GlobalNET Strikes again!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Forsaken

Post by Forsaken »

groar wrote:ma svaki download je gotovo nemoguc od 12 ujutru pa do negdje 1 ili 2 navecer.......danas mi se album od 60 MB skidao tri sata....pa to valjda dovoljno govori.....ako neko ima nacin da se brzina poveca u ovim "busy" satima kada je vjerovatno najvise ljudi za kompjuterom....neka ga podijeli, jer istini za volju nisam pokusao sa get rightom, download acceleratotom i ostalim alatima tog tipa...pa ako neko ima preporuku, bio bih zahvalan........

a sto se ovih uhljupa tice, ne znam ko im uopste dade licencu, ali vjerujem da je i to kao i sve ostalo regulisano nekim rodbinskim, lopovskim ili ko zna kakvim relacijama karakteristicnim vec za ovu drzavu
:x :x :x :x :x :x
Jestel vi sigurni da imaju licencu :D
Hendrix

Post by Hendrix »

Neelix wrote:cuj s bihneta na globalnet :lol: :lol: e moj hendrix... :D pa to nije s konja na magarca... :D to je sa zirafe na amebu :D :D

Pa s dialdowna prešo ne mogu ADSL na mojoj centrali napravit , šta ću moro sam :-D
Neelix

Post by Neelix »

uh, kontam sa adsl-a da si otiso na to :D to je vec bolje :D sa paramecijuma na amebu :D
shiljak

Post by shiljak »

Neelix wrote:cuj s bihneta na globalnet :lol: :lol: e moj hendrix... :D pa to nije s konja na magarca... :D to je sa zirafe na amebu :D :D
ovo bi mogao biti dobar vic :D
klixober

Post by klixober »

Ova globalnet konekcija nije normalna.Ovo je najveca ubleha u istoriji internet ponuda.Mislim da mi ide 10 puta sporije nego sto je predvideno,a svako malo nestaje konekcija,tesko se otvaraju sajtovi itd.
mirz@

Post by mirz@ »

Napisat cu evo istu stvar stoti put na ovom forumu, kad je u pitanju GLOBALnet, ili ti ET doo, tj. ELEKTROTURNŠEK doo. Ime je dovoljno da vam se zivot zgadi. Ja sam jedan kraći period bio njihov korisnik, prije GlobalNeta je bio TeamConsulting ISP koji je bio fenomenalan, imao najjaci paket, brzina maksimum, dan ili noc sasvim nebitno, ma radilo mi dvije godine odlicno i onda dosao GlobalNet i tada sam vodio rat sa njima jedno pola godine, a zatim presao na ADSL i evo presretan sam, ali ako je neko raspolozen za tuzbu, ja cu svjedociti bez problema.

I molim vas bjezite od GlobalNeta, pa makar vjecno bili na Dial-Up
groar

Post by groar »

danas je sve ovo skupa prevrsilo svaku mjeru.
evo ovako izgleda pocetna stranica sarajevo-x.coma, uz to otovrena nakon 5 minuta cekanja................da ne pominjem to da mi je za upload ove sliek teske jedva 90KB trebalo vise od pola sata......
eto kada vece ne mogu nista uraditi, makar da bijes podijelim sa drugima, da vide ljudi kakva je to "usluga" koju pruza globalnet

i da....za ulazak na ovaj forum je trebalo nekih 10 minuta Mad

koliko li ce tek trebati da se posalje ovaj post :x :x :x :? :?

Image
stachu

Post by stachu »

mirz@ wrote:Napisat cu evo istu stvar stoti put na ovom forumu, kad je u pitanju GLOBALnet, ili ti ET doo, tj. ELEKTROTURNŠEK doo. Ime je dovoljno da vam se zivot zgadi. Ja sam jedan kraći period bio njihov korisnik, prije GlobalNeta je bio TeamConsulting ISP koji je bio fenomenalan, imao najjaci paket, brzina maksimum, dan ili noc sasvim nebitno, ma radilo mi dvije godine odlicno i onda dosao GlobalNet i tada sam vodio rat sa njima jedno pola godine, a zatim presao na ADSL i evo presretan sam, ali ako je neko raspolozen za tuzbu, ja cu svjedociti bez problema.

