Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karanana wrote: ↑27/08/2024 17:50
nekako ove brit serije sve na isti kalup. ne kazem da ne valjaju ali nekako kad vidis jednu vidio si sve. ili grijesim?
ne govorim o ovoj sherwood jer nisam gledo, trailer izgleda kao da potvrdjuje moju teoriju ali ne znam.
možeš li ovo elaborirati?
pa nekako, desi se neko ubistvo ili neka otmica ili nesto....i onda se trazi krivac. ali epizode nekako "saraju" od osumnjicenog do osumnjicenog. nekako te navode kao gledaoca na koga da sumnjas i onda to ne bude rjesenje misterije. i to je ok, ti obrti i sve to...naravno glupo bi bilo da ti kao gledaoc u trecoj epizodi skontas ko je kriminalac. ali serije te od trece do sedme epizode vode da sumnjas na pogresne osobe koji nisu kriminalci i nekako u zadnjoj epizodi se slucaj rijesi i bude poprilicno nebombastican twist i pomalo neinteresantno spustanje serije na zemlju.
ali valjda je to tako sa svim who done it serijama, samo sto ih britsi stampaju ko na proizvodnoj traci pa mi dosta lice jedna na drugu u tom ritmu od epizode do epizode.
karanana wrote: ↑27/08/2024 17:50
nekako ove brit serije sve na isti kalup. ne kazem da ne valjaju ali nekako kad vidis jednu vidio si sve. ili grijesim?
ne govorim o ovoj sherwood jer nisam gledo, trailer izgleda kao da potvrdjuje moju teoriju ali ne znam.
možeš li ovo elaborirati?
pa nekako, desi se neko ubistvo ili neka otmica ili nesto....i onda se trazi krivac. ali epizode nekako "saraju" od osumnjicenog do osumnjicenog. nekako te navode kao gledaoca na koga da sumnjas i onda to ne bude rjesenje misterije. i to je ok, ti obrti i sve to...naravno glupo bi bilo da ti kao gledaoc u trecoj epizodi skontas ko je kriminalac. ali serije te od trece do sedme epizode vode da sumnjas od osobe do osobe koja nisu kriminalci i nekako u zadnjoj epizodi se slucaj rijesi i bude poprilicno nebombastican twist i pomalo neinteresantno spustanje serije na zemlju.
ali valjda je to tako sa svim who done it serijama, samo sto ih britsi stampaju ko na proizvodnoj traci pa mi dosta lice jedna na drugu u tom ritmu od epizode do epizode.
aha, mislio sam lagano poentirati ali evo vidim da si ti u zadnjem pasusu rekao sve. u pitanju je bias kao ono svi su kinezi isti, što bi bio own race bias. isto i sa serijama.
(u biti mislim da si ti mislio ovdje malo potpaliti raju )
U moru groznih budalastina ova se moze pogledati. Ima tu svega- neodredjena uloga zene , njena prica i barmen, djeca... Nako, ali mi se jako svidjela uloga tuzitelja. On i glavni lik su mi drzali seriju- Pokusao gledati Sugar sa Farelom - pogledao dvije epizode i allahimanet
U moru groznih budalastina ova se moze pogledati. Ima tu svega- neodredjena uloga zene , njena prica i barmen, djeca... Nako, ali mi se jako svidjela uloga tuzitelja. On i glavni lik su mi drzali seriju- Pokusao gledati Sugar sa Farelom - pogledao dvije epizode i allahimanet
Slažem se, Tommy i Nico su tako nekako uvjerljivo ljigavi.
mali_balon wrote: ↑01/09/2024 13:31
Pa ova Shameless je extea tita mi....americka verzija....mogu mislit kakva je britanska. Kad zavrsim americku skidam englesku
pregledao dvije epizode, ne mogu vjerovati da nikad nisam gledao..ludilo od serije
Pa ova Shameless je extea tita mi....americka verzija....mogu mislit kakva je britanska. Kad zavrsim americku skidam englesku
pregledao dvije epizode, ne mogu vjerovati da nikad nisam gledao..ludilo od serije
Beton. Naravno, neke sezone su bolje, a neke lošije, ali sve u svemu, meni jedna od najboljih serija.