Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

omar little

#31526 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by omar little »

oke.

ja gledam the newsreader https://www.imdb.com/title/tt13925142/? ... newsreader australijska serija.

onako. mozda se svidi onima koji vole nostalgicni filter osamdesetih. serija pocne sa vijestima/medijima kao jednom od glavnih tema, no s vremenom se fokus prebacuje na osobne drame, sto je meni onako, njh. uredske romanse, gejevi, zene i manjine na radnom mjestu, standardni bitovi serija sada vec proslog vremena. anna torv iz fringa igra za one koji je vole. ostatak ekipe mi je nepoznat, mada, vjerojatno, poznat u australiji.

sezone su po sest epizoda, imaju tri sezone, ja sam na drugoj. nije mi neka fantazija, ali moze proci.

odvratni kiceraj 80s interijera i mode me ubija. :D
karanana

#31527 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by karanana »

meni neka kriza sa serijama ne znam sta da gledam.
odgledo silos. severence odusto na pola prve sezone, nesto mi se ne pocinje druga sezona house of dragona, tell me lies nesto ne ide posebno pa nisam nakacen. mislim onako nije losa, pogledam sex scenu i onda izgubim motiv da dalje gledam, onda 100 godina samoce, poceo, isto me nesto sporo islo, kreno ponovo da probam trecu epizodu sad nemam prevod da valja i da je sinhroniziran sa slikom. paradise jesam pogledo sve 4 od dosade, ali mi serija ide na ispodprosjecnu. sta jos...? ne znam ni ja to je to, nekao ne znam sta gledati.
poceo sam gledati reprize kultnih filmova iz 90ih, odgledo office space i waiting, kontam i clerkse pogledati ponovo. koja razlika sto se woka tice jebo te u 20-25 godina. mislim nisam maga, ali fakat je woke karina i unistio je filmove.
danas pogledo draskovicevog ruskog konzula. uh 2 i po sata, dug, propaganda standardna ali prikrivena sto draskovic dobro radi (noz). eto ne znam, mozda dovrsim vratice se rode, ostalo mi jos 9 epizoda ali i one mi dosadne. sta da gledam? serije. fulam li sta novije? dajte kakvu listu.

isto se kontam vratiti na peaky blinderse, mislim da nisam zadnju sezonu pogledo ali kontam sve ispocetka. isto imam zadnju sezonu babylon berlina, ali sve mi nesto mrsko i nekako zvuci dosadno. ima li sta na sta cu se nakaciti da ne mogu docekat da upalim sljedecu epizodu? slabo izgleda.
kakavdanakneiskustvu

#31528 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

karanana wrote: 09/02/2025 00:34 meni neka kriza sa serijama ne znam sta da gledam.
odgledo silos. severence odusto na pola prve sezone, nesto mi se ne pocinje druga sezona house of dragona, tell me lies nesto ne ide posebno pa nisam nakacen. mislim onako nije losa, pogledam sex scenu i onda izgubim motiv da dalje gledam, onda 100 godina samoce, poceo, isto me nesto sporo islo, kreno ponovo da probam trecu epizodu sad nemam prevod da valja i da je sinhroniziran sa slikom. paradise jesam pogledo sve 4 od dosade, ali mi serija ide na ispodprosjecnu. sta jos...? ne znam ni ja to je to, nekao ne znam sta gledati.
poceo sam gledati reprize kultnih filmova iz 90ih, odgledo office space i waiting, kontam i clerkse pogledati ponovo. koja razlika sto se woka tice jebo te u 20-25 godina. mislim nisam maga, ali fakat je woke karina i unistio je filmove.
danas pogledo draskovicevog ruskog konzula. uh 2 i po sata, dug, propaganda standardna ali prikrivena sto draskovic dobro radi (noz). eto ne znam, mozda dovrsim vratice se rode, ostalo mi jos 9 epizoda ali i one mi dosadne. sta da gledam? serije. fulam li sta novije? dajte kakvu listu.

isto se kontam vratiti na peaky blinderse, mislim da nisam zadnju sezonu pogledo ali kontam sve ispocetka. isto imam zadnju sezonu babylon berlina, ali sve mi nesto mrsko i nekako zvuci dosadno. ima li sta na sta cu se nakaciti da ne mogu docekat da upalim sljedecu epizodu? slabo izgleda.
blue lights, bad sisters,gangs of london,mayor of kongstown,kin
tap3ah75

