Govor mržnje
-
Hakiz
#51 Re: Govor mržnje
U novinama nakon sprečavanja govora mržnje:
Ne možemo vjerovati. Ni jednu riječ mržnje nije uputio, nismo mogli sanjati da će pobiti imigrantsku porodicu iz susjednog stana.
Ne možemo vjerovati. Ni jednu riječ mržnje nije uputio, nismo mogli sanjati da će pobiti imigrantsku porodicu iz susjednog stana.
- Bloo
- Globalna šefica
#52 Re: Govor mržnje
Pa sta ti predlazes kao rjesenje?
Osim novcanih i zakonskih kazni. Da policija prati sve one koji koriste govor mrznje?
-
Naslovnica
-
Hakiz
#54 Re: Govor mržnje
Ja predlažem da govor mržnje bude precizno i strogo definisan, veoma konzervativno u smislu veće slobode govora a izuzetno malo termina koji se mogu smatrati govorom mržnje. Uvrede da, ali ne govor mržnje.
Tada se tako definisan govor mržnje može i ekstremno strogo kazniti.
A policija prati. Ključne riječi i izrazi automatski pokrenu softver koji prati one koji ih izgovaraju. U skladu sa tendencijom njihove upotrebe, te osobe uđu "u mašinu".
Primjer: Probaj reći na forumu da mrziš neku grupu ili pojedinca, a onda na googlu pretraži mogućnost nabavke đubriva i amonijaka a nemaš poljoprivrednu djelatnost, ili potraži download nacrta nekog oružja za 3D printer. Pa vidi šta će se desiti. Ne treba te niko prijaviti, ne trebaš ništa praktično uraditi, samo pretraži google za nabavku spomenutog.
-
laik1981
#55 Re: Govor mržnje
Klix se izgradio na govoru mrznje.. To im je jedini adut..
-
Hakiz
#56 Re: Govor mržnje
Ne koristi ga Klix. To što ga korisnici koriste je njihova stvar.
Opet ću reći, kada proizvođači oružja budu odgovarali za upotrebu njihovog proizvoda u kriminalne svrhe, onda OK. Do tada, zašto bi mediji imali restriktivnije uslove?
- Bloo
- Globalna šefica
#57 Re: Govor mržnje
U novinama nakon nesprečavanja govora mrznje:
Bilo je za očekivati. Pratio je određene stranice i forume i tamo rasplamsavao svoju mržnju prema migrantima.
-
laik1981
#58 Re: Govor mržnje
Klix ima direktnu materijalnu korist od govora mrznje i dopustaju ga iskljucivo zbog te koristi.. Od portala su napravili ruglo i okupljaliste retarda.. Ovaj danasnji clanak je samo jadni pokusaj pravdanja vlastite pohlepe..
-
Hakiz
#59 Re: Govor mržnje
I to je moguće.
Tada ćemo pitati policiju zašto nije reagovala.
Ali, ne može reagovati ako ne zna. A da bi znala, mora "čuti" da ga neko koristi. Pa psiholozi, analitičari, softver, primijete kada taj govor, kada pretrage na internetu, kada tendencije sa "samo" govora prijeti da će preći u djelovanje.
Ako ga niko ne koristi zato što će biti sankcionisan "samo" zbog govora, onda iznenađenje.
Ne znam, komplikovano.
Last edited by Hakiz on 04/02/2022 16:27, edited 2 times in total.
-
Naslovnica
#60 Re: Govor mržnje
Ne bi me čudilo da su Bulevar i onaj BolaBola njihovi uposlenici.
-
laik1981
#61 Re: Govor mržnje
Nista ne reci.. Ta dvojica, sa desetinama svojih koniranih racuna, su im donijela klikova da ih komotno mogu placati.. Ruglo, jad i cemer..Naslovnica wrote: ↑04/02/2022 16:25Ne bi me čudilo da su Bulevar i onaj BolaBola njihovi uposlenici.
