Global

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

IBM

#26 Re: Global

Post by IBM »

splavar šime wrote: :-D Mora da su bili kvalitetni pa dobili ponudu od magazina BUM i od Globala pa prihvatili Global a nadali su se da će pisati za Expres ozbiljne teme kao što su " Seka zaboravila gaćice" ili "Koke se prepao u liftu". :-)
ja ne podrzavam avaz, hebe mi se za fahru ili za hilmu, ali u tom magazinu pisu vasi omiljeni intelektualci tipa Ugo V. , Sacir F. Hadzem H. i naravno bivsi ljevicari tipa Panjeta, Salom itd.
p.s. ja sam odavno prestao kupovati dnevne novine, sad citam samo u kafani ili vijesti na saxu :D
splavar šime

#27 Re: Global

Post by splavar šime »

IBM wrote:
splavar šime wrote: :-D Mora da su bili kvalitetni pa dobili ponudu od magazina BUM i od Globala pa prihvatili Global a nadali su se da će pisati za Expres ozbiljne teme kao što su " Seka zaboravila gaćice" ili "Koke se prepao u liftu". :-)
ja ne podrzavam avaz, hebe mi se za fahru ili za hilmu, ali u tom magazinu pisu vasi omiljeni intelektualci tipa Ugo V. , Sacir F. Hadzem H. i naravno bivsi ljevicari tipa Panjeta, Salom itd.
p.s. ja sam odavno prestao kupovati dnevne novine, sad citam samo u kafani ili vijesti na saxu :D
:-) Ne kontam te kada kažeš "vaši" omiljeni intelektualci ja neznam koi su onda vaši ili objasni mi ko smo to "mi" a ko ste u stvari "vi".A to si u pravu kada kažeš bivši ljevičari jer oni za pola marke bit će i desničari i radikali i liberali i konzervativci i republikanci ma bit će ako treba i Nindže kornjače. :skoljka:
Lesli Eldridž

#28 Re: Global

Post by Lesli Eldridž »

Šut'. Ne spominji više ninđe. :D
IBM

#29 Re: Global

Post by IBM »

pa naravno da nisam mislio na tebe, vec na vecinu ovih koji sebe smatraju gradjansko/lijevo orijentisani, oni vole one intelektualce koji se pojavljuju u medijima za svako pitanje bez obzira, tipa Grebo, Ugo, Mujkic, a onda na drugoj strani imamo Tunju, Latica(on sam sebe naziva intelektualcem).

Ja vec neko vrijeme govorim kako mi u BiH nemamo slobodne medije, imamo jednostvano dva ekonomska mocnika Fahru i Hilmu koji kontrolisu ove znacajnije medije, ja sam siguran da bi Hilmo objerucke prihvatio posao sa Miskovicem, u tom slucaju bi Fahro njega napadao da barata "krvavim parama" :-)
Bosanac sa dna kace

#30 Re: Global

Post by Bosanac sa dna kace »

a jel imaju kakvo internet izdanje, da makar vidimo naslove tekstova????
mayab

#31 Re: Global

Post by mayab »

Kvalitet štampe je OK, ali mi se tekstovi bas i ne svidjaju, uglavnom kupit ću i drugi broj, jer to je još test faza, pa da vidimo!
M-16

#32 Re: Global

Post by M-16 »

nadam se da ce se uskoro ugasit. :D sto madner rece, fahro ce i u gubitak, samo da pokusa otet dio trzisnog kolaca/utjecaja Danima i SB. otud i mizerna cijena od 2 KM. neka digne na 3, pa ce se ugasit za mjesec dana

ali kako su jadni ovi ljevicari :-) , od uge pa do panjete, koji je godinama srao po avazu na ovom portalu. (da mu sad nick ne pominjem , jelte) ...fujj, sve sami pozeri! Image sutra bi i brankovicu strucni savjetnik bili

fakat je sidran dobro reko "roba sam - kupi me!"

mi smo najgori narod u cijeloj vaseljenoj i nadam se da ce nam biti jos gore.
Hare_ze

#33 Re: Global

Post by Hare_ze »

