Dobar Kin, na 5. sam s1ultima_palabra wrote: ↑29/07/2024 15:39 Ne razumijem kako Kin nema veci hajp, brat bratu najbolja serija zadnje 2-3 godine.

Moderator: _BataZiv_0809
Dobar Kin, na 5. sam s1ultima_palabra wrote: ↑29/07/2024 15:39 Ne razumijem kako Kin nema veci hajp, brat bratu najbolja serija zadnje 2-3 godine.
To je to. Sad sve jasno, tj. nema nista prekomplikovano i dublje da se skonta kad je sam kraj u pitanju.Digla_da_kreci wrote: ↑04/08/2024 20:23 Aaaa i tebi se dopala.![]()
SpoilerShowSta nisi skonto? Sudeci po kraju kad inspektor vidi sliku Dickija, trebalo bi biti nastavak serije.
Ali o tom potom jos se ne zna hoce li biti druga sezona. Uglavnom, vjerovatno je i Tom dobio primjerak knjige od Marge i skonto da je provaljen. Ali on je vec preuzeo novi identitet Timothy Fanshaw i moze bez problema da zbrise negdje i da ga nikad ne nadju. Originalno u knjizi kazu da je preselio u Francusku i nastavio sa svojim avanturama.
Osim toga, mislim da dublje znacenje karakterizacije lika Toma lezi u umjetnickim referencama slikara Carravagija cije se slike provlace kao simbolicni prikazi kroz cijelu seriju, stvarajuci paralelu u kojoj Tom vidi sebe kao odraz u Caravaggievoj umjetnosti i prici. U drugoj epizodi kada su Dickie i Tom bili u crkvi u Napulju gledali sliku "Seven Works of Mercy", Dickie prica Tomu pricu o Caravaggiu, koji je u svojim posljednjim godinama zivota ubio Ranuccia Tommasonija, sina bogate rimske porodice. Caravaggio tada bjezi iz Rima kako bi izbjegao smrtnu kaznu i odlazi u Napulj, a zatim na Siciliju, gdje slika svoje najreligioznije slike kako bi smirio clanove Crkve i dobio oprost. U seriji, nakon ubistva Tom bjezi u Rim i posjecuje galeriju Borghese kako bi vidio sliku "David s Golijatovom glavom". Tamo slusa vodica koji opisuje Caravaggiovu posljednju godinu zivota kada je naslikao ovo djelo. Slika prikazuje Davida kako gleda glavu Golijata, koristeci Caravaggiev lik za oba lika. Ovo se usporedjuje s Tomovim osjecajem identiteta ubice i zrtve. Zatim osma epizoda pocinje hladnim otvorenjem koje prikazuje rimsku ulicu i mrtvo tijelo iz 1606.godine gdje policija odmah sumnja na slikara Caravaggia kao ubicu. Caravaggio je prikazan kako sjedi sa casom vina, a onda slijedi nagli prelaz na Toma, sto naglasava paralele izmedju njih dvojice. Tom je poput Caravaggia - umjetnik i ubica koji je u bijegu. U zavrsnim trenucima serije, Tom sjedi sa casom vina u svom stanu u Veneciji i divi se novoj Picassovoj slici, sto prikazuje kako je Tom fragmentiran sa razlicitim identitetima koje je preuzeo. Ima toga jos, al da ne smaram. Recimo u zadnjoj epizodi vidimo i sliku Sacrifice of Isaac sto prikazuje trenutak iz Biblije kada Abraham treba zrtvovati svog sina Isaaca. U seriji, ovaj trenutak predstavlja Tomovu potrebu da ubije ''svoj'' identitet Dickija i preuzme drugi identitet kako bi zastitio vlastiti zivot. Bili su jos neki flashbackovi sa slikama, ne sjecam se vise.
Dobra, bas dobra, 9/10 za moj ukus, ne razumijem sto su nisko ocjene na imdb.video wrote: ↑01/08/2024 23:37Mojne toga, Donnie je odlican glumac, uzivancija je posmatrati njegove razlicite role. Ovo mu je prva serija i rece da mu se svidjelo te bi ga po tome mogli cesce vidjati u istima.omar little wrote: ↑01/08/2024 21:51dobra je serija, cetiri sam odgledala. vec neko vrijeme ganjam pogledati ostatak ali trazi koncentraciju i paznju serija, ne mogu pred spavanje staviti. ne znam bas da im je trebalo osam epizoda, vec nakon tri se vidi razvlacenje i tempiranje neke iznenadjujuce i sokantne cinjenice za kraj epizode. ali, sve skupa, skroz moze. malo mi je beskrvan gyllenhaal za sada. dobra glumacka postava inace.video wrote: ↑18/07/2024 14:09 Vidim ovo se slabo komentarise a jos jedna epizoda do kraja
Presumed Innocent (2024)
https://www.imdb.com/title/tt17677860/
Inace, serija radjena po istoimenom filmu iz 1990 sa Harisonom Fordom.
