danas wrote:Svemirski_Jebach wrote:
i ne znam sta ocekujes od mene? Da ti kazem nesto sto je opstepoznato? Da su ljudi, civili protjerani sa svojih ognjista? To je svima jasno. Kao i ko ih je protjerao i zasto.
Ali, hajd ti prestani braniti pa priznaj ko je s druge strane stola...sigurno nije andjeo...
ovi gore boldirani... su sa druge strane stola... i jedino za njih me je briga...
pa kako onda majku mu... ako je sve to tako i ako je svima jasno ko je koga protjerao... onaj ko to kaze odmah bude fatmir ili vojo? znas li ti vise uopste za sta i protiv cega argumentujes... ili samo ovdje laprdas da gledas sopstveno slovo na ekranu... bice da je to...
jer sta ti hoces, nikome jos nije jasno... osim sto bi prodavao guzicu jeftino, al' da ti ne udje... izrael je kriv za protjerivanje i izbjeglice i otimacinu teritorija, ali sta je tu je... sad palestinci nek puse, ko ih jebe -- glavno je da ti si se preselio u tel aviv u znak solidarnosti sa napacenim izaelitima... jel' to to? sto nam ovdje prodajes?
sto bi reko tito staljinu...Njet. To nije to.
fatmir il' vojo nije onaj ko kaze...stvarno, ono zaista nije pravedno ni po kakvim zakonima, to je zlocin itd itd...ali je fatmir i vojo onaj ili ko negira holokaust (bilo je i takvih znas dobro), onaj ko postira clanke za stormfronta u kojima se pise o tome kako su jevreji bili opasnost u Nirnbergu 1463. god. pa su protjerani, onaj ko kao argumente navodi clanke Davida Duke-a (i taj isti bi, vidi ironije, kritikovao ameriku zbog rasizma jerbo i ne zna ko je duke), onaj ko malo-malo spomene jevreje kao opasnost po cijeli svijet, onaj ko navodi protokol sionskih mudraca kao neki argument, onaj ko s radoscu a ne sa gadjenjem postira clanak o nedjadovoj "strucnoj" konferenciji o holokaustu, onaj kome je Thompson velika pjevacka zvijezda, onaj koji kaze da je hitler imao dobrih ideja...
e taj i takav je ne samo vojo, fatmir nego i adolf. a cak ni side-stories o kaknju i slicne nebuloze ne mogu promijeniti ogavnu istinu.
toliko...i vjerujem da ti je sada sve jasno.