M-16 wrote: ali kako su jadni ovi ljevicari :-) , od uge pa do panjete, koji je godinama srao po avazu na ovom portalu. (da mu sad nick ne pominjem , jelte) ...fujj, sve sami pozeri!
Ako Ugo i Panjeta nastave govoriti i pisati kao i do sada nije bitno da li su u Globalu, Startu ili SB. Nema nezavisnih medija i ne mogu kriviti bilo koga ko se trudi da prezivi...kad neko od "ljevicara" napise neki narucen tekst u Globalu onda mozemo i pljuvati po njima, do tada je bolje sutiti nego pljuvati bez razloga ( a zna se cija je to osobina ;) )
Adriatic

#34 Re: Global

Post by Adriatic »

E nek sam sad saznao da tu pišu i Šaćir F. i Hadžem H.
Meni dovoljno. A vi ga kupujte i dalje.
Koliko brojeva ovog lista trebate kupiti da bi shvatili očigledno?
Hare_ze

#35 Re: Global

Post by Hare_ze »

Adriatic wrote:E nek sam sad saznao da tu pišu i Šaćir F. i Hadžem H.
Sta je ocigledno? Da ne treba kupovati nijedne novine jer svake pripadaju odredjenom stranacko-ideoloskom bloku? Istina, jer se unaprijed zna kako ce koja novina o cemu pisati. A treba pricekati nekoliko brojeva pa onda pljuvati ili hvaliti...ne interesuje me kojem bloku pripada, ako bude dobra novina ja cu je kupovati, kao sto sam kupovao i ostale magazine dok su bili dobri...
Adriatic

#36 Re: Global

Post by Adriatic »

Hare_ze wrote:
Sta je ocigledno? Da ne treba kupovati nijedne novine jer svake pripadaju odredjenom stranacko-ideoloskom bloku? Istina, jer se unaprijed zna kako ce koja novina o cemu pisati. A treba pricekati nekoliko brojeva pa onda pljuvati ili hvaliti...ne interesuje me kojem bloku pripada, ako bude dobra novina ja cu je kupovati, kao sto sam kupovao i ostale magazine dok su bili dobri...
Svi mi podržavamo određenu političku opciju. I to nisu blokovi i ne treba ih izjednačavati.
List koji uređuje Radončić, Šaja i kriminalci (sto puta dokazano), zna se o čemu može pisati, ma koliko to umiveno bilo.
Hare_ze

#37 Re: Global

Post by Hare_ze »

Adriatic wrote:
Hare_ze wrote:
Svi mi podržavamo određenu političku opciju. I to nisu blokovi i ne treba ih izjednačavati.
List koji uređuje Radončić, Šaja i kriminalci (sto puta dokazano), zna se o čemu može pisati, ma koliko to umiveno bilo.
Ne podrzavam nikoga, osim samog sebe. Politicke opcije me ne zanimaju i ubuduce samo ponistavam glasacke listice (do sada sam glasao za SDP). Samo kazem, kada vidim narucen tekst u Globalu necu ga vise nikada kupiti (do tada ga cijenim po sadrzaju a ne po tome ko je vlasnik), kao sto sam prestao kupovati ostale novine. I ne trebam ih ja izjednacavati, same se izjednace...nazalost!
samo_ti

#38 Re: Global

Post by samo_ti »

........vidim neki ih napadaju a tek 1. broj izasao...sacekajmo malo....pa cemo onda suduti.....
nekad je i SB izlazila u preko 20 000 primjeraka...a sad :D ....a tako i Dani.....mada ja volim citati SB 8-)
zimomor

#39 Re: Global

Post by zimomor »

Adriatic wrote:
Hare_ze wrote:

:thumbup:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#40 Re: Global

Post by mIRCerka »

M-16 wrote:nadam se da ce se uskoro ugasit. :D sto madner rece, fahro ce i u gubitak, samo da pokusa otet dio trzisnog kolaca/utjecaja Danima i SB. otud i mizerna cijena od 2 KM. neka digne na 3, pa ce se ugasit za mjesec dana

ali kako su jadni ovi ljevicari :-) , od uge pa do panjete, koji je godinama srao po avazu na ovom portalu. (da mu sad nick ne pominjem , jelte) ...fujj, sve sami pozeri! Image sutra bi i brankovicu strucni savjetnik bili

