vjerovatno zbog malih plata). U hotelima će vam se osoblje žaliti na male plate i krađu u privatizaciji a ako tražite "previše" možete imati neprijatnosti. U jednoj piceriji u Baškom polju sam tražio picu i limunadu bez leda. Dok sam čekao picu, dobio sam limunadu sa puno leda. Kada sam konobaru rekao da sam tražio limunadu bez leda, poslao me u neku stvar i odnio limunadu. Morao sam napustiti ovu piceriju sa vrlo neugodnim osjećajem. Možda je čovjek prepoznao da sam iz BiH?? U hotelima se obično održavaju kojekakve zabave i nabrajaju se države iz kojih su došli gosti, nikada nećete čuti da tu ima gosti iz BiH, mada, konkretnu u jednm hotelu u Cavtatu u vrijeme mog boravka bilo je najmanje 50 ljudi iz BiH. i td. i td.
Slozio bi se sa vecinom tvog posta, medjutim i mi smo sami sebe doveli u ovakvu situaciju.Drzava nam je u najmanju ruku neorganizovana i drugi nas gledaju onako kao sto mi sami sebe gledamo, ne cjene nas. Ne interesuje nikog u HR, Slo, CZ ili Sk sto smo mi imali dejtonski sporazum, pitanje je koliko uopste ljudi zna za to, oni nas gledaju kroz ono sto imaju vidjeti u nasoj drzavi.
Ja sam u petak isao iz Gradca do Delnica poslom, 481km u jednom pravcu. Sve auto put, prelijepo, 157KN do Delnica od Sestanovca. Ma halal im svaka kuna, jos nigdje policije. Uredjena odmorista, pogotovo ona iznad Zadra na starijoj trasi. Vratio se isti dan, malo se umorio, ali nista nego kad idem iz Zenice za Tuzlu.
Krenuo iz Gradca kuci preko Metkovica (janjetina jbg :D ), do Gojka 5 saobracajnih patrola, ne zna se koji je deblji policajac. Stoje u onom zbunju i sve cekam da neko iskoci pa da krene maltretiranje tipa: gospodine taj i taj, ogranicenje je 60, a vozili ste 63, gdje vam se zuri, znatel vi zakon, znatel da mozete ubit nekog itd, itd. Onda onako isfrustriran vidim nekog motoristu iz Ceske, jadnik gleda u kartu, nista mu nije jasno, konta garant zadnji put se odlucio kroz BiH!
Elem, mi ako nismo gori od tih dalmatinaca evo moje gave. Mi se jedino mozeo pohvaliti cevapima i janjetinom. Cesta nemamo, Sarajevo sam zaobisao za Zenicu preko Kiseljaka zbog one sramote na stupu, itd.
Ono sto mi se svidja jeste da je skoro cijela HR osudila istup onog tipa iz makarske, a i on nije iz Makarske nego sa Kupresa. Ja sam bio 5 dana u gradcu, super blo, smjestaj super, vlasnika apartmana doslovno nisam vidio dok nisam izasao iz apt. naravno, kupovao sam sarajevsku kiselu vodu, Blatinu iz Citluka (svaku noc :D ).
Medjutim, krajnje vrijeme je da mi malo razmislimo o tome kako se prema drugima odnosimo. Kada sam isao za Delnice, na A1 sam vidio 10 HR tablica, a guzva je bila katastrofa. Pola tih turista zaobilazi BiH jer nemamo auto puta. Pitanje je jesmo li ista bolje zasluzili!
mO k3

#762 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by mO k3 »

jesaha wrote:Neki UNPROFORac pravio bosansko-engleski rjecnik i imao je problem sa rijecju "merak". Pita Muju da mu objasni znacenje, a Mujo ga pita: "jesi l' kad pis'o u moru u Makarskoj?" Ovaj kaze da nije, a Mujo ce:" E jeb' ga, kako onda da ti objasnim?! " :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
joj hehehhehe taj vic ide drugacije :) ,ali znas i sam
AliceInChains

#763 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by AliceInChains »

A sto vas to izvrijedise drugorazredni novinari i trecerazredni konobari? :mrgreen: Ako vam se ne svida clanak, onda ga ne citajte/ne kupujte novine. Ako vas je cudno pogledao konobar, onda mu ne dajte baksis i zaobilazite mu kafic. Ako vam je ionako neugodno u Hrvatskoj zbog raznoraznih sranja, kako se vi mimo toga uopste mozete tamo odmarati i sto idete u Hrvatsku?
jesaha

