Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zomri wrote: ↑30/04/2026 21:48
Nakon odgledane dvije epizode Widow's Bay mogu reći da će svi fanovi Kinga, Lyncha i sličnih misteriozno-hororastih stvari doći na svoje!
Pogledao sam sinoć prvu...obećavajuće. Nekakav weirdo mix komedije i horora.
Nakon odgledane dvije epizode Widow's Bay mogu reći da će svi fanovi Kinga, Lyncha i sličnih misteriozno-hororastih stvari doći na svoje!
da, i svih tropa ovih žanrova ikada. tu je sve udrobljeno od jaws do twin peaks, a mix je na kraju ukusan i svjež.
Digla_da_kreci wrote: ↑23/04/2026 21:36
I ja sam pocela gledati Senke na Balkanu. Zamalo da odustanem jer ne znam cirilicu, srecom nisam i bas je dobra.
Pisati ne znam nikako. Citati sam znala da slovkam. I onda sam sebe torturisala da svake godine moram barem jednu knjigu procitati na cirilici da obnovim, i patila sam se. I onda kazem sebi: pa dobro, sto ce mi kojeg djavla? Bolje da ucim strani jezik. I tako sam digla ruke skroz.
inače, koliko se smijem tebi, smijem se sebi. kad je krenuo rat, ja sam završavao 1. osnovne iako sam znao sasvim dobro čitati i pisati, pisana slova sam tako... zaboravio. nisam išao u školu godinu i po dana.
i onda... dijelila se humanitarna, i neki me đavo navrati da se krenem potpisati pisanim slovima, jer i svi oni prije mene tako... pisanim. pa neš se štampanim potpisivati...
i prvo i nekako... pa drugo... al trećeee auuuu... pa kreni, pa stani... lokalne barabe i vršnjaci gledaju kroz prozor unutra i cijepaju se od smijeha... nasmija se lik što dijeli... hajd bježi tamo, ja ću te potpisati
eto tako... nije na temu... al
dale cooper wrote: ↑28/04/2026 22:13
Ne znam, moje iskustvo sa ćirilicom je čudno. Znali su proći mjeseci pa čak i godine dok ne naletim da nešto pročitam na ćirilici, ali kad
naletim čitam bez problema, mozak jednostavno prepoznaje istog momenta, kao onaj univerzalni prevoditelj u Star Treku. Za pisanje
bi mi trebalo jedno pola sata vježbe da se podsjetim, ali i to ne bi bio problem.
ajde damon i nekako kao odisej, ali anne hatthaway kao penelopa je teski promasaj. sad po trejleru vidim i demonstriran promasaj. posebno sto smo nedavno imali juliette binoche koja je bila odlican izbor za tu ulogu. the return je bilo njh film, ali su ona i finnes odlicni glumacki izbori.
i tinejdz vampir mi isto strsi kod nolana. ja obozovam mitologiju, bas sam se radovala ovome...daj boze da ovo ispadne okej.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑06/05/2026 20:34
Pa onda je prihvatljivo da npr. Kraljicu od Sabe glumi npr. Sydney Sweeney ili neka druga glumica koja nije cfrnkinja
pa to je bilo normalno i do sada, mazali bijelce kremom da glume crnce itd
da, i svih tropa ovih žanrova ikada. tu je sve udrobljeno od jaws do twin peaks, a mix je na kraju ukusan i svjež.
Nije loše, mada mi ovaj glumac iz The Americans ne leži pojavom.
Ne kontam što neke serije puštaju epizodu po epizodu, valjda je i fazon ovih streaming appova i bijeg od linjearnog programa bio u tome što izbace sve od jednom. Ide mi na q ovo čekanje po heftu.
Zato što su skontali da im to ne ide u prilog jer izbace novi show u koji su skrhali ko zna koliko para a onda eventualno svi o njemu pričaju dvije sedmice nakon što izađe. U gorem slučaju ne pričaju nikako. Ovako ako je show dobar onda se o njemu priča desetak sedmica što njima znači više para. Simples.
problem je što ljudi iz čijih usta nikad nisam čuo rasističke i homofobne ostale komentare
i onda jedno jutro dodju na posao i kažu da više neće gledati serije ne mogu više kaže svaka serija mora imati onda krenu nazivi za crnce i homoseksualce
dojadi ba ljudima više
scenaristi guraju te neke framasonske agende a većina ljudi je protiv toga iako nije svjesna da je agenda
žele pogledati seriju sa obitelji ne žele politiku agendu itd
Mozemo i mi ovakve postove praviti, ko nam ukrade historiju, jer zna se Troja je bila u Gabeli. Mora biti lijepa kad je doruckovala hercegovacki livadski med, vrijesak i kadulja