Sto se tice karikatura bas me briga, ne namjeravam kupovati danske novine (a ne znam ni jezika), a niti hrvatski Nacional koji je kopirao navedene karikature. Pa po toj logici Dave Allen je trebao biti lincovan u Irskoj (inace bio je Irac), a nadam se da se neki od vas sjecaju njegovih skecheva o katolickoj crkvi.
Naravno da bih vise volio da su otisli demonstrirati ispred Saveza, ali te ljude svakako ne interesuje Bosna, niti bosanski interesi.
E sad sto se tice paljenja Norveske zastave, dobro nije u redu, ali neka se malo isprepadaju prije nego igramo sa njima.

Nisam im ja kriv sto su sa nama u istoj grupi. Sada nakon Turske ocekujem i tu 6 bodova iz dvije utakmice.
U Danskoj sam bio prosle godine na Konferenciji posvecenoj izbjeglicama i definitivno njihovi politicari imaju profasisticke stavove i tretiraju strance kao gradjane drugog reda. Uopste me ne cudi da su ove karikature objavljene u danskim novinama.
Hrvati nam pootimase nase, bosanske igrace, zadnji slucaj sa rukometasima, te mi ni njih nije previse zao.
Elem moj zakljucak je da ovi ljudi protestuju iz pogresnih razloga i na pogresnom mjestu.
Ono sto muslimani ne razumiju (ili nece da razumiju) jeste da ovim protestima samo jacaju budale poput Busha, desnicare i klerikalce i daju im municiju za jos vece zaostravanje odnosa koje samo njima ide u prilog (citaj nafta i vojni budzet).