#764 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by jesaha »

Ženski Dr.Med wrote:
joj hehehhehe taj vic ide drugacije :) ,ali znas i sam
ja ga u ovoj formi procitala ;-)
stari grad Visegrad

#765 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by stari grad Visegrad »

Koliko miliona eura cemo ostavili hrvatskoj?
Molim nadjite podatke koliko ce bosansko-hercegovackih turita ljetovati u Hrvatskoj ove godine i koliko miliona eura cemo im ostavili?
Prema pisanju Vecernjeg lista iz srbije oni ce ostavili 50 miliona eura Hrvatskoj ove godine.
Hrvatskoj ne valjau bosansko-hercegovacki turisti, da je to istina onda m ne bi izdavali sobe. Dakle tu je vise lazi nego istine. Sto onda ne izdaju sav kapacitet evropljanima? zato sto ne mogu!!! sto onda reklamiraju Jadran u Bosni Hercegovini ako im nije stalo do bh turista?
I prije sam trvdio da je Spanija najljepsa i najjeftinija za ljetovanje. Avion i smjestaj u Spaniji kosta kao smjestaj u Hrvatskoj- A hrana jeftinija, pjescane plaze! Narode idite u Spaniju!!
Večernje novosti: Srbi će ovog leta na hrvatskom primorju ostaviti 50 miliona evra
nedelja, 14. avgust 2011.
Naši turisti letuju od Istre do Dubrovnika. Do jula u Hrvatskoj 46.592 srpskih turista, šest odsto više nego 2010.
SRBI će ovog leta na hrvatskom primorju ostaviti preko 50 miliona evra. Po procenama turističkih radnika ove zemlje, do kraja sezone na Jadranu će letovati preko 100.000 naših gostiju, što je za 15 odsto više nego prethodne godine.
Najveći broj Srba bio je na Jadranu početkom avgusta, baš kada je u Hrvatskoj kao državni praznik proslavljana „Oluja“.
Prema podacima koje smo dobili iz Ministarstva turizma Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice, u prvih šest meseci ove godine bivšu jugoslovensku republiku posetilo je 46.592 srpskih turista, koji su ostvarili 256.780 noćenja (šest odsto više nego 2010).
Hrvatski turistički radnici procenjuju da će do kraja sezone na njihovom Jadranu letovati preko 100.000 turista iz Srbije sa plaćenom boravišnom taksom. Ne treba zaboraviti i da mnogi naši ljudi imaju kuće ili rođake na Jadranu gde letuju, pa bi ukupan broj gostiju mogao da bude još veći.
Procenjuje se da ćemo komšijama na ovaj način ostaviti više od 50 miliona evra, što je, doduše, mali deo ukupne zarade Hrvatske od turizma.

U domaćim turističkim agencijama kažu da među najatraktivnija letovališta za naše turiste spadaju Istra, Poreč, Rovinj i Kvarner, ali da su odlasci u Hrvatsku i dalje u najvećem broju slučajeva individualni.
Iako je ovog leta zabeleženo nekoliko incidenata i napada na turiste iz Srbije, u Ministarstvu turizma Hrvatske ističu da se žalbe naših gostiju ne razlikuju mnogo od pritužbi turista iz ostalih zemalja.
Hrvatska je bezbedna turistička zemlja - tvrdi portparol hrvatskog Ministarstva turizma Antonela Frković. - Incidenti povezani s gostima iz Srbije brojčano ne odudaraju od broja incidenata koji se odnose na goste iz Nemačke, Slovenije i drugih zemalja.
Kako nam je potvrđeno u Hrvatskoj turističkoj zajednici, za reklamiranje Jadrana u Srbiji i manjim delom u BiH, Hrvatska je ove godine potrošila oko 230.000 evra. Oko 130.000 je izdvojeno za TV reklame, a ostatak na bilborde u Beogradu, Novom Sadu i Subotici.
(Večernje novosti)
billabong

#766 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by billabong »

U Istri ne smetate sigurno, tu su svi dobrodošli, a naročito dragi susjedi iz bivše nam države.Hrvatski poz i respekt bosanskim turistima
Vares City

#767 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Vares City »

billabong wrote:U Istri ne smetate sigurno, tu su svi dobrodošli, a naročito dragi susjedi iz bivše nam države.Hrvatski poz i respekt bosanskim turistima
:thumbup: :)
jefferson

