Google Maps - Bosna i Hercegovina

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Static-X

#201 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by Static-X »

Maharadza wrote:
sema911s wrote:
Static-X wrote:Steta sto ne moze i navigacija.
kupis nokia uredjaj i imas navteq navigaciju,
Ili nabaciš igo primo ili igo myway za android, kopiraš mape (BH mapa je svega ~5MB velika) i imaš offline navigaciju gdje ti treba samo jak GPS signal a Sarajevo je detaljno prikazano. Ima to sve naravno besplatno na net-u. 8-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Pa da taj igo vec imam instaliran na svom androidu. Nego me interesovalo posto je konacno google poceo raditi na mapi Bosne, a inace koristim google mapu, radije bi da mogu i kad dodjem u bosnu sa google sve to, umjesto da imam posebne aplikacije i mape za te stvari.
Static-X

#202 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by Static-X »

Eborg wrote:Meni samo nije jasno zašto ne mogu da snimim Sarajevo za offline a ostali korisnici očito mogu. Mogu snimiti gradove u inostranstvu ali ove domaće nikako ne.
Ma nisi se sigurno dovoljno igrao sa mapom. Moras samo da zoom out dovoljno daleko pa onda da skines mapu. Znaci odaljis da se vidi srednja bosna ili malo blize - tako dok ti ne uspije.
Eborg

#203 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by Eborg »

A to mi reci, sad hoće, hvala ti puno! Ali nije mi jasno što se mora toliki zoom-out uraditi, pa zakačit ću i Zavidoviće i Novi Travnik. :lol:
Djubre_

#204 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by Djubre_ »

Dodje mi neko azuriranje sad.. ima li za nas kakve nafake.. :smile:

Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
Maharadza

#205 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by Maharadza »

andr0id wrote:Dodje mi neko azuriranje sad.. ima li za nas kakve nafake.. :smile:

Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
What's new: Bug fixes! :zzzz:
Eborg

#206 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by Eborg »

Ažuriranje aplikacije nema veze sa sadržajem, isti se nadograđuje nečujno, tj. svaki dan se vjerovatno dodaje nešto novo.

Samo mi nema logike ovoliki ignore nad Zenicom, pa nisu mogli unijeti ni imena ulica koja imaju svi veći gradovi u BiH (čak recimo i Travnik i Bihać). A i malo je ulica vala iako su snimci kvalitetniji od tih gradova.
am0niman

#207 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by am0niman »

Danas sam dobio invite za ovaj novi Google Maps i izgleda da je pravo "težak". Pojede mi memoriju...
shiljak

#208 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by shiljak »

ja sam dobio danas da isprobam.. ako uključiš ono 3D isto kao da si igricu pokrenuo, zakuca ti procesor :D

Ostalo mi je sve isto.. jedino što kad tražiš neki hotel izbaci ti rezultate na karti a ne desno u tekstu.. baš čudno što to nisu prije aktivirali.
Halcyon

#209 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by Halcyon »

Tačno što @shiljak reče ne vidim neku preveliku promjenu u mapama, osim u korištenju resursa računara. :D
Eborg

#210 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by Eborg »

Jesu li stali sa čačkanjem BiH? Ne vidim nikakve promjene u zadnje vrijeme.
munja.ba

#211 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by munja.ba »

Od danas dostupan i google maps maker

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Eborg

#212 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by Eborg »

Posmatrac_007

#213 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by Posmatrac_007 »

munja.ba wrote:Od danas dostupan i google maps maker

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Konačno :thumbup:
shiljak

#214 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by shiljak »

je li iko skonto kako israviti ime ulice.. odnosno jedna ulica ima više onih linija, nije valjda da svaku moram editovat da bi stavio isto ime?

EDIT: skonto :-D
sarajlija_11

#215 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by sarajlija_11 »

par pitanja:
1. kako nastaviti ulicu?
2. kako ucrtati krakove ulici a da ne dodajem imena ponovo?
3. kako napraviti jednosmjernu ulicu? ili uvesti na postojecu ulicu ?
Eborg

#216 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by Eborg »

Vidjet ćemo koliko će raja kod nas biti raspoložena da ovo mapira, svima bi nam bilo lakše kada bismo imali normalne mape. :)
cehaja

#217 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by cehaja »

Sta se moze sa tim googme map maker ?