#31529 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by tap3ah75 »

@karanana
Enturage serija
Fireflay serijs

Te dvije uz Žicu pogledam opet svakih par godina.
gozila555

#31530 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by gozila555 »

sikstinajn wrote: 08/02/2025 23:34 Image

sve se vraća :D

gledatelji su ovu seriju ocijenili 9 na IMDB

od mene 7, neću puno pokvariti prosjek. mislim prosijek
serija je odlicna,mi upravo sad zivimo tu zonu sumraka,isto kao sto su i nadrealisti gotovo sve predvidjeli .
Maliodmene

#31531 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Maliodmene »

Paradise odlican
black

#31532 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by black »

karanana wrote: 09/02/2025 00:34 meni neka kriza sa serijama ne znam sta da gledam.
napravi pauzu, ja evo vec par mjeseci nista ne pratim sto se tice serija i filmova, pogledam na tv ponesto ako naleti, nema veze sto je staro
Digla_da_kreci

#31533 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Digla_da_kreci »

Dosla sam prijaviti da sam dala trecu srecu Severance i ovaj put je pregledala bez da sam trepnula. Holy moly, it's good. :D Mislim da sam ranijim bezuspjesnim pokusajima bila overdozana drugim serijama pa me ova nije drzala, ali kako sam napravila pauzu, sad mi je sjela u pravi cas.

Moguci spoileri:
Irving mi je najslozenija licnost tamo. Mislim, lik slusa metal, dovoljan razlog da mi bude favorit, hahah. Salu na stranu, ispocetka mi je bio i podosadan dok nisam pocela kontati njegove hintove od snova, crteza, sta prica, pa do njega ko je vani. U drugoj sezoni sva njegova inteligencija sa military mentality dolazi do izrazaja, a cetvrtu epizodu je briljirao. Ono sto mi je najzagonetnije su mape u njegovom stanu koje prate lokacije zaposlenih, export hall, telefonski poziv iz govornice i to sto ga je Burt pratio. Zbog ovog poziva i military backgrounda, pomisljam da je mooozda na zadatku undercover poslat od gov. da istrazi Lumon.

Joj, imam toliko pitanja. :lol: Morat cu ja ovo jos jednom pregledati jer je previse detalja koje nisam iz prve ubrala.
A sad cu se zaroviti na internete da istrazim Eagan porodicu, Montauk project i Cold Harbor project koji ima veze sa Gemma.

Severance je stanje uma! :D
karanana

#31534 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by karanana »

Digla_da_kreci wrote: 10/02/2025 17:49 Dosla sam prijaviti da sam dala trecu srecu Severance i ovaj put je pregledala bez da sam trepnula. Holy moly, it's good. :D Mislim da sam ranijim bezuspjesnim pokusajima bila overdozana drugim serijama pa me ova nije drzala, ali kako sam napravila pauzu, sad mi je sjela u pravi cas.

Moguci spoileri:
Irving mi je najslozenija licnost tamo. Mislim, lik slusa metal, dovoljan razlog da mi bude favorit, hahah. Salu na stranu, ispocetka mi je bio i podosadan dok nisam pocela kontati njegove hintove od snova, crteza, sta prica, pa do njega ko je vani. U drugoj sezoni sva njegova inteligencija sa military mentality dolazi do izrazaja, a cetvrtu epizodu je briljirao. Ono sto mi je najzagonetnije su mape u njegovom stanu koje prate lokacije zaposlenih, export hall, telefonski poziv iz govornice i to sto ga je Burt pratio. Zbog ovog poziva i military backgrounda, pomisljam da je mooozda na zadatku undercover poslat od gov. da istrazi Lumon.