#768 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by jefferson »

billabong wrote:U Istri ne smetate sigurno, tu su svi dobrodošli, a naročito dragi susjedi iz bivše nam države.Hrvatski poz i respekt bosanskim turistima
Ja bio u istri u petak. eh uvijek kad sam u istri shvatim sto istra hoce da se odvoji :D
pemanapemani

#769 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by pemanapemani »

Na portalu Jutarnjeg lista slika Čeha sa lopatom i detektorom metala. Ranim jutrom baza plažom u potrazi za kovanicama i drugim metalnim predmetima :) . Bio sam prisutan kada je porodica Čeha iz kombija istovarila cca. 20 paketa piva, između ostalog, kao i dodavanju flaše od dva litra coca cole ispod stola u kafani, a na trpezi kisela voda. Eto, oni su poželjni gosti, ne da ne troše, nego još odnose i raskopavaju plažu, a mi smetamo.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#770 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by prljavi Hare »

pemanapemani wrote:Na portalu Jutarnjeg lista slika Čeha sa lopatom i detektorom metala. Ranim jutrom baza plažom u potrazi za kovanicama i drugim metalnim predmetima :) . Bio sam prisutan kada je porodica Čeha iz kombija istovarila cca. 20 paketa piva, između ostalog, kao i dodavanju flaše od dva litra coca cole ispod stola u kafani, a na trpezi kisela voda. Eto, oni su poželjni gosti, ne da ne troše, nego još odnose i raskopavaju plažu, a mi smetamo.

Kad spomenu Čehe!Ljudi donose svoju flaširanu vodu,o pivi da ne pričamo.Mislim da je njihov jedini trošak
plaćanje mjesta za kamp prikolicu,vidio sam i kako instaliraju sopstvene satelitetske antene,vuku bicikla
privezana za kučice,a da u prodavnice eventualno ulaze da kupe pecivo!
Ja idem na Pelješac i rado sam viđen kod svojih domaćina,ne pada mi na pamet da klošarim i izigravam budalu,
ako ima dovoljno novca da se normalno,kao čovjek ode,onda se i ide,u suprotnom ne bih ni otišao!Srećom,ode
se svake godine. :thumbup:
Frooteky

#771 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Frooteky »

Al čehinje se udaraju ko da imaju kasko :oops: nego dobro je češko pivo a Karlovačko i Pan karine :oops:
tuzlak58

#772 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by tuzlak58 »

Ovo je istina, Istra i Kvarner su izuzeti od budalastinja o kojima pise ovaj clanak, ali tamo nema BiH turista?
Ko to smat

#773 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Ko to smat »

De ba sta ste se navukli na papka iz kupresa.Ja idem svake godine zadnje 2 bio u Porecu a ove u Brelama.Znate li sta su Brela za Porec.Havaji.Pa u porecu plaza nikakva more mutno nikakvo a Brela kad ujutro prosetas ono plazom more stoji plaza cista .Kako sam se osjeco ko Bosanac.Lezo na plazi noge skoro u vodi piva u ruci konobar ljubazan kad ugrije bucnem se eto kako sam se osjeco pravo neprijatno.Jes mi bilo zajebano dabogda mi bilo opet ovako.
Hemel

#774 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Hemel »

Ko to smat wrote:De ba sta ste se navukli na papka iz kupresa.Ja idem svake godine zadnje 2 bio u Porecu a ove u Brelama.Znate li sta su Brela za Porec.Havaji.Pa u porecu plaza nikakva more mutno nikakvo a Brela kad ujutro prosetas ono plazom more stoji plaza cista .Kako sam se osjeco ko Bosanac.Lezo na plazi noge skoro u vodi piva u ruci konobar ljubazan kad ugrije bucnem se eto kako sam se osjeco pravo neprijatno.Jes mi bilo zajebano dabogda mi bilo opet ovako.
Lako ti je bilo uzivati u Jakirusi kada sam ja ono sve izgradio a konobare zaduzio da malo pripaze raju preko Biokova.
Dobra su Brela ali se treba malo namuciti dok sidjes do plaze.
Brela su :thumbup:
gost iz ZG

#775 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by gost iz ZG »

jefferson wrote: Ja bio u istri u petak. eh uvijek kad sam u istri shvatim sto istra hoce da se odvoji :D
Istra hoće da se odvoji?
Gdje si to čuo / pročitao?
Decentralizacija Hrvatske DA - ali "odvajanje" to sigurno ne

... osim ako nije u pitanju mentalna masturbacija / ljubomorne želje / vlažni snovi / zavist - često viđena kod prekodrinskih komšija

Pola moje obitelji su (orginal) Istrijani, znam o čem pričam.Image
Locked