Ti si meni kralj sah i fahd!
JA u prvom broju ne nadjoh ni slova od Panjete, a ti ga ovdje razape ko Poncije Isusa...
Klanjam ti se do poda, sad si mi pokazao svu svoju velicinu!
Adriatic

#41 Re: Global

Post by Adriatic »

Kažu da su i prvi brojevi Dnevnog avaza bili dobri, prihvatljivi.......
samo_ti

#42 Re: Global

Post by samo_ti »

Adriatic wrote:Kažu da su i prvi brojevi Dnevnog avaza bili dobri, prihvatljivi.......
Sad kada hoce Zlatka u zatvor da otjeraju onda nevaljaju... :D
M-16

#43 Re: Global

Post by M-16 »

mIRCerka wrote:
M-16 wrote:nadam se da ce se uskoro ugasit. :D sto madner rece, fahro ce i u gubitak, samo da pokusa otet dio trzisnog kolaca/utjecaja Danima i SB. otud i mizerna cijena od 2 KM. neka digne na 3, pa ce se ugasit za mjesec dana

Ti si meni kralj sah i fahd!
JA u prvom broju ne nadjoh ni slova od Panjete, a ti ga ovdje razape ko Poncije Isusa...
Klanjam ti se do poda, sad si mi pokazao svu svoju velicinu!
pa ljudi rekose da je i on tamo, i ja samo opleo :D ..jer iskreno nisam ni cito taj tariguz.
i nema veze sto on, ili neki drugi ljevicar, nece pisati "narucene tekstove". :roll: odnosno da nece pisati potjernice i bljuvotine u stilu fadila mandala.

radi se o OPURTINIZMU i licemjerju deklarisanih ljevicara. svaka cast, dosla dobra ponuda, valja placat kredit i sl. OK. ali nemoj mi onda glumit ljevicara i traziti nekakav socijalni bunt protiv ove vlasti, pljuvat (opravdano) na avaz i njegovog gazdu, i sve one sto cine taj milje. ( saja i co.)

uostalom i ti si nedavno rekla da bi prevodila i za Rashu ako ti se plati :D ..vot abaut necko brankovic :) , da ti ponudi, bil' mu bila "strucni savjetnik" ili prevodilac?

ako je istina da je tu i filnadra i hadzem hajdarevic, onda je to dame i gospodo reisova novina, odnosno "Preporod 2".

nadam se samo da necu popit ban jer kontriram moderatorici
Thinker

#44 Re: Global

Post by Thinker »

Ovo samo pokazuje koliko Fahru bole tekstovi u Danima i Bosni pa je spreman da se upusti u ovakvu avanturu. Pokušaj stvaranja sedmičnika od strane istog je završio nakazom koja se zove Express. Skeptičan sam iz prostog razloga što ljudi koji čitaju sedmične novine ovog tipa su publika koja se već navukla na Dane ili SB, a od ljudi koji čitaju Avaza mislim da nema materijala za potencijalne kupce sedmičnika.
Mislim da je ovo poslovno bespotreban potez pogotovo u situaciji kada pada prodaja Avaza.
BTW novina se štampa u Grafici Radin u Hrvatskoj jer Avaza nema kapaciteta da štampa magazine. To jedino može Unioninvestplastika, živo me zanima što je pored domaće firme otišao u Hrvatsku 8) 8) :mrgreen:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#45 Re: Global

Post by mIRCerka »

