Jestel vi sigurni da imaju licencugroar wrote:ma svaki download je gotovo nemoguc od 12 ujutru pa do negdje 1 ili 2 navecer.......danas mi se album od 60 MB skidao tri sata....pa to valjda dovoljno govori.....ako neko ima nacin da se brzina poveca u ovim "busy" satima kada je vjerovatno najvise ljudi za kompjuterom....neka ga podijeli, jer istini za volju nisam pokusao sa get rightom, download acceleratotom i ostalim alatima tog tipa...pa ako neko ima preporuku, bio bih zahvalan........
a sto se ovih uhljupa tice, ne znam ko im uopste dade licencu, ali vjerujem da je i to kao i sve ostalo regulisano nekim rodbinskim, lopovskim ili ko zna kakvim relacijama karakteristicnim vec za ovu drzavu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
GlobalNET Strikes again!
Moderator: Benq
-
Forsaken
-
mirz@
Napisat cu evo istu stvar stoti put na ovom forumu, kad je u pitanju GLOBALnet, ili ti ET doo, tj. ELEKTROTURNŠEK doo. Ime je dovoljno da vam se zivot zgadi. Ja sam jedan kraći period bio njihov korisnik, prije GlobalNeta je bio TeamConsulting ISP koji je bio fenomenalan, imao najjaci paket, brzina maksimum, dan ili noc sasvim nebitno, ma radilo mi dvije godine odlicno i onda dosao GlobalNet i tada sam vodio rat sa njima jedno pola godine, a zatim presao na ADSL i evo presretan sam, ali ako je neko raspolozen za tuzbu, ja cu svjedociti bez problema.
I molim vas bjezite od GlobalNeta, pa makar vjecno bili na Dial-Up
- groar
danas je sve ovo skupa prevrsilo svaku mjeru.
evo ovako izgleda pocetna stranica sarajevo-x.coma, uz to otovrena nakon 5 minuta cekanja................da ne pominjem to da mi je za upload ove sliek teske jedva 90KB trebalo vise od pola sata......
eto kada vece ne mogu nista uraditi, makar da bijes podijelim sa drugima, da vide ljudi kakva je to "usluga" koju pruza globalnet
i da....za ulazak na ovaj forum je trebalo nekih 10 minuta Mad
koliko li ce tek trebati da se posalje ovaj post

evo ovako izgleda pocetna stranica sarajevo-x.coma, uz to otovrena nakon 5 minuta cekanja................da ne pominjem to da mi je za upload ove sliek teske jedva 90KB trebalo vise od pola sata......
eto kada vece ne mogu nista uraditi, makar da bijes podijelim sa drugima, da vide ljudi kakva je to "usluga" koju pruza globalnet
i da....za ulazak na ovaj forum je trebalo nekih 10 minuta Mad
koliko li ce tek trebati da se posalje ovaj post

- stachu
Lijepi TeamLink, kako je to nekada super bilo!mirz@ wrote:Napisat cu evo istu stvar stoti put na ovom forumu, kad je u pitanju GLOBALnet, ili ti ET doo, tj. ELEKTROTURNŠEK doo. Ime je dovoljno da vam se zivot zgadi. Ja sam jedan kraći period bio njihov korisnik, prije GlobalNeta je bio TeamConsulting ISP koji je bio fenomenalan, imao najjaci paket, brzina maksimum, dan ili noc sasvim nebitno, ma radilo mi dvije godine odlicno i onda dosao GlobalNet i tada sam vodio rat sa njima jedno pola godine, a zatim presao na ADSL i evo presretan sam, ali ako je neko raspolozen za tuzbu, ja cu svjedociti bez problema.
A globalnetu je*em sve!!!!
- groar
proradilo izgleda...samo mi nije jasno racuna li se ovaj promet....i otkud mi se u control panelu pojavilo da sam vec potrosio 4 GB jucer i danas, iako vpn jos nije bio aktiviran
a evo i sada nakon sto skinem neki fajl udjem da vidim pregled potrosnje i stoji na istoj cifri

a evo i sada nakon sto skinem neki fajl udjem da vidim pregled potrosnje i stoji na istoj cifri
-
B-Baller
Ja bih svima preporucio da predju sa GlobalNet-a na Europronet naravno ukoliko su u zoni pokrivenosti Europroneta. Ja sam se prebacio ljudi dosli samo zamjenili modem, nisu nista naplatili, i od tad radi odlicno. Tu i tamo neki kratki prekid al zato dostize brzinu skidanja do 36KB/s(256kb/s paket) sto se kod GlobalNet-a moze samo sanjati, i jos je meni signal nesto slabiji nego sto bi trebao biti. Plus sto kod Eurproneta imas podrsku korisnicima uvijek dostupnu i profesionalnu, a kod GlobalNet-a daju ti broj onog momka koji i postavlja modeme a u isto vrijeme treba da preko moba rijesava problema kojih ima bezbroj.
- stachu
Klikni na godinu 2007, i onda ces vidjeti promet, taj ti je promet iz 2006 godine!groar wrote:ljudi je li se i vama desilo da vam u control panelu vec stoji obracunat promet??? a umjesto datuma stoje samo godine 2006 i 2007
pa kako su ga izmjerili ako vpn jos nije radio![]()
![]()
-
Majstorinho
Sta je ovo,evo,proradio im je ovaj klinac od neta.Sve je to finu,al mene sad srce boli,ne mogu vise kao konj da skidam sa neta razne muzike i filmova.Fuj,lopovi,da sam zano,juce bi se naskido jedno 10 giga... 
- groar
a zao je i meni iskreno sto proradi...taman sam nasao "zlatne rudnike" skidanja muzike bio.......ali ne mozes ih zvati lopovima zato sto im je proradilo konacno
nakon vise od pola godine.....realno, lopovima ih se trebalo do sada zvati...kada nisu ispunjavali ono sto je propisano ugovorom...sad za sada ova konekcija ne izgleda lose
zao mi je onih 3-4 gigabajta dnevno, sto sam do sada bio u mogucnosti skinuti.....ali sta se moze, sada imam limit...morat cemo razvlaciti nekako
ajd pozdrav
zao mi je onih 3-4 gigabajta dnevno, sto sam do sada bio u mogucnosti skinuti.....ali sta se moze, sada imam limit...morat cemo razvlaciti nekako
ajd pozdrav
-
Majstorinho
Hej,gdje da gleam taj limit?Gdje se mjeri?groar wrote:a zao je i meni iskreno sto proradi...taman sam nasao "zlatne rudnike" skidanja muzike bio.......ali ne mozes ih zvati lopovima zato sto im je proradilo konacnonakon vise od pola godine.....realno, lopovima ih se trebalo do sada zvati...kada nisu ispunjavali ono sto je propisano ugovorom...sad za sada ova konekcija ne izgleda lose
ajd pozdrav
- groar
http://www.globalnet.ba
pa kliknes u meniju na "korisnici", pa "control panel" i zatim uneses login i password i tu je
pa kliknes u meniju na "korisnici", pa "control panel" i zatim uneses login i password i tu je
-
Majstorinho
Uradio sam,al nema im pregleda potrosnje.Pise mi dovnload 0.0 upload 0.0...Valjda jos nisu ukljucili???groar wrote:www.globalnet.ba
-
Majstorinho
Cekaj,u stvari ne znam nesto puno o ovome.Jel se mjeri i npr,kad otvaram stranice,ili se samo mjeri dovnload?Mjeri li se kad gledam youtube video clipove???stachu wrote:Mora ti biti svima su ukljucili!