Serija je dobra, gledljiva, napeta, neprevidiva(ko nije gledao film),... bas kao i gore navedeni film
i da, otrov se drzi u malim bocama
film sam davno gledala, dosta sam zaboravila, bas cu pogledacu opet nakon serije.
A i ona etiopljanka je dobro odradila posao, ima nesto u njoj, neki vajb, nesto...
ako ti se ne svidjaju superheroji, onda ce ti ovo zaista biti jos dodatni korak previse. ne zamajavaj se nekim glupacima koji misle da je vanzemaljski zivot moguc, jer ces onda morati gledati i Star Trek i Star wars, pa Alien, pa Odiseju, pa onda zavrsis na svim onima koje si rekao da nisi gledao, ali da si ih gledao... bolje cekaj iduci sa De Nirom ili sa Joe Pesciem.
Pregledao sam 3 Body i svidjela mi se ideja. Alien, Odiseja odlični filmovi.belfy wrote: ↑11/08/2024 03:38ako ti se ne svidjaju superheroji, onda ce ti ovo zaista biti jos dodatni korak previse. ne zamajavaj se nekim glupacima koji misle da je vanzemaljski zivot moguc, jer ces onda morati gledati i Star Trek i Star wars, pa Alien, pa Odiseju, pa onda zavrsis na svim onima koje si rekao da nisi gledao, ali da si ih gledao... bolje cekaj iduci sa De Nirom ili sa Joe Pesciem.
Da, Alienaova kiselina mi je mnogo prihvatljivija od Supermana koji leti okolo ko atomska buba u nekom kostimiću sa rengetskim vidom, da mu metci ne mogu ništa i da ga okoliš ne prepozna čim natakari na glavu naočale i za tik promijeni frizuru. Za djecu bolan folovi, kažem ti.
Govorio sam o Lord of the Rings a to nije Marvel. Prati malo tok priče prije nego uletiš.jos ono kada kazes da nisi pogledao niti jedan Marvelov, a poslije govoris kako jesi kada si bio mladji je, u najmanju ruku smijesno. koji si to mogao pogledati kao mladji?
Ja ne znam otkud tebi zamisao da mi ne paše scifi, pa Interstellar npr je film koji sam najviše puta pregledao.ti si samo, ono najednostavnije receno, nekonzistentan u svojim upisima. tako da ja nigdje ne "sukam", nego ukazujem da u dva posta iznosis razlicite stavove, da bi, nakon istih i osudjivanja istih, trazio preporuku u zanru koji ti (ne)pase.
Izgleda da nema
oh, da u pravu si. rekao si da nisi gledao neki drugi nikada, pa onda govorio kako si ga gledao. sasvim ok. valjda...izvinjavam se ako sam pogresio naziv. no, ipak, neko laze...Point. wrote: ↑12/08/2024 11:27Da, Alienaova kiselina mi je mnogo prihvatljivija od Supermana koji leti okolo ko atomska buba u nekom kostimiću sa rengetskim vidom, da mu metci ne mogu ništa i da ga okoliš ne prepozna čim natakari na glavu naočale i za tik promijeni frizuru. Za djecu bolan folovi, kažem ti.
Odiseja i Avengers isto? De bolan.
Govorio sam o Lord of the Rings a to nije Marvel. Prati malo tok priče prije nego uletiš.jos ono kada kazes da nisi pogledao niti jedan Marvelov, a poslije govoris kako jesi kada si bio mladji je, u najmanju ruku smijesno. koji si to mogao pogledati kao mladji?
Ja ne znam otkud tebi zamisao da mi ne paše scifi, pa Interstellar npr je film koji sam najviše puta pregledao.ti si samo, ono najednostavnije receno, nekonzistentan u svojim upisima. tako da ja nigdje ne "sukam", nego ukazujem da u dva posta iznosis razlicite stavove, da bi, nakon istih i osudjivanja istih, trazio preporuku u zanru koji ti (ne)pase.