I molim vas bjezite od GlobalNeta, pa makar vjecno bili na Dial-Up
Lijepi TeamLink, kako je to nekada super bilo!
A globalnetu je*em sve!!!!
Comrad

Post by Comrad »

I evo nakon dugo vremena, po 432. put GlobalNet pušta VPN :-)
stachu

Post by stachu »

Da, i za sada radi normalno, i pusten je brojac prometa!
A uspio sam jednom uci i u free zonu! Napredujemo :D
groar

Post by groar »

proradilo izgleda...samo mi nije jasno racuna li se ovaj promet....i otkud mi se u control panelu pojavilo da sam vec potrosio 4 GB jucer i danas, iako vpn jos nije bio aktiviran

a evo i sada nakon sto skinem neki fajl udjem da vidim pregled potrosnje i stoji na istoj cifri

:x :x
hitman05

Post by hitman05 »

stachu wrote:Da, i za sada radi normalno, i pusten je brojac prometa!
A uspio sam jednom uci i u free zonu! Napredujemo :D
Kako si usao u free zonu?
Hendrix

Post by Hendrix »

Fakat , kako u free zonu uleti ? :)
groar

Post by groar »

ljudi je li se i vama desilo da vam u control panelu vec stoji obracunat promet??? a umjesto datuma stoje samo godine 2006 i 2007
pa kako su ga izmjerili ako vpn jos nije radio :x :? :?
B-Baller

Post by B-Baller »

Ja bih svima preporucio da predju sa GlobalNet-a na Europronet naravno ukoliko su u zoni pokrivenosti Europroneta. Ja sam se prebacio ljudi dosli samo zamjenili modem, nisu nista naplatili, i od tad radi odlicno. Tu i tamo neki kratki prekid al zato dostize brzinu skidanja do 36KB/s(256kb/s paket) sto se kod GlobalNet-a moze samo sanjati, i jos je meni signal nesto slabiji nego sto bi trebao biti. Plus sto kod Eurproneta imas podrsku korisnicima uvijek dostupnu i profesionalnu, a kod GlobalNet-a daju ti broj onog momka koji i postavlja modeme a u isto vrijeme treba da preko moba rijesava problema kojih ima bezbroj.
Hendrix

Post by Hendrix »

Hmm prvi put da sam igrao na nekom serveru da mi pola sata nije pisalo Connection interrupted , da li će ovako ostati pitanje je.
stachu

Post by stachu »

groar wrote:ljudi je li se i vama desilo da vam u control panelu vec stoji obracunat promet??? a umjesto datuma stoje samo godine 2006 i 2007
pa kako su ga izmjerili ako vpn jos nije radio :x :? :?
Klikni na godinu 2007, i onda ces vidjeti promet, taj ti je promet iz 2006 godine!
stachu

Post by stachu »

Hendrix wrote:Fakat , kako u free zonu uleti ? :)
Nemam pojma, slucajno mi se bilo ozvrilo, sta sam klikao, nemam pojma, ali samo na kratko!
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Sta je ovo,evo,proradio im je ovaj klinac od neta.Sve je to finu,al mene sad srce boli,ne mogu vise kao konj da skidam sa neta razne muzike i filmova.Fuj,lopovi,da sam zano,juce bi se naskido jedno 10 giga... :x
groar

Post by groar »

a zao je i meni iskreno sto proradi...taman sam nasao "zlatne rudnike" skidanja muzike bio.......ali ne mozes ih zvati lopovima zato sto im je proradilo konacno :-) nakon vise od pola godine.....realno, lopovima ih se trebalo do sada zvati...kada nisu ispunjavali ono sto je propisano ugovorom...sad za sada ova konekcija ne izgleda lose
zao mi je onih 3-4 gigabajta dnevno, sto sam do sada bio u mogucnosti skinuti.....ali sta se moze, sada imam limit...morat cemo razvlaciti nekako
ajd pozdrav :-)
Majstorinho

Post by Majstorinho »

groar wrote:a zao je i meni iskreno sto proradi...taman sam nasao "zlatne rudnike" skidanja muzike bio.......ali ne mozes ih zvati lopovima zato sto im je proradilo konacno :-) nakon vise od pola godine.....realno, lopovima ih se trebalo do sada zvati...kada nisu ispunjavali ono sto je propisano ugovorom...sad za sada ova konekcija ne izgleda lose
zao mi je onih 3-4 gigabajta dnevno, sto sam do sada bio u mogucnosti skinuti.....ali sta se moze, sada imam limit...morat cemo razvlaciti nekako
ajd pozdrav :-)
Hej,gdje da gleam taj limit?Gdje se mjeri? :?
groar

Post by groar »

http://www.globalnet.ba

pa kliknes u meniju na "korisnici", pa "control panel" i zatim uneses login i password i tu je :-D
Majstorinho

Post by Majstorinho »

groar wrote:www.globalnet.ba

pa kliknes u meniju na "korisnici", pa "control panel" i zatim uneses login i password i tu je :-D
Uradio sam,al nema im pregleda potrosnje.Pise mi dovnload 0.0 upload 0.0...Valjda jos nisu ukljucili???
stachu

Post by stachu »

Mora ti biti svima su ukljucili!
Majstorinho

Post by Majstorinho »

stachu wrote:Mora ti biti svima su ukljucili!
Cekaj,u stvari ne znam nesto puno o ovome.Jel se mjeri i npr,kad otvaram stranice,ili se samo mjeri dovnload?Mjeri li se kad gledam youtube video clipove???
Post Reply