-
Hakiz
#62 Re: Govor mržnje
Široko postavljen govor mržnje dovede do toga da budista danas u Evropi ne smije koristiti drevni budistički simbol "su asti". Biće "lijepo zamoljen" da ga ne koristi, iako i nije protivzakonit. Jer je previše sličan "onom drugom" simbolu. Iako budisti nisu krivi za tu zloupotrebu.
- Tanqueray
-
Hakiz
#64 Re: Govor mržnje
Da bi znao koga procesuirati. Kako ćeš procesuirati ako ne znaš koga?
A bolje je pustiti da ljudi pričaju, pa hvazati one koji pokažu da će preći na djela, nego im ne dati da pričaju jer tada ne znaš ko su pa ne možeš znati koga pratiti i hoće li preći na djela.
Prevencija umjesto posljedica.
-
Hakiz
#65 Re: Govor mržnje
Praktično: Reći na društvenoj mreži "Treba ubiti XY" jeste govor mržnje. Poziv na ubistvo.
Reći: "Ubij se", nije.
Reći: "Ubij se", nije.
-
elk
#66 Re: Govor mržnje
Bulevar, rambo i slicni su na plati u klixu. Retardiran portal, koji maksimalno doprinosi zaostravanju odnosa. Samo kuhaju i skupljaju klikove, za lijeka im trebali.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#67 Re: Govor mržnje
Pa 5% posjetilaca portala cita komentare
-
Bobi
- Forum administrator
- no_sekirli
#69 Re: Govor mržnje
Samo recite kreatoru ovog semafora da se ne pise (i ne kaze) "svako 5 minuta", nego "svakih 5 minuta".
Inace, podrzavam zabranu govora mrznje, a jos vise zabranu lozenja drugih na govor mrznje.
- konoplja
#70 Re: Govor mržnje
Ja se pripisujem Millovoj skoli govora i izrazavanja. Znaci minimalne restrikcije i kaznjavanje samo u slucaju direktnog poziva na akciju i nepromisljenog govora koji dovodi ljude u neposrednu opasnost. Poznati primjer: vikati “gori” u kinu.
Drugim rijecima americka skola i podrzavanje prvog amandmana.
Sto znaci da negiranje genocida treba da je dopusteno i bez kazni. Kao sto su nekada Chomsky i ACLU branili prava ljudi da negiraju holokaust.
Cak sto vise, smatram da socijalne mreze i mjesta na internetu u danasnje doba kao javna dobra trebaju da se vode istom politikom.
Znaci da vlada u Americi treba twitteru, facebooku i ostalima zabraniti da cenzurisu, a ne da njih koriste kao alat da vrse represiju jer oni nisu u mogucnosti da to rade direktno radi ustava.
Drugim rijecima americka skola i podrzavanje prvog amandmana.
Sto znaci da negiranje genocida treba da je dopusteno i bez kazni. Kao sto su nekada Chomsky i ACLU branili prava ljudi da negiraju holokaust.
Cak sto vise, smatram da socijalne mreze i mjesta na internetu u danasnje doba kao javna dobra trebaju da se vode istom politikom.
Znaci da vlada u Americi treba twitteru, facebooku i ostalima zabraniti da cenzurisu, a ne da njih koriste kao alat da vrse represiju jer oni nisu u mogucnosti da to rade direktno radi ustava.
Last edited by konoplja on 04/02/2022 17:22, edited 1 time in total.
-
preludezalude
#71 Re: Govor mržnje
Mene je danas portal klix banovao zbog navodnog govora mrznje a takvog govora sigurno nije bilo. Portal je ocigledno pod jakim uticajem odredjene struje i ne zeli da se vide misljenja drugih ljudi. Ja ako komentarisem i kritikujem nekoga to nije govor mrznje. Podrzavam da se izopce bolesnici koji sire govor mrznje i podrzavaju diskriminaciju i ne priznaju prava drugoga, ali banovati nekoga ko ima drugacije misljenje, ko je kritican...kako to nazvati nego mrznja.