Jel to da ljudi dodaju imena ulica, 3d slike zgrada i slicno ?

Ko ocjenjuje sta je tacno uneseno, a sta netacno, da se ne unisti mapa ?
shiljak

#218 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by shiljak »

svako može modifikovati mapu, i onda ti što modifikuju međusobno lajkuju taj editovani dio, tako kad skupiš malo lajkova google ti pogleda šta si uradio i odobri ako želi.

Ja nisam siguran, mislim da sam imao samo 2 lajka i da su mi odobrili put, znači nisu skoro ni 2 dana prošla.

Ali ako dodaš neki dio gdje je popularno, npr neki glavni put, ili neku javnu zgradu/granap, onda su velike šanse da će neko lajkovati to što si modifikovao... a ako dodaš nešto što nije popularno, znači male su ti šanse da će neko znati za taj objekat ili ulicu pa ti neće moći lajkovat - mislim hoće, ali dosta sporije ide, jedino ako komšiluk nadigneš :-D
Djubre_

#219 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by Djubre_ »

Komsija mi prodao jedan staklenik u basti od moguca 3. A na slici stoji jos taj treci vec mjesecima.. kome da se javim da urade nove snimke.. :lol:

Ima jos promjena u mahali i dvoristu mom.. losa slika zenice.. tj bih. Nek pojacaju pixele kad bude bosnu nadlijetao:lol:

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
shiljak

#220 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by shiljak »

u zadnjoj verziji su nešto uradili sa tim offline, nekakav drugi princip ofline mape su uradili, znam samo da je gore :D
Maharadza

#221 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by Maharadza »

KvaziExpert wrote:Evo na tabletu ima opcija offline, a na telefonu je ne vidim. Valja ispitati sta je u pitanju
Image

Sent from my GT-P7300 using Tapatalk 4 Beta
Pa eto i tu ti govori da je prevelika "površina" i traži da zumiraš, isto ko na telefonu! Valjda poprave u kakvom' budućem update-u?!
Maharadza

#222 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by Maharadza »

KvaziExpert wrote:
Maharadza wrote:
KvaziExpert wrote:Evo na tabletu ima opcija offline, a na telefonu je ne vidim. Valja ispitati sta je u pitanju
Image

Sent from my GT-P7300 using Tapatalk 4 Beta
Pa eto i tu ti govori da je prevelika "površina" i traži da zumiraš, isto ko na telefonu! Valjda poprave u kakvom' budućem update-u?!
Nisi me skontao, na tabletu radi, ima save region, i sad zumiras i pomjeras kako ti godi, pa kad hoces snimis, medjutim na telefonu uopšte nema ni "o" od offline, bez obzira na zoom. Jednostavno tipka (hardverska) u mapama ne sluzi nicemu. Da li je tako i kod ostalih, ili je neki bug kod mene?

telefon je sgs4, a maps version 7.0.2, stock rom XXUMBGA od 11. jula
My bad, evo vidim da su uklonili "offline" opciju totalno iz mobilne aplikacije! U ranijim verzijama je bila prisutna, samo što nisi mogao ništa ni snimiti, barem naše prostore!
salih88

#223 Re: AW: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by salih88 »

Bas sam u zadnje vrijeme poceo koristiti cesce google maps kao navigaciju na mobu. Aliii....

Namjestim neki dan iz Crkvica Zenica da me odvede prema Maglaju, i normalno treba me odvesti do ukljucenja gdje bi daljr magistralom do tamo. Jok, salje me na nadvoznjak i samo okrece desno na magistralni put. Nigdje veze sa nadvoznjaka, koji je ogradjen i koji samo prelazi preko magistralnog da se ukljuci na magistralni. Evo link slike, neda mi da uploadujem ovdje http://db.tt/IN9acdaJ
Eborg

#224 Re: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by Eborg »

Ma nije još to napravljeno, tek se mapira i prave smjerovi ulica. Strpi se malo i uključi vala da ide brže. :)
salih88

#225 Re: AW: Google Maps - Bosna i Hercegovina

Post by salih88 »

Eborg wrote:Ma nije još to napravljeno, tek se mapira i prave smjerovi ulica. Strpi se malo i uključi vala da ide brže. :)
Rado bih ih uputio na ovu greaku, ali kad pokusam izbaci da je nemoguce prijaviti gresku za ovo podrucje :shock:
Post Reply