Joj, imam toliko pitanja. :lol: Morat cu ja ovo jos jednom pregledati jer je previse detalja koje nisam iz prve ubrala.
A sad cu se zaroviti na internete da istrazim Eagan porodicu, Montauk project i Cold Harbor project koji ima veze sa Gemma.

opa!
severance it is.
dale cooper

#31535 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

Severance zaslužuje sopstvenu temu, toliko je dobra. :-D
omar little

#31536 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by omar little »

ja nikako da pocnem. nisam ni prvu sezonu pogledala.
kakavdanakneiskustvu

#31538 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

šesta sezona serije Unforgotten je na torrentima
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#31539 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by pici »

karanana wrote: 10/02/2025 18:10
Digla_da_kreci wrote: 10/02/2025 17:49 Dosla sam prijaviti da sam dala trecu srecu Severance i ovaj put je pregledala bez da sam trepnula. Holy moly, it's good. :D Mislim da sam ranijim bezuspjesnim pokusajima bila overdozana drugim serijama pa me ova nije drzala, ali kako sam napravila pauzu, sad mi je sjela u pravi cas.

Moguci spoileri:

opa!
severance it is.
imal sexa tude
video

#31540 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by video »

ima malcice, u tragovima
Spoiler
Show
(pod satorom)u zadnjoj epizodi
:D
karanana

#31541 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by karanana »

pici wrote: 11/02/2025 12:57
karanana wrote: 10/02/2025 18:10

Moguci spoileri:

opa!
severance it is.
imal sexa tude
tanko ono sto sam ja uhvatio 4-5 epizoda prve sezone. mozda sam zbog tog i odustao. ali vracam se ovih dana, pocinjem ispocetka da vidim sta i kako. srecom pocinju nove sezone bijelog lotusa i 1923 ovih dana.
Haris033

#31542 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Haris033 »

Haris033 wrote: 26/01/2025 12:21 Image
Mene ova serija baš opušta :)
Danijela mi je :thumbup:
Odgledao i 3. sezonu.
Poslije White Lotus-a, meni najbolja serija u zadnje 3-4 godine.
Kroz odlican humor, opisani svi problemi u društvu koji prate današnje mlađe i starije generacije, a naročito onih od 40+.
desni

#31543 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by desni »

Moguci spoileri:

Irving je najjači lik još od kad su ga odveli u onu sobu gdje se smijao kad su mu navodili neke od njegovih dobrih osobina vani :mrgreen:

Nepenthe11

#31544 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Nepenthe11 »

Silo ili ne, ova Rebecca Ferguson mi je jedna od najboljih glumica, baš klasa.
gozila555

#31545 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by gozila555 »

Nepenthe11 wrote: 13/02/2025 15:09 Silo ili ne, ova Rebecca Ferguson mi je jedna od najboljih glumica, baš klasa.
odlicna serija,sa odlicnim glumcima :thumbup:
BarbaDue

#31546 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by BarbaDue »

Silo pregledaj obavezno :zoka:
Last edited by BarbaDue on 13/02/2025 17:36, edited 1 time in total.
Nepenthe11

#31547 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Nepenthe11 »

gozila555 wrote: 13/02/2025 15:11
Nepenthe11 wrote: 13/02/2025 15:09 Silo ili ne, ova Rebecca Ferguson mi je jedna od najboljih glumica, baš klasa.
Pa ne znam, ima i ovih bezveze totalno (OK Tim Robbins nije naravno jbg), ona se uvijek ističe, od kad sam je u onom Stephen King filmu gledo gdje glumi villaina uvijek kažem wow što ova glumi.

Sinoć sam tri pogledo, ne mogu ništa reći još.
dale cooper

#31548 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

Rebecca je sjajna. :D

Image

:oops:
gozila555

#31549 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by gozila555 »

Nepenthe11 wrote: 13/02/2025 15:15
gozila555 wrote: 13/02/2025 15:11
Pa ne znam, ima i ovih bezveze totalno (OK Tim Robbins nije naravno jbg), ona se uvijek ističe, od kad sam je u onom Stephen King filmu gledo gdje glumi villaina uvijek kažem wow što ova glumi.

Sinoć sam tri pogledo, ne mogu ništa reći još.
samo nastavi gledat,sve ce ti bit bolja i bolja.Rebecca je rasturila sa ulogom
Nepenthe11

#31550 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Nepenthe11 »

@dale cooper

Ha nije mi nešto fizički, da sam Šveđanin ko i ona vjerojatno bi mi bomba bila.
Post Reply