Ovaj post je upucen direktno urednicima portala.
Hvala vam na oduzimanju demokratskog prava izrazavanja misljenja.
-
Bobi
- Forum administrator
#72 Re: Govor mržnje
Daj link da vidimo te tvoje komentarepreludezalude wrote: ↑04/02/2022 17:14 Mene je danas portal klix banovao zbog navodnog govora mrznje a takvog govora sigurno nije bilo. Portal je ocigledno pod jakim uticajem odredjene struje i ne zeli da se vide misljenja drugih ljudi. Ja ako komentarisem i kritikujem nekoga to nije govor mrznje. Podrzavam da se izopce bolesnici koji sire govor mrznje i podrzavaju diskriminaciju i ne priznaju prava drugoga, ali banovati nekoga ko ima drugacije misljenje, ko je kritican...kako to nazvati nego mrznja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#73 Re: Govor mržnje
Portal za mene ne postoji od vremena sa x
-
preludezalude
#74 Re: Govor mržnje
Pa valjda bi ti to mogao provjeriti.Bobi wrote: ↑04/02/2022 17:17Daj link da vidimo te tvoje komentarepreludezalude wrote: ↑04/02/2022 17:14 Mene je danas portal klix banovao zbog navodnog govora mrznje a takvog govora sigurno nije bilo. Portal je ocigledno pod jakim uticajem odredjene struje i ne zeli da se vide misljenja drugih ljudi. Ja ako komentarisem i kritikujem nekoga to nije govor mrznje. Podrzavam da se izopce bolesnici koji sire govor mrznje i podrzavaju diskriminaciju i ne priznaju prava drugoga, ali banovati nekoga ko ima drugacije misljenje, ko je kritican...kako to nazvati nego mrznja.
Hvala vam na oduzimanju demokratskog prava izrazavanja misljenja..
Sad se sjeti...dva puta sam banovan ali samo zato jer iskazujem svoje misljenje bez govora mrznje.
Ja ako kazem da je Semir Efendic ubica da li je to za ban? Da li sam slagao nesto? Da li je taj covjek ubio pjesaka svojim automobilom?
Ja ako kazem da Sebija treba krivicno odgovarati zbog masovnog ubistva pacijenata gurajuci neadekvatne respiratore u upotrebu...da li je to govor mrznje ili ukazivanje na stvari koje se stvarno desavaju?
Zadnje...Ako kazem da se hrvatski poginuli borci diljem Hrvatske i BiH okrecu u grobu nakon Covicevog govora u Banjaluci...da li je to govor mrznje ili samo komentarisem dokle je Covic spreman pasti radi fotelje.
-
Bobi
- Forum administrator
#75 Re: Govor mržnje
Nemamo mi veze sa portalom, zato pitam, nego mogao si ti to malo zavrnuti a ne tako valapreludezalude wrote: ↑04/02/2022 17:27Pa valjda bi ti to mogao provjeriti.
Sad se sjeti...dva puta sam banovan ali samo zato jer iskazujem svoje misljenje bez govora mrznje.
Ja ako kazem da je Semir Efendic ubica da li je to za ban? Da li sam slagao nesto? Da li je taj covjek ubio pjesaka svojim automobilom?
Ja ako kazem da Sebija treba krivicno odgovarati zbog masovnog ubistva pacijenata gurajuci neadekvatne respiratore u upotrebu...da li je to govor mrznje ili ukazivanje na stvari koje se stvarno desavaju?
Zadnje...Ako kazem da se hrvatski poginuli borci diljem Hrvatske i BiH okrecu u grobu nakon Covicevog govora u Banjaluci...da li je to govor mrznje ili samo komentarisem dokle je Covic spreman pasti radi fotelje.