M-16 wrote: pa ljudi rekose da je i on tamo, i ja samo opleo :D ..jer iskreno nisam ni cito taj tariguz.
i nema veze sto on, ili neki drugi ljevicar, nece pisati "narucene tekstove". :roll: odnosno da nece pisati potjernice i bljuvotine u stilu fadila mandala.
Isto kao onaj vehabija iz Visokog koji kaze NEMA BOGA DA JA POGLEDAM TAJ FILM (Go west), a napada ga na svav zvona.
M-16 wrote: radi se o OPURTINIZMU i licemjerju deklarisanih ljevicara. svaka cast, dosla dobra ponuda, valja placat kredit i sl. OK. ali nemoj mi onda glumit ljevicara i traziti nekakav socijalni bunt protiv ove vlasti, pljuvat (opravdano) na avaz i njegovog gazdu, i sve one sto cine taj milje. ( saja i co.)
Radi se o poslu.
M-16 wrote: uostalom i ti si nedavno rekla da bi prevodila i za Rashu ako ti se plati :D ..vot abaut necko brankovic :) , da ti ponudi, bil' mu bila "strucni savjetnik" ili prevodilac?
Prevodila sigurno bih, savjetnik ili bilo sta drugo mimo prevodjenja, ne. I da, jos uvijek tvrdim odgovorno da bih, sad da mi neko kaze "dobices 20 KM po stranici prevoda RAshinih memoara", ja bih to prevodila. JA sam najveci patriota prvo prema sebi samoj. Oni sto glume patriote deklarativno su isti oni koji krisom odose u Lukavicu kad ceca bijase tamo. Toliko o patriotizmu na baKterije.
M-16 wrote: ako je istina da je tu i filnadra i hadzem hajdarevic, onda je to dame i gospodo reisova novina, odnosno "Preporod 2".
Ja sam dugo vremena citala saff...ako zelis da znas sta ti misli onaj ko te ne voli, moras pratiti redovno :D
M-16 wrote: nadam se samo da necu popit ban jer kontriram moderatorici
ovaj ti je komentar glup strasno. ban dobija onaj ko krsi pravila. Iznosenje misljenja suprotnog misljenju administratora nije protivno pravilima.
Pozz
Adriatic

#46 Re: Global

Post by Adriatic »

samo_ti wrote:
Adriatic wrote:Kažu da su i prvi brojevi Dnevnog avaza bili dobri, prihvatljivi.......
Sad kada hoce Zlatka u zatvor da otjeraju onda nevaljaju... :D
Jest vala, sve su druge kriminalce otjerali u zatvor, još je samo on ostao.
finansijska kriza

#47 Re: Global

Post by finansijska kriza »

Compact wrote:na 2 marke, extra štampa, masni papir, full kolor. Nemoguće da ga neko prati jer sam sebi štampa, i tako je odmah u prednosti u odnosu na konkurenciju, koja štamparijama mora platiti njihovu proviziju.
Saff, Dani, Bosna, moraju platiti štampariji najmanje 0,90 feninga + fiksni troškovi + marka kolporteru izađe na 2, 50 KM, tako da ne mogu raditi novinu ispod 3 marke! Jedino se mogu izvaditi na oglašavanje, ali je i to pod velikim upitnikom.
Još kada čujem da su tekstovi dobri, iskreno se pribojavam nelojalne konkurencije, i medijskog monopola! :roll:

Ne stampa Global Avaz sam sebi ,jer nema takav kvalitet stampe, Global se stampa u Zg, ustampariji Radin Print, kojaradi npr National Geographic, BH Dane i sl . Upravo zbog toga je i veliki broj oglasivaca na stranama Globala, ne mislim da bi se drugacije isplatilo ici u ovakav projekat itd.
harač

#48 Re: Global

Post by harač »

:lol: :lol: :lol:
regina

#49 Re: Global

Post by regina »

Mircerka svaka ti cast!

Mrziti Avaz je isto tako ideologija, a gdje ima ideologije nema zdravog razuma
IBM

#50 Re: Global

Post by IBM »

samo ne kontam da li vi citate novine jer su kvalitetni ili jer se tako nazivaju? Dani su bili oblicni prije par godina(ono dok su Faruk B., Ceco, Bazdulj itd pisali), sad su vec druga prica. A sto se Globala tice, sve su to bivsi novinari Oslobodjenja i Starta, dojucerasnji antimiskovicovci...Vjerovatno bi i Bakir pisao za Global kad bi dobio vecu lovu nego na FTV i u Startu....
Post Reply