kustah wrote:Porediti situaciju u Hrvatskoj i BiH, nije uredu. U BiH, u zemilji polu-primitivaca i ostrascenih ljudiu utjecaj Duhovnih lidera je velik. Oni svi su na istom zadatku,zavisno od strane kojoj pripadaju. Oni su poluge i ideoloski oslonaci.
Oni su: JAVNE LICNOSTI. Ako reis ode na Piramidu sunca,onda to nesto znaci.Takva posjeta ima tezinu i nosi poruku.
Vidis ja ocekujem! Ocekujem od reisa da trazi povratak na stanje iz 92,i da kaze sta misli o ubijanju Iracana od SAD!
ne provaljuj se...vrlo dobro znamo ko se raznosi i ubija zene i djecu po pijacama po iraku...
mani se floskula...
a iako nisam ljubitelj reisa, jer je licemjer i jer koketira sa vehabijama (koje je trebao odhebati prije 10 godina ili makar 5) ipak moram priznati da je ovo odlican potez, u interesu ocuvanja bosne kao multinacionalne i jedinstvene drzave, a sto je interes bosnjaka posebno.
Ovakav pozitivan stav i postovanje i podrska americi bez obzira koja je administracija u pitanju je pitanje nacionalnog bosnjackog interesa, pa cak i da kazem opstanka. U danasnjem svijetu amerika je bosnjacima jedini prijatelj i saveznik. Europa ce i dalje podrzavati hrvatsku, takodje i srbiju (vidimo kako ih guraju u EU iako nisu nista ispunili) plus sto srbiju sada gura i rusija koja se ponovo pokusava probiti kao super sila.
Vidimo sta su albanci dobili i to bas od amerike, dobili su od veresije gotovinu - od nicega su dobili drzavu - iskljucivo uz pomoc amerike, koju vole vise nego mater svoju, i naravno uz pomoc svog pametnog lobiranja. A mi smo od gotove drzave dobili nista.
I onda, danas, se nadju dusebriznici da pricaju kako mi trebamo nekome lekcije drzati - hej jebo te - o tamo nekom iraku, koji je u po rata u BiH podrzavao i ugoscavao Milosevica, Seselja i druge barabe kao sto je i onaj zlocinac bio i cija je nafta srpske tenkove pokretala po bosni. Naravno, ne kazem da je obicni narod kriv za to i sigurno nije, i zaista je stravicno ovo sto se desava ljudima u toj zemlji. Medjutim, svima je jasno ko ubija zene i djecu - zna se ko se raznosi po pijacama, po dzamijama i slicno. A to sigurno nisu amerikanci. Bez obzira na to sto je rat u iraku bio katastrofalna greska i sto se pokazao stravicnim - ipak je jasno ko ubija koga.
I prava adresa za kritiku ubijanja civila su cetvrti po bagdadu, faluji pa i teheranu - i hajd da vidim dusebriznike da upute kritiku na pravu adresu.
I znam da ce se naci mnogi kriticari reisa zbog ovoga poteza - i kako rekoh ne gotivim ga nimalo iz drugih razloga - ali ovaj je potez odlican i kamo srece da nastavi u tom pravcu da gradi prijateljstvo sa bracom amerima.
Bosnjaci ponovo ispadaju naivci, pola im drzave nestaje ili je nestalo, Dodik se zlobno smije i prijeti iz BL, drzava paralizovana - a oni pricaju o irackim civilima muslimanima koje opet, vidi ironije, ubijaju drugi muslimani samo malo drugaciji. Da budem jasan, daleko od toga da covjek treba biti ravnodusan prema poginulim civilima, zenama i djeci - boze sacuvaj - samo treba jasno reci ko ubija te ljude i zasto. NE ubija ih sigurno sto su muslimani.
Ali to je stara boljka, nemaju bosnjaci drzavotvorne svijesti i zato ce ih uvijek neko drugi handriti.