Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote: ↑06/03/2021 11:50
HRT-ov Crno Bijeli svijet upravo svrših.
Odlična, zapravo sjajna serija, možda ponajviše zbog maestralno dočarane atmosfere 80-tih (i meni lično zbog Zagreba), a prati događaje oko jedne proširene urbane zagrebačke porodice i njihove svakodnevne životne izazove.
......
Hebi ga, stari se
Ja sam generacija Žaca, par mjeseci razlike
Većinu ovoga sam i sam doživio što i on. Jedino sam preskočio šverc u Trst. I nisam bio panker, niti neki novovalac. Azra od tih najvećih imena tog vremena, Haustor, E orgazam, EKV... Većinom 60' i 70'
Ekskurzije, regrutacija, ali bez ćune na stol . Samo gol golcat pred nekakvom komisijom, držiš ga pokrivenog dok ne narede diži ruke gore
Prvi kontakti s kojekakvim opijatima. Srećom tu je bila Mi djeca s kolodvora ZOO pa sam se držao dalje od onih žešćih.
Čitao se Start... Rubikova kocka, prvi video playeri, kupovina od čeha ruksaka i šatora. Vozom na more, poslije ponekad i autostop... Vidio kako se nacionalizam budi... Jedan tekst o tom s*anju iz Starta 1985. godine http://www.yugopapir.com/2016/06/start- ... r1-_k4&m=1
Kad je kod moje stare majke serija prošla, onda mora bit ok,a inače ne gleda ni jednu drugu.
Za razliku od ovih novih safunjara pravo osvježenje. I sve se nešto nadam da će makar još sezonu/dvije snimit.
Srecom pa su zavrsili CBS jer su postajali sve losiji i losiji.
Ma ova The Stranger onako solidna ispočetka, ali kako odmiče sve više tone u moru budalaština i nelogičnosti. Na kraju baš smijurija, rasplet kao da je 10-godisnjak smislio.
Moje mišljenje, nisam ovo napisao da nekog ubjeđujem
Samo po meni nije za preporuku nikako.
SanskiBiser wrote: ↑10/03/2021 18:19
vec su narucene jos dvije sezone, toliko losa serija da su odmah nakon prve jos dvije sezone rezervisane odmah.
a, to je argument neki? dosta serija nisu dobile obnovu pa to ne znaci da nisu dobre. kao sto ni cinjenica sto je apple obnovio ovo filovanje brenda za reklame ne znaci da je serija dobra.
neinventivno, izlizano i lose pisanje. setup - jeftin i predvidljiv punch, setup - jeftin i predvdiljiv punch i tako u krug. krindz mediokritet od serije.
vec su narucene jos dvije sezone, toliko losa serija da su odmah nakon prve jos dvije sezone rezervisane odmah.
a, to je argument neki? dosta serija nisu dobile obnovu pa to ne znaci da nisu dobre. kao sto ni cinjenica sto je apple obnovio ovo filovanje brenda za reklame ne znaci da je serija dobra.
neinventivno, izlizano i lose pisanje. setup - jeftin i predvidljiv punch, setup - jeftin i predvdiljiv punch i tako u krug. krindz mediokritet od serije.
potpis
jason sudoku mi je ono američka verzija radoša bajića, ta vrsta duhovitosti. ali eto valjda prolazi jer smo usred pandemije i zaboga feelgood serije se traže.
stas jos gledo? treba mi serija za petak navecer. otkako je expanse zavrsio nikako naci nesto prikladno za kraj tjedna...
hmm, mozda finsku Shadow Lines tj. Nyrkki.
za spominjanje shadow lines. inače daj koju rečenicu o tom finskom čudu, valja li šta?
A nije to neka hit serija ali ima tematiku koja neke moze interesovati i dosta dobro je uradjena.
Pogledao sam dvije epizode kad stignem pogledacu i ostale vjerovatno sad za vikend ali meni je dobra za sad, nordijski noir - spijunski triller kao da je iz bisaga John le Carrea, istorijski poprilicno tacan jer Sovjeti su vrsljali i ceprkali po Finskoj nakon rata godinama a imaju obe zemlje istoriju krvavih obracuna tj. ratova tokom 20 vijeka. Ono moras biti koncentrisan dok gledas da ne propustis nesto bitno titlovi pomazu. Moralno sivilo na sve strane...Produkcijska vrijednost ne zaostaje puno za Babylon Berlin barem po rezultatu i onome sto vidis na ekranu a budzet im je bio ono velicine kikirija u odnosu na Babylon... Rade Finci i drugu sezonu.
za spominjanje shadow lines. inače daj koju rečenicu o tom finskom čudu, valja li šta?
A nije to neka hit serija ali ima tematiku koja neke moze interesovati i dosta dobro je uradjena.
Pogledao sam dvije epizode kad stignem pogledacu i ostale vjerovatno sad za vikend ali meni je dobra za sad, nordijski noir - spijunski triller kao da je iz bisaga John le Carrea, istorijski poprilicno tacan jer Sovjeti su vrsljali i ceprkali po Finskoj nakon rata godinama a imaju obe zemlje istoriju krvavih obracuna tj. ratova tokom 20 vijeka. Ono moras biti koncentrisan dok gledas da ne propustis nesto bitno titlovi pomazu. Moralno sivilo na sve strane...Produkcijska vrijednost ne zaostaje puno za Babylon Berlin barem po rezultatu i onome sto vidis na ekranu a budzet im je bio ono velicine kikirija u odnosu na Babylon... Rade Finci i drugu sezonu.