Gornji sloj farbe se guli

Podforum za motocikliste...
Post Reply
User avatar
Heva
Posts: 102
Joined: 13/06/2017 20:25
Location: Otoka

#1 Gornji sloj farbe se guli

Post by Heva »

Imam VW 2002 kojem se početkom ljeta na pojedinim mjestim počeo skidati onaj gornji, prozirni sloj laka, kao peeling. Izgleda bez veze iako se to dešava na par mjesta krova (veliččine kutije cigara) i haube. Ne znam koliko mi se isplati lakiranje cijelog auta s obzirom na starost vozila, iako na vozno stanje nemam prigovora... da li se to može opraviti u stilu sam svoj majstor ili baš da se odveze kod auto-lakirera pa da on to malo prebrusi, lakira i ispolira?
Hvala
User avatar
mayab
Posts: 27009
Joined: 06/03/2008 13:00
Location: SARAJEVO

#2 Re: Gornji sloj farbe se guli

Post by mayab »

S obzirom na starost AUTA , ja to ne bih dirao!Više bih se zabavio ulaganjem u neku tu tehničku ispravnost i pouzdanost!

I što će ovo na MOTO temama? :mrgreen:
User avatar
Ramzess Veliki
Posts: 18165
Joined: 11/02/2013 11:32

#3 Re: Gornji sloj farbe se guli

Post by Ramzess Veliki »

Heva wrote:Imam VW 2002 kojem se početkom ljeta na pojedinim mjestim počeo skidati onaj gornji, prozirni sloj laka, kao peeling. Izgleda bez veze iako se to dešava na par mjesta krova (veliččine kutije cigara) i haube. Ne znam koliko mi se isplati lakiranje cijelog auta s obzirom na starost vozila, iako na vozno stanje nemam prigovora... da li se to može opraviti u stilu sam svoj majstor ili baš da se odveze kod auto-lakirera pa da on to malo prebrusi, lakira i ispolira?
Hvala
Hmmm ... VW motor sa krovom, nikad cuo ... :lol:

Mozes to uraditi po principu sam svoj majstor, ako znas kako. :thumbup:
Post Reply