Marvel po meni nije ni s od scifi, više bih ga stavio pod kategoriju dječiji poluanimirani film. 3 Body Problem nema ništa zajedničko sa Hulkom, Transformerima, Thorom i ostalim nabildanim junacima for american youth.
Ti baš neki ters.belfy wrote: ↑15/08/2024 02:50oh, da u pravu si. rekao si da nisi gledao neki drugi nikada, pa onda govorio kako si ga gledao. sasvim ok. valjda...izvinjavam se ako sam pogresio naziv. no, ipak, neko laze...Point. wrote: ↑12/08/2024 11:27Da, Alienaova kiselina mi je mnogo prihvatljivija od Supermana koji leti okolo ko atomska buba u nekom kostimiću sa rengetskim vidom, da mu metci ne mogu ništa i da ga okoliš ne prepozna čim natakari na glavu naočale i za tik promijeni frizuru. Za djecu bolan folovi, kažem ti.
Marvel po meni nije ni s od scifi, više bih ga stavio pod kategoriju dječiji poluanimirani film. 3 Body Problem nema ništa zajedničko sa Hulkom, Transformerima, Thorom i ostalim nabildanim junacima for american youth.
bas kao i ovo ostalo oko sci-fi... Alienova kiselina ti je prihvatljiva (neobjasnjiva), ali Iron man ce ti bii problem gdje je opisano kako on prelazi svaki korak? ili Captain America kao genetski modificiran, ali Alien je ok? da nije do toga kada si ih gledao ili (kada nisi (ako ne lazes)).
ili si bio premlad kada se sfi-fi atmosfera zahuktala sa Star Wars i Star Trek ili nisi razumio iste. bas kao sto ne razumije ni "danasnje". cudna kombinacija svakako...
zasto ne bi stavio i te koji ti se svidjaju stavio u "decije"?
2024. je vjerovatno najslabija godina u zadnjih 10 sto se tice ponude serija.karanana wrote: ↑15/08/2024 18:07 pogledah prvu nove sa appletv-a, bad monkey sa vince vaughnom.....nah, nako....
za mozak na pasu, neka vrsta krimi misterije i komedije. ima ok linija humora, par solidnih pichicha. posto nemam nista na cekanju osim sto tu i tamo pogledam po epizodicu exita, mislim da cu nastaviti sa ovom, ali nekih 7-7,5 sto je ja mislim i imdb ocjena za dosad izasle dvije epizode.
ters? moguce... mada ne smatram sebe takvim, ali to svakako je na drugima da sude.Point. wrote: ↑15/08/2024 13:44Ti baš neki ters.belfy wrote: ↑15/08/2024 02:50oh, da u pravu si. rekao si da nisi gledao neki drugi nikada, pa onda govorio kako si ga gledao. sasvim ok. valjda...izvinjavam se ako sam pogresio naziv. no, ipak, neko laze...Point. wrote: ↑12/08/2024 11:27
Da, Alienaova kiselina mi je mnogo prihvatljivija od Supermana koji leti okolo ko atomska buba u nekom kostimiću sa rengetskim vidom, da mu metci ne mogu ništa i da ga okoliš ne prepozna čim natakari na glavu naočale i za tik promijeni frizuru. Za djecu bolan folovi, kažem ti.
Govorio sam o Lord of the Rings a to nije Marvel. Prati malo tok priče prije nego uletiš.
Ja ne znam otkud tebi zamisao da mi ne paše scifi, pa Interstellar npr je film koji sam najviše puta pregledao.
bas kao i ovo ostalo oko sci-fi... Alienova kiselina ti je prihvatljiva (neobjasnjiva), ali Iron man ce ti bii problem gdje je opisano kako on prelazi svaki korak? ili Captain America kao genetski modificiran, ali Alien je ok? da nije do toga kada si ih gledao ili (kada nisi (ako ne lazes)).
ili si bio premlad kada se sfi-fi atmosfera zahuktala sa Star Wars i Star Trek ili nisi razumio iste. bas kao sto ne razumije ni "danasnje". cudna kombinacija svakako...
zasto ne bi stavio i te koji ti se svidjaju stavio u "decije"?
Fino sam napisao da nisam gledao Marvelove Hulkove, Transformerse, Kapetane Amerike itd niti planiram i da sam gledao LOTR. Ne znam šta ti tu nije jasno.
Kao mlađi sam gledao Star Trek, Worse nisam. I to je